MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52730
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 07, 2011 1:34 pm

First topic message reminder :

SELEPAS mengintip kekuatan Malaysia menentang Taiwan pada pusingan
pertama kelayakan Piala Dunia 2014 tempoh hari, jurulatih Singapura,
Radojko Avramovic yakin beliau memiliki strategi terbaik bagi meranapkan
impian anak buah Datuk K Rajagobal untuk mara ke pusingan seterusnya.

Katanya, secara tradisi pertembungan Malaysia dengan Singapura pasti
sengit tidak kira dalam apa jua pertandingan dan beliau menjangkakan
situasi sama terjadi pada pusingan kedua kelayakan Piala Dunia 2014 di
Stadium Jalan Besar, 23 Julai ini.
“Perlawanan itu akan
mencetuskan satu suasana hebat dan akan mengembalikan memori sebelum
ini, namun ia sudah berlalu. Ini adalah saingan kelayakan Piala Dunia
dan kami mahu layak ke pusingan ketiga sekali lagi,” katanya sebagai
memetik laporan laman web Today Online semalam.




Berdasarkan rekod pertembungan di pusingan kelayakan Piala Dunia oleh
Fifa, kedua-dua negara ini pernah bertemu tiga kali dengan dua
daripadanya memihak kepada Singapura pada 1977 dan 1989.
Sebagai
persiapan menghadapi skuad Harimau Malaya, Avramovic, 61, semalam
mengumumkan senarai 25 pemain untuk menjalani latihan pusat yang bermula
14 Julai ini.
Namun rata-rata pemain yang masih mendapat
tempat dalam skuad itu adalah muka-muka lama memandangkan beliau tidak
memiliki masa untuk menguji pemain baru.









Apa yang penting baginya, pasukannya tidak mengalami masalah sama
seperti yang dialami rakan sejawatnya, Rajagobal yang dihimpit masalah
kecederaan pemain.
“Ini adalah 25 pemain terbaik yang kami ada
dan saya tidak memanggil ramai pemain baru kerana tidak mempunyai masa
untuk menguji mereka. Saya cuma berharap kami tidak berdepan sebarang
masalah kecederaan apabila bertemu Malaysia,” jelas Avramovic.
SELEPAS mengintip kekuatan Malaysia menentang Taiwan pada pusingan
pertama kelayakan Piala Dunia 2014 tempoh hari, jurulatih Singapura,
Radojko Avramovic yakin beliau memiliki strategi terbaik bagi meranapkan
impian anak buah Datuk K Rajagobal untuk mara ke pusingan seterusnya.

Katanya, secara tradisi pertembungan Malaysia dengan Singapura pasti
sengit tidak kira dalam apa jua pertandingan dan beliau menjangkakan
situasi sama terjadi pada pusingan kedua kelayakan Piala Dunia 2014 di
Stadium Jalan Besar, 23 Julai ini.
“Perlawanan itu akan
mencetuskan satu suasana hebat dan akan mengembalikan memori sebelum
ini, namun ia sudah berlalu. Ini adalah saingan kelayakan Piala Dunia
dan kami mahu layak ke pusingan ketiga sekali lagi,” katanya sebagai
memetik laporan laman web Today Online semalam.




Berdasarkan rekod pertembungan di pusingan kelayakan Piala Dunia oleh
Fifa, kedua-dua negara ini pernah bertemu tiga kali dengan dua
daripadanya memihak kepada Singapura pada 1977 dan 1989.
Sebagai
persiapan menghadapi skuad Harimau Malaya, Avramovic, 61, semalam
mengumumkan senarai 25 pemain untuk menjalani latihan pusat yang bermula
14 Julai ini.
Namun rata-rata pemain yang masih mendapat
tempat dalam skuad itu adalah muka-muka lama memandangkan beliau tidak
memiliki masa untuk menguji pemain baru.









Apa yang penting baginya, pasukannya tidak mengalami masalah sama
seperti yang dialami rakan sejawatnya, Rajagobal yang dihimpit masalah
kecederaan pemain.
“Ini adalah 25 pemain terbaik yang kami ada
dan saya tidak memanggil ramai pemain baru kerana tidak mempunyai masa
untuk menguji mereka. Saya cuma berharap kami tidak berdepan sebarang
masalah kecederaan apabila bertemu Malaysia,” jelas Avramovic.












Daripada senarai pemain yang dikeluarkan itu, Singapura masih menagih
khidmat pemain luar yang diberikan hak kerakyatan iaitu Qiu Li dan Shi
Jiayi (China), Bennett Daniel Mark (England) Aleksandar Duric dan
Mustafic Fahrudin (Serbia).
Bagaimanapun penyerang kelahiran
Nigeria, Agu Casmir dan juga bintang tempatan, Mohamed Noh Alam Shah
tidak berada dalam senarai kali ini.
Apa yang memeningkan
kepala Avramovic apabila kedudukan kapten skuad Singa itu, Shahril Ishak
masih dalam tanda tanya selepas dia beraksi dalam liga haram Indonesia
bersama kelab Medan Chiefs yang berkemungkinan berdepan tindakan Fifa.
Selepas
aksi pertama di Singapura, kedua-dua pasukan akan bertemu sekali lagi
dalam perlawanan timbal balik di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 28
Julai ini untuk mencari tempat beraksi di peringkat kumpulan.
Singapura
mendapat bye pada pusingan pertama manakala Malaysia mengatasi Taiwan
menerusi kelebihan gol di tempat lawan selepas agregat terikat 4-4.

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down

AuthorMessage
brandonbad
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 726
Mata Ganjaran : 3259
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-07

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Wed Jul 27, 2011 9:48 am

adoi! aku pun 35 tiket nk cari ni adoi!
Back to top Go down
und3r5
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 167
Mata Ganjaran : 2743
Reputasi : 6
Join date : 2011-05-22
Age : 53
Location : kepong

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Wed Jul 27, 2011 10:25 am

aku baru balik dari stadium nasional n mppj .. tiket sold out tq... sedihnye Sad
Back to top Go down
brandonbad
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 726
Mata Ganjaran : 3259
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-07

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Wed Jul 27, 2011 11:50 am

damn hard luck bro! esok pagi aku nk usaha last la beli tiket huhu
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2404
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Wed Jul 27, 2011 12:01 pm

xdpt g tgk.....adoiii.... kna balik kg la plak....huh!

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52730
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Wed Jul 27, 2011 2:24 pm

wah...penuh stadium bro...tiket sold out..pasaran gelap ada la...tp harga melambung beb..

Malam esok confirm dtg semangat Pendekar Harimau Berantai...

Malaysia, Malaysia oh oh oh..

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53994
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Wed Jul 27, 2011 4:00 pm

pehh...gua pun x dpt tiket gak...semua sold out....dasyat btol penangan game kali ni ye....jawabnye gua tgk kat kedai mamak...x pun pi lepak kat hartamas ke....bole tgk bole smbil cuci mata...hehhehe
Back to top Go down
cheong_sterbong
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 214
Mata Ganjaran : 102784
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-01
Location : puchong kinrara

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Wed Jul 27, 2011 4:28 pm

Ada sape2 nak TT sambil tgk bola kat mamak? Ajak le reramai skit.... set tempat kat kedai mamak yg besar skit.. amacam? Basketball

_________________
IP Man ..... Win Chun Kung Fu legend...
Back to top Go down
pargon
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 150
Mata Ganjaran : 2701
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05
Age : 37
Location : Germany

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 7:57 am

Mau gerak pegi Bukit Jalil... aummm.. Harimau Malaya... Aummm... cat cat cat

_________________
Kawan-kawan takmau lawan.. Happy cheong!!! cheers
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53994
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 4:23 pm

hhhmmmmm...x de sape2 nak buat live report ke? heheheh...gua pun layan tgk depan tv aje la....nak bli tiket dah sold out
Back to top Go down
haramjad
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 108
Mata Ganjaran : 2657
Reputasi : 9
Join date : 2011-05-10

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 4:54 pm

midfield x berapa nak berfungsi sgt..susah gak xde safiq ni..harap2 2nd half player2 import singapore tu pancit la..2 gol bolehh punyaa
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53994
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 5:01 pm

GOOLLLLLLLL......cayalah Super Safee......
Back to top Go down
Pierre
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 602
Mata Ganjaran : 3122
Reputasi : 12
Join date : 2011-06-24
Age : 30
Location : Cheras

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 5:06 pm

kunalan+safee.....lg 1 goal!!!

_________________
farao Making beast with two backs farao
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417107
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 5:22 pm

satu je aku nak cakap..defend main cam gampang!!!!

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53994
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 5:32 pm

webmaster wrote:
satu je aku nak cakap..defend main cam gampang!!!!

sokong bro...... Evil or Very Mad
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417107
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 5:35 pm

aku pn xpaham apa la ego si rajagopal tue..dh terang2 tgk prestasi teruk masa lawan singapore ari tue..ttp gak ego nak letak si muslim,fadli,mahali...damn

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53994
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 5:44 pm

berakhir la sudah cabaran Malaysia utk layak ke Piala Dunia.....
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52730
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 5:59 pm

Fuh...nasib baik kuar awal dan bawak moto je...jem giler siut

Rumusan:

Positif:
1. Stadium Bukit Jalil maintain sebagai kubu keramat kita...tak pernah kalah beb kat sini

2. Stadium penuh beb...tak pernah gua rasa tgk suasana mcm nie

3. Safee sali dan Apek mmg the best player

Negatif:
1. Midfield kita mati pucuk bro.....nape masih nak pakai Ismail Farouki? Bila second half masuk Gurusamy, baru up sikit game kita

2. Pertahanan macam haram....pertukaran Aidil dlm first half tu mmg potong stim pertahanan...kat sini wa pertikai taktikal Rajagobal. Dah tahu si Aidil tu 50-50 injured, nape nak turunkan gak. Pastu ganti lak dgn Muslim tu. Haru biru beb

3. Pemain Singa mmg pelakon handalan bro...sentuh sikit terus jatuh lembik....teknik lengah masa bro

4. Last2 minit lak Shaarani dpt kad merah....mmg out la nk cari gol last2 minit dgn player 10 org jer


Ulasan penuh:

Secara keseluruhan barisan striker kita tak dpt supply bola yg cantek dr midfiled...flanker kita kiri kanan pun tak dpt berfungsi spt biasa. Klu Gurusamy masuk awal2 tentu lain ceritanya..

Gol Malaya pun dtg hasil salah faham depan pintu gol Singa....Kunalan terus sambar bola dan lorong kpd Safee utk sumbat terus.

Tapi lepas tu, Singa lak ambik kesempatan hasil kelalaian defend kita dgn serangan balas kilat yg mudah.

Overall:

Gua rumuskan bahawa team Singa telah betul2 study game play dan taktikal Rajagobal. Percaturan Singa berjaya...percaturan kita lak tersilap langkah...

Barisan pertahanan dan Sharbinee adalah villain krn bermain mcm haram masa first leg di kota singa. Sharbinee mmg punya rekod buruk klu dilihat masa Piala AFF dulu pun mamat nie la yg bolos 5 kali dgn Indon. Masa lawan Taiwan pun, mamat nie bolos byk. Nape Rajagobal nak pakai gak keeper jambu nie??? Tak faham gua...tolong kuarkan dia dari kesebelasan utama la wei!!!

Cuba lagi tahun2 akan datang ye Rajagobal...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"


Last edited by scarface on Thu Jul 28, 2011 6:20 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
z3ronim
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 225
Mata Ganjaran : 2214
Reputasi : 4
Join date : 2011-07-01
Age : 30

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 6:14 pm

setuju2...percaturan taktikal defend dan midfield memang ade prob sket

_________________
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2404
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 6:20 pm

defend totally out.... wa pun xpaham apa yg nk digarapkan ngn line up yg sama.... nmpak sgt lpas aidil kuar.... jd caca merba....nasib baik apek cemerlang....



midfield pegang bola lama gla...mcm nk gentel smpai ke dalam gol.... sampah!



abdul hadi main mcm kna bayar ngn spore..... passing failed... position failed... nth apa yg dia buat pun wa xpaham.....



apek....main mantap mlm ni....

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52965
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 6:40 pm

2 player malaysia paling wa panas malam ni ialah :-

1) Ismail Farouki
2) Abd Hadi Yahaya

Rumusan = Hampeh dua2 ekor nih...

_________________
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52730
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 6:47 pm

Wa cadangkan Malaysia ambik Lionel Messi dan Squilacci jadi rakyat Malaysia utk main team Harimau Malaya

cheers

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
cheong_sterbong
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 214
Mata Ganjaran : 102784
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-01
Location : puchong kinrara

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 6:54 pm

Bagi aku lak... aku still takleh terima depend Malaysia xleh nak deal ngan Striker import Singapore China yang no 11 tu yang boroi.. dan sorang lagi striker import mat salleh yg umur 43 tahun tu....aku betul2 xpuas hati bab ni.

Bagi aku... fitness china boroi ni la yang defend kita xleh nak deal....aku nak gelak pun ada bila tgk selamba boroi tu larikan bola dari defend malaysia. Aku ibaratkan china boroi no 11 ni ibarat "Sammo Hung" .....kalau bagi kat IP Man....kasi Win Chun satu kali atas dahi dah injured dah cina boroi tu huhu...
Basketball

_________________
IP Man ..... Win Chun Kung Fu legend...
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52730
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 6:58 pm

tu la bro....

Gua pun pelik...cina tu dah la boroi..lari laju mcm pelesit....ilmu ringankan badan kaedah kuil Shoulin mana yg dia pakai??

So, sekarang nie kita kena ubah persepsi...boroi2 pun belum tentu tak boleh jd pelari pecut weiii...hahahaha

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
CrazyDriver
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 62
Mata Ganjaran : 2595
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-15

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 7:00 pm

agak kecewa menonton bola di stadium tadi.........
Back to top Go down
http://powerbatin.blogspot.com/
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52730
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 28, 2011 7:02 pm

CrazyDriver wrote:
agak kecewa menonton bola di stadium tadi.........

Lepas Safee Sali sumbat gol tu..wa rasa dah ada semangat nak sumbat lagi sebijik...

tiba2 lak defend kita leka time tu...bolos lak...hampesss betul

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Today at 8:54 am

Back to top Go down
 
Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Bertambahnya Muallaf Di Dunia Barat
» General Explanations of the Administration’s Revenue Proposals 2014 (Greenbook)
» The Blood Red Moons Of 2014 And 2015: An Omen Of War For Israel?
» John Tng's- Blood Moons of 2014 & 2015- Anti Christ Connection
» So... When Will The World End? Apple’s A.I. Siri Predicts “Gates Of Hell” To Open July 27, 2014

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT sports junkie-
Jump to: