MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 mintak pandangan tempat berniaga kedai makan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265589
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Mon May 23, 2011 10:58 am

aku ngan member aku ade planning bukak kedai makan for side income.. tp tgh pikir nk bukak kat mane and tk pasti lokasi yang sesuai.. kedai makan tu kedai makan bukan lah 5 star... tp bukan pula biasa2... dia lebih kurang macam kedai makan sup ani utara and ikan bakar sekinchan.. lebih kurang macam tu.. kira kedai mahal la jugak.. kedai makan yang aku bukak ni mungkin hanya akan menjual nasi ayam dan western je.. so sape sape yang ade info pasal tempat yang terbaek.. sila lah bagi tips.. Smile

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
und3r5
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 167
Mata Ganjaran : 2743
Reputasi : 6
Join date : 2011-05-22
Age : 53
Location : kepong

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Mon May 23, 2011 11:08 am

bro saye duk bangi.. student kat sane.. area seksyen 15 bangi.. mmg padat tempat nye.. blei survey dulu area situ... student ukm + kptm + unikl = masyuk... hahahha
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265589
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Mon May 23, 2011 11:33 am

tp bro.. masalahnya kat sana da banyak sgt kedai makan...

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
shaguar50
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 393
Mata Ganjaran : 102915
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-11
Location : USJ

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Mon May 23, 2011 12:28 pm

ko bleh bukak kedai makan kat area danau lumayan tu beb, area ai yue em le hehehehe bleh memember forum ni lepak kedai ko dulu pastu menyangap kat situ lak.....lagi pon kat situ kedai makan blm byk lg yang bukak

nota kaki : ani sup utara area situ jugak tapi aku dah takmo pegi pasal dia kedekut daging dlm sup huhuhuhu

_________________
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265589
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Mon May 23, 2011 12:34 pm

bro.. kat area tu.. aku nampak cam takde orang je... tu yang kureng tu.. aku ada gak terpikir.. tp cam customer tak ramai.. lingkup niaga nanti bro...

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417107
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Mon May 23, 2011 12:45 pm

meh bukak kat kawasan rawang..lani ngah pesat membangun..
haha

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265589
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Mon May 23, 2011 3:46 pm

yeye je ko kat rawang... bole hidup ke...

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
team_project
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 59
Mata Ganjaran : 2586
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-23

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Mon May 23, 2011 7:33 pm

otokjem wrote:
aku ngan member aku ade planning bukak kedai makan for side income.. tp tgh pikir nk bukak kat mane and tk pasti lokasi yang sesuai.. kedai makan tu kedai makan bukan lah 5 star... tp bukan pula biasa2... dia lebih kurang macam kedai makan sup ani utara and ikan bakar sekinchan.. lebih kurang macam tu.. kira kedai mahal la jugak.. kedai makan yang aku bukak ni mungkin hanya akan menjual nasi ayam dan western je.. so sape sape yang ade info pasal tempat yang terbaek.. sila lah bagi tips.. Smile
salam bro.... kalau berminat nak meniaga gerai... wa ada beberapa tapak yg mungkin bole tolong... tapi kedai tu wa tak berani jamin la... tapi nasihat wa.. untuk build up branding... better start dgn gerai kecik dulu
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265589
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Tue Jun 07, 2011 4:13 am

thx for info bro...

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
zealot
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 427
Mata Ganjaran : 2981
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-03
Location : petaling jaya

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Tue Jun 07, 2011 11:16 pm

bro bukak dkat area taipan usj xpun dkat ss13 s.alam awek msu n ptpl ramai situ Very Happy silap2 hari bulan dari kedai mkn boleh jd tmpt geng2 sangap mencari mkn haha

_________________
Sembang jangan sampai hati wa bimbang
Back to top Go down
RealSniper
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 362
Mata Ganjaran : 52436
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-16
Location : selangor

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Wed Jun 08, 2011 1:15 am

otokjem wrote:
aku ngan member aku ade planning bukak kedai makan for side income.. tp tgh pikir nk bukak kat mane and tk pasti lokasi yang sesuai.. kedai makan tu kedai makan bukan lah 5 star... tp bukan pula biasa2... dia lebih kurang macam kedai makan sup ani utara and ikan bakar sekinchan.. lebih kurang macam tu.. kira kedai mahal la jugak.. kedai makan yang aku bukak ni mungkin hanya akan menjual nasi ayam dan western je.. so sape sape yang ade info pasal tempat yang terbaek.. sila lah bagi tips.. Smile

sblum tu wa nk tnye lu dulu ....lu sendri bley masak ape yg lu nak niagakan tu ...?
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265589
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Wed Jun 08, 2011 1:23 am

lol.. lu ade baca tak.. gua nak buat nasi ayam ngan western dishes..

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
RealSniper
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 362
Mata Ganjaran : 52436
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-16
Location : selangor

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Wed Jun 08, 2011 1:27 am

otokjem wrote:
lol.. lu ade baca tak.. gua nak buat nasi ayam ngan western dishes..

tuan jeneral ....wa cuma tnya 'lu sendri bley masak ape yg lu nak niagakan tu ...?' ...takper wa phm ...pepagi ni mata tu masih kelam g .... Smile
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265589
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Wed Jun 08, 2011 1:47 am

mesti la bole masak.. =.=

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
RealSniper
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 362
Mata Ganjaran : 52436
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-16
Location : selangor

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Wed Jun 08, 2011 1:58 am

otokjem wrote:
mesti la bole masak.. =.=

cun tu ...wa bukan ape der ....ramai org kita ni minat nk mniaga makan tp x tau masak ...pepatah amazon ada kata ' if u dont no how to cook, U will cook by ur cook' ...wa concern tang tu jew ...takde niat pon nk matikn semangat org kita nk meniaga ...klu buat signature dish pada main menu lagi cantek ...baru ada diff dgn org lain ....
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265589
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Wed Jun 08, 2011 2:14 am

haha itu la pasal.. aku rasa nasi ayam aku buat terbaek.. tp kalau stik tu biasa2 je lah.. haha

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
kakikorek
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 213
Mata Ganjaran : 2819
Reputasi : 6
Join date : 2011-04-27
Location : kat Hotel

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Mon Jun 13, 2011 9:37 am

Kalau area Kajang ni, ada port menarik gak kalau nak bukak kedai makan ala2 restoran franchise ni.. keliling kawasan sekolah, sebelah MPKj.. Telekom, Mahkamah, Balai Polis.. Prospek customer mmg ramai..

bagi aku kawasan mmg strategik,
tapi sewa kedai.. seriously aku x tau le berapa.. mmg costly sikit.

_________________
WARGA KAJANG.. LEPAK SINI
Back to top Go down
und3r5
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 167
Mata Ganjaran : 2743
Reputasi : 6
Join date : 2011-05-22
Age : 53
Location : kepong

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Sun Jul 17, 2011 12:57 pm

port ramai org ke tak ramai org ke pada aku tak penting.. yg penting masakan sedap org mesti dtg lagi.. lagi satu.. port kedai biar senang parking.. org nak dtg.. mesti pikir camner.. bek kite g mkn kedai otokjem.. makanan pun sedap senang nak parking.. yg paling penting murah.. hehehhe
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Sun Jul 17, 2011 8:46 pm

fuh.. nak berniaga makan untuk side income... cayok!!

tapi ni dah nak masuk bulan pose dah.. baik masuk pasar ramadan..
takut nanti takde pulak yang nak berbuke dengan nasi ayam sama western food tu.. kalau ada pun takut tak ramai yang selera macam tu hari2..
nak pulak siang kompom takde org harapkan malam je.. adoiiii boleh ke cover sewa sebulan macam tu..

just my 2 kupang Smile
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Sun Jul 17, 2011 9:14 pm

kalau western ni student susa la..student jenis carik yang murah..kalau nk laku.cari tmpat kawasan penduduk padat mcm subang,damansara, tp bg aku subang paling masyukk.
Back to top Go down
pakbelalang
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 94
Mata Ganjaran : 2642
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-04
Age : 40
Location : kolompo-temerloh

PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Sun Jul 17, 2011 9:28 pm

cheras.....dkt ngan hostel masterskills.....leh rekrut sambil memasak....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: mintak pandangan tempat berniaga kedai makan   Today at 8:55 am

Back to top Go down
 
mintak pandangan tempat berniaga kedai makan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Pandangan Orientalis Terhadap Hadits
» Pandangan Islam Mengenai Tasawuf
» Jaringan Islam Liberal, SESAT? Gus Dur juga LIBERAL? dan Apa pandangan teman sekalian tentang islamlib???
» Makan Babi Gak Mempan Disantet!
» makan ayam sembelihan orang kafir

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Current Issue-
Jump to: