MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

  8) Surat Dari Murid Pencinta Nasi Lemak

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
grillPerson
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 124
Mata Ganjaran : 2733
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-01
Age : 37
Location : Tempat paling best

PostSubject: 8) Surat Dari Murid Pencinta Nasi Lemak   Wed May 11, 2011 1:40 am

Surat Dari Murid Pencinta Nasi Lemak

Ke hadapan Guru Besar yang saya kasihi,

Saya, Mohd Hazwan salah seorang murid pemulihan tahun 6 Sekolah Kebangsaan Pasir Gudang 5, ingin memohon kepada tuan untuk menarik balik larangan menjual nasi lemak di kantin sekolah.Untuk pengetahuan tuan, saya sekarang sudah tidak semangat lagi untuk belajar ketika di dalam kelas kerana tidak dapat makan nasi lemak 50 sen pada waktu rehat.Nasi lemak merupakan sumber tenaga utama saya setiap hari.Kebanyakan kawan-kawan saya juga merasakan hal yang sama

Saya juga pernah mempunyai dua orang abang yang bersekolah di sini satu masa dulu, mereka memberitahu saya yang mereka hampir setiap hari makan nasi lemak di kantin sekolah walaupun dulu harganya cuma 30 sen sepinggan.Tuan nak tau di mana mereka sekarang?Seorang telah menjadi doktor di Hospital Besar Kuala Lumpur dan seorang lagi akan menamatkan pelajaran dalam bidang teknologi makanan tidak lama lagi.Jadi saya rasa alasan murid-murid akan menjadi lembab dalam pelajaran adalah tidak munasabah.

Alasan kedua yang mengatakan nasi lemak boleh menjadi penyebab obesiti juga adalah kurang tepat. Walaupun saya hari-hari makan nasi lemak tapi saya tidak juga obesiti. Saya masih slim dan berat sentiasa maintain kerana saya selalu beriadah antaranya berlari-lari di padang dan lari dari sekolah.Sebenarnya ini berpunca dari gaya hidup murid-murid sendiri yang selalu mengamalkan budaya 'makan tidur facebook blog tidur' seterusnya menyumbang kepada obesiti.Justeru, saya mencadangkan agar waktu Pendidikan Jasmani ditambah dari 1 jam seminggu kepada 4 jam seminggu.Selain itu perhimpunan pagi juga boleh digantikan dengan senamrobik untuk menggalakkan murid-murid bersenam.Hari Sukan sekolah juga perlu dibuat setiap 2 bulan sekali.

Tambahan pula, larangan penjualan nasi lemak di kantin telah menyebabkan jualan makcik kantin merosot dengan mendadak.Saya dapat lihat riak wajahnya yang sentiasa bermuram setiap hari.Saya bimbang ini akan memberi kesan kepada kesedapan makanan di kantin sekolah kita.


Saya berharap agar pihak tuan akan mempertimbangkan aduan dan cadangan saya ini. Bak kata pepatah 'nasi lemak merupakan warisan zaman-berzaman, takkan nasi lemak hilang di dunia'.

Yang benar,
Murid pencinta nasi lemak 50 sen

~sempena ura2 pengharaman nasi lemak dijual di kantin sekolah~
~copy dr fb~

_________________
"I believe that sex is a beautiful thing between two people. Between five, it's fantastic."
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: 8) Surat Dari Murid Pencinta Nasi Lemak   Tue May 17, 2011 2:38 am

bagus betul laa murid ini meluahkan perasaannya...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: 8) Surat Dari Murid Pencinta Nasi Lemak   Thu May 19, 2011 8:28 pm

mcm byk double meaning je ... hehe...
Back to top Go down
Sea Apache
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 64
Mata Ganjaran : 2606
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-07
Age : 35

PostSubject: Re: 8) Surat Dari Murid Pencinta Nasi Lemak   Tue Jun 07, 2011 5:52 pm

aku dulu sekolah pasir gudang 2.....nasi lemak lah yg buat aku berjaya sekarang.dengan nasi lemaklah arwah mak aku tggung semua adik beradik aku...smpai berjaya
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: 8) Surat Dari Murid Pencinta Nasi Lemak   Tue Jun 07, 2011 6:03 pm

hahaha..korang bayangkan makcik2 jual nasi lemak terpaksa jual curi2 nasi lemak?
macam nak jual ganja
Back to top Go down
RealSniper
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 362
Mata Ganjaran : 52439
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-16
Location : selangor

PostSubject: Re: 8) Surat Dari Murid Pencinta Nasi Lemak   Tue Jun 07, 2011 6:07 pm

lol!

_________________
DoNt TrUsT aNyBody ....SuSpEcT eVeRyBodY
Back to top Go down
abekuat
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 98
Mata Ganjaran : 2631
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-05
Age : 36
Location : ipoh mali

PostSubject: Re: 8) Surat Dari Murid Pencinta Nasi Lemak   Tue Jun 07, 2011 6:41 pm

ingatkan apa la td....isk2.....tokono den....

_________________
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: 8) Surat Dari Murid Pencinta Nasi Lemak   Wed Jun 15, 2011 6:44 pm

Kisah benar kah ini atau gurauan semata?
Back to top Go down
artiessimmon
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 35
Mata Ganjaran : 2075
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-10
Age : 33
Location : KL

PostSubject: Re: 8) Surat Dari Murid Pencinta Nasi Lemak   Fri Jun 24, 2011 11:38 am

weh.....biar btul nih, hahahaha.....btui r dulu nasik lmak 50 posen puas makan..skrg mak aih mahal btul....budak skolah zaman skrg smuanya pemalas....sbb tu banyak yg obes!!!! makan tido makan tido....berak

_________________
Hey, listen, I want somebody good - and I mean very good - to plant that gun. I don't want my brother coming out of that toilet with just his dick in his hands, alright?
bounce
Back to top Go down
Pierre
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 602
Mata Ganjaran : 3125
Reputasi : 12
Join date : 2011-06-24
Age : 30
Location : Cheras

PostSubject: Re: 8) Surat Dari Murid Pencinta Nasi Lemak   Fri Jun 24, 2011 1:06 pm

'nasi lemak' yg best mmg susah nak cr pon!!!

_________________
farao Making beast with two backs farao
Back to top Go down
stereo_love
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 158
Mata Ganjaran : 2664
Reputasi : 5
Join date : 2011-06-07
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: 8) Surat Dari Murid Pencinta Nasi Lemak   Fri Jun 24, 2011 11:13 pm

macam lawak kumpulan balas plak..... wakakakakaa
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 8) Surat Dari Murid Pencinta Nasi Lemak   Today at 11:01 am

Back to top Go down
 
8) Surat Dari Murid Pencinta Nasi Lemak
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Terjemah Quran Surat An-Nur ayat 33 bermasalah
» Video Ahok: Anda Dibohongi Alquran Surat Al-Maidah 51 Viral di Medsos
» bendera hitam dari timur
» (film kera sakti) tong sam cong dan si murid (sun go kong) itu asli atau hanya imajinasi.....?
» Iblis tercipta dari api, kenapa bisa tersiksa di neraka?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Group-
Jump to: