MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Keta Baru - Proton P3-21A

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ieeexplore
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 448
Mata Ganjaran : 3074
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-24
Location : Seri Kembangan

PostSubject: Keta Baru - Proton P3-21A   Thu Feb 23, 2012 4:45 am

Wah dah nk kuar dah model nie... bru kena ngan anak2 muda.... dgr citer rega dlm 70-80k.
Xsbr menanti model nie..... tp blkg xnmpk ag cmner. dpn cam ford jew










picture : yuen89 blog

_________________
Lihat dunia dari mata burung, Atau dari dalam tempurung, Yang mana satu engkau pilih?
Dalam kalut ada peraturan, Peraturan mencipta kekalutan, Di mana pula kau berdiri?
Di sini
Back to top Go down
adik_tebu
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 22
Mata Ganjaran : 1786
Reputasi : 1
Join date : 2012-02-11
Location : atas katil empukkkk

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Thu Feb 23, 2012 4:51 am

2 la pasal...dgr citer pn spec kete ni menarik gak..klu btl 70-80 k berbaloi gak..depan mmg lawa dah..meleleh je tgk...
Back to top Go down
ieeexplore
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 448
Mata Ganjaran : 3074
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-24
Location : Seri Kembangan

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Thu Feb 23, 2012 7:31 am

adik_tebu wrote:
2 la pasal...dgr citer pn spec kete ni menarik gak..klu btl 70-80 k berbaloi gak..depan mmg lawa dah..meleleh je tgk...
latest fr Bharian: rega dlm 60-70k jer
Ni blakang dia







_________________
Lihat dunia dari mata burung, Atau dari dalam tempurung, Yang mana satu engkau pilih?
Dalam kalut ada peraturan, Peraturan mencipta kekalutan, Di mana pula kau berdiri?
Di sini
Back to top Go down
schnuck
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 83
Mata Ganjaran : 1998
Reputasi : 0
Join date : 2011-09-03

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Thu Feb 23, 2012 4:48 pm

bg aku, aku tngk krete ni dpn cm camaro.... hehe.. Very Happy
Back to top Go down
budak_kl
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 272
Mata Ganjaran : 213355
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Thu Feb 23, 2012 4:56 pm

berbaloi ker?ikut pengalaman lps export ke negara lain lg murah..jual kt rakyat sendiri lg mhl...haha
Back to top Go down
budak_kl
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 272
Mata Ganjaran : 213355
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Thu Feb 23, 2012 5:02 pm

ACCESSORIES

  • Auto fold/unfold side mirror
    - Side mirror akan automatik fold setiap kali alarm kereta diaktifkan,
    dan automatik unfold selepas kenderaan bergerak selaju 5km. Selain itu
    ada juga butang untuk kegunaan manual seperti yang ada pada Exora BOLD
  • Auto Off Rear Demister - Mengelakan tint menggelembung
  • Follow Home Lamp
  • Headlamp Warning Buzzer
  • Trunk Remote Release
  • Front & Rear Socket 12V - Terdapat di bahagian hadapan dan belakang
  • Utility Hook - Terdapat pada ruang penumpang hadapan seperti Exora, dan juga di ruang belakang pada area 'pilar B'
  • Low Rear Hump - Ruang kaki penumpang belakang tidak lagi sempit dengan kini bonggolan tengah di lantai ruang kaki belakang lebih rendah
  • Front & Rear Fog Lamp
  • Anti-Trap Power Windor - Driver side only
  • Seat Material - Water repellent Fabric. Seat boleh fold 60:40. Material sangat lembut dan selesa
  • Smart Info Display (SID)
    - Mempunyai 3 bacaan kilometer, Trip A, Trip B dan Trip C. Terdapat
    pelbagai lagi maklumat seperti memberi amaran jika bateri pada kunci
    lemah dan lain-lain
  • Autolock & Advance Lock System
  • Magnisium Inside Door Handle
  • Keyless Entry - Tiada lubang kunci pada keempat-empat pemegang pintu
  • BOSCH Head-Unit - 2-Din, Touch Screen Monitor, Navigator, Bluetooth, USB, AUX, MP3
  • YES WiFi Modem - In-car Internet, first ever car in Malaysia, coverage Semenanjung Malaysia
  • S-Mode (Sport) - Terdapat pada gear column (P-R-N-D-S), S-Mode akan menambah RPM sebanyak 1,000 secara serta-merta untuk pemanduan lebih agresif
  • BCM - Body Control Module
Back to top Go down
budak_kl
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 272
Mata Ganjaran : 213355
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Thu Feb 23, 2012 5:03 pm

SAFETY

  • 4 Wheel ABS & EBD with 4 Wheel Disc Brake
  • TC (Traction Control)
  • ESC (Electronic Stability Control)
  • BA (Braking Assist)
  • 4 AIRBAG - Airbag penumpang hadapan boleh di ON/OFF, untuk keselematan jika Bayi diletakkan di tempat duduk hadapan
  • 5 STARS Australia NCAP
    - Orang ramai tidak perlu lagi ragu-ragu tentang ketulenan markah penuh
    ujian perlanggaran P3-21A ini, kerana prosedur NCAP, pemilihan unit
    yang akan diuji bukan ditentukan oleh Proton atau syarikat pembuat
    kereta. Tetapi wakil NCAP dari Austrlia akan datang sendiri ke kilang
    model tersebut dan memilih sendiri secara rawak unit yang akan diuji.
    Jadi tiada lagi persoalan tentang markah penuh ujian perlanggaran NCAP.
    Dan saya sendiri tidak hairan tentang markah penuh tersebut setelah
    milihat video perlanggaran P3-21A dengan kelajuan 140km/h, bahagian 'pilar A'
    langsung tidak bengkok, terkesan atau sebagainya, ini membuatkan cermin
    hadapan tidak berderai, hanya retak atas kesan letupan Airbag sahaja.
    Untuk perbandingan, diantara City, Vios, Forte, Altis & Civic, hanya
    Civic sahaja yang mempunyai rekod NCAP, iaitu Japan NCAP.


DIMENSION

  • Length = 4.543m
  • Width = 1.786m
  • Height = 1.524m
    - Size luar keseluruhan kereta menunjukkan P3-21A lebih besar daripada City, Vios, Forte, Altis & Civic

CHASSIS

  • Boot Space: 508 liter - Terbesar diantara City, Vios, Forte, Altis & Civic
  • Turning Radius: 5.3 meter
  • Full Tank Capacity: 50 liter
  • Aerodynamic (Rintangan Angin): CD Factor = 0.30
    - Untuk perbandingan, Audi TT memiliki CD Factor = 0.29. Secara theory
    nya, semakin kurang rintangan angin, semakin kurang penggunaan petrol Wink

POWER-TRAIN

  • 1.6L CFE with 7-speed Pro-Tronic CVT3 (VVT) - 205Nm @ 2,000rpm ; 140PS
  • 0-100km/h: 9.6 saat - Untuk perbandingan, Kia Forte 1.6: 12.5 saat
Back to top Go down
budak_kl
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 272
Mata Ganjaran : 213355
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Thu Feb 23, 2012 5:03 pm

VARIANT

  • Executive MT, 1.6 IAFM+ 5-Speed MT
  • Executive CVT, 1.6 IAFM+ 6-Speed CVT
  • Premuim CVT, 1.6 CFE 7-Speed CVT

COLOR

  • Solid White
  • Tranquility Black
  • Genetic Silver
  • Fire Red (my favorite)
  • Blue Lagoon



Ciri-ciri lain yang telah diketahui sebelum ini:

  • Auto Cruise Control
  • Keyless Push Start (ON/OFF)
  • Magnesium Paddle Shift 7-speed & Manual Mode (+/-) on gear column
  • Audio Switch Steering Control
  • Soft touch plastic dashboard
  • Emblem on Steering Wheel
  • ISOFIX
  • Rain Sensor
  • Light Sensor
  • Day light Front LED
  • Sport Rim 16" (10 Spoke)
  • Multi-link rear suspension with Lotus RIDE & HANDLING
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265591
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Fri Feb 24, 2012 2:19 am

gile terbaek keta nie..

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
futurama
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 462
Mata Ganjaran : 3015
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04
Location : PJ

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Fri Feb 24, 2012 6:17 am

Wah memeleh baca spec dia, dengan harga yang macam tu catik sangat dh
Back to top Go down
cougar11
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1025
Mata Ganjaran : 214077
Reputasi : 16
Join date : 2011-05-05
Location : Langit Biru, Darat Hijau.

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Fri Feb 24, 2012 2:44 pm

tulapasal..tp xtau lg...kereta proton biasa ye kalau kuar first 1000 msti ada masalah,,tnggu tgk cm mn...

_________________
SELAGI ADA BAYANG-BAYANG,SELAGI ITU ADANYA CAHAYA.......
.
Back to top Go down
ryanf
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 38
Mata Ganjaran : 1827
Reputasi : 1
Join date : 2012-01-19

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Fri Feb 24, 2012 3:11 pm

asl la lmbt kuar,.... kalau tak, mmg aku support brg proton jew,. heheh,. Tp, Inspira ttp dihati,. hahaha

_________________
I have a simple philosophy:
Fill what's empty, Empty what's full.
Scratch where it itches.

::Dont just be a Forumer be a Member::
Back to top Go down
budak_kl
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 272
Mata Ganjaran : 213355
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Fri Feb 24, 2012 4:20 pm



http://img829.imageshack.us/img829/2343/gcntq.jpg

indah kbar dr rupa
Back to top Go down
budak_kl
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 272
Mata Ganjaran : 213355
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Fri Feb 24, 2012 5:17 pm

harga kereta kena turun...yelah harga mahal camna nak beli kan.... kalau
komen sana sini pun nanti ada yg kata taraf hidup lain2 la, perkapita
lain2 la...dan macam2 lagi
aku kasi cth la... contohnya kita keje n dok uk..mahal woo dok kat
uk...tu jawapan classic..hehehe..kalau kita dok n keje kat uk kita
toksah pikir duit malaysia yer..kita kena pikir pound... katakan gaji
kita kat sana £1,300 la... kereta satria neo baru £ 8,330 (ni harga
sebenar ye leh rujuk sendiri) kurang2 pun kalau loan 5 tahun pun sikit
je bayar.... kalau kat malaysia...gaji RM 2,000 harga satria neo pun mau
dekat 60K..mau hutang 5 tahun?
Back to top Go down
lpsoldier007
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 175
Mata Ganjaran : 2741
Reputasi : 3
Join date : 2011-04-30

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Fri Feb 24, 2012 11:04 pm

budak_kl wrote:
harga kereta kena turun...yelah harga mahal camna nak beli kan.... kalau
komen sana sini pun nanti ada yg kata taraf hidup lain2 la, perkapita
lain2 la...dan macam2 lagi
aku kasi cth la... contohnya kita keje n dok uk..mahal woo dok kat
uk...tu jawapan classic..hehehe..kalau kita dok n keje kat uk kita
toksah pikir duit malaysia yer..kita kena pikir pound... katakan gaji
kita kat sana £1,300 la... kereta satria neo baru £ 8,330 (ni harga
sebenar ye leh rujuk sendiri) kurang2 pun kalau loan 5 tahun pun sikit
je bayar.... kalau kat malaysia...gaji RM 2,000 harga satria neo pun mau
dekat 60K..mau hutang 5 tahun?

haha. nak banding dgn UK kena banding semua bro. kat sana makan dah brp. sewa rumah lg. minyak lg. semua tu berdabel2 lg mahal dr malaysia. bukan pk bayar kereta je. haha.

_________________
PM me to apply for UniFi and Streamyx all packages. Online application. Apply from your HOME/OFFICE. Will help you terminate your existing streamyx package (UNIFI). All FOC, no charges.
Guaranteed to get installation within 1 week for Unifi and Streamyx
PM ME FOR MORE INFO
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265591
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Sat Feb 25, 2012 12:40 am

semua tu sbb cukai.. lagi pon.. cukai penting gak untuk kerajaan.. hospital da la bayar rm2 je.. subsidi sana sini.. sampai gula pon subsidi.. minyak subsidi.. tapi org tak reti nak pikir.. susah laa.. ade pro n contra.. kalo kaya.. pakai la keta mahal.. kalo takde duit tu buat la takde duit.. pakai la keta murah.. ni banyak songeh lak.. muahahhaa.. tu pendapat aku la.. korang pikir2 la sdiri..

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
Hyrul Stroker
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 72
Mata Ganjaran : 2623
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-04
Location : Key Hell

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Sat Feb 25, 2012 4:19 am

memang xlaku la kete ni, BNM ketatkan syarat beli kete tahun ni..hehe
Back to top Go down
budak_kl
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 272
Mata Ganjaran : 213355
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Sat Feb 25, 2012 1:27 pm

kita da undi depa..depa kena la bkerja untuk kita..cr alternatif cam ner nk seatle benda ni..lau xwak per kita undi depa
Back to top Go down
ieeexplore
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 448
Mata Ganjaran : 3074
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-24
Location : Seri Kembangan

PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Mon Feb 27, 2012 4:24 am

Dgr citer proton pn masih lg kna byr pd krajaan dlm 20-25% dr hrga keta... Skang antara income krjaan cukai keta... tgk la walau semahal mne pn hrga keta mesti ada kt atas jln... Bnyak mne diaorg byr xksh....

satu hr nnt msti hrga keta akan murah... tp ble????

_________________
Lihat dunia dari mata burung, Atau dari dalam tempurung, Yang mana satu engkau pilih?
Dalam kalut ada peraturan, Peraturan mencipta kekalutan, Di mana pula kau berdiri?
Di sini
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Thu Mar 01, 2012 9:09 am

pergh..yg colour kunig tu dh mcm camaro...letak lining hitam..oomatik gua bg name Bumblebee... smart siotttt
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Keta Baru - Proton P3-21A   Today at 5:39 pm

Back to top Go down
 
Keta Baru - Proton P3-21A
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Proton Pump Inhibitors (Nexium etc)
» Hantu dan Roh/Arwah orang yang sudah meninggal
» 17 dalil bahwa tidak ada nabi baru setelah wafatnya Rasulullah
» 75% mualap Inggris murtad lagi
» Pendahuluan dari ALI SINA

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Top Gear-
Jump to: