MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 kolam memancing hatyai

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
terry
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 178
Mata Ganjaran : 2726
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-06
Location : kl

PostSubject: kolam memancing hatyai   Tue May 10, 2011 1:53 pm

sape tau kat hatyai nih ade kolam memancing yang besh
jangan tak caye lak kat hatyai bukan saje fames ngan ayam dorang
ikan dorang pon fames gak wehh hehehe
kolam nih kire fames jugak buat kaki2 pancing
kalo tak caye boleh tengok kat forum2 memancing ade report pasal kolam nieh
dalam 2 taun lepas setelah terkena tuba ngan forum2 berikut aku dan geng2
pun set nak pegi kolam nieh,kire sambil menyelam minum ayer lah nieh hehehe
dalam pukul 2 ptg setelah selesai acara enjit2 semut.kami 4 orang pakat nak gih kolam nieh,
dari pekan hatyai ke kolam nieh tak la jauh mane lam 15minit je.tapi tempat nye agak tersorok
sampai driver tuk2 nieh pon sesat gak,kat sane ade lebih kurang 2 tiga gak la kolam memancing,sampai je kolam pertame.ehhh nieh bukan kolam kat dalam forum tuh aku cakap kat driver tuk2 tuh,die cakap bukan ka,ok kita pi kolam laen... sampai kolam kedua.aku dah bedebar nieh yesss sampai gak aku.....,laaa ini pon bukan jugak aku tgk kat tepi2 kolam tueh banyak gak talapia nak wat ape,aku dah meyumpah2 dah aku cakap hang dok hatyai pon tak tau ka,,last skali aku suruh dreba tuk2 tu pi telepon kolam tueh,tah ape die sembang prom prang prom prang, ok saya dah tau skang ,due tiga kali gak la die berenti tanye orang.sembang je lebih mamat nieh.seb baek tau cakap melayu
ok kami sampai lam kul 4petang
sampai2 je terus cek in nak manceing.lagi skali dreba tuk2 tu yang settlekn sebab dorang nih sepatah haram tak tau cakap omputih.kalo manceng kat cini dorang bagi korang 1 guide untuk bancuh dedak, taruk umpan,bukak mate kalo ikan lekat, baling umpan pon boleh suruh guide tueh,kire sume la mamat tueh settle kan korang tarek ikan je.best kan tak dapat wooo kalo kat mesia
manceng kat sini memang besh woooo aku tak tipu.memang betul la ape yang forum citer
baling je makan baling je makan.tapi bukan sume ikan lekat ade yang lepas gak.tapi trill tarek ikan tuh yang buat aku terkenang2 sampai sekang.ikan kat sane aku boleh cakap paling kecik korang bawak naek 4kg keatas.dengan bahasa isyarat aku tanye mamat guide tueh ikan terbesar berape kilo.pening gak aku die bagi tau dalam bahase siam.last skali aku suruh tulis.39kilo wauuuu besar tuehh.tapi manceng kat sini tak leh bawak balik kene catch and release dan yang ade hanya plabuk sahaja no talapia ato spesis laen... orang mesia cakap plabuk tu patin buah...tangkapan terbesar yang kita orang dapat 15 kg jer.tu pon kire besar woooo
dalam pukul 8mlm kita orang sume balek dengan senyuman manis,memang marbeles
kolam nieh
so total sume
4 batang pancing 4jam lebih kurang rm 8o inggit memang murah wooo,pancing sume bawak sendiri kalo nak sewa pon boleh kat situ tapi tak tau lak kos nyee.kolam cantek ikan banyak ade guide lagi.kalo manceng kat sini memang besh woooo,memang betul2 marbeles tak dapat kat mesia wooooo
so kalo ade kaki2 hatyai yang kaki manceng aku rekemankan kat sini puas ati wehhhh
ok tu saje repot aku

sama2lah kita memimpin tangan kejalan yang benar
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265583
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: kolam memancing hatyai   Tue May 10, 2011 4:00 pm

ooo gila 4kg... aku pancing dapat tk sampai 1kg je bro kat mesia ni.. mak aih..

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
terry
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 178
Mata Ganjaran : 2726
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-06
Location : kl

PostSubject: Re: kolam memancing hatyai   Tue May 10, 2011 6:13 pm

otokjem wrote:
ooo gila 4kg... aku pancing dapat tk sampai 1kg je bro kat mesia ni.. mak aih..

betul bro otok nih cite bukan cobaan yang ini betul2
aku pon memula gigil gak dapek plabuk tueh
Back to top Go down
assahar99
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 77
Mata Ganjaran : 2605
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-21
Age : 35
Location : Penang

PostSubject: Re: kolam memancing hatyai   Sat Jun 11, 2011 9:30 am

boleh bagi map tak kolam memancing kat hatyai..?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: kolam memancing hatyai   Today at 8:59 pm

Back to top Go down
 
kolam memancing hatyai
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Garam dan manfaatnya dalam budidaya ikan air tawar
» Matahari tenggelam di kolam lumpur?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT sports junkie-
Jump to: