MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 HIREN Boot CD

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
firexSub
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 66
Mata Ganjaran : 2053
Reputasi : 2
Join date : 2011-07-12
Location : Bunker B

PostSubject: HIREN Boot CD   Sun Jul 17, 2011 3:08 am

Hiren Boot CD
(Tool yg sangat2 berguna utk IT expert)
Kenapa
perlu Hiren Boot CD? apakah kelebihan boot cd ini? Senarai dibawah
mampu memberikan korang gambaran sebenar mengenai hiren Boot CD…

  • Ianya sangat berguna incase kalau windows / linux korang corrupted atau bermasalah
  • hilang password admin, (nak crack / hack password admin)
  • benchmark PC korang tanpa memasuki windows
  • buang
    virus, trojan, rootkit, spyware (dan sewaktu dengannya) kalau windows
    tak boleh masuk (corrupted) – clean / buang virus dari DOS, atau juga
    dari Windows.
  • buat image (ghosting / cloning) hard disk / partition, applying, etc
  • mengubah partition size, drive letter, file system, etc
  • recover (dapat kan semula) file2 / partition yg telah terhapus (deleted)
  • defrag, scanning hard disk dan scanning ape2 sahaja device yg mungkin rosak dari DOS tanpa perlu masuk ke dalam windows.
  • View
    fail fail dari partition hard disk yg mempunyai file sistem – NTFS
    (Windows 2000, Windows XP, Windows NT, Windows Vista – yg menggunkan
    NTFS)
  • Edit apa-apaa je file secara Text, HEX, BIN dan etc.
  • Crack password BIOS.
  • Information ttg BIOS etc.

Kesimpulannya;
hampir kesemua utitities yang diperlukan untuk configure, diagnostik,
& troubleshooting dari segi hardware dan software ada dalam Hiren
Boot CD. Yangg korang perlu tahu adalah mane tools yang perlu digunakan
bagi satu-satu tujuan.


P/S
: Guna HJSplit untuk join semua file dan lepas tu extract. Tak payah nak
install,cuma masuk Hiren Boot Folder-HBCD-WinTools dan doubleclick icon Autorun. Hiren
Boot ni versi lama tapi masih boleh pakai..;-)




Download Link 1
[You must be registered and logged in to see this link.]


Download Link 2
[You must be registered and logged in to see this link.]


Download Link 3
[You must be registered and logged in to see this link.]

Download Link 4
[You must be registered and logged in to see this link.]

_________________
The first thing men notice about a woman is her eyes. Cool Then, when her eyes aren't looking, they notice her
B**bs
Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
Reds83
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 1
Mata Ganjaran : 1883
Reputasi : 1
Join date : 2011-10-16

PostSubject: Re: HIREN Boot CD   Tue Mar 20, 2012 5:38 pm

aku dah test softwear ni kt PC opis aku.. maklum ar PC opis semuanya guna ACC USER.. nk install game pun xleh.. bile aku guna je HIREN BOOT CD ni.. terhapus sudah password ADMIN hehehehe.. softwear ni sesuai guna WINDOWS XP ke bawah.. kalu guna WINDOWS 7 xdpt nk tolong la..
Back to top Go down
 
HIREN Boot CD
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Jeffrey Hakim discusses with the boot for the exit of U.S. troops
» Modern Decent Boot Brushes
» Pink Cowboy Boots
» My husband bound and gagged my son and put him in the trunk of the car!
» ONE BLACK BOOT!!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: Muat turun percuma :: Software PC-
Jump to: