MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 dinar iraq

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
joy
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 242
Mata Ganjaran : 2815
Reputasi : 10
Join date : 2011-05-01
Age : 30

PostSubject: dinar iraq   Thu May 12, 2011 12:45 pm

sejak akhir2 ni member aku asek cite pasal dinar iraq, leh caye gang sumer?

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=211316
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: dinar iraq   Thu May 12, 2011 12:47 pm

aku pon ader dengar citer pasal dinar ni bro....tapi tak angkat pot pon.....takut scam je bro....
Back to top Go down
shaguar50
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 393
Mata Ganjaran : 102916
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-11
Location : USJ

PostSubject: Re: dinar iraq   Thu May 12, 2011 1:11 pm

aku pon ada dgr jugak pasal hal ni...tah btol tah idak

_________________
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265590
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: dinar iraq   Fri May 13, 2011 5:51 pm

aku dgr benda ni dah lama.. just aku tak pasti betul ke tak.. sbb secara logik nya.. nape kat money changer tak jual.. sbb aku da ushar.. takde pon jual .. pelik kan? so nape kita nk beli ngan diaorang.. n kenapa kat money changer takde.. huhu aku takut scam je..

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265590
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: dinar iraq   Fri May 13, 2011 5:54 pm

then satu lagi.. kalau betul la kan.. nape diaorang nk jual.. baik simpan untuk masa depan mereka sdiri.. Smile tol tak? benda macam nie kita kena fikir logic.. sbelum kena brain wash oleh mereka.. then terpengaruh.. huhu.. macam mlm lah... lebih kurang... haha

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: dinar iraq   Mon May 16, 2011 5:59 am

betol bro aku setuju....kalau betol simpan ler banyak2 untuk untung sendiri.... apa2 pon nak selamat....wat tak tau jer....hehe
Back to top Go down
joy
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 242
Mata Ganjaran : 2815
Reputasi : 10
Join date : 2011-05-01
Age : 30

PostSubject: Re: dinar iraq   Tue May 17, 2011 8:34 pm

huhu seb baek aku tak beli , hampir2 terpengaruh

_________________
Sleep Sleep Sleep Sleep
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: dinar iraq   Tue May 17, 2011 9:16 pm

lebih baik beli emas je...dah tentu ada harga
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: dinar iraq   Wed May 18, 2011 6:12 am

betol tu bro...lebih selamat walaupon untung nya kecil.......
Back to top Go down
team_project
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 59
Mata Ganjaran : 2587
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-23

PostSubject: Re: dinar iraq   Mon May 23, 2011 7:38 pm

maaf ye.. sbnrnya... nak beli atau tanak terpulang pd individu...
persoalan:
1. kenapa kat MC takde..
2. kenapa berbayar
3. kenapa tak simpan sendiri


jwpn:
kat MC mmg takde sebab IQD masih belum diapungkn di pasaran antarabangsa, 2. IQD berbayar sebab di bawa masuk ke malaysia atas nama collector item 3. sebab penjual pun ada untung runcit di samping memberi peluang

maaf ye kalau tersinggung sesiapa...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: dinar iraq   Thu May 26, 2011 5:52 pm

yang paling slamat beli emas
Back to top Go down
ViperNinja
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 162
Mata Ganjaran : 2672
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-14
Age : 36
Location : Ampang~Cheras~Seremban~Utara

PostSubject: Re: dinar iraq   Wed Jun 15, 2011 5:12 am

rasanya dah lama sgt dah hal2 berkaitan dinar nih...pd pendapat aku benda mcm nih klu bleh dielakkn jelah lg bagus....event dia nk convert dinar pd usd..depa akan keluarkan not2 baru bg dinar nie...bkn semudah itu jek nk convert...depa pun bijak jgk dlm nk mengawal matawang depa tuh....jd persoalannya adakah apabila nilai matawang dinar telah disandarkan pd usd adakah not2 dinar yg lama itu sah digunakan? dr hangpa sibuk2 nk beli not2 kertas dinar nih...baik beli jek emas yg confrm laku dan ada harga di pasaran...huhuhuh just my 2 cents

_________________
Quote :
Biar Pengalaman Yang menceritakan Segalanya....




var bdv_ref_pid=415217;var bdv_ref_type='i';var bdv_ref_option='p';var bdv_ref_eb='0';var bdv_ref_gif_id='ref_120x60_green_pbl';var bdv_ref_width=120;var bdv_ref_height=60;

make money
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: dinar iraq   Wed Jun 15, 2011 6:24 pm

Dorg harap jadi mcm time Kuwait kene invade dulu..currency mmg drop gile2..sekarang duit Kuwait lg tinggi dr Malaysia.sape beli time drop jd masyuk la lepas nilai duet dia meningkat..dinar Iraq lak belum tentu lg, boleh jd untung boleh jd rugi..
Back to top Go down
RealSniper
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 362
Mata Ganjaran : 52437
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-16
Location : selangor

PostSubject: Re: dinar iraq   Wed Jun 15, 2011 6:29 pm

untuk long term, beli jer emas 916 kat habib ke, poh kong ke ...lebih selamat. statistik sejak 10thn lalu, menunjukkan peningkatan 30% setiap tahun ...setahn sekali soh mem pakai masa raya ...x cukup haul so x kena zakat ...tp klu korang nk byr gak lagi bagus ....

_________________
DoNt TrUsT aNyBody ....SuSpEcT eVeRyBodY
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: dinar iraq   Wed Jun 15, 2011 6:48 pm

Tak payah ikut dinar iraq tu. Ngarut bro

Ada duit beli je Kijang Mas keluaran Bank Negara...emas 999 nie. Simpan la sampai korang nak jual balik.

Ada duit lebih lagi..beli jongkong emas 999 yg harga 100k tu. Simpan kat safe di bank...puas hati...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
RealSniper
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 362
Mata Ganjaran : 52437
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-16
Location : selangor

PostSubject: Re: dinar iraq   Wed Jun 15, 2011 7:03 pm

scarface wrote:
Tak payah ikut dinar iraq tu. Ngarut bro

Ada duit beli je Kijang Mas keluaran Bank Negara...emas 999 nie. Simpan la sampai korang nak jual balik.

Ada duit lebih lagi..beli jongkong emas 999 yg harga 100k tu. Simpan kat safe di bank...puas hati...


bleh 999 tp lebih seswai 916. sebabnya :

916 - klu trdesak, laku dimana2 kedai pajak hatta di luar negara [tolak ckit srvc cost]
999 - hnya bleh dijual di bank2 tertentu shj [terhad]

916 - perhiasan bley dipakai
999 - dlm bentuk waffle or coin yg d seal [ x seswai tu dipakai]

916 - lasak & x mnjejaskan nilai emas tsbt
999 - sensitif n sekiranya ada defect bank akan reject


ps - camner wa nk buat nota kaki yg korang buat tu ekk [ ada words of wisdom, ada yg humor dll]
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: dinar iraq   Wed Jun 15, 2011 7:08 pm

Bro Sniper,

Pegi ke Profile > Signature

Edit la nota kaki sesedap rasa pastu save

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
RealSniper
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 362
Mata Ganjaran : 52437
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-16
Location : selangor

PostSubject: Re: dinar iraq   Wed Jun 15, 2011 7:51 pm

scarface wrote:
Bro Sniper,

Pegi ke Profile > Signature

Edit la nota kaki sesedap rasa pastu save

tq der ...

_________________
DoNt TrUsT aNyBody ....SuSpEcT eVeRyBodY
Back to top Go down
budakhasler
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 36
Mata Ganjaran : 2546
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-09

PostSubject: Re: dinar iraq   Thu Jun 16, 2011 4:40 am

hmmmm... dinar iraq ni ak dh dgr dr 3-4 tahun lpas dh.... xtau la bleh caye ke x...
tp prinsip ak dlm bab2 duit ni, if it is too good to be true, then it is not true...
skrg ni mcm2 cara conman nk tipu kite...
Back to top Go down
ViperNinja
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 162
Mata Ganjaran : 2672
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-14
Age : 36
Location : Ampang~Cheras~Seremban~Utara

PostSubject: Re: dinar iraq   Wed Aug 24, 2011 9:25 am

huhuhu apa kesudahan dinar iraq nie ekk..

ada x sesapa dikalangan mem2 kita dlm nih yg wat urusniaga kijang mas or dinar mas...aku berminat nk beli nih...

_________________
Quote :
Biar Pengalaman Yang menceritakan Segalanya....




var bdv_ref_pid=415217;var bdv_ref_type='i';var bdv_ref_option='p';var bdv_ref_eb='0';var bdv_ref_gif_id='ref_120x60_green_pbl';var bdv_ref_width=120;var bdv_ref_height=60;

make money
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: dinar iraq   Today at 8:19 pm

Back to top Go down
 
dinar iraq
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Drop 3 zeros from dinar
» Iraq denies its intention to withdraw its ministers from the government again
» Ban Ki-moon warns of new security deterioration in Iraq, if not solve political problems
» Differing views on Iraq borrowing from the IMF Date: Monday 05/07/2012 19:53
» Energy: Iraq would accept the self-liquid gas, the end of the year 15/01/2013 12:00 am

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Current Issue-
Jump to: