MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 FREEMASON & ILLUMINATI

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
shaguar50
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 393
Mata Ganjaran : 102913
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-11
Location : USJ

PostSubject: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:07 am

ok atas permintaan OJ & rico aku bukak topic ni, tempat perbincangan mengenai dua pergerakan Yahudi Dunnama utk memonopoli dunia mengikut telunjuk diorang tanpa menampakkan siapa dalang sebenarnya......yakni puak YAHUDI sendiri

semalam aku baru beli buku bertajuk RAHSIA SIMBOL YAHUDI oleh ibnuyaacob penyusun dia. buku dia ni adapt dari blog DAJJAL:THE KING OF THE WORLD CONSPIRACY

ni wikipedia pasal freemason
http://ms.wikipedia.org/wiki/Freemason

ni lak wikipedia pasal illuminati
http://en.wikipedia.org/wiki/Illuminati

kalau sape2 nak tambah dipersilakan

_________________
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52963
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:12 am

Dasat sungguh thread yg dibuka...

_________________
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265587
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:14 am

hahaha itu la pasal.. panas2.. hahahaha tp takpe.. for info je kan.. Razz

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
redcar
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 173
Mata Ganjaran : 2687
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-28
Location : sebelah rumah orang

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:15 am

bacaan tamabahan ttg Freemason dan beberapa teori konspirasi dunia.

http://www.masonicinfo.com/

http://www.masonicinfo.com/illuminati.htm
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52728
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:15 am

kalau nak betul2 layan pasal dua group nie...cuba cari kat youtube pasal dokumentari bersiri bertajuk The Arrivals...

Best woooo. 10/10 wa bg

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265587
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:19 am

wa da tgk da.. hehehe 2 hari baru abeh... hahaha

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52963
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:20 am

Saper tahu penggerak fahaman ini di Malaysia? Angkat tangan....Smile

_________________
Back to top Go down
redcar
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 173
Mata Ganjaran : 2687
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-28
Location : sebelah rumah orang

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:21 am

nak layan topik ni mmg dasat, trackback ke zaman mesir kuno n zaman Crusade dulu.

tapi mungkin kita tak sedar yang pengaruh puak2 ni pun dah ada di malaysia dan dah mula menyerap masuk ke institusi agama dan masyarakat kita.

_________________
Muka Kena Tebal, Hati Mau Kental, Perangai Jangan Bebal.
Back to top Go down
shaguar50
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 393
Mata Ganjaran : 102913
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-11
Location : USJ

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:23 am

mmg panas thread ni john.....itupun susulan dari perbincangan rico & OJ pasal mamat tak sadar diri kat flg nunjuk dia ahli freemason....utk info kita suma pada masa akan dtg jugak....maklumla diorg ni menyusup pelan2 & senyap utk menggugat iman kita woooo

bak kata2 King Richard (Richard The Lionheart) pada kesatria templar dia masa kalah dalam perang salib dgn Salahuddin Al Ayubi-"KITA ORANG KRISTIAN KALAH DLM PERANG SALIB KERANA KITA BERPERANG UTK HARTA DUNIA BUKAN UTK KRISTIAN LAGI & PERANG MENGGUNAKAN PEDANG, TETAPI ORANG2 MUSLIM BERPERANG UTK AGAMA & MEREKA SANGGUP MATI UNTUKNYA JUGA. JADI SELEPAS INI KITA BERPERANG DGN MEREKA MELALUI IDEOLOGI, HIBURAN & FAHAMAN MEREKA SUPAYA KEIMANAN MEREKA RAPUH DIKELAK HARI."

tampar kahinak terpacul biji butoh wakakakakaka

Knight Of Templar ni cabang freemason jugak & ada yang dah terjebak ke illuminati

_________________
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52728
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:26 am

dalam The Arrivals, dikatakan bahawa pusat pemerintahan dunia akan beralih daripada Amerika Syarikat ke Israel dlm tahun 2012...

Maka sebab itu ekonomi US skrg merudum....dan ekonomi Israel mengukuh. Hebat betul planning Freemasons nie...jangka panjang beb...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52963
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:29 am

rico wrote:
nak layan topik ni mmg dasat, trackback ke zaman mesir kuno n zaman Crusade dulu.

tapi mungkin kita tak sedar yang pengaruh puak2 ni pun dah ada di malaysia dan dah mula menyerap masuk ke institusi agama dan masyarakat kita.
Pandai bro rico nih...tp kdg2 org kiter ni mula2 niat nak tahu....lama2 leh terikut2 plak....tu yg probs tuh....kalau nak kupas benda ni mmg kena banyak membaca dan mencari bukti2 yg fasih...dan mesti akan timbul bnyk persoalan dlm kepala otk kita. contohnya "Why?" "How?". Konpom dua kepala soalan ini akan ada dlm kpl otk kiter...tp wa nak citer wa punn tak pandai sbb lum hbs g study menatang nih...tu pun sllalu study n bahas ngn member wa...sngt sukar untk dikupas dan takleh dilihat ngn mata kasor...tak semestinya yang tersurat itu tiada yang tersirat...dan tak semestinya yang tersirat tu ader yg tersurat...hehehehehhe...payah wooo...hati2 jela geng....Smile

_________________
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52728
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:33 am

Dalam The Arrivals juga ada tunjukkan artis Barat yg illuminati. Contohnya:

madonna, britney spears, christina aguilera, rihanna, suami Beyonce dan ramai lagi...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
shaguar50
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 393
Mata Ganjaran : 102913
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-11
Location : USJ

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:35 am

ada satu dokumentari aku nengok dulu kat UK tapi kene ban pasal NAZI, hitler ni dia kaji tiga kitab. al quran, injil yang asal & copy kitab taurat yang dia claim la (tah mana dia dpt pon tak tau psl setau kita kitab ni hilang & kitab TORAH yang yahudi baca tu suma olahan semula)

dia ckp dlm al quran & injil mengatakan puak yahudi ni akan menghancurkan dunia akan dtg nanti, tapi sebelum tu diorang akan memonopoli segala2 nye dari segi kewangan, pemerintahan etc2.

salah satu sebab dia bunuh all the jewish psl ini le, dia takut diorang akan kacau vision hitler utk control & win the war.

tapi freemason gunakan US & british troops utk bangkitkan issue HOLOCAUST supaya warga yahudi yang stateless ni dpt claim tanah kat palestin tahun 1948

_________________
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52728
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:38 am

betul tu bro....tp sebenarnya HOLOCAUST tu cuma dongengan...

yg betul masaccre ialah di palestine tu...dah berapa ribu Zionist sembelih....

eh sial la diaorang nie (Petikan ayat Abang Long Fadil)

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265587
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:42 am

aku banyak gak kaji benda ni.. tp last last ape yang aku dapat ialah.. memang susah nk tentang dan juga takleh nk buat apa da skang ni.. cuma yang penting skang diri kita sdiri.. diaorang punya plan da lama..

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
redcar
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 173
Mata Ganjaran : 2687
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-28
Location : sebelah rumah orang

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:42 am

johnmatana wrote:
rico wrote:
nak layan topik ni mmg dasat, trackback ke zaman mesir kuno n zaman Crusade dulu.

tapi mungkin kita tak sedar yang pengaruh puak2 ni pun dah ada di malaysia dan dah mula menyerap masuk ke institusi agama dan masyarakat kita.
Pandai bro rico nih...tp kdg2 org kiter ni mula2 niat nak tahu....lama2 leh terikut2 plak....tu yg probs tuh....kalau nak kupas benda ni mmg kena banyak membaca dan mencari bukti2 yg fasih...dan mesti akan timbul bnyk persoalan dlm kepala otk kita. contohnya "Why?" "How?". Konpom dua kepala soalan ini akan ada dlm kpl otk kiter...tp wa nak citer wa punn tak pandai sbb lum hbs g study menatang nih...tu pun sllalu study n bahas ngn member wa...sngt sukar untk dikupas dan takleh dilihat ngn mata kasor...tak semestinya yang tersurat itu tiada yang tersirat...dan tak semestinya yang tersirat tu ader yg tersurat...hehehehehhe...payah wooo...hati2 jela geng....Smile



aku tak pandai bro ... dan mcm bro cakap mmg susah nak perjelaskan hal ni ... tp better late then never kan

sekurang2nya skrg kita tahu yg mmg pengaruh kumpulan ni ada dlm kehidupan seharian kita di malaysia ni.

_________________
Muka Kena Tebal, Hati Mau Kental, Perangai Jangan Bebal.
Back to top Go down
shaguar50
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 393
Mata Ganjaran : 102913
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-11
Location : USJ

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:50 am

HOLOCAUST yang dikempen dek US mmg suma dongengan, tapi bab hitler bunuh yahudi mmg ada cuma tak seteruk yang digambarkan dlm kempen holocaust tu kan, kempen tu cuma permainan freemason utk kepentingan yahudi nak amik tanah palestin

tak boleh ditentang atau diharamkan pon psl organisation diorang terlampau besar & menjurus ke tampuk pemerintahan setiap negara

mcm dalam buku RAHSIA SIMBOL YAHUDI yg aku baca ni, Tuan Guru Nik Aziz penah bangkitkan issue freemason ni dlm parlimen masa Tun Hussein Onn jadi PM. kenapa pergerakan ni bebas dlm negara & ada menteri melayu yang menganggotai freemason sedangkan kita sedar halatuju pergerakan ni disebalik yahudi. jawapan Tun masa tu kita takde undang2 utk menentang freemason & siapa menganggotainya adalah hak masing2. hampa tuan guru nik masa tu woooo

_________________
Back to top Go down
redcar
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 173
Mata Ganjaran : 2687
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-28
Location : sebelah rumah orang

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:57 am

freemason n illuminati ni sbenarnya kurang diketahui umum sbeem ni.

banyak dlm buku2 dan kajian2 org tertantu jer.

tp isu ni mula menjadi popular bila 2 filem box office hollywood mengetengahkan

kumpulan ni secara terang terangan, iaitu filem National Treasure dan Angels & Demon.

mula dari situ ramai org mencari2 info dan isu yang berkaitan.

sblm tu tak ramai pun yang berminat terutama di asia ni

_________________
Muka Kena Tebal, Hati Mau Kental, Perangai Jangan Bebal.
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52963
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:58 am

rico wrote:
johnmatana wrote:
rico wrote:
nak layan topik ni mmg dasat, trackback ke zaman mesir kuno n zaman Crusade dulu.

tapi mungkin kita tak sedar yang pengaruh puak2 ni pun dah ada di malaysia dan dah mula menyerap masuk ke institusi agama dan masyarakat kita.
Pandai bro rico nih...tp kdg2 org kiter ni mula2 niat nak tahu....lama2 leh terikut2 plak....tu yg probs tuh....kalau nak kupas benda ni mmg kena banyak membaca dan mencari bukti2 yg fasih...dan mesti akan timbul bnyk persoalan dlm kepala otk kita. contohnya "Why?" "How?". Konpom dua kepala soalan ini akan ada dlm kpl otk kiter...tp wa nak citer wa punn tak pandai sbb lum hbs g study menatang nih...tu pun sllalu study n bahas ngn member wa...sngt sukar untk dikupas dan takleh dilihat ngn mata kasor...tak semestinya yang tersurat itu tiada yang tersirat...dan tak semestinya yang tersirat tu ader yg tersurat...hehehehehhe...payah wooo...hati2 jela geng....Smile




aku tak pandai bro ... dan mcm bro cakap mmg susah nak perjelaskan hal ni ... tp better late then never kan

sekurang2nya skrg kita tahu yg mmg pengaruh kumpulan ni ada dlm kehidupan seharian kita di malaysia ni.

Yg penting kiter kene sentiasa peka ngn perubahan di sekeliling kita...Smile Tkper bro yg pentng kite amik th....dn sebagai langkah berjaga2 utk mengelak drpd perkara2 mcm nih...

_________________
Back to top Go down
redcar
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 173
Mata Ganjaran : 2687
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-28
Location : sebelah rumah orang

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:59 am

betul bro ... sama2 kita share hal2 yg berkaitan supaya kita berjaga2.

_________________
Muka Kena Tebal, Hati Mau Kental, Perangai Jangan Bebal.
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2859
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 1:19 pm

bagus laa aku selalu gak baca bab2 nie..bab teori kontroversi....dulu gempak kejap pasal pentas AJL ada unsur freemason....pastue pasal iklan hari raya yg rasanya membawa pada org melesia..khususnya melayu kerana melibatkan agama.dan agendanya ..yg lebih kepada memburukkan agama islam..

sampai skrg teringin juga nak tau sapa org besar skrg yg ahli freemason kat mesia..dan siapa lagi org2nya..
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52728
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 3:33 pm

yg jelas pasti ialah pengerusi IMF yg kena tapaw sekarang nie sbb skandal seks, Mr Strauss Khan..adalah freemason.

George Soros...juga sama. Al Gore (Naib Presiden US dulu) pun sama. Steven Spielberg...sama gak.

Yg secara kebetulan lak...Anwar Ibrahim adalah satu geng Dragon dgn diorang nie. So fikir2kan lah....

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 7:43 pm

wa dah lama da study bende2 ne.... cari maklumat pasal fm ne... tapi masih tak puas mencari lagi.... so kalo ade lagi cite menarik... post ler... suke nak membaca.....
Back to top Go down
shaguar50
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 393
Mata Ganjaran : 102913
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-11
Location : USJ

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Sat Jul 16, 2011 7:17 am

kat mesia ni ramai org besar jadi freemasonry....tapi diorang masuk under cabang dia nama TRILATERAL COMMISSION......cabang ni mempengaruhi dasar kewangan serta perancangan strategik ekonomi.

yang diragui kesahihan join TC ni Pengerusi A***nk tu, anak dia kahwin baru2 ni kan kalau korang boleh agak la sape dia tu

Illuminati ni pulak lagi jahat, pengasas dia billionair yahudi nama ROTHSCHILD. keluarga ROTHSCHILD ni skrg control kebanyakan bank2 dlm dunia ni termasuk la SWISS BANK yang femes tu. Illuminati ni kurang menonjol mcm freemason tapi dua organisasi ni dah bersatu utk control dunia melalui kempen diorang NEW WORLD ORDER. satu2 nye matlamat kempen diorang ni adalah utk bangsa yahudi menguasai dunia, sebelum tu illuminati buat kerja jahat diorang di blkg tabir

kalau nak ikutkan konspirasi masa perang dunia 1 & 2 illuminati mainkan peranan penting utk menjayakan perang tu melalui US, British, Jerman, Italy, France & Russia.

_________________
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52728
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Sat Jul 16, 2011 7:51 am

kat malaysia dah ada mereka punya meeting point...contoh kelab rotary...

Semua plan freemason dan illuminati nie bertujuan utk menyediakan suatu new world order yg mana dunia akan ditadbir dari satu tempat di palestine skrg...iaitu Jerusalem..

Bila dah siap semua termasuk pembinaan semula Haikal Sulaiman (selepas meruntuhkan Masjid Al-Aqsa)...mereka hanya menunggu Dajjal dtg utk duduk di singgahsana. Bg mereka Dajjal lah penyelamat dunia akhir zaman..

Tetapi kita umat Islam tahu bahawa Al Mahdi akan muncul utk menentang tentera Dajjal ini. Mereka juga tahu ttg Al Mahdi. Sebab itulah mereka plan dan laksanakan begitu rapi dan tersusun krn mereka ingin mencabar ketentuan Allah dalam hal itu (iaitu Dajjal akan tewas di tangan Nabi Isa).

Inilah sifat tipikal Yahudi Zionist...mereka tahu kebenaran wahyu. Tetapi disebabkan keegoaan mereka serta keyakinan bahawa mereka lebih bijak dan mampu mengubah takdir, mereka mencabar ketentuan tersebut...

Mmg patut Allah kutuk kaum ini dalam Quran sebagai kaum yg melampaui batas

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Today at 10:53 pm

Back to top Go down
 
FREEMASON & ILLUMINATI
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 11Go to page : 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» SIGN OF THE PENTAGRAM: PROPHETIC ALERT SYRIA, ILLUMINATI, WAR
» ILLUMINATI SATANIC PROPAGANDA IS JUST BEGINNING: ALIEN PICTURE OF JESUS BY SEA OF GALILEE
» ILLUMINATI & NEW WORLD ORDER: STAR TREK, AMERICA, SYRIA, RUSSIA AND THE RACE TO ARMAGEDDON
» THE SECRET ILLUMINATI POWER REVEALED
» ILLUMINATI, THE NEW WORLD ORDER, 666...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Current Issue-
Jump to: