MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Kereta Audi Q5 Milik Scha Al-Yahya

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Guest
Guest



PostSubject: Kereta Audi Q5 Milik Scha Al-Yahya   Sun May 08, 2011 1:12 pm



Pelakon dan pengacara, Awal Ashaari menjelaskan kereta mewah jenis Audi Q5 yang bernilai lebih RM300,000 dibeli sendiri oleh kekasihnya, Scha Al-Yahya.

Awal berkata, dia tidak mampu memberikan kereta itu sebagai hadiah untuk seorang kekasih kerana harganya yang mahal.

"Saya tidak mampu menghadiahkan sebuah kereta mewah seperti itu. Hal ini hanyalah spekulasi semata-mata dan ia tidak patut diperbesarkan kerana boleh membahayakan diri Scha sendiri.

"Dalam masa yang sama ia menunjukkan saya seorang pelakon yang hidup sedangkan rasanya, Scha lebih berkemampuan daripada saya. Saya harap penjelasan ini dapat menutup spekulasi yang dilemparkan," katanya.

Awal membuat penjelasan tersebut berikutan tersiarnya gosip di sebuah akhbar tabloid harian yang mengatakan Scha menerima sebuah kereta Audi Q5 yang diberikan oleh Awal sebagai hadiah dengan menggunakan nombor pendaftaran empat digit.

Bagaimanapun, jelas Awal lagi, Scha sedikit terkilan apabila laporan gosip berkenaan turut menyiarkan nombor plat kereta tersebut.



Audi Q5

"Dia agak marah kerana nombor plat disiarkan. Saya faham perasaannya kerana paparan nombor plat itu seperti kita memaparkan nombor telefon kepada umum.

"Maklumlah, sekarang ini macam-macam perkara buruk boleh terjadi dan spekulasi ini boleh membahayakan Scha. Manalah tahu kalau ada yang mengekorinya daripada belakang kereta tanpa sedar.

"Lagipun siapa yang tidak sakit hati apabila sesebuah benda itu dibeli hasil daripada titik peluh sendiri yang kemudiannya disensasikan?” ujarnya

Sementara itu, kata Awal, dia sedang merancang untuk berkahwin dengan Scha pada tahun ini atau pada tahun depan.

"Setakat ini ada perancangan untuk mempercepatkan perkahwinan kami. Tetapi buat masa ini, jadual kami agak padat dengan karier masing-masing.

"Tambah pula, kedua-dua belah keluarga mahu ikatan perkahwinan ini mengikut adat. Pastinya ia mengambil sedikit masa," tuturnya.

Back to top Go down
grillPerson
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 124
Mata Ganjaran : 2725
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-01
Age : 37
Location : Tempat paling best

PostSubject: Re: Kereta Audi Q5 Milik Scha Al-Yahya   Tue May 10, 2011 4:39 pm

masyukkk tul... berlakon awan dania pun mampu yek... FL ke apa dia nih... lol!

_________________
"I believe that sex is a beautiful thing between two people. Between five, it's fantastic."
Back to top Go down
hitam_manis
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 250
Mata Ganjaran : 52300
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04
Location : KL

PostSubject: Re: Kereta Audi Q5 Milik Scha Al-Yahya   Tue May 10, 2011 5:21 pm

grillPerson wrote:
masyukkk tul... berlakon awan dania pun mampu yek... FL ke apa dia nih... lol!
Banyak orang kata pelakon2 kita ni memang ada yang kasi servis pun, tapi harga dia memang tak mampu la den, at least RM10k-RM15k gitu seround. Lagi tiptop pelakon tu, lagi la mahal fee dia. Bankrap kalau kita nak game bro!
Back to top Go down
grillPerson
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 124
Mata Ganjaran : 2725
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-01
Age : 37
Location : Tempat paling best

PostSubject: Re: Kereta Audi Q5 Milik Scha Al-Yahya   Tue May 10, 2011 5:27 pm

Laughing Laughing kita game kecik-kecik suda... kalo ada modal besar bleh r try... pirat

_________________
"I believe that sex is a beautiful thing between two people. Between five, it's fantastic."
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kereta Audi Q5 Milik Scha Al-Yahya   Tue May 10, 2011 6:26 pm

tp lau btul ada artis yg buat fl nie n rega bawah 10k aku sanggup..biarpn org ckp rugi tp bg aku x..haha
Back to top Go down
grillPerson
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 124
Mata Ganjaran : 2725
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-01
Age : 37
Location : Tempat paling best

PostSubject: Re: Kereta Audi Q5 Milik Scha Al-Yahya   Tue May 10, 2011 9:15 pm

susulembu wrote:
tp lau btul ada artis yg buat fl nie n rega bawah 10k aku sanggup..biarpn org ckp rugi tp bg aku x..haha

cheers cheers cheers kalau ko dapat 1 bro, ko dah leh pegang title maharaja sangap wat masa nih... lol!

_________________
"I believe that sex is a beautiful thing between two people. Between five, it's fantastic."
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kereta Audi Q5 Milik Scha Al-Yahya   Wed May 11, 2011 12:54 pm

farao hahaha taste tinggi geng2 sangap nih
tapi setahu aku la, yg dah top tu depa tangkap yg dah melimpah2 banknya, bukan kelas2 sangap nih. kalu yg tahap rm10k-rm15k tu yg tak berapa nak top lagi.
tapi kita, dengar rm500 pun dah senget bahu. tak pe la, cari je mana yg mampu
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kereta Audi Q5 Milik Scha Al-Yahya   Tue May 17, 2011 2:47 am

mane dapat duit byk2 ni LHDN x serbu pun..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kereta Audi Q5 Milik Scha Al-Yahya   Thu May 19, 2011 8:44 pm

kaya gle la ... artis je pun ...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kereta Audi Q5 Milik Scha Al-Yahya   Thu May 19, 2011 9:19 pm

so num plat kete scha dh dapat apa lagi boleh la beli saham kuda dpt 1 price leh la try yng rega rm 10-15k pershoot...hehehehe
Back to top Go down
cheong_sterbong
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 214
Mata Ganjaran : 102779
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-01
Location : puchong kinrara

PostSubject: Re: Kereta Audi Q5 Milik Scha Al-Yahya   Thu May 19, 2011 9:20 pm

Ermmm... lagi satu.. artis2 ni kena Income Tax ke tak ek?
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kereta Audi Q5 Milik Scha Al-Yahya   Tue May 24, 2011 9:10 pm

aku pnh nampak keta ni kat area subang,tp mcm bukan die je
Back to top Go down
einstein
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 71
Mata Ganjaran : 2613
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-03
Location : Agensi Nuklear Malaysia

PostSubject: Re: Kereta Audi Q5 Milik Scha Al-Yahya   Fri May 27, 2011 12:11 pm

Drebar dia kot yang bawak.

_________________
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kereta Audi Q5 Milik Scha Al-Yahya   Today at 2:52 am

Back to top Go down
 
Kereta Audi Q5 Milik Scha Al-Yahya
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Yahya/Yohanes dipenggal kepala?
» Umm Yahya
» Salah kaprah kesucian Yerusalem versi islam
» Kenapa saya (seorang Kristen) suka topik mualaf
» INI PRODUK2 YG BERAFILIASI DGN PEMERINTAH ISRAEL...MARI BOIKOT...! BERANI???

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: Gossip Artis Malaysia-
Jump to: