MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 ..Paintball..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
kasanova2020
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 193
Mata Ganjaran : 102768
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-05
Location : KL

PostSubject: ..Paintball..   Sun May 08, 2011 3:59 pm

Hello members sangap2 sekalian,

aku mulakan dgn game paintball..sape kat sini ade main paintball? juz suka2 or hoby?

aku baru lg dlm bidang ni..baru je selesai beli equipmnt..marker kmdian..

ty
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2608
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Paintball   Thu May 12, 2011 7:53 am

Aku dulu ada gak bergiat ngan paintball. Main jugaklah a few tournament dalam dan luar negara. Equipment of choice masa tu pakai range DM dan Proto.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: ..Paintball..   Thu May 12, 2011 8:02 am

kat mn nk trypaintbol yg ok area bangi/kajang/ puutrajaya....aku nk try main tp geng xde lorr....nk kumpul org tu susah
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2608
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Paintball   Thu May 12, 2011 8:05 am

Paling dekat kat situ area bkt jalil. tempat to famous gak amongst regulars. Selalu ada team paintball training kat situ hari Ahad.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: ..Paintball..   Thu May 12, 2011 8:12 am

at least nak main kena bp org bro?
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2608
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Paintball   Thu May 12, 2011 8:16 am

Kalau nak dtg main kena lah dtg at least 8 org baru bleh buat 2 team. tapi itupun for sure pancit nyer cause padang besar. nak berlari tgh pasan mau nyer semput separuh jalan. Paling best main kalau ada 7/8 dlm satu team. so kena ada 16 orglah in total.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: ..Paintball..   Thu May 12, 2011 8:23 am

owh...thanks bro, seriusly xtvt gua bnyk sush nk jalan sbb nk cr org je.....kena buat post kat fb ni n bg tawaran hebat bg sapa yg dtg
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: ..Paintball..   Thu May 12, 2011 8:37 am

dulu ade gak main paintball...tp sejak aku berkecimpung dalam bidang ini...pompuan lak main 'ball' aku...langsung tinggalkan paintball
Back to top Go down
kasanova2020
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 193
Mata Ganjaran : 102768
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-05
Location : KL

PostSubject: Re: ..Paintball..   Fri May 13, 2011 2:26 am

ahad ni aku ade training kat bkt jalil..hehe..
aku baru je nk aktif join division 4..
equip bdn dah full...marker je xamik lg..

canyon paintball kat 1 utama best gak...

kem isi rimba..kemensah..RM100..500 pallet..mkn..main dlm hutan..boleh la..tp mask n marker kureng sikit
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: ..Paintball..   Sun May 15, 2011 7:13 pm

kalau area bangi/putrajaya/kajang ko gi je paintball park dekat putrajaya tu. aku dh lupe ape name die. die tgh promotion skrg.depa ade email hari tu.

main d4 siap ade marker sindri meh, power arh tu. bg aku d4 x perlu beli marker pun, pakai je marker stok. kumpul duit tu untuk beli marker bile naik d4. lagipun d4 tu bulih stay 2 tahun je tak silap aku kalau dalam npl. yg penting kene ade harness,pod n mask.ko try2 la tanye suffian daud tu.organizer tuh.kiteorg panggil die abg gigi
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2608
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Re: ..Paintball..   Mon May 16, 2011 1:59 pm

kasanova2020 wrote:
ahad ni aku ade training kat bkt jalil..hehe..
aku baru je nk aktif join division 4..
equip bdn dah full...marker je xamik lg..

canyon paintball kat 1 utama best gak...

kem isi rimba..kemensah..RM100..500 pallet..mkn..main dlm hutan..boleh la..tp mask n marker kureng sikit
laa, ko training kat bukit jalil ker. Dulu aku mmg regular kat sana. siap kenal lah oltimer oltimer kat sana, bebudak xfox tu aku kenal sangatlah.
canyon paintball tempat best gak. home field untuk simpsons ngan raskal. bebudak raskal nie sezaman ngan bebudak xfox.
isi rimba not too badlah. abg lan tu taiko sikit, ex comando army. anak anak dia main paintball gak.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: ..Paintball..   Mon May 16, 2011 2:18 pm

aku sebulan sekali main paintball .. kat bukit cerakah shah alam .. kalo nak join bleh la .. hehe
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2608
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Paintball   Mon May 16, 2011 2:33 pm

tekanan wrote:
aku sebulan sekali main paintball .. kat bukit cerakah shah alam .. kalo nak join bleh la .. hehe
Aku main kat bukit cerakah aku rasa tahun 2007 or 2008. masa tu ada big game scenario. dekat 100 org jugak lah yang main. last aku main big game scenario kat pulau jerejak penang. masa tu lebih 200 main. bayangkan, main kat pulau jerejak, siap klua masuk penjara lagi tu!
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: ..Paintball..   Tue May 17, 2011 7:53 am

mamatbeca wrote:
tekanan wrote:
aku sebulan sekali main paintball .. kat bukit cerakah shah alam .. kalo nak join bleh la .. hehe
Aku main kat bukit cerakah aku rasa tahun 2007 or 2008. masa tu ada big game scenario. dekat 100 org jugak lah yang main. last aku main big game scenario kat pulau jerejak penang. masa tu lebih 200 main. bayangkan, main kat pulau jerejak, siap klua masuk penjara lagi tu!

ok gak tue .. biler nak turun cerakah lagi .. bleh join main paintball lagi .. hehe ..
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2608
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Re: ..Paintball..   Mon Jun 06, 2011 9:41 am

Bro tekanan,

Aku dah pencen dah. sekarang duit untuk main paintball dah berpindah untuk main benda yang lagi best!
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417101
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: ..Paintball..   Mon Jun 06, 2011 9:43 am

ujung bulan nie member2 aku ada ajak g main kat gombak..nie 1st time nak main..haha

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2608
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Re: ..Paintball..   Mon Jun 06, 2011 9:47 am

Kat Gombak? Jangan terlekat sudah, ramai member aku yang start main lepas u terus sangkut. sanggup spend beribu on equipment jer.
Aku dulu dah terjebak, sebulan at least 500 aku habis. sekarang aku nyer 500 main lain plak...hahah...
Ada ker padang paintball kat gombak? nie first time aku dgr nie.
Tapi saper yang berminat, nanti 11 June nanti ada tournament paintball kat bkt jall.
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417101
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: ..Paintball..   Mon Jun 06, 2011 9:48 am

ntah la..kawan aku yg ajak..aku yg noob nie ikut je la..xsilap aku gombak dh..tp mmg aku xamik port pn kat mana..sbb tumpang kawan2..kete masuk wad..nie main pn sbb kawan2 ajak..sbb nie bkn hobi gua

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2608
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Re: ..Paintball..   Mon Jun 06, 2011 9:55 am

hehe..wa suggest bro pakai seluar panjang (yg bukan seluar track) and pakai lengan panjang (kalau main hutan lah so nyamuk tak hinggap). jgnlah plak pakai baju mahal mahal. confirm kalau dah kena cat tu susah nak tanggal. nanti akan ada kesan minyak kalau tunggu lama tak basuh.
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417101
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: ..Paintball..   Mon Jun 06, 2011 9:57 am

mamatbeca wrote:
hehe..wa suggest bro pakai seluar panjang (yg bukan seluar track) and pakai lengan panjang (kalau main hutan lah so nyamuk tak hinggap). jgnlah plak pakai baju mahal mahal. confirm kalau dah kena cat tu susah nak tanggal. nanti akan ada kesan minyak kalau tunggu lama tak basuh.

terima kasih otai atas nasihat bernas..

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
kasanova2020
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 193
Mata Ganjaran : 102768
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-05
Location : KL

PostSubject: Re: ..Paintball..   Mon Jun 06, 2011 5:30 pm

WebMaster wrote:
ujung bulan nie member2 aku ada ajak g main kat gombak..nie 1st time nak main..haha

try main dlu bro..gombak katne? blkng zoo ke? isi rimba?
aku ade big game..MPOC mggu ni kat bukit jalil..

bnda ni sukan..n leh kuatkan stamina..penat gak la..wlupun nmpak rilek
Back to top Go down
RealSniper
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 362
Mata Ganjaran : 52430
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-16
Location : selangor

PostSubject: Re: ..Paintball..   Mon Jun 06, 2011 5:39 pm

wa prefer on woodsball ....kurang ckit movement ...sniper ....kan

_________________
DoNt TrUsT aNyBody ....SuSpEcT eVeRyBodY
Back to top Go down
kasanova2020
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 193
Mata Ganjaran : 102768
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-05
Location : KL

PostSubject: Re: ..Paintball..   Mon Jun 06, 2011 5:42 pm

aku ade boots sand color saiz 9.5 n baju askar saiz M nk let go..baru lg xpakai..baju protector span..

sape nk pm aku ye..
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2608
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Re: ..Paintball..   Tue Jun 07, 2011 11:53 am

bro kasanova,

MPOC this weekend? Good luck bro. Aku mungkin turun support member member aku kat Div 1.

Mmg penat. Kalau main Div 1, confirm mampus. Dulu masa aku main dulu bebudak ada yang muntah and sesak nafas gak.
Back to top Go down
kasanova2020
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 193
Mata Ganjaran : 102768
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-05
Location : KL

PostSubject: Re: ..Paintball..   Wed Jun 08, 2011 2:03 pm

ty bro..spttnya 1 team 7 org..tp gua antar 5 org je..main smpai mampus..hahaha..xde org..baru nk berjinak2 je..cost tggi gak la paintball ni..

then my-npl next month 2/3 july lak..mybe gua join kot...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: ..Paintball..   Today at 9:03 pm

Back to top Go down
 
..Paintball..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Paintball dream

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT sports junkie-
Jump to: