MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Video pekerja KFC pedajal makanan

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417108
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 4:04 am



yekkk....x lalu aku nak makan dowh..walaupun sebelum nie aku peminat no.1 KFC

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417108
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 4:09 am

lagi..


_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
alan0rc
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 485
Mata Ganjaran : 3006
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-29

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 5:55 am

GuA tengok ini video, sudah rasa cancel KFC on my list Sad

_________________
Masih Mentah lagi nih,
harap bro2/otai2 semua tunjuk ajar
ilmu masih cetek, hehehe Razz
Back to top Go down
shaguar50
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 393
Mata Ganjaran : 102916
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-11
Location : USJ

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 6:00 am

aku penah keje kitchen A&W dulu bro masa study break, mcm2 keje dajal budak2 kitchen ni buat kalo diorang tak puas ati dgn customer yang kerek2 atau maki2 sedap mulut diorang bila kes lambat serve etc2

aku je tak buat pasal dah diajor bila keje tu biar ikhlas jadi rezeki kita terima tu pon ikhlas jugak le hohohoho

_________________
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417108
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 6:04 am

aku boleh dikatakan seminggu sekali p kfc sbb my family mmg peminat ayam kfc nie..tp bila dh tgk video camnie..wa dh rasa was2

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
otaigiler
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 892
Mata Ganjaran : 53041
Reputasi : 0
Join date : 2011-06-06
Age : 34
Location : clunk

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 6:22 am

aku dulu bekas star cook kfc teluk pulai...jenuh dah makan kfc...

ape yg ditunjukkan pada video satu dimana budak cook tgh mengelap kolah yg dimana kolah itu digunakan utk memasak ayam ori atau spicy, zinger fillet dan crispy fillet...

tiap kali ayam masak...ayam perlu ditoss kan dahulu so no wonder tepi kolah tu akan berminyak... ok pada penutup kolah budak cook akan menulis timing ayam yg dimasak...dan berapa kali dah kolah itu memasak dgn mengunakan kapur tulis... so air perahan kain pada video satu tu...adalh minyak bercampur kapur...

video kedua plak...aksi budak cook sedang breading ayam spicy...tgk cara dia breading wa dah tau dia nak masak ayam spicy atau original...memang cilaka lah siap leh kesat kat kasut@safety boot, yg kadang2 budak cook ader masuk2 kerja kene cuci tempat sampah kat belakang restoran kfc...

video ni aku dah tunjuk kan member lama aku skang dah jadi RM(restoran manager) utk di bawa ke pihak atasan utk tindakan selanjutnye...

_________________
"Yo ijazah terbaik datangnya dari jalanan
dari pengalaman bercakap dan bersalaman
Kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau"

AKU TAAT PADA YANG SATU

MEMEY AR!!!
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2862
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 6:31 am

xleh nak tgk plakkkkkkk..video dr u tube ke..
kalau dr u tube x dpt la tgk opis den nie block...

p/s; lebat tol ujan kat bandar baru klang & shah alam nie
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417108
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 6:36 am

ZiO_dInGiN wrote:
xleh nak tgk plakkkkkkk..video dr u tube ke..
kalau dr u tube x dpt la tgk opis den nie block...

p/s; lebat tol ujan kat bandar baru klang & shah alam nie

a ah dari utube..

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 6:44 am

otaigiler wrote:
aku dulu bekas star cook kfc teluk pulai...jenuh dah makan kfc...

ape yg ditunjukkan pada video satu dimana budak cook tgh mengelap kolah yg dimana kolah itu digunakan utk memasak ayam ori atau spicy, zinger fillet dan crispy fillet...

tiap kali ayam masak...ayam perlu ditoss kan dahulu so no wonder tepi kolah tu akan berminyak... ok pada penutup kolah budak cook akan menulis timing ayam yg dimasak...dan berapa kali dah kolah itu memasak dgn mengunakan kapur tulis... so air perahan kain pada video satu tu...adalh minyak bercampur kapur...

video kedua plak...aksi budak cook sedang breading ayam spicy...tgk cara dia breading wa dah tau dia nak masak ayam spicy atau original...memang cilaka lah siap leh kesat kat kasut@safety boot, yg kadang2 budak cook ader masuk2 kerja kene cuci tempat sampah kat belakang restoran kfc...

video ni aku dah tunjuk kan member lama aku skang dah jadi RM(restoran manager) utk di bawa ke pihak atasan utk tindakan selanjutnye...

mmg terbaek bro dh report...bodo nye bdk2..menjatuhkan company & kaum sendiri (KFC Msia own by JCorp)...xde otak btol...
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 6:54 am

Salute la kat otaigiler...

Benda2 macam nie kena dilaporkan sbb memburukkan nama company jer...

Kasi pecat itu budak notis 24 jam...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
cipanz
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 71
Mata Ganjaran : 2098
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-03

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 7:30 am

cuba makanan bebudak nie 0rang buat gitu.. isk.. ape la.. kerja tu biarlah ikhlas.. hehee...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 7:38 am

dak nie klu aku dpt,aku bg dia mkn dl ayam yg dia calit tu.....cam hampeh prangai,dlm FB jek ramai yg kutuk.yg hangin tu kutuk mlayu ba** la memacam lg.
Back to top Go down
otaigiler
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 892
Mata Ganjaran : 53041
Reputasi : 0
Join date : 2011-06-06
Age : 34
Location : clunk

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 7:57 am

pasal kebangangan bebudak ni bangsa melayu gak kene maki... kalau takat KFC kene maki wa takder hal... bebudak ni kalau dapat tangkap bukan takat kene buang kerja...kene saman sekali... wa yakin lepas ni budak2 kfc lagi ketat prosedur diorang....

_________________
"Yo ijazah terbaik datangnya dari jalanan
dari pengalaman bercakap dan bersalaman
Kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau"

AKU TAAT PADA YANG SATU

MEMEY AR!!!
Back to top Go down
cipanz
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 71
Mata Ganjaran : 2098
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-03

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 8:03 am

tu la tu.. pasnih pekerja kfc 0r fastf00d kena simpan handph0ne di l0ker berkunci... untuk mengelakkan mender2 nie terjadi and dirakamkan...
Back to top Go down
otaigiler
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 892
Mata Ganjaran : 53041
Reputasi : 0
Join date : 2011-06-06
Age : 34
Location : clunk

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 8:06 am

cipanz wrote:
tu la tu.. pasnih pekerja kfc 0r fastf00d kena simpan handph0ne di l0ker berkunci... untuk mengelakkan mender2 nie terjadi and dirakamkan...

memang dah ader rules yg HP takleh bawak time keje...tgk je perangai dah tau...kalau dah perangai cam bangsat tu mana nak ikut peraturan...

_________________
"Yo ijazah terbaik datangnya dari jalanan
dari pengalaman bercakap dan bersalaman
Kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau"

AKU TAAT PADA YANG SATU

MEMEY AR!!!
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2862
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 9:25 am

balik rumah baru aku dapat tgkk........mmg bangang tol la mamat2 nie...
nyirap lak aku tgk menda2 makan leh main2 camtue......

tp lagi nyirap bos aku kalau aku tak masuk lagi opis
hehehehehehe Laughing
Back to top Go down
alan0rc
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 485
Mata Ganjaran : 3006
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-29

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 9:36 am

MEMANG PATUT KASI TINDAKAN KAT BUDAK2 NI

_________________
Masih Mentah lagi nih,
harap bro2/otai2 semua tunjuk ajar
ilmu masih cetek, hehehe Razz
Back to top Go down
Peronda Ceng
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 47
Mata Ganjaran : 2553
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-12
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 9:53 am

Tk faham aku apasal diorang wat cmnih...
yg dok kaunter org len..
yg kt dapur pulak yg lebih2 nk penaya org... Mad
Back to top Go down
futurama
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 462
Mata Ganjaran : 3014
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04
Location : PJ

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Fri Jul 08, 2011 9:57 am

Kene marah ngan bos ni kot, customer jadi mangsa
Back to top Go down
Jeng La
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 795
Mata Ganjaran : 153126
Reputasi : 6
Join date : 2011-05-07

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Sat Jul 09, 2011 7:55 am

seeloknye letakkan cctv di semua kitchen2 restoren di seluruh negara...ni baru KFC... korang xtau apa kdai mamak ke..kedai melayu ke..mane2 kedai ke yg pedajal korang.. hihihi awass....!!! menda ni dah lama berlaku kalau tukang masak x puas ati ng kastemer..
Back to top Go down
http://www.mysdt.tk
z3ronim
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 225
Mata Ganjaran : 2215
Reputasi : 4
Join date : 2011-07-01
Age : 30

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Sat Jul 09, 2011 9:30 am

ni dah kira video ke-2...yang dulu pasal mop lantai...memang turun la rating KFC camni..

_________________
Back to top Go down
alan0rc
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 485
Mata Ganjaran : 3006
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-29

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Sat Jul 09, 2011 12:23 pm

jengla wrote:
seeloknye letakkan cctv di semua kitchen2 restoren di seluruh negara...ni baru KFC... korang xtau apa kdai mamak ke..kedai melayu ke..mane2 kedai ke yg pedajal korang.. hihihi awass....!!! menda ni dah lama berlaku kalau tukang masak x puas ati ng kastemer..

gua setuju,
sememangnyer patut letak cctv, baru dieorg tak berani nak buat pedajal2 ni
haiz siot betol la die org nih, nak kenakan org tuh biar kena kpd org,
ni tak, kena pada org yg tak berdosa/ innocent ( mcm aku ) huhuhu Sad

_________________
Masih Mentah lagi nih,
harap bro2/otai2 semua tunjuk ajar
ilmu masih cetek, hehehe Razz
Back to top Go down
z3ronim
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 225
Mata Ganjaran : 2215
Reputasi : 4
Join date : 2011-07-01
Age : 30

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Sat Jul 09, 2011 6:53 pm

benda ni dah lama berlaku kat mane2 fastfood or restoran...tapi x pernah kantoi...skang dah tau..korg judge la sendiri~

_________________
Back to top Go down
otaigiler
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 892
Mata Ganjaran : 53041
Reputasi : 0
Join date : 2011-06-06
Age : 34
Location : clunk

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Sat Jul 09, 2011 7:29 pm

aku rasa diorang ni mesti tak puas hati ngan rm atau arm diorang....

dulu masa aku baru keje baru abis klas kfc...

aku kene ragging ngan senior...aku ditinggalkan sowang2 kat cook utk masak sumenyer...

di waktu kemuncak plak tu... waktu owng tgh time lunch...

memang tak menang tgn le aku memasak....

yg rm aku asik suruh cepat2 je...membebel kat telinga aku...

sampai aku dah tekad...kalau dia memekak kat telinga aku lagi...

minyak panas dalam kolah tu aku simbah kat muka dia...

nasib baik dia dah senyap...cam tau2 je aku dah nekad...

byk kenangan aku masa kat KFC...

_________________
"Yo ijazah terbaik datangnya dari jalanan
dari pengalaman bercakap dan bersalaman
Kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau"

AKU TAAT PADA YANG SATU

MEMEY AR!!!
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52966
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Sat Jul 09, 2011 7:39 pm

niler biler manusia muler berpk guna kpl lutut...cmniler jdnyer...

_________________
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Video pekerja KFC pedajal makanan   Today at 10:14 pm

Back to top Go down
 
Video pekerja KFC pedajal makanan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» FUNNY CHRISTMAS VIDEO - How dogs with hands prepair for Xmas!
» Really Cool Jesus video!
» [b]VIDEO STORES EVIL SPIRITS HAVEN??????[/b]
» A Short Video on the Biblical Basis of Dreams
» Serene Branson on her migraine aura Video

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Current Issue-
Jump to: