MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Honda vs Toyota

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Guest
Guest



PostSubject: Honda vs Toyota   Thu Jul 28, 2011 2:25 pm

First topic message reminder :

Assalamualaikum geng geng skalian





Sekadar ingin mengisi topic-topic baru untuk bincang...
Sukalah untuk membicarakan 2 jenama kereta yang mantap dalam market , iaitu Toyota & Honda...
Di mana 2 jenama luar negara ini antara jenama mewah & mampu milik dari segenap pendapatan....



Antara 2 jenama ini, pastinya terdapat kelebihan & kelemahan masing2 dalam menghasilkan kenderaan yang ingin dipasarkan...



Apakah terdapat sebarang pandangan dari rakan2...?
Kita bicarakan di sini sekadar menambahkan ilmu pengetahuan & bukannya ingin menjatuhkan 2 jenama terkemuka ini......
Barangkali antara rakan2 CG ada yang sedang mengintai2 untuk memiliki salah satu daripada 2 jenama ini....







mari kita bincangkan bersama.......
Back to top Go down

AuthorMessage
ah_fook
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 157
Mata Ganjaran : 2703
Reputasi : 3
Join date : 2011-05-12

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Wed Aug 10, 2011 9:36 am

otokjem wrote:
wa ade lc je.. keta takde.. sdih laaa

sama la mcm wa... wakakakakka...
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265591
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Wed Aug 10, 2011 9:56 am

paradox wrote:
otokjem wrote:
wa ade lc je.. keta takde.. sdih laaa

sama la mcm wa... wakakakakka...


cam sial je ayat lu bro.. hahahahaha

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2406
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Wed Aug 10, 2011 11:17 am

paradox wrote:
kReNmAuT wrote:
adoi... honda pakai timing chain gk bro.....



bkn nk kata kaki lumba ke apa....juz nk share pendapat tntang perfomance 2.... wa kalo confort2 ni wa xlayan sgt..... yg penting lari mesti mau power..... hehehe.... nikmat dia lain.....



mcm honda fd 1.8... terang2 kna tapau ngn satria mivec... pedih ulu hati woo.... payment bulan2 bayar honda lgi byk.... tp setakat 2 je perfomance..... pedehal.... kalo vios lg la.....



mmg org ckp kelajuan bukan segalanya...tp kalo asyik2 kna tapau je.... menggelegak jgk la rasanya.... nk kejar balik.... xdpt dh.....huhuhu.....



bkn nk jd paling laju...paling2 x... boleh bersaing org ckp.... hehehe....













*sori r.....wa bab keta ni wa fanatik ckit..... hehe....


wow!!! abg nie msti bwk keta laju kn... nk rsa leh x.. x pnah naik keta laju2 nie... hehehehehe...



p/s: yg lain jgn mnyampuk... wakakakakakak...

hehehehe..... laju mendanya.... biasa2 je... hahahaha......tp yg mn naik keta wa.... hahahahaha.....hehehehehe..... nk tergelak plak wa igt.....

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2406
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Wed Aug 10, 2011 11:20 am

jengla wrote:
yer ker perfomance.. hihihi



perfomance r bro.... kalo dari segi harga murah... utk perfomance...hehehe... amik eg6 r.... sport + devil.... hehehe...



kalo bhgian monster @ super car.... tepuk dada tanya selera... hehehe...

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Sat Aug 13, 2011 8:07 pm

kalau buat perbandingan antara honda n toyota, banyak member gua yg complain kate keta honda ni manja berbanding dengan toyota..itu yg mereka cakap la pasal gua sendiri tak guna pun keta honda atau toyota..

tp, dari segi performance,honda memang dah menang awal2..pasal setahu gua,toyota zaman sekarang banyak keluarkan keta utk kegunaan famili..pasal bagi toyota, yg penting keta laku n boleh balik modal utk buat model lain plak..

gua plak lebih selesa pakai wira buruk gua tu..hehe..kalau org nak tapau pun, tapau la..pasal gua tau yg keta gua buruk n murah aje..jd,hati pun tarak sakit bila kena tapau..hehe..
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2406
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Sun Aug 14, 2011 5:20 pm

kalo bhgian manja 2... mmg xnafi la... honda dlm istilah manja...

tp mnja bersebab 2.... dia yg jadi manja kalo owner lenjan xigt dunia.... servis xikut masa... minyak gearbox xjaga... mmg kna la...

tp kalo owner jenis xsuka sgt nk jaga2 keta ni....xyah pakai honda la.... buat sakit kepala.... owner honda mmg kna rajin masuk bengkel.... hehehe....

mcm toyota mmg tough...sesuai utk owner yg malas nk jaga keta.... wa ckp yg btol ni.... bkn nk kondem honda@toyota... juz bgtau spec penjagaan dia.... jgn ada yg salah paham plak... Cool

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2406
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Sun Aug 14, 2011 5:26 pm

satu lg wa share la.... nk caya, caya... xnk caya sudah...

civic fd 1.8 & 2.0 bknla material yg patut dimiliki.... sebab? harga yg lu bayar x berbaloi ngn apa yg lu dapat, ngn apa masalah akan lu kna hadapi... ni mmg knyataan... bkn wa suka2 ckp... tambah2 plak wa ni honda maniac...

sbb utama yg wa tau... pemasangan keta 2 dibuat kat melaka... so spec dia mcm xcukup tggi sgt.... pakai dalam 2-3 tahun... dah nk start problem mounting la... steering la... mcm2....

sebab 2 kalo lu all suma perasan, d used car skrg bersepah fd... berbeza ngn abg dia... civic es 1.7 & 2.0.....

wa just share je.... apa2 pun terpulang pd poket masing2... Rolling Eyes

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Tue Aug 16, 2011 2:44 pm

bro krenmaut punya statement memang gua setuju..banyak kawan2 gua complain kate yg honda civic yg baru2 ni mcm hampeh sikit kualiti dia..pasal tu depa banyak jual balik n beli keta honda civic yg lama2 cikit..hehe..tp,yg gua jd marah kat gomen ni, biarpun Honda tu dibuat kat Melaka, tp kenapa harganya sama aje mcm keta tu dibuat kat oversea?kenapa tak bagi murah aje mcm proton tu?kenapa?kenapa?...gua pun nak pakai honda gak... Crying or Very sad
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2406
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Tue Aug 16, 2011 6:57 pm

yessss!!! dat`s it bro.... gomen mmg monitor sepenuhnya keta BERJENAMA luar ni... bkn masalah buat kat m`sia ke apa... yg penting harga 2 biar nmpak meninggal kalo nk compare ngn keta malaysia... sebab? bg kantung gomen penuh r...terjamin.... ni hakikat... tgk la dasar2 yg diorg buat mcm mn...(xmasuk bab politik kan ni?...risau gk wa... )

bg wa gomen sebenarnya takut bersaing...2 je.... bank pun mmg kna monitor sepenuhnya...xleh suka2 dh nk approve loan keta ni.... tp masalahnya... kalo kualiti keta malaysia setanding ngn keta luar.. bg wa xde menda nk ditakutkan pon.... ni x... buat keta mcm tin biskut... adoi... xpikir ke safety rakyat yg nk membeli ni...?

satu lagi.. fd 2 bukan dibuat sepenuhnya d melaka 2.... ada part di bawa dari japan...cuma pemasangan 2 100% kat melaka... kalo ckp dari segi kualiti... nk compare ngn price dia... x berbaloi la....

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
lpsoldier007
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 175
Mata Ganjaran : 2741
Reputasi : 3
Join date : 2011-04-30

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Tue Aug 16, 2011 7:27 pm

wa bukan nak cte politik la. tapi wa rasa diorg buat cukai gila2, sbb nak protect proton kan. kalau harga same level ngan proton, op kos org tak nak beli proton. pastu duit msia banyak mengalir ke luar. ekonomi kite gak rugi. tak naik2.

mcm wa baru angkat camry baru, bile tgk kastam punya sijil tu, nilai sebenar rm 60k je. tapi wa beli rm 162k. rm 100 k je wa sumbang utk cukai. hahaha.

_________________
PM me to apply for UniFi and Streamyx all packages. Online application. Apply from your HOME/OFFICE. Will help you terminate your existing streamyx package (UNIFI). All FOC, no charges.
Guaranteed to get installation within 1 week for Unifi and Streamyx
PM ME FOR MORE INFO
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2406
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Wed Aug 17, 2011 3:15 am

dh mmg sah2 dh diorg nk protect proton.... mslh sekarang bukan kata nk boikot keta buatan tempatan.... tp kalo kualiti lebih kurang je... sapa x bengang?



wa bg contoh la.... korea selatan.... nk compare ngn japan @ negara barat yg lain nmpak melampau sgt.... kita amik korea selatan senang...



diorg mmg mcm mlysia... galakkan rakyat diorg pakai keta buatan tempatan... tp tgk la produk diorg... kualiti mcm mn... jd rakyat pun rs puas hati.... xla rs berkira nk beli...



keta proton? sendiri mau hengat la...

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
ah_fook
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 157
Mata Ganjaran : 2703
Reputasi : 3
Join date : 2011-05-12

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Wed Aug 17, 2011 9:23 am

hurmmm... apa citer nie... wakakakaka...
Back to top Go down
rotorflyer
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 164
Mata Ganjaran : 2675
Reputasi : 4
Join date : 2011-06-07

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Wed Aug 17, 2011 12:14 pm

pada wa pasal samada honda ke toyota sebenarnya terpulang pada kita gak, kita beli utk kegunaan apa, camna cara driving kita, nk yg comfort ke atau nk yg performance, yang penting sblm beli gi survey n test drive puas2 dulu, kena gak tgk loan camna, then baru decide, apa yg wa bole sum up kan,

klu nk comfort toyota le, tapi klu nk performance honda menang rasanya, so renung2kanlah hehehehe
Back to top Go down
rotorflyer
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 164
Mata Ganjaran : 2675
Reputasi : 4
Join date : 2011-06-07

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Wed Aug 17, 2011 12:14 pm

pada wa pasal samada honda ke toyota sebenarnya terpulang pada kita gak, kita beli utk kegunaan apa, camna cara driving kita, nk yg comfort ke atau nk yg performance, yang penting sblm beli gi survey n test drive puas2 dulu, kena gak tgk loan camna, then baru decide, apa yg wa bole sum up kan,

klu nk comfort toyota le, tapi klu nk performance honda menang rasanya, so renung2kanlah hehehehe
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265591
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Wed Aug 17, 2011 12:41 pm

caldina!!!!!!!!!!!!!

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2406
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Wed Aug 17, 2011 3:55 pm

pilihan yg bagus jgk caldina 2... hehe....



caldina vs stream..... bg wa...more 2 caldina...

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
jitmoul
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 67
Mata Ganjaran : 1964
Reputasi : 1
Join date : 2011-10-20

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Thu Oct 27, 2011 7:13 am

aku cadangkn toyota. sbb honda hanya gah pd rupe. aku pun minat honda gk..
design lawa, sporty. tp interms of fc ko kena pk gk bro.. mesia minyak bkn murah ko nk lenjan2..
lagi satu aku prnh nek honda br, dalam mmg feel plastic habis. aku dh ler xberape ske feel2 plastic ni. ye ar.. dh bli mhl2.. tp interior stended viva, bek aku angkt viva jer. ni pendapat aku la. memasing ade pendpt masing2..

just my 2 cent.
Back to top Go down
budak_kl
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 272
Mata Ganjaran : 213355
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Thu Oct 27, 2011 12:58 pm

hunda xdak stock skrg lor....divic sama city manyak ssh wo sikalang..booked pon len tentu dpt
smlm p usha vios..interest lam 2.65% leh dpt
Back to top Go down
myrosso
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 31
Mata Ganjaran : 1755
Reputasi : 1
Join date : 2012-03-22

PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Mon Feb 18, 2013 7:41 pm

honda terbaikkkk Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Honda vs Toyota   Today at 5:38 pm

Back to top Go down
 
Honda vs Toyota
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Purchase of Submersible Pump 5 HP Single Phase with complete accessories - 114
» Nuri al-Maliki bought 10 thousand cars "Toyota" SUV elements Daash

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Top Gear-
Jump to: