MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 ..Hiking/Camping..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
kasanova2020
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 193
Mata Ganjaran : 102768
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-05
Location : KL

PostSubject: ..Hiking/Camping..   Sun May 08, 2011 4:16 pm

ini salah 1 xtvt yg aku slalu buat n join gak la..
byk dah gunung n bukit aku naik..utk mnjga kcrgasan diri n mental n juga stamina..

selain tu..xtvt sntai..g camping di air terjun..


Last edited by kasanova2020 on Sun May 08, 2011 5:22 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Sun May 08, 2011 4:51 pm

buat rombongan bw2 sume ml n fl yg dikenali g air terjun pun best jgak
Back to top Go down
kasanova2020
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 193
Mata Ganjaran : 102768
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-05
Location : KL

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Sun May 08, 2011 4:54 pm

klu port santai..g berkelah la..camping..mlm buat bbq..unggun api..then tukar2 citer..haha
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Sun May 08, 2011 9:16 pm

hulu langat masih bnyk lg port yg belum tercemar.....tp aku xthu katne sbb aku tgk je pic kwn2 aq g camping kat tmpt2 yg cntik, mmg xde org, tp kena hiking sejam due utk smpai tmpt mcm tu.....

Papepun, alam sekitar mcm tu perlu dilindungi.....utk wrga kota mereleasekan tnsn.....
Back to top Go down
futurama
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 462
Mata Ganjaran : 3007
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04
Location : PJ

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Mon May 09, 2011 9:54 am

Hiking gunung surrender , kalau hak hiking genting no problem
Back to top Go down
terry
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 178
Mata Ganjaran : 2726
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-06
Location : kl

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Mon May 09, 2011 10:32 am

futurama wrote:
Hiking gunung surrender , kalau hak hiking genting no problem

genting leh hiking ke? hahaha
Back to top Go down
futurama
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 462
Mata Ganjaran : 3007
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04
Location : PJ

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Mon May 09, 2011 10:43 am

terry wrote:
futurama wrote:
Hiking gunung surrender , kalau hak hiking genting no problem

genting leh hiking ke? hahaha

Pakai keter kabel, kalau nak panjat tangga pun ada
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu May 19, 2011 8:21 pm

g try kat gunung ledang je ... ranjer pun sempoi ... nak balun pun die tak amik port... hehe...
Back to top Go down
cerminmata
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 749
Mata Ganjaran : 2844
Reputasi : 22
Join date : 2011-06-27
Location : KL-Selangor-Putrajaya

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Mon Jul 04, 2011 10:39 am

best xtvt ni..lame dah aku tak hiking...last aku hiking thn 2002..naik gunung nuang...lame giler dah...skrg tak dapek la nak hiking...cuma hiking gunung2 kat MP jer..huahua...

_________________
Pompuan suka lelaki jahat. Cinta dan Seks..

"Buat lelaki baik, janganlah kau harapkan cinta kerana tak akan ada cinta untuk kamu. Cinta itu hanya teori dan seks adalah praktikalnya.."
Back to top Go down
redcar
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 173
Mata Ganjaran : 2683
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-28
Location : sebelah rumah orang

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Wed Jul 06, 2011 8:55 am

hiking .. menarik gak tu ..
sblm nak hiking yg mencabar jiwa dan lutut .. bleh try yg medium dulu kot mcm hiking naik bukit Broga ke ?

_________________
Muka Kena Tebal, Hati Mau Kental, Perangai Jangan Bebal.
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53988
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Wed Jul 06, 2011 7:20 pm

heheheh...gua dulu time muda2 pun selalu gak g panjat gunung...sampai ke kelantan pun gua redah naik keta api..g dabong..panjat gunung stong, gunung ayam, masuk gua & camping kat puncak air terjum jelawang....

tp skrg ni kalau suruh panjat gunung lagi...x larat rasanye..hehhehe..apa2 pun nasihat gua...jgn buat hanky panky bila masuk utan ni bro sekelian...bukan kita aje yg ada kat situ...banyak lagi makhluk lain..eheheh...kang x pasal2 melekat x bole nak cabut hehehhe
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2855
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Wed Jul 06, 2011 7:29 pm

ada pengalaman ke bro spen......penah2 dgr citer juga bab nie...yg gempak dlm 4-5 thn lepas kot yg kat gunung kat perak tue...yg mati dlm khemah kononnya keracunan gas..tp couple....x tau la sbb penah dpt email kata diaorg ehem2 kat atas tue..
pastue ada juga la dgr2 citer kat gunung ledang..tp cam 50-50 je sbb penah dpt video klip katanya couple tue main kat air terjun gunung ledang..awek tudung lagi.. What a Face
Back to top Go down
cerminmata
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 749
Mata Ganjaran : 2844
Reputasi : 22
Join date : 2011-06-27
Location : KL-Selangor-Putrajaya

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 07, 2011 6:15 am

hahaa..tau tak pe...bahaya ooo buat dlm hutan...
pernah dengar gak cerita..ada org maen tak leh nak cabut..sbb hantu2 dlm hutan tu syok nengok...taknak hantu2 tu lepaskan...hahaha...sampai bomba dtg tolong bawa turun dlm keadaan masih melekat...kuikui...bahaya oooo...

_________________
Pompuan suka lelaki jahat. Cinta dan Seks..

"Buat lelaki baik, janganlah kau harapkan cinta kerana tak akan ada cinta untuk kamu. Cinta itu hanya teori dan seks adalah praktikalnya.."
Back to top Go down
redcar
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 173
Mata Ganjaran : 2683
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-28
Location : sebelah rumah orang

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 07, 2011 7:32 am

aku dulu pun mmg aktif masuk hutan nih, tp takde laa pengalaman yg teruk2 aku alami sbb mmg aku dan team aku sentiasa beringat bila masuk hutan tu.

yg aku nampak depan mata pun rasanya langsuir ler,tu pun sekali jer ... mula tu2 pakat duk gelak2 n dia dtg gelak sama2 .. adehhh haru jadinya, last kitorang diam n buat bodoh jer, lama2 dia pergi ler. Satu lagi aku pernah jumpa ayam jantan lintas time duk jalan tgh hutan tu, bulu ekor dia warna warni x mcm ayam biasa, so berenti jer biar dia lalu dulu. Yang tak nampak depan mata n dgr2 bunyi tu biasa ler.

tp aksi paling cemas terserempak babi hutan ler, selerak lari .. tp alih2 babi tu buat bodoh n tak kejar ler plak ... adehhhh rasa mcm nak kena sakit jantung time tu punya lari.

_________________
Muka Kena Tebal, Hati Mau Kental, Perangai Jangan Bebal.
Back to top Go down
chika
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 460
Mata Ganjaran : 3078
Reputasi : 9
Join date : 2011-05-09
Location : Depan Pintu Bilik

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 07, 2011 7:48 am

wahhh besnye masuk utan hehehe, ader sesape yang sudi nak bawak saya kew, saya baru nak berjinak2 ngan dunia utan ni...... tp disebabkan faktor badan yang agak chumel 2 yang mcm takut je nak naik gunung, kang menyusahkan orang la plak

_________________
king - SiKiT Je LaGi Je NaK SaMpAi Ni SaYaNg - queen
Back to top Go down
redcar
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 173
Mata Ganjaran : 2683
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-28
Location : sebelah rumah orang

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 07, 2011 7:55 am

takpe bro .. boleh mula dgn yg biasa2 dulu .. kasi build up stamina .. aku pun perut dh makin maju ke depan nih hehehe

aku duk aim nak naik broga hill sekali lagi nih.

_________________
Muka Kena Tebal, Hati Mau Kental, Perangai Jangan Bebal.
Back to top Go down
chika
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 460
Mata Ganjaran : 3078
Reputasi : 9
Join date : 2011-05-09
Location : Depan Pintu Bilik

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 07, 2011 7:57 am

nanti kalau ader trip bgtau la ekkk, saya mgkin nak cube naik broga 24 ni hehehehe, eksaiter rasenye 1st time nak try naik gunung ni,

bro nak pakai pakaian aper ekk nanti taim naik gunung, aper barang yang perlu di bawak ekk

_________________
king - SiKiT Je LaGi Je NaK SaMpAi Ni SaYaNg - queen
Back to top Go down
redcar
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 173
Mata Ganjaran : 2683
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-28
Location : sebelah rumah orang

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 07, 2011 8:05 am

naik broga hill tak perlu benda2 yg hard core, sbb jalan nak naik tak teruk pun, dia test stamina sikit.

setakat broga hill bawa air minum sebotol n towel kecik dah ler, pakaian sport jer. Sheikh Muzaffar naik aritu pakai seluar slack jer hehehe
Back to top Go down
chika
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 460
Mata Ganjaran : 3078
Reputasi : 9
Join date : 2011-05-09
Location : Depan Pintu Bilik

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 07, 2011 8:31 am

rico wrote:
naik broga hill tak perlu benda2 yg hard core, sbb jalan nak naik tak teruk pun, dia test stamina sikit.

setakat broga hill bawa air minum sebotol n towel kecik dah ler, pakaian sport jer. Sheikh Muzaffar naik aritu pakai seluar slack jer hehehe



Owhhh ok bro thanks 4 da info, heheheh bro x panjat memana gunung ke

_________________
king - SiKiT Je LaGi Je NaK SaMpAi Ni SaYaNg - queen
Back to top Go down
redcar
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 173
Mata Ganjaran : 2683
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-28
Location : sebelah rumah orang

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 07, 2011 8:38 am

zaman awal 20-an dulu rajin ler ... tp skrg dh tak mampu ler kot nak naik yg tinggi sgt haahaa .. badan makin menteddy bear dh nih hehehe.

dulu ader laa sekali dua naik nuang, jerai, ledang, stong-ayam, banjaran nakawan, tahan ... tapi tahan tu sekerat jalan jer sebab ada team member kemalangan n injured parah gak ler so terpaksa turun.

skrg minat ke pulau plak hehehe
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53988
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 07, 2011 3:32 pm

chika wrote:
nanti kalau ader trip bgtau la ekkk, saya mgkin nak cube naik broga 24 ni hehehehe, eksaiter rasenye 1st time nak try naik gunung ni,

bro nak pakai pakaian aper ekk nanti taim naik gunung, aper barang yang perlu di bawak ekk

bro..pegi naik bukit yg kat empangan ulu klang tu la..lupe plak ape namanye..bt tabor kalau x silap...heheh gua dulu 3/4 kali gak panjat...naik masa petang dlm kol 5 camtu...pastu esok sblm kol 10 pagi turun....mmg best..tgk scenery KL di waktu mlm...pastu mencabar gak...cuma kena hati2 la...pasal ada gak 2/3 kes climbers jatuh ke bawah....
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53988
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 07, 2011 3:35 pm

ZiO_dInGiN wrote:
ada pengalaman ke bro spen......penah2 dgr citer juga bab nie...yg gempak dlm 4-5 thn lepas kot yg kat gunung kat perak tue...yg mati dlm khemah kononnya keracunan gas..tp couple....x tau la sbb penah dpt email kata diaorg ehem2 kat atas tue..
pastue ada juga la dgr2 citer kat gunung ledang..tp cam 50-50 je sbb penah dpt video klip katanya couple tue main kat air terjun gunung ledang..awek tudung lagi.. What a Face

x pernah la bro...tp masa gua naik gunung datuk kat rembau dulu...ada 1 group org tua2 tgh dok bertapa kat atas tu...heheheh...esok pagi diaorg citer..masa waktu mlm diaorg nampak 2/3 ekor la benda2 tu cuba nak menyakat kitaorg...tp gua x rasa apa lak mlm tu...heheheh
Back to top Go down
chika
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 460
Mata Ganjaran : 3078
Reputasi : 9
Join date : 2011-05-09
Location : Depan Pintu Bilik

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 07, 2011 5:19 pm

spideyman wrote:
chika wrote:
nanti kalau ader trip bgtau la ekkk, saya mgkin nak cube naik broga 24 ni hehehehe, eksaiter rasenye 1st time nak try naik gunung ni,

bro nak pakai pakaian aper ekk nanti taim naik gunung, aper barang yang perlu di bawak ekk

bro..pegi naik bukit yg kat empangan ulu klang tu la..lupe plak ape namanye..bt tabor kalau x silap...heheh gua dulu 3/4 kali gak panjat...naik masa petang dlm kol 5 camtu...pastu esok sblm kol 10 pagi turun....mmg best..tgk scenery KL di waktu mlm...pastu mencabar gak...cuma kena hati2 la...pasal ada gak 2/3 kes climbers jatuh ke bawah....


Bro nanti kalau ada masa leh bawak saya ke sana, teringin gak nak g

_________________
king - SiKiT Je LaGi Je NaK SaMpAi Ni SaYaNg - queen
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53988
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 07, 2011 6:46 pm

chika wrote:

Bro nanti kalau ada masa leh bawak saya ke sana, teringin gak nak g

hehehe...gua dah lama gantung backpack gua bro..heheheh...tp kalau ramai yg nak join...bole la gak arrange....lama giler x panjat batu tabur ni...ni serba sikit gambar gua ceduk kat google image :









Back to top Go down
chika
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 460
Mata Ganjaran : 3078
Reputasi : 9
Join date : 2011-05-09
Location : Depan Pintu Bilik

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 07, 2011 7:07 pm

Pehhh view dia mmg terbaikkkk laaaa

_________________
king - SiKiT Je LaGi Je NaK SaMpAi Ni SaYaNg - queen
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Today at 9:02 pm

Back to top Go down
 
..Hiking/Camping..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Mercredi 20 octobre 2010: aimez-vous le camping ?
» Hitch hiking Holiday
» Brother-in-Law Camping
» New rocket Stove
» Diamox for Hiking at Altitude?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT sports junkie-
Jump to: