MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Thu Jul 07, 2011 1:34 pm

First topic message reminder :

SELEPAS mengintip kekuatan Malaysia menentang Taiwan pada pusingan
pertama kelayakan Piala Dunia 2014 tempoh hari, jurulatih Singapura,
Radojko Avramovic yakin beliau memiliki strategi terbaik bagi meranapkan
impian anak buah Datuk K Rajagobal untuk mara ke pusingan seterusnya.

Katanya, secara tradisi pertembungan Malaysia dengan Singapura pasti
sengit tidak kira dalam apa jua pertandingan dan beliau menjangkakan
situasi sama terjadi pada pusingan kedua kelayakan Piala Dunia 2014 di
Stadium Jalan Besar, 23 Julai ini.
“Perlawanan itu akan
mencetuskan satu suasana hebat dan akan mengembalikan memori sebelum
ini, namun ia sudah berlalu. Ini adalah saingan kelayakan Piala Dunia
dan kami mahu layak ke pusingan ketiga sekali lagi,” katanya sebagai
memetik laporan laman web Today Online semalam.




Berdasarkan rekod pertembungan di pusingan kelayakan Piala Dunia oleh
Fifa, kedua-dua negara ini pernah bertemu tiga kali dengan dua
daripadanya memihak kepada Singapura pada 1977 dan 1989.
Sebagai
persiapan menghadapi skuad Harimau Malaya, Avramovic, 61, semalam
mengumumkan senarai 25 pemain untuk menjalani latihan pusat yang bermula
14 Julai ini.
Namun rata-rata pemain yang masih mendapat
tempat dalam skuad itu adalah muka-muka lama memandangkan beliau tidak
memiliki masa untuk menguji pemain baru.









Apa yang penting baginya, pasukannya tidak mengalami masalah sama
seperti yang dialami rakan sejawatnya, Rajagobal yang dihimpit masalah
kecederaan pemain.
“Ini adalah 25 pemain terbaik yang kami ada
dan saya tidak memanggil ramai pemain baru kerana tidak mempunyai masa
untuk menguji mereka. Saya cuma berharap kami tidak berdepan sebarang
masalah kecederaan apabila bertemu Malaysia,” jelas Avramovic.
SELEPAS mengintip kekuatan Malaysia menentang Taiwan pada pusingan
pertama kelayakan Piala Dunia 2014 tempoh hari, jurulatih Singapura,
Radojko Avramovic yakin beliau memiliki strategi terbaik bagi meranapkan
impian anak buah Datuk K Rajagobal untuk mara ke pusingan seterusnya.

Katanya, secara tradisi pertembungan Malaysia dengan Singapura pasti
sengit tidak kira dalam apa jua pertandingan dan beliau menjangkakan
situasi sama terjadi pada pusingan kedua kelayakan Piala Dunia 2014 di
Stadium Jalan Besar, 23 Julai ini.
“Perlawanan itu akan
mencetuskan satu suasana hebat dan akan mengembalikan memori sebelum
ini, namun ia sudah berlalu. Ini adalah saingan kelayakan Piala Dunia
dan kami mahu layak ke pusingan ketiga sekali lagi,” katanya sebagai
memetik laporan laman web Today Online semalam.




Berdasarkan rekod pertembungan di pusingan kelayakan Piala Dunia oleh
Fifa, kedua-dua negara ini pernah bertemu tiga kali dengan dua
daripadanya memihak kepada Singapura pada 1977 dan 1989.
Sebagai
persiapan menghadapi skuad Harimau Malaya, Avramovic, 61, semalam
mengumumkan senarai 25 pemain untuk menjalani latihan pusat yang bermula
14 Julai ini.
Namun rata-rata pemain yang masih mendapat
tempat dalam skuad itu adalah muka-muka lama memandangkan beliau tidak
memiliki masa untuk menguji pemain baru.









Apa yang penting baginya, pasukannya tidak mengalami masalah sama
seperti yang dialami rakan sejawatnya, Rajagobal yang dihimpit masalah
kecederaan pemain.
“Ini adalah 25 pemain terbaik yang kami ada
dan saya tidak memanggil ramai pemain baru kerana tidak mempunyai masa
untuk menguji mereka. Saya cuma berharap kami tidak berdepan sebarang
masalah kecederaan apabila bertemu Malaysia,” jelas Avramovic.












Daripada senarai pemain yang dikeluarkan itu, Singapura masih menagih
khidmat pemain luar yang diberikan hak kerakyatan iaitu Qiu Li dan Shi
Jiayi (China), Bennett Daniel Mark (England) Aleksandar Duric dan
Mustafic Fahrudin (Serbia).
Bagaimanapun penyerang kelahiran
Nigeria, Agu Casmir dan juga bintang tempatan, Mohamed Noh Alam Shah
tidak berada dalam senarai kali ini.
Apa yang memeningkan
kepala Avramovic apabila kedudukan kapten skuad Singa itu, Shahril Ishak
masih dalam tanda tanya selepas dia beraksi dalam liga haram Indonesia
bersama kelab Medan Chiefs yang berkemungkinan berdepan tindakan Fifa.
Selepas
aksi pertama di Singapura, kedua-dua pasukan akan bertemu sekali lagi
dalam perlawanan timbal balik di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 28
Julai ini untuk mencari tempat beraksi di peringkat kumpulan.
Singapura
mendapat bye pada pusingan pertama manakala Malaysia mengatasi Taiwan
menerusi kelebihan gol di tempat lawan selepas agregat terikat 4-4.

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down

AuthorMessage
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 5:21 pm

Bro....di samping bola sepak nie...ada lagi satu game Malaya vs Singapore gak

Pusingan suku akhir Piala Dunia Sepak Takraw di Stadium Titiwangsa...

esok kul 2 ptg bro....

Malaya vs Singapore
Thai vs Myanmar

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 5:27 pm

hehe..ada ke,bro?langsung xde promosi atau iklan pun..thanks 4 the info,bro..gua pun minat gak tengok sepak takraw ni biarpun main tak reti..sedap tengok aksi lipat gunting..hehe...
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52966
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 5:27 pm

Defend malaysia ni tak sama cam main AFF cup tu hr....aku rasa punca ms Rajakopal guna aidil tu hr....gandingan fadhli sas ngan muslim masa AFF hr tuh aku tngk da sempoi da...cuma bl rajakopal tukar masukkan aidil tu yg jd tak beberapa sefahaman....aku rasa kiri ngan kanan takder masalah...center je yg kene "alter" sikit....satu lg midfield tengah nih elok guna gurusamy...fitness power cam gunalan tuh...

_________________
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 5:35 pm

wcb766 wrote:
hehe..ada ke,bro?langsung xde promosi atau iklan pun..thanks 4 the info,bro..gua pun minat gak tengok sepak takraw ni biarpun main tak reti..sedap tengok aksi lipat gunting..hehe...

Ada bro. Tgk Astro Arena 802....terbaik bro...

Wa pun minat tgk aksi lipat, gulung, servis kuda, servis berputar, lipat gunting...

Ptg tadi wa tgk Thai lawan Indon....3 round Thai bungkus Indon balik Jakarta....hahhaa

Wa rasa final nnti mcm biasa la...Malaya jumpa Thai

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 5:41 pm

johnmatana wrote:
Defend malaysia ni tak sama cam main AFF cup tu hr....aku rasa punca ms Rajakopal guna aidil tu hr....gandingan fadhli sas ngan muslim masa AFF hr tuh aku tngk da sempoi da...cuma bl rajakopal tukar masukkan aidil tu yg jd tak beberapa sefahaman....aku rasa kiri ngan kanan takder masalah...center je yg kene "alter" sikit....satu lg midfield tengah nih elok guna gurusamy...fitness power cam gunalan tuh...

Kalau wa di tempat K. Rajagobal...wa takkan bg formasi yg dah establish terganggu dgn masukkan player yg diva mcm Aidil tu.

Dalam mana2 game bola pun, tunjang pertahanan ialah dua central defender krn mereka nilah yg bertindak bila nak wat perangkap ofsaid, bila nak terjah striker. Klu dua org nie understanding pun masalah, alamat bermasalah la pertahanan keseluruhannya.

Mana2 player (yg walaupun bertaraf bintang) yg hanya mengucar-kacirkan understanding, elok diketepikan sahaja. Lantak la dia diva ke apa....the team always come first

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52966
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 5:45 pm

scarface wrote:
johnmatana wrote:
Defend malaysia ni tak sama cam main AFF cup tu hr....aku rasa punca ms Rajakopal guna aidil tu hr....gandingan fadhli sas ngan muslim masa AFF hr tuh aku tngk da sempoi da...cuma bl rajakopal tukar masukkan aidil tu yg jd tak beberapa sefahaman....aku rasa kiri ngan kanan takder masalah...center je yg kene "alter" sikit....satu lg midfield tengah nih elok guna gurusamy...fitness power cam gunalan tuh...

Kalau wa di tempat K. Rajagobal...wa takkan bg formasi yg dah establish terganggu dgn masukkan player yg diva mcm Aidil tu.

Dalam mana2 game bola pun, tunjang pertahanan ialah dua central defender krn mereka nilah yg bertindak bila nak wat perangkap ofsaid, bila nak terjah striker. Klu dua org nie understanding pun masalah, alamat bermasalah la pertahanan keseluruhannya.

Mana2 player (yg walaupun bertaraf bintang) yg hanya mengucar-kacirkan understanding, elok diketepikan sahaja. Lantak la dia diva ke apa....the team always come first

tula pasal...aidil tu ptt ltk main DM jer kat blkg syafiq...aku rs lg baik kot...center defend tu biar jer si fadhli sas ngn muslim tu main...diorg nyer gandingan ok gak...cuma kurang exp jer...takyah kaco2 da....lg satu player aper tah no. 9...tuh lg satu aku tak pueh ati camner bleh main...masuk amirul hadi barula nmpk player malaysia bleh pegang bola...kalau tak hampeh...kejar bola jer....masuk amirul hadi jer barula si gunalan tu semangat main...aku rasa ader something fishyler yg berlaku nih....Smile

_________________
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 5:48 pm

scarface wrote:
wcb766 wrote:
hehe..ada ke,bro?langsung xde promosi atau iklan pun..thanks 4 the info,bro..gua pun minat gak tengok sepak takraw ni biarpun main tak reti..sedap tengok aksi lipat gunting..hehe...

Ada bro. Tgk Astro Arena 802....terbaik bro...

Wa pun minat tgk aksi lipat, gulung, servis kuda, servis berputar, lipat gunting...

Ptg tadi wa tgk Thai lawan Indon....3 round Thai bungkus Indon balik Jakarta....hahhaa

Wa rasa final nnti mcm biasa la...Malaya jumpa Thai

Kena tengok ni esok..kalau Malaysia jumpa Thai mesti panas punya game ni..musuh tradisi tu..hehe..thanks 4 the info,bro..langsung xde ape2 info pasal tournment takraw sekarang ni..damn..rindu masa zaman perilly's sponsor takraw dulu..zaman kegemilangan takraw malaysia..
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 5:49 pm

jom bro hantar resume kat K. Rajagobal..wa nak apply keje sebagai pembantu juruletih...

Wa ada lesen kejurulatihan kelas C...harap dipertimbangkan utk jawatan khas pembantu jurulatih taktikal...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52966
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 5:51 pm

scarface wrote:
jom bro hantar resume kat K. Rajagobal..wa nak apply keje sebagai pembantu juruletih...

Wa ada lesen kejurulatihan kelas C...harap dipertimbangkan utk jawatan khas pembantu jurulatih taktikal...

ok gak tu bro...nnt lehla lu cakap kt rajakopal tu suh kekalkan 1st eleven sebelum nih...yg lain2 tuh wa reserve jek..hehehehehhe...

_________________
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 5:57 pm

wcb766 wrote:
scarface wrote:
wcb766 wrote:
hehe..ada ke,bro?langsung xde promosi atau iklan pun..thanks 4 the info,bro..gua pun minat gak tengok sepak takraw ni biarpun main tak reti..sedap tengok aksi lipat gunting..hehe...

Ada bro. Tgk Astro Arena 802....terbaik bro...

Wa pun minat tgk aksi lipat, gulung, servis kuda, servis berputar, lipat gunting...

Ptg tadi wa tgk Thai lawan Indon....3 round Thai bungkus Indon balik Jakarta....hahhaa

Wa rasa final nnti mcm biasa la...Malaya jumpa Thai

Kena tengok ni esok..kalau Malaysia jumpa Thai mesti panas punya game ni..musuh tradisi tu..hehe..thanks 4 the info,bro..langsung xde ape2 info pasal tournment takraw sekarang ni..damn..rindu masa zaman perilly's sponsor takraw dulu..zaman kegemilangan takraw malaysia..


Sekarang sepak takraw dah format baru bro

Sistem 15 mata satu game...best of the three
Maksudnya ada 5 game semuanya...kalau satu team tu menang 3 game pertama, dia menang la perlawanan tu

Lagi satu, servis dia bertukar2 tangan selepas team lawan selesai buat servis 3 kali berturut2.

Mcm petang tadi, pertembungan antara Singapore vs India sengit bro.
2 game awal India menang...masuk game ketiga pada mata 14-14, Singapore bangkit bro. Mereka menang 17 - 15. Kemudian 2 game last tu mereka menang gak.

Padahal kalau ditengok, regu Singapore tu main macam tak cukup vitamin jer...tekong dia servis asal bola pindah ke gelanggang lawan je....takde berapi langsung.

Dibanding dgn apit kiri India....perghh....dia punya rejaman macam pemain Siam. Tapi alih2 Singapore yg menang. Hahaha

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 6:05 pm

tapi format baru takraw mcm dah tak best la,bro scarface..semua pemain mcm takut nak buat skill masing2..takut buat kesilapan..gua lebih suka format yg lama..biarpun game akan jadi lama,tp semua player kasi keluar dia punya skill.tu yg sedap tu..tp, itu setakat pendapat peribadu gua la..walau apapun, esok mesti tengok kat astro..seronok tu..world cup of takraw..hehe..
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 6:05 pm

johnmatana wrote:
scarface wrote:
jom bro hantar resume kat K. Rajagobal..wa nak apply keje sebagai pembantu juruletih...

Wa ada lesen kejurulatihan kelas C...harap dipertimbangkan utk jawatan khas pembantu jurulatih taktikal...

ok gak tu bro...nnt lehla lu cakap kt rajakopal tu suh kekalkan 1st eleven sebelum nih...yg lain2 tuh wa reserve jek..hehehehehhe...

Hahaha...bro...lesen gua hnya layak jd coach budak sekolah rendah je
K. Rajagobal tu pegang lesen kejurulatihan kelas A....susah woo nak dpt tu lesen

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52966
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 6:08 pm

scarface wrote:
johnmatana wrote:
scarface wrote:
jom bro hantar resume kat K. Rajagobal..wa nak apply keje sebagai pembantu juruletih...

Wa ada lesen kejurulatihan kelas C...harap dipertimbangkan utk jawatan khas pembantu jurulatih taktikal...

ok gak tu bro...nnt lehla lu cakap kt rajakopal tu suh kekalkan 1st eleven sebelum nih...yg lain2 tuh wa reserve jek..hehehehehhe...

Hahaha...bro...lesen gua hnya layak jd coach budak sekolah rendah je
K. Rajagobal tu pegang lesen kejurulatihan kelas A....susah woo nak dpt tu lesen
mahal tak bro nak amik lesen coaching ni bro? wa macm berminat plak...hehhehehe...

_________________
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 6:08 pm

wcb766 wrote:
tapi format baru takraw mcm dah tak best la,bro scarface..semua pemain mcm takut nak buat skill masing2..takut buat kesilapan..gua lebih suka format yg lama..biarpun game akan jadi lama,tp semua player kasi keluar dia punya skill.tu yg sedap tu..tp, itu setakat pendapat peribadu gua la..walau apapun, esok mesti tengok kat astro..seronok tu..world cup of takraw..hehe..

Tujuan format baru nie dibuat utk elakkan Siam asyik menang je. Hahahah...
Macam td, India pun hampir2 nak malukan Singapore woo. Best la tu...baru ada fight.

Td ada iklan bro. Kat TV1 pun ada siaran langsung esok...jam 2.30 ptg

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 6:11 pm

bro john,

Lu semak sini bro
http://www.harimaumalaya.com/forum/index.php/topic/4017-kursus-kejurulatihan-famfap-2011/

Elok lu belajar bro benda ni kalau minat.
Baru lu boleh jd pengulas bola sepak dan melihat game nie secara saintifik

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52966
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 6:21 pm

scarface wrote:
bro john,

Lu semak sini bro
http://www.harimaumalaya.com/forum/index.php/topic/4017-kursus-kejurulatihan-famfap-2011/

Elok lu belajar bro benda ni kalau minat.
Baru lu boleh jd pengulas bola sepak dan melihat game nie secara saintifik

Thanks bro...hehehhehehe....aku akan cuba apply tahun depan...tahun ni mcm da terlepas je...sbb kalau tak salah aku kena g kursus awalan dl baru bleh attend lesen c punya course...huhuhhuu...thanks 4 the link n info....

_________________
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 6:25 pm

johnmatana wrote:

Thanks bro...hehehhehehe....aku akan cuba apply tahun depan...tahun ni mcm da terlepas je...sbb kalau tak salah aku kena g kursus awalan dl baru bleh attend lesen c punya course...huhuhhuu...thanks 4 the link n info....

Yer bro....
Kena la ada foreplay dulu sebelum masuk main dish.....hahahaha

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 899
Mata Ganjaran : 2893
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 7:14 pm

aku tgk game td midfield ngn striker dah ok dah.. bila masuk amirul hadi ngn abdul hadi yahya baru hidup serangan.. defend tu aku tgk mcm nak x nak je defend.. dok tgk bola kat kaki striker import tu persal.. masuk la kasi kluarkan bola tu.. x kan kat kotak penalti pon nak bagi ruang lagi?? x mcm main masa AFF dulu!! tolong bangkit!!!! goalkeeper kena tukar la.. bagi khairul fahmi.. si jambu ni malas nak diving ke apa.. leh tgk je bola tu masuk gawang.. apa pon x bole.. kalo bole masuk pemain lain aku nak fazli marlias, norhafiz zamani misbah ngn subramaniam masuk.. baru power defend..
first eleven aku utk bukit jalil nanti.. sbb safiq rahim dah kena kad merah
khairul fahmi che mat
fadhli shaz
muslim ahmad
mahali jasuli
asraudin putra omar
amar rohidan
amirul hadi
s. kunalan
norshahrul idlan talaha
abdul hadi yahya
safee sali

yes.. kita main style 4-3-3
kalo leh masuk lagi player lain aku nak farzli marlias, norhafiz zamani misbah dan subramaniam.. top perform lwn chelsea.. cayalah!!

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 7:26 pm

aku stuju ngan pendapat bro strawhatcrew, ismail faruqi tu main bola ke apa???cam bg ckp korum 11 pemain jek,gk mmg hampeh,aku mmg dr dl x suka mamat tu main keeper,ms main ngan indon first game AFF pn klu x slp dia jgk,5 gol gak dia bolos.defend cam x smangat jek.x tau pesal.klu ikut apa yg aku perati,4 gol firts half tu leh elak klu main cam second half.anyway tu la HARIMAU MALAYA,slalu nk main dlm tekanan.
Back to top Go down
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 899
Mata Ganjaran : 2893
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 7:35 pm

ntah la aku pon x kenal ngn ismail faruqi tu.. kalo ada sumbangan ok gak.. tp x da pon.. sharbinee ni plak performance dia sekejap top sekejap off perform.. bagi la khairul fahmi che mat ok lagi.. kalo dpt bagi farzli marlias ok lagi.. selambe je dia 1 on 1 ngn drogba pastu siap acah2 lagi drogba bila dia dpt tepis bola dia.. hahahaha!! aku rasa utk mengurangkan tekanan kita patut letak defend yg senior.. baru la defend2 lain yg muda2 tu x tertekan..

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
Peronda Ceng
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 47
Mata Ganjaran : 2553
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-12
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 8:01 pm

Ismail Faruqi nih player Tranung...
Dia nih boleh main tp kurang layak utk menggalas tugas penting cam game td tuh...
dgn tekanan yg tinggi cmtu...
suma org pun tertanya2 mengapakah dia dpt 1st eleven dlm team tuh...

Fakri Saarani kelebihan dr segi ketinggian ngan rajin ..tp tk mampu sumbangkan apa2 utk team..tp aku pelik Datuk K sayang kt dia nih...

Izzaq Faris pn aku tktaw apa yg Rajagopal sayang sgt kt dia nih....slalu dpt join team senior tp utk game2 penting cam td, bg la pluang pd player yg lebih experience...

Defend mmg ada yg tk kena la pasal lepas game 4 game da BOLOS 19 BIJIK woi..!! bertuah le korang Rajagopal bg korang men lg....tlg show us sometin' why u layak men utk Malaysia...
Back to top Go down
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 899
Mata Ganjaran : 2893
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 8:43 pm

tu la pasal.. aku pon kadang2 pelik ngn rajagopal punya strategi.. dah lwn ngn team epl pon x dpt tgkp lagi mana kelemahan.. still nak test player ngn buat experiment lagi.. ini KELAYAKAN WORLD CUP BKN FRIENDLY RAJAGOPAL!! ingat tu.. kita rakyat malaysia harap dpt masuk world cup.. tp kalo ngn singapore pon dah kena bantai camana? tu pon kita layak sbb nasib away goal ngn taiwan.. kalo x dah bungkus awal dah.. perbaiki kelemahan ngn tajamkan lagi serangan.. aku percaya malaysia mampu layak world cup.. kita tgk nanti kat bukit jalil sapa raja.. kat singapore diorang mmg byk kelebihan 1. main dpn penyokong sendiri yg ramai 2. padang tiruan sbbkn bola jadi laju n melantun tinggi.. rajagopal pls letak player yg btol2 layak je.. jgn nak test2 lagi.. mcm org gila aku tgk game td.. nasib baik amirul hadi masuk, kalo tidak mmg aku malas nak tgk lagi

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53995
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 9:19 pm

hehehe....apa2 pun...meh kita dtg ramai2 masa game kat bkt jalil nnt yek...kasi gegar 1 stadium....
Back to top Go down
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 899
Mata Ganjaran : 2893
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 9:22 pm

aku x sure bole pegi ke x.. sibuk sgt keja smpi lewat mlm sob sob sob

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
und3r5
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 167
Mata Ganjaran : 2744
Reputasi : 6
Join date : 2011-05-22
Age : 53
Location : kepong

PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Sat Jul 23, 2011 10:08 pm

aku menyirap tgk bola tadi.. kalo ade si gopal depan mate aku.. mmg aku pijak2 jer dia tadi.. tak wat experiment g la lab sekolah tu.. ko wat la experiment puas2.. ni world cup bro.. bodoh!!!!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura   Today at 8:19 pm

Back to top Go down
 
Kelayakan Piala Dunia 2014: Malaysia vs Singapura
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Bertambahnya Muallaf Di Dunia Barat
» General Explanations of the Administration’s Revenue Proposals 2014 (Greenbook)
» The Blood Red Moons Of 2014 And 2015: An Omen Of War For Israel?
» John Tng's- Blood Moons of 2014 & 2015- Anti Christ Connection
» So... When Will The World End? Apple’s A.I. Siri Predicts “Gates Of Hell” To Open July 27, 2014

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT sports junkie-
Jump to: