MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Cara Dan Bahaya Kesan Melancap Lelaki Dan Perempuan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nottypirates
SDT The Legend
SDT The Legend
avatar

Posts : 877
Mata Ganjaran : 3935
Reputasi : 5
Join date : 2011-04-30
Location : Serdang

PostSubject: Cara Dan Bahaya Kesan Melancap Lelaki Dan Perempuan    Sun Dec 11, 2011 11:36 am
Onani atau melancap, sebagai suatu cara melepaskan syahwat pasti dilalui oleh setiap lelaki menjelang dewasa. Selain dari kesan negatif psikologi,perbuatan melancap mengakibatkan kehilangan tenaga, nutrien dan zat dari tubuh.Terdapat satu lagi sebab mengapa melancap tetap tidak sihat. Jika anda biasa dengan Foot Reflexology, anda akan tahu bahawa tapak kaki mengandungi urat saraf dan meridian yang menghubungkannya dengan berbagai-bagai bahagian badan. Anda juga akan tahu yang dengan mengurut tapak kaki, anda dapat membawa tenaga kepada organ yang berkaitan.

Zakar, seperti tapak kaki, juga mempunyai takat reflexology yang berkenaan dengan organ. Cuba perhatikan gambarajah zon reflexology zakar:
Zon jantung zakar – kepala zakar – adalah yang paling sensitif dan paling mudah dirangsang untuk mencapai orgasma. Semasa melancap zon inilah yang paling mendapat rangsangan berbanding zon- zon lain. Ini bermakan rangsangan yang lebih ke atas organ yang berkaitan, Jantung, akan menyebabkakn tenaga dalaman disebarkan dengan tidak seimbang.


Blowjob
Sepasang suami isteri telah datang menemui seorang tabib selepas suami itu telah mengalami apa dia fikirkan adalah suatu serangan penyakit jantung.Dia dihantar secara langsung ke hospital di mana kakitangan memeriksanya,merasa tidak apa-apa salah dengannya, dan menghantarnya pulang. Pasangan itu tidak puas hati. Mereka menemui tabib tadi untuk mendapatkan sebab munasabah atas masalah itu.
Tabib pun bertanya mereka “serangan penyakit jantung” bila telah terjadi dan mereka membalas bahawa ia telah terjadi pada lebih kurang jam sembilan pada waktu malam. Kemudian dia bertanya kepada mereka apa mereka telah lakukan menjelang ia terjadi, dan mereka membalas bahawa mereka telah berasmara berulang-ulang kali.

“Bagaimana cara anda bersenggama” ? dia bertanya. Pasangan tersebut merasakan mereka tidak perlu memberi ‘detail’ dan membalas bahawa mereka “hanya bersetubuh” (perasaan malu dan Ego sentiasa menyulitkan pemulihan kesihatan). Ketika tabib itu menekan bahawa penting baginya untuk mengenali betul-betul bagaimana mereka telah bersenggama, wanita mengakui bahawa dia telah “menghisap”. “Anda menghisap bahagian yang mana” ? dia mendesak. Setelah digelabahkan, wanita membalas bahawa dia telah menjilat dan menghisap kepala zakar dan tiba-tiba suaminya mengalami ” serangan penyakit jantung”.
Tabib tersebut menasihatkan mereka supaya jangan mengulanginya. Dia menerangkan kepada mereka iaitu dengan menghisap kepala zakar suaminya,wanita tersebut telah merangsang jantung dan paru- paru suaminya. Dan yang rangsangan seperti itu adalah lebih daripada yang boleh dikendalikan oleh si-suami.
Apa yang mereka sangkakan suatu serangan sakit jantung sebenarnya adalah degupan yang dipercepatkan oleh “urutan reflexology” si-isteri yang menghisap kepala zakar suaminya. Kesan yang tidak seimbang ke atas organ yang berkaitan yakni paru-paru dan jantung.

Rangsangan zakar yang tidak-seimbang adalah berbahaya. Anda harus mengelak daripada menggunakan rangsangan terlalu banyak di sebahagian zakar. Anda mesti memelihara keseimbangan. Sudah tentu, setiap orang berbeza, maka anda mesti membuat eksperimen untuk mendapat tahu apakah jumlah rangsangan yang betul untuk anda.
Cara melancap yang tidak terkawal dapat menjadi merbahaya atas sebab yang sama. Ketika melancap kebanyakan lelaki tertumpu kepada sebuah penempatan khusus zakar, penempatan yang adalah kebanyakan erotogenic. Dengan tidak sengaja, lelaki ini merangsang hanya sebahagian badan sahaja melalui rangsangan yang tertumpu pada suatu zon tertentu reflexology.

Ketika seorang lelaki melancap, dia harus memberi perhatian sama kepada seluruh zakar, kepala dan batang. Bila melancap dengan suatu cara yang seimbang, dia dapat merancap sebanyak mana yang dia suka tanpa merosakkan tubuhnya – kecuali jika dia inzal ( mengeluarkan mani)
Seperti yang diketahui, anda kehilangan nutrien, bahan penting dan tenaga anda bila inzal. Mengeluarkan air mani berlebihan bukan sahaja merbahaya,malahan ianya adalah mala petaka!!! Anda tidak dapat kekal sihat bila kehilangan sebegitu banyak tenaga dan anda juga tidak usah menjangkakan hayat yang panjang menanti anda.

Oleh kerana melancap mudah dilakukan – ramai jugalah yang melakukannya berlebihan dan tidak perasan bahawa mereka menghabiskan tenaga hayat mereka. Melancap bukanlah soal prinsip moral; ia adalah suatu kenyataan saintifik yang perlu difahami dengan matang.
Anda dapat membezakan mereka yang melancap secara berlebih daripada mereka yang tidak – dengan melihat warna kulit mereka, yang mana biasanya sangat pudar. Mata mereka kerapkali malap akibat kehabisan tenaga. Pendapat mereka lembap, mereka kurang cita-cita, dan mereka selalunya stress. Semua ini akibat daripada melancap berlebihan.
Menurut cerita orang tua-tua, melancap akan menimbulkan kebutaan,kehilangan ingatan, dan masalah akal. Kehilangan tenaga batin menjejas kelenjar pituitary, yang mana mengawal fungsi ingatan. Kadar metabolisme dan edaran darah akan terjejas menyebabkan kelemahan tubuh luar dan dalaman.
Bagaimanapun perbuatan mengurut zakar dengan kadar dan tatacara tertentu seperti kaedah yang disyorkan dalam risalah Minyak Lintah Tapa dapat membantu memberi keseimbangan kepada pengamalnya kerana urutan dalam kiraan yang seimbang adalah penting dalam memulihkan tenaga dan otot serta organ dalaman. Dalam masyarakat Tao lama – urut reflexology ke atas zakar, selain daripada faedah kesihatan, juga dilakukan untuk kelazatan – tapi dengan syarat tidak mengeluarkan air mani!


Melancap: Wanita

Kita telah membincangkan mengenai rangsangan yang tidak seimbang apabila lelaki melancap. Perkara yang sama juga berlaku di kalangan kaum wanita.Bila mereka melancap rangsangan tertumpu kepada kelentit serta bibir luar faraj, dan kurang perhatian kepada saluran faraj dan bahagian yang lebih dalam ( mungkin takut kehilangan dara atau mencederakan bagian dalam ) Menurut kaedah reflexology kedudukan zon faraj dan organ yang berkaitannya adalah dalam keadaan terbalik.

Perhatikan bagaimana zon mulut faraj bersamaan dengan organ buah pinggang,zon liang faraj dengan organ pankreas, hati dan setrusnya zon pangkal faraj dengan organ paru-paru dan jantung.m suatu senggama yang baik, batang zakar harus masuk sampai ke lubuk faraj dan mengurut setiap penjuru atau pelosok ( atau dalam buku Permata Yang Hilang – di sebut makam yang lima itu).

Hakikat dalam persetubuhan ialah menyatukan dua tubuh yang berlainan seks,di mana keseluruhan zakar dan faraj bertemu pada zon reflexology yang sepadan. Kelentit bertemu pangkal zakar : menyatukan fungsi organ buah pinggang. Batang bertemu liang faraj : menyatukan fungsi organ pankreas dan hati. Kepala zakar bertemu pangkal rahim : menyatukan fungsi organ paru-paru dan jantung. Dua insan menjadi satu – per-satu-tubuh !!!
[ Nota: oleh kerana itu, adalah salah untuk meliwat - baik lelaki maupun perempuan, kerana mendatangkan mudarat kepada tubuh manusia]

Apabila seorang wanita melancap dalam suatu cara yang tidak seimbang,iaitu, secara sama rata merangsang seluruh kawasan vaginal, kelemahan di dalam buah pinggang dan saluran kencing, tekanan darah tinggi, simpanan berlebihan bendalir badan (body fluid retention), haid tidak tetap, dan banyak lagi masalah boleh terjadi.

Malangnya, adalah mustahil bagi wanita untuk melancap dengan seimbang tanpa kehilangan dara. Maka kerana itulah dalam tradisi Islam, melancap adalah haram dilakukan.
Ramai para wanita, ketika mereka melancap dengan merangsang kelentit,mengadu bahawa mereka hendak kencing. Kelentit terletak di pintu masuk kefaraj, di mana beradanya zon reflexology untuk buah pinggang dan pundi.Ketika mereka merangsang kelentit, mereka tidak tahu bahawa mereka merangsang organ buah pinggang dan pundi mereka.

Wanita lesbian atau wanita yang kuat melancap akan lebih banyak menyimpan bendalir badan dan menyebabkan masalah berat badan berlebihan. Ini adalah kerana rangsangan seks, yang tertumpu pada kawasan kelentit, melemahkan buah pinggang akibat rangsangan yang berlebihan dan mengurangkan keupayaannya untuk menuras bendalir badan.
Jadi jika pasangan anda berbadan agak gempal, dan mempunyai masalah berat badan (gemuk) dan sering merungut kenapa mereka tidak dapat menurunkannya meskipun kuat diet – barangkali kekerapan merancap adalah masalah yang sebenar. Pandai-pandailah anda “merawat” pasangan anda itu !!!

(Wanita mempunyai kelebihan semasa hubungan seksual. Mereka boleh mencapai orgasama tanpa kehilangan tenaga, nutrien penting. Kerana air mani mereka tidak mempunyai persamaan air mani lelaki dari segi kandungannya. Apa yang merbahaya untuk wanita adalah kehilangan darah melalui haid.

_________________
Karaoke...5 Star...Perempuan...barula SELESA...

cheers pirat cheers

Hepi-Hepi
Back to top Go down
toyol
SDT Junior
SDT Junior
avatar

Posts : 67
Mata Ganjaran : 2321
Reputasi : 1
Join date : 2011-11-17

PostSubject: Re: Cara Dan Bahaya Kesan Melancap Lelaki Dan Perempuan    Sun Dec 11, 2011 9:13 pm

panjang lebar ni....moga2 dapat munafaat
Back to top Go down
jitmoul
SDT Junior
SDT Junior
avatar

Posts : 67
Mata Ganjaran : 2371
Reputasi : 1
Join date : 2011-10-20

PostSubject: Re: Cara Dan Bahaya Kesan Melancap Lelaki Dan Perempuan    Mon Dec 12, 2011 4:21 am

pergh.. byk giler kesan buruk.. siap serangan jantung.. huihhh
Back to top Go down
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend
avatar

Posts : 899
Mata Ganjaran : 3301
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: Cara Dan Bahaya Kesan Melancap Lelaki Dan Perempuan    Mon Dec 12, 2011 3:01 pm

x de ke cara melancap yg betul dan x memudaratkan haha.. aku tgk thread ni first ayat cara..
ps: baru aku tau kenapa pompuan gemok.. kuat melancap rupa nya

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
Rawk
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 20
Mata Ganjaran : 2969
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-04

PostSubject: Re: Cara Dan Bahaya Kesan Melancap Lelaki Dan Perempuan    Tue Mar 13, 2012 8:05 pm

tq.. for the good info... panjang giler penerangan
Back to top Go down
Guest
GuestPostSubject: Re: Cara Dan Bahaya Kesan Melancap Lelaki Dan Perempuan    Tue Apr 10, 2012 1:02 pm

huhu, bynk tul keburukan die. thx for da info.
Back to top Go down
D_L
SDT Otai
SDT Otai
avatar

Posts : 145
Mata Ganjaran : 3103
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-05
Location : setiawangsa, bangi, shah alam

PostSubject: Re: Cara Dan Bahaya Kesan Melancap Lelaki Dan Perempuan    Tue Apr 17, 2012 7:38 am

uisk...ssh gk nk melancap sambil pikir nk bg seimbang kt bdn ni...hehe...xtau plak sampai ke jantung efek die...tq TS for info
Back to top Go down
Sea Apache
SDT Junior
SDT Junior
avatar

Posts : 64
Mata Ganjaran : 3012
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-07
Age : 36

PostSubject: Re: Cara Dan Bahaya Kesan Melancap Lelaki Dan Perempuan    Fri May 18, 2012 9:11 pm

good info
Back to top Go down
donat
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 33
Mata Ganjaran : 2482
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-09
Age : 30
Location : KL ( skarang kt terengganu jap)

PostSubject: Re: Cara Dan Bahaya Kesan Melancap Lelaki Dan Perempuan    Mon Aug 06, 2012 6:37 pm

Aku slalu gak melancap, dlm 2-3 kali sehari. Sihat ke tu?

_________________
Back to top Go down
myrosso
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 31
Mata Ganjaran : 2162
Reputasi : 1
Join date : 2012-03-22

PostSubject: Re: Cara Dan Bahaya Kesan Melancap Lelaki Dan Perempuan    Mon Feb 18, 2013 7:27 pm

walaupon panjang tp nice
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Cara Dan Bahaya Kesan Melancap Lelaki Dan Perempuan    

Back to top Go down
 
Cara Dan Bahaya Kesan Melancap Lelaki Dan Perempuan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» bahaya fanatisme agama dan politik
» mengelola baitul mal
» Woman, 24, died after taking overdose of raspberry ketone slimming pills

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Group-
Jump to: