MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 LAGU TERBARU..

Go down 
AuthorMessage
Guest
Guest



PostSubject: LAGU TERBARU..   Sun Sep 18, 2011 7:05 am

Salam Semua.. Apa Pendapat Anda Tentang Lagu Terbaru Single Aku...

Back to top Go down
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend
avatar

Posts : 899
Mata Ganjaran : 3427
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: LAGU TERBARU..   Sun Sep 18, 2011 7:26 am

bro, nak tanya sikit.. guna software apa ni? n alat muzik apa ko main ni?

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
Guest
Guest



PostSubject: Re: LAGU TERBARU..   Sun Sep 18, 2011 8:55 am

Aku gunakan program CUBASE 5 n bebebrapa plugins seperti ezdrummer, Slayer2, realstrat, Halion, Synt little toy, Amber synth... Alat muzik yang terlibat

E. Guitar, Synth, Drum, SynthStrings, Bass

Proses buat lagu 12Jam .. hehehe tak tido malam... bosan sangat so aku buat la lagu nih.. tapi lirik n suara belum sempat masuk..usb mic aku kong tunggu warranty.. semua part aku gubah n arrange guna pc.. takde kibod, piano ke apa2 ke.. pakai mouse jek..

Spec Pc untuk guna Software Cubase 5:
Intel Pentium Core 2 Duo 2.8Ghz
4 Gigabyte Ram
1 TB Harddisk
soundblaster audigy 2 with ASIO 2.0
(mesti kene guna soundcard yang ada ASIO tak kira apa brand )
23 inch LCD - baru puas nak arrange lagu...

kalau berminat nak belajar atlease ko kene ada basic muzik
Back to top Go down
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend
avatar

Posts : 899
Mata Ganjaran : 3427
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: LAGU TERBARU..   Sun Sep 18, 2011 9:02 am

aku pndi men gitar je.. nyanyi skali ngn petikan gitar pastu rakam lam hp.. hampeh bunyi nya wakakakak

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
Guest
Guest



PostSubject: Re: LAGU TERBARU..   Sun Sep 18, 2011 9:08 am

kira ada basic la gak.. ok la tu..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: LAGU TERBARU..   

Back to top Go down
 
LAGU TERBARU..
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: Muat turun percuma :: Music-
Jump to: