MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52730
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 07, 2011 1:34 pm

First topic message reminder :

SELEPAS mengintip kekuatan Malaysia menentang Taiwan pada pusingan
pertama kelayakan Piala Dunia 2014 tempoh hari, jurulatih Singapura,
Radojko Avramovic yakin beliau memiliki strategi terbaik bagi meranapkan
impian anak buah Datuk K Rajagobal untuk mara ke pusingan seterusnya.

Katanya, secara tradisi pertembungan Malaysia dengan Singapura pasti
sengit tidak kira dalam apa jua pertandingan dan beliau menjangkakan
situasi sama terjadi pada pusingan kedua kelayakan Piala Dunia 2014 di
Stadium Jalan Besar, 23 Julai ini.
“Perlawanan itu akan
mencetuskan satu suasana hebat dan akan mengembalikan memori sebelum
ini, namun ia sudah berlalu. Ini adalah saingan kelayakan Piala Dunia
dan kami mahu layak ke pusingan ketiga sekali lagi,” katanya sebagai
memetik laporan laman web Today Online semalam.




Berdasarkan rekod pertembungan di pusingan kelayakan Piala Dunia oleh
Fifa, kedua-dua negara ini pernah bertemu tiga kali dengan dua
daripadanya memihak kepada Singapura pada 1977 dan 1989.
Sebagai
persiapan menghadapi skuad Harimau Malaya, Avramovic, 61, semalam
mengumumkan senarai 25 pemain untuk menjalani latihan pusat yang bermula
14 Julai ini.
Namun rata-rata pemain yang masih mendapat
tempat dalam skuad itu adalah muka-muka lama memandangkan beliau tidak
memiliki masa untuk menguji pemain baru.









Apa yang penting baginya, pasukannya tidak mengalami masalah sama
seperti yang dialami rakan sejawatnya, Rajagobal yang dihimpit masalah
kecederaan pemain.
“Ini adalah 25 pemain terbaik yang kami ada
dan saya tidak memanggil ramai pemain baru kerana tidak mempunyai masa
untuk menguji mereka. Saya cuma berharap kami tidak berdepan sebarang
masalah kecederaan apabila bertemu Malaysia,” jelas Avramovic.
SELEPAS mengintip kekuatan Malaysia menentang Taiwan pada pusingan
pertama kelayakan Piala Dunia 2014 tempoh hari, jurulatih Singapura,
Radojko Avramovic yakin beliau memiliki strategi terbaik bagi meranapkan
impian anak buah Datuk K Rajagobal untuk mara ke pusingan seterusnya.

Katanya, secara tradisi pertembungan Malaysia dengan Singapura pasti
sengit tidak kira dalam apa jua pertandingan dan beliau menjangkakan
situasi sama terjadi pada pusingan kedua kelayakan Piala Dunia 2014 di
Stadium Jalan Besar, 23 Julai ini.
“Perlawanan itu akan
mencetuskan satu suasana hebat dan akan mengembalikan memori sebelum
ini, namun ia sudah berlalu. Ini adalah saingan kelayakan Piala Dunia
dan kami mahu layak ke pusingan ketiga sekali lagi,” katanya sebagai
memetik laporan laman web Today Online semalam.




Berdasarkan rekod pertembungan di pusingan kelayakan Piala Dunia oleh
Fifa, kedua-dua negara ini pernah bertemu tiga kali dengan dua
daripadanya memihak kepada Singapura pada 1977 dan 1989.
Sebagai
persiapan menghadapi skuad Harimau Malaya, Avramovic, 61, semalam
mengumumkan senarai 25 pemain untuk menjalani latihan pusat yang bermula
14 Julai ini.
Namun rata-rata pemain yang masih mendapat
tempat dalam skuad itu adalah muka-muka lama memandangkan beliau tidak
memiliki masa untuk menguji pemain baru.









Apa yang penting baginya, pasukannya tidak mengalami masalah sama
seperti yang dialami rakan sejawatnya, Rajagobal yang dihimpit masalah
kecederaan pemain.
“Ini adalah 25 pemain terbaik yang kami ada
dan saya tidak memanggil ramai pemain baru kerana tidak mempunyai masa
untuk menguji mereka. Saya cuma berharap kami tidak berdepan sebarang
masalah kecederaan apabila bertemu Malaysia,” jelas Avramovic.












Daripada senarai pemain yang dikeluarkan itu, Singapura masih menagih
khidmat pemain luar yang diberikan hak kerakyatan iaitu Qiu Li dan Shi
Jiayi (China), Bennett Daniel Mark (England) Aleksandar Duric dan
Mustafic Fahrudin (Serbia).
Bagaimanapun penyerang kelahiran
Nigeria, Agu Casmir dan juga bintang tempatan, Mohamed Noh Alam Shah
tidak berada dalam senarai kali ini.
Apa yang memeningkan
kepala Avramovic apabila kedudukan kapten skuad Singa itu, Shahril Ishak
masih dalam tanda tanya selepas dia beraksi dalam liga haram Indonesia
bersama kelab Medan Chiefs yang berkemungkinan berdepan tindakan Fifa.
Selepas
aksi pertama di Singapura, kedua-dua pasukan akan bertemu sekali lagi
dalam perlawanan timbal balik di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 28
Julai ini untuk mencari tempat beraksi di peringkat kumpulan.
Singapura
mendapat bye pada pusingan pertama manakala Malaysia mengatasi Taiwan
menerusi kelebihan gol di tempat lawan selepas agregat terikat 4-4.

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down

AuthorMessage
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 899
Mata Ganjaran : 2892
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Tue Jul 19, 2011 4:27 pm

itu lah pasal.. team kita baru nak naik dia leh lak buat mcm tu.. lagipon time lwn arsenal tu diorang mmg x kasi can langsung.. abis di ayam nya.. hampeh tol arsene wenger

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
terry
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 178
Mata Ganjaran : 2732
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-06
Location : kl

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Tue Jul 19, 2011 4:42 pm

ye betol tueh bro scarface rata2 wa tgk budak2 yang bajet urban la konon cehh..yang ckt tueh takyah cakap lah meluat aku..hehehe emosi la pulak


_________________
"It is in the quiet crucible of your personal private sufferings that your noblest dreams are born and God's greatest gifts are given in compensation for all you've been through." ~Wintley Phipps
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52730
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Tue Jul 19, 2011 5:08 pm

hahaha...

Maybe tahyul sikit....tapi wa rasa elok Harimau Malaya sarung jersi biru masa fight Singa di Kota Singa..

Best woo Harimau Biru vs Singa Merah....mmg mcm buku dgn ruas woo

Wa rasa jersi biru tu ada ONG berbanding jersi kuning nie....

dalam bola sepak, kdg2 benda tahyul mcm nie ada kesan kepada game play...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
Centrino
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 216
Mata Ganjaran : 2198
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-03

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Tue Jul 19, 2011 7:38 pm

scarface wrote:
Gila babi ramai pemain import dlm team Singapore nie....

Macam tak aci je nak lawan mereka nie
Berbekalkan 3 gol masa lawan Liverpool tempoh hari, skuad Harimau Malaya mesti yakin utk menang dgn pasukan 'import' Singapork.
Go HM Go.....
Back to top Go down
azam
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 140
Mata Ganjaran : 2689
Reputasi : 6
Join date : 2011-05-19
Age : 36
Location : subang jaya

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Wed Jul 20, 2011 6:48 am

salam gengs..

Kalo bro2 nk beli ticket online..

Perlawanan ke-2: Malaysia vs Singapore (Bukit Jalil, 23July)

http://www.tickethotline.com.my/featured/world-cup-2014-qulifying-malaysia-vs-singapore/
Back to top Go down
azam
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 140
Mata Ganjaran : 2689
Reputasi : 6
Join date : 2011-05-19
Age : 36
Location : subang jaya

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Wed Jul 20, 2011 6:52 am

INFO TAMBAHAN - (Copy & paste je) dr Support Malaysia League (MSL) FB


PERHATIAN : PENGUMUMAN KALI KE-4
Adalah
dimaklumkan, tiket-tiket bagi menyaksikan Perlawanan Pusingan Kedua
Kelayakkan Piala Dunia FIFA 2014 di antara Malaysia dan Singapura akan
dijual secara online mulai Rabu, 20 Julai 2011.

Harga tiket adalah RM50 (tempat duduk utama), RM30 (tempat duduk terbuka) dan RM5 bagi kanak-kanak di bawah um...ur 12 tahun.
Peminat-peminat yang ingin membeli tiket secara online boleh berbuat demikian melalui laman web berikut: www.tickethotline.com.my.

Selain itu, tiket-tiket juga akan dijual di beberapa lokasi lain dan maklumatnya adalah seperti berikut:

26 Julai hingga 27 Julai dari jam 9 pagi hingga 7 malam
1.Stadium MBPJ, Petaling Jaya. Di sebelah Pintu Utama.
2. Stadium Shah Alam. Di Pintu A.
3. Stadium Nasional, Bukit Jalil. Di Pintu Kuning.

28 Julai 2011 dari jam 9.00 pagi hingga waktu rehat
1. Stadium Nasional, Bukit Jalil. Di Pintu Kuning

Maklumat-maklumat
tambahan berhubung penjualan tiket dan penebusan (redemption) tiket
bagi Perlawanan Pusingan Kedua Piala Dunia FIFA 2014 di antara Malaysia
dan Singapura pada 28 Julai 2011 ini.

Maklumat tambahan adalah seperti berikut:

Penjualan tiket di Stadium Nasional, Bukit Jalil adalah seperti berikut:

26 dan 27 Julai – 9 pagi hingga 7 malam.
28 Julai - 9 pagi hingga waktu rehat perlawanan

Penjualan tiket kepada penyokong Malaysia dan Singapura adalah seperti berikut:

Penyokong Singapura:
a. Penjualan Tiket dan Penebusan Tiket yang dibeli secara online di Pintu Biru.

Penyokong Malaysia
a. Penjualan Tiket di Pintu Kuning dan Pintu Merah
b. Penebusan Tiket yang dibeli secara online di Pintu Merah.

Sekian, terima kasih. ~MH~
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53994
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Fri Jul 22, 2011 11:01 am

hehhehe..Insya'llah gua pegi game ni nnt....tgh nak adjust beli ticket online bersama2 10 org lagi opismate....semangat gilos ni....
Back to top Go down
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 899
Mata Ganjaran : 2892
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Fri Jul 22, 2011 4:19 pm

bro.. esok dah game dah.. kalo ang pegi post la gmbr2 kat sini.. nak tgk gak sbb x dpt join.. huhuhu

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
Peronda Ceng
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 47
Mata Ganjaran : 2552
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-12
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Fri Jul 22, 2011 8:06 pm

Bangunlah wahai Penyokong...
Satukan hatimu...
Tinggikan sorakanmu...
Demi Malaysia....!
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52730
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 5:41 am

Moh la kita memenuhi grand stand di hadapan kaca tv mlm nie kul 7.15 mlm TV2 utk bersorak demi Harimau Malaya....

Malaysia, Malaysia oh oh oh...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53994
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 2:13 pm

agak2 kat dataran merdeka ade live tak yek? gua keja mlm ni smpai pagi esok...ingat nak ngular jap g dataran....
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52730
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 2:20 pm

tadi wa merempit kejap lalu dataran merdeka...mmg ada live telecast bro kat sana

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52730
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 2:33 pm

gol oleh safee sali dlm minit pertama bro!!!

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52730
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 2:41 pm

harem...Singa dapat gol menerusi set piece lak 1 - 1

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
artiessimmon
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 35
Mata Ganjaran : 2072
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-10
Age : 33
Location : KL

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:03 pm

bro2 skalian...sapa2 disini tau link streaming..nak tgk bola ni.....jauh di perantuan... : (

_________________
Hey, listen, I want somebody good - and I mean very good - to plant that gun. I don't want my brother coming out of that toilet with just his dick in his hands, alright?
bounce
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417107
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:17 pm

gila malaysia main
dh 4-1...


_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52730
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:19 pm

hampes lak defender kita nie...

Goal keeper lak jambu sgt tu yg bolos byk tu...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2861
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:21 pm

hahahahahahaha...............asal teruk sgt nie...yg kecewa 1-1 pun xleh score gol...jgn la salahkan padang...nampaknya safee sali letakkan dirinya penyerang yg jauh setapak dr penyerang kat liga malaysia yg ada...xde sapa ke yg leh jadi gandingan terbaik ngan dia tadi.
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52730
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:23 pm

Tak aci wei....3 org mamat omputeh dan 2 org pemain import dr Chine....

KIta takde pun omputeh...org sawa matang je ada...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2861
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:25 pm

xleh gak kata gituu.....hari tue kita lawan kelab perancis de toilet fc yg dlm liga S ..kita leh go per hehe...terlalu biarkan sgt singapore kongker kiri dan kanan...
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52730
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:27 pm

Safee sali takde gandingan mantap. Ismail Farouki td one by one dgn goal keeper singapore...td tak rembat betul lak....byk sgt layan ML nie...tu yg ting tong tu

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
Ranzor
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 75
Mata Ganjaran : 102625
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-06

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:28 pm

goal keeper sark gila..usha bola je banyak..yg last sekali tu paling syok.bola da masuk baru terbang...kena bayor ke apo?
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52730
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:30 pm

Aduh Sarbinee telah dirasuah dgn karaoke....lima bintang...perempuan oleh FAS???

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2861
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:31 pm

hahaahhhaa jgn la ckp kena bayor..kang balik tak tido plak mamat tue hhehehee..
tp mmg keeper nie jarang comunicate ngan defand..yg defand lak cam harap 1 sama lain..ce tgk kalau bola lintas tgh btw 2 defand mesti diaorg pandang sama sendiri dulu..hehee..

pengulas kat studio arena...termasuk jemputan ...speechless..x tau nak komen apa2..siap pengulas...kata..saya tak sangka..kena 4...
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2861
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:36 pm

scarface wrote:
Safee sali takde gandingan mantap. Ismail Farouki td one by one dgn goal keeper singapore...td tak rembat betul lak....byk sgt layan ML nie...tu yg ting tong tu

ismail faruqi dah dikeluarkan dah hehhee
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Today at 8:58 am

Back to top Go down
 
Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Bertambahnya Muallaf Di Dunia Barat
» General Explanations of the Administration’s Revenue Proposals 2014 (Greenbook)
» The Blood Red Moons Of 2014 And 2015: An Omen Of War For Israel?
» John Tng's- Blood Moons of 2014 & 2015- Anti Christ Connection
» So... When Will The World End? Apple’s A.I. Siri Predicts “Gates Of Hell” To Open July 27, 2014

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT sports junkie-
Jump to: