MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52724
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 07, 2011 1:34 pm

First topic message reminder :

SELEPAS mengintip kekuatan Malaysia menentang Taiwan pada pusingan
pertama kelayakan Piala Dunia 2014 tempoh hari, jurulatih Singapura,
Radojko Avramovic yakin beliau memiliki strategi terbaik bagi meranapkan
impian anak buah Datuk K Rajagobal untuk mara ke pusingan seterusnya.

Katanya, secara tradisi pertembungan Malaysia dengan Singapura pasti
sengit tidak kira dalam apa jua pertandingan dan beliau menjangkakan
situasi sama terjadi pada pusingan kedua kelayakan Piala Dunia 2014 di
Stadium Jalan Besar, 23 Julai ini.
“Perlawanan itu akan
mencetuskan satu suasana hebat dan akan mengembalikan memori sebelum
ini, namun ia sudah berlalu. Ini adalah saingan kelayakan Piala Dunia
dan kami mahu layak ke pusingan ketiga sekali lagi,” katanya sebagai
memetik laporan laman web Today Online semalam.




Berdasarkan rekod pertembungan di pusingan kelayakan Piala Dunia oleh
Fifa, kedua-dua negara ini pernah bertemu tiga kali dengan dua
daripadanya memihak kepada Singapura pada 1977 dan 1989.
Sebagai
persiapan menghadapi skuad Harimau Malaya, Avramovic, 61, semalam
mengumumkan senarai 25 pemain untuk menjalani latihan pusat yang bermula
14 Julai ini.
Namun rata-rata pemain yang masih mendapat
tempat dalam skuad itu adalah muka-muka lama memandangkan beliau tidak
memiliki masa untuk menguji pemain baru.









Apa yang penting baginya, pasukannya tidak mengalami masalah sama
seperti yang dialami rakan sejawatnya, Rajagobal yang dihimpit masalah
kecederaan pemain.
“Ini adalah 25 pemain terbaik yang kami ada
dan saya tidak memanggil ramai pemain baru kerana tidak mempunyai masa
untuk menguji mereka. Saya cuma berharap kami tidak berdepan sebarang
masalah kecederaan apabila bertemu Malaysia,” jelas Avramovic.
SELEPAS mengintip kekuatan Malaysia menentang Taiwan pada pusingan
pertama kelayakan Piala Dunia 2014 tempoh hari, jurulatih Singapura,
Radojko Avramovic yakin beliau memiliki strategi terbaik bagi meranapkan
impian anak buah Datuk K Rajagobal untuk mara ke pusingan seterusnya.

Katanya, secara tradisi pertembungan Malaysia dengan Singapura pasti
sengit tidak kira dalam apa jua pertandingan dan beliau menjangkakan
situasi sama terjadi pada pusingan kedua kelayakan Piala Dunia 2014 di
Stadium Jalan Besar, 23 Julai ini.
“Perlawanan itu akan
mencetuskan satu suasana hebat dan akan mengembalikan memori sebelum
ini, namun ia sudah berlalu. Ini adalah saingan kelayakan Piala Dunia
dan kami mahu layak ke pusingan ketiga sekali lagi,” katanya sebagai
memetik laporan laman web Today Online semalam.




Berdasarkan rekod pertembungan di pusingan kelayakan Piala Dunia oleh
Fifa, kedua-dua negara ini pernah bertemu tiga kali dengan dua
daripadanya memihak kepada Singapura pada 1977 dan 1989.
Sebagai
persiapan menghadapi skuad Harimau Malaya, Avramovic, 61, semalam
mengumumkan senarai 25 pemain untuk menjalani latihan pusat yang bermula
14 Julai ini.
Namun rata-rata pemain yang masih mendapat
tempat dalam skuad itu adalah muka-muka lama memandangkan beliau tidak
memiliki masa untuk menguji pemain baru.









Apa yang penting baginya, pasukannya tidak mengalami masalah sama
seperti yang dialami rakan sejawatnya, Rajagobal yang dihimpit masalah
kecederaan pemain.
“Ini adalah 25 pemain terbaik yang kami ada
dan saya tidak memanggil ramai pemain baru kerana tidak mempunyai masa
untuk menguji mereka. Saya cuma berharap kami tidak berdepan sebarang
masalah kecederaan apabila bertemu Malaysia,” jelas Avramovic.












Daripada senarai pemain yang dikeluarkan itu, Singapura masih menagih
khidmat pemain luar yang diberikan hak kerakyatan iaitu Qiu Li dan Shi
Jiayi (China), Bennett Daniel Mark (England) Aleksandar Duric dan
Mustafic Fahrudin (Serbia).
Bagaimanapun penyerang kelahiran
Nigeria, Agu Casmir dan juga bintang tempatan, Mohamed Noh Alam Shah
tidak berada dalam senarai kali ini.
Apa yang memeningkan
kepala Avramovic apabila kedudukan kapten skuad Singa itu, Shahril Ishak
masih dalam tanda tanya selepas dia beraksi dalam liga haram Indonesia
bersama kelab Medan Chiefs yang berkemungkinan berdepan tindakan Fifa.
Selepas
aksi pertama di Singapura, kedua-dua pasukan akan bertemu sekali lagi
dalam perlawanan timbal balik di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 28
Julai ini untuk mencari tempat beraksi di peringkat kumpulan.
Singapura
mendapat bye pada pusingan pertama manakala Malaysia mengatasi Taiwan
menerusi kelebihan gol di tempat lawan selepas agregat terikat 4-4.

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down

AuthorMessage
Pierre
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 602
Mata Ganjaran : 3116
Reputasi : 12
Join date : 2011-06-24
Age : 29
Location : Cheras

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:38 pm

tensen2....pdg2 plastic ni mcm tk best je player msia men...

_________________
farao Making beast with two backs farao
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2855
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:40 pm

safiq kena kad merah...haha nampaknya malaysia menang kad...
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2855
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:43 pm

singapura lak dpt kad merah....ades pengadil ooo pengadilll
Back to top Go down
Pierre
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 602
Mata Ganjaran : 3116
Reputasi : 12
Join date : 2011-06-24
Age : 29
Location : Cheras

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:43 pm

1 min goal..ingt leh blasah singa...last2 harimau yg kena baham...

_________________
farao Making beast with two backs farao
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52724
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:58 pm

4 -2 skrg bro...Hardi Yahya score

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2855
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 3:59 pm

4 -3 dah safe sali
Back to top Go down
Pierre
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 602
Mata Ganjaran : 3116
Reputasi : 12
Join date : 2011-06-24
Age : 29
Location : Cheras

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 4:03 pm

brsemngt skit....lg byk away goal lg bgs...

_________________
farao Making beast with two backs farao
Back to top Go down
Ranzor
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 75
Mata Ganjaran : 102619
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-06

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 4:04 pm

bsemangat balik dh..4-3 xD
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52724
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 4:05 pm

SEMANGAT HARIMAU!!

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52724
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 4:10 pm

5 -3 lak..hampes

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
Ranzor
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 75
Mata Ganjaran : 102619
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-06

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 4:10 pm

adoii..5-3..omputeh tu ja gol.. Suspect
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2855
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 4:18 pm

kena balik ....asal la mesia kasi gol mudah byk sgt nie...
5-3
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2855
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 4:19 pm

pemaian terbaik mesia.....gunalan ..... 2nd half nie nampak menonjol...
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52724
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 4:23 pm

final wisel 5 -3....

Defend kita sayur beb...penat striker nk pungut gol nak cover yg bolos tu

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417101
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 4:30 pm

scarface wrote:
final wisel 5 -3....

Defend kita sayur beb...penat striker nk pungut gol nak cover yg bolos tu

aku agree sangat2..lau ada button like aku dh like berkali2...
nnt wa pikirkan camne coding button like cam fesbuk nie

siyes..mmg wa kecewa sangat ngan mutu pertahanan n perjaga gol kita..
maaf la lau pendapat aku bercanggah ngan pendapat korang
tp nie pendapat peribadi aku

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 4:42 pm

gua sokong bro webmaster punya pendapat tu..gua tengok match tadi pun kecewa..striker kita dah ok, tp defender mcm player cap ayam plak..gol2 singapore tu kalau defender lita kuat,memang takkan masuk punya..ni tidak..siap bagi peluang plak kat striker singapore sumbat gol..harap2 masa main kat bukit jalil nanti boleh menang at least 2-0...

p/s: korang sedar tak yang player singapore Qiu Li tu gaya mcm player zaman 80-an dulu la..dengan rambut panjang, perut pun boroi..hehe..mcm gaya player2 malaysia keturunan cina zaman 80-an dulu..hehe... Razz
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52724
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 4:44 pm

Sharbinee lagi hampeh....diving mcm takde langsung....pastu positioning masa under pressure drp striker Singapura (khususnya Alexander Duric) selalu tak kena...

Kalau nak jaga status jambu je tu, baik tak payah.

p/s K. Rajagobal kena tukar keeper lembik nie dgn keeper Malaya masa lawan Chelsea tu....

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53988
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 4:48 pm

hahhaa...gua stuju....pastu defend pun kena amik defend skuad olimpik hehehe... x silap aku dengar pengulas sukan ckp Alexander Duric tu umur 40 tahun kan??
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 4:49 pm

betul tu,bro spidey..umur Alexander tu dah umur 43 tahun.tp main mcm orang umur 20 tahun..memang berbisa dia punya sengat tu..damn,man..haha... Very Happy
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417101
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 4:50 pm

wcb766 wrote:
gua sokong bro webmaster punya pendapat tu..gua tengok match tadi pun kecewa..striker kita dah ok, tp defender mcm player cap ayam plak..gol2 singapore tu kalau defender lita kuat,memang takkan masuk punya..ni tidak..siap bagi peluang plak kat striker singapore sumbat gol..harap2 masa main kat bukit jalil nanti boleh menang at least 2-0...

p/s: korang sedar tak yang player singapore Qiu Li tu gaya mcm player zaman 80-an dulu la..dengan rambut panjang, perut pun boroi..hehe..mcm gaya player2 malaysia keturunan cina zaman 80-an dulu..hehe... Razz

pasal Qiu Li tue aku respect gak la..walaupun boroi tp dia rajin berlari kejar bola n lincah..x malas mcm player kita yg rata2 muda..maaf lau pandangan pedas tp selalunya pandangan pedas pn..baru kita leh maju...n wa nampak striker kita kurang berfungsi cuma safee je capai mutu permainan cam biasa..nampak sgt bila mat yo nie xdak..fakhri rasanya xperlu dimasukkan sbg 1st eleven...baik bagi amirul hardi..sbb amirul hardi nie larian pantas ada gak la skill ckit2..lau fakhri nie maaf la..aku xsuka gaya permainan dia..aku xfikir apa releven bagi fakhri main..baik amik nurul azwan roya yg lincah walaupun kecik..ala2 messi walaupun bagai langit n bumi

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52724
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 4:51 pm

Kat Bukit Jalil nnti kita akan berdepan masalah bro....

Midfielder aka kapten dah takde (kad merah)...so kena percaturan baru

Secara keseluruhan la...kesilapan percaturan K Rajagobal yg pakai formasi 4-4-1-1 di mana Safee Sali jadi single target man dan di belakang dia lak si mangkuk Ismail Farouki nie...

Safee kurang dpt support dr Ismail Farouki nie...

Bila second half, K. Rajagobal kembali ke formasi asal mcm Piala AFF dulu dgn menukar Ismail Farouki dgn seorng striker lain sambil memasukkan Amirul Hadi Yahya utk main di flank kanan.

Formasi ini betul2 buat Malaya gmae play hidup balik dgn flank kanan dan kiri giving full throttle support kpd twin striker kita tadi.

Wa rasa K. Rajagobal kena maintan formasi ini. Tak perlu buat formasi experimental mcm first half td...kacau tumpuan player wooo...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 4:56 pm

webmaster wrote:
wcb766 wrote:
gua sokong bro webmaster punya pendapat tu..gua tengok match tadi pun kecewa..striker kita dah ok, tp defender mcm player cap ayam plak..gol2 singapore tu kalau defender lita kuat,memang takkan masuk punya..ni tidak..siap bagi peluang plak kat striker singapore sumbat gol..harap2 masa main kat bukit jalil nanti boleh menang at least 2-0...

p/s: korang sedar tak yang player singapore Qiu Li tu gaya mcm player zaman 80-an dulu la..dengan rambut panjang, perut pun boroi..hehe..mcm gaya player2 malaysia keturunan cina zaman 80-an dulu..hehe... Razz

pasal Qiu Li tue aku respect gak la..walaupun boroi tp dia rajin berlari kejar bola n lincah..x malas mcm player kita yg rata2 muda..maaf lau pandangan pedas tp selalunya pandangan pedas pn..baru kita leh maju...n wa nampak striker kita kurang berfungsi cuma safee je capai mutu permainan cam biasa..nampak sgt bila mat yo nie xdak..fakhri rasanya xperlu dimasukkan sbg 1st eleven...baik bagi amirul hardi..sbb amirul hardi nie larian pantas ada gak la skill ckit2..lau fakhri nie maaf la..aku xsuka gaya permainan dia..aku xfikir apa releven bagi fakhri main..baik amik nurul azwan roya yg lincah walaupun kecik..ala2 messi walaupun bagai langit n bumi

betul tu,bro..gua sokong 100%..peminat Malaysia ni bukannya kisah sangat kalau team Malaysia kalah..asalkan bila main tu betul2 bersemangat..barulah sokongan peminat tu berbaloi..ini player kita sekarang ni asyik nak jaga kejambuaan mereka aje, tp main mcm baru semalam kenal bolasepak..panas la hati peminat..dah la semuanya pemain profesional.atas padang bila main utk malaysia, jadi mcm player wakil rumah sukan plak..haiya..harap2 boleh menang la nanti masa kat bukit jalil..kalau kalah jugak,ada gua pegi bakar keta bernombor plat singapore kat stadium tu nanti..
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53988
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 5:05 pm

rileks bro...heheheh...jgn bakar....kita curik aje buat spare part...mahal wooo keta diaorg..hehehe
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52724
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 5:06 pm

Berikut analisis penuh gua utk perhatian K Rajagobal utk next leg di Bukit Jalil:

Masa Malaya in attack mode:

1. Elakkan umpanan tinggi ke kawasan central defender Singapore krn mereka ada defender omputeh yg tinggi lampai...80% umpanan tinggi tu mamat ni dpt pertahankan

2. Buat serangan kilat menggunakan flanker kiri (Gunalan) dan kanan (Amirul Hadi). Hantaran kenalah ball before man.

3. Banyakkan usaha utk dptkan free kick di area 30 meter dr pintu gol Singapore


Masa defend mode:

1. Marking ketat 3 mamat nie: Alexander Duric, Qui Lie dan satu lagi mamat PRC tu. Rantai 3 ekor nie bg senyap.

2. Kena bubuh satu sweeper di belakang central defender...

3. Bila dapat curi bola drp barisan penggempur Singapore, jgn panik...buat serangan balas dgn hantaran panjang kepada on running flanker...


Semoga kita dpt belasah Singa nie kat Bukit Jalil nanti...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 5:08 pm

bro spidey,
nak curi susah..banyak sangat pak guard kat stadium tu..hehe..

bro scarface,
betul tu,bro..gua sokong 100%...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Today at 9:02 pm

Back to top Go down
 
Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Bertambahnya Muallaf Di Dunia Barat
» General Explanations of the Administration’s Revenue Proposals 2014 (Greenbook)
» The Blood Red Moons Of 2014 And 2015: An Omen Of War For Israel?
» John Tng's- Blood Moons of 2014 & 2015- Anti Christ Connection
» So... When Will The World End? Apple’s A.I. Siri Predicts “Gates Of Hell” To Open July 27, 2014

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT sports junkie-
Jump to: