MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 PC games paling best korg penah main

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
Guest
Guest



PostSubject: PC games paling best korg penah main   Tue May 24, 2011 6:34 pm

First topic message reminder :

korg ni xde ke yg kaki main games pc?

asyik2 ps3, psp, wii je, pc aaa lg best sbb pure gamers hehehehe

personally, aku suka sgt main FPS (first-person shooter) mcm call of duty, medal of honour, soldier of fortune, dsb.

tp so far la kan, aku rasa da best yg aku pnah main is crysis dgn crysis warhead (crysis 2 x masuk senarai lg sbb aku blm main).

best sbb map dia, boleh explore memana je kita nak, xde limitation mcm game2 yg lain. pastu, nak abeskan mission, ley buat apa cara sekalipun. cth: biasa dr satu point ke point yg lain kena bejln, tp boley jgk curi keta @ boat untk ke point lg satu tu, ikut suka ati kita.

satu lg, sbb character kita ada pakai armour, ley set mcm2 armour tu, ley ilang (tp limited time), kebal (standard rifle kena tembak dgn 2 full clip baru mampus), dan lain2 lagi, mmg syok.

so pada sapa yg x pnah lagi main crysis tu, cepat2 le try. tp diingatkan, spec pc kena power baru syok.
Back to top Go down

AuthorMessage
tagteen
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 118
Mata Ganjaran : 2011
Reputasi : 2
Join date : 2011-10-03
Age : 30
Location : enstek

PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Mon Oct 03, 2011 10:58 am

salam semua newbie tumpang lalu

mass effect & mass effect 2 da bomb
fps rpg nye style
jalan cerita pun menarik

if action rpg lak cam dragon age
semua extension dah main mmg menarik la dari segi jalan cite n gameplay
graphic pun superb


_________________
~live to the fullest, then you will be legend . . . wait for it . . . dary LEGENDARY~
Back to top Go down
tagteen
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 118
Mata Ganjaran : 2011
Reputasi : 2
Join date : 2011-10-03
Age : 30
Location : enstek

PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Mon Oct 03, 2011 11:00 am

setakat nie kalu ps3 main game cam street fighter n pes je

sebab ps3 x jailbreak ke apa ke ori lagi
so game pun ori
tarak mampu beli game slalu

_________________
~live to the fullest, then you will be legend . . . wait for it . . . dary LEGENDARY~
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Wed Oct 12, 2011 11:58 am


name pon saye suka dota...main dota laa best...ekekeke Laughing
Back to top Go down
noob
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 135
Mata Ganjaran : 2178
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-11
Location : Bukit Jalil

PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Sun Oct 16, 2011 6:13 pm

xtao la..klu CoD ni men offline mcm bosan gila ja..nak merasa kebestannya men online la..baru gah..keke..LAN ka..weee..

tp nak ikutkan..ak minat game2 RPG..contoh macam Final Fantasy,Last Remnants,Dragon Age(Origin n 2)..game2 camtu la..keke..
Back to top Go down
noob
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 135
Mata Ganjaran : 2178
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-11
Location : Bukit Jalil

PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Sun Oct 16, 2011 6:25 pm

sini ada kaki game hantu x??kalau nak merasa game hantu plg bes yg ak rasa..try men ni..Amnesia..fak padu gila..men dulu baru dpt rasa..
Back to top Go down
reza_sangap
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 258
Mata Ganjaran : 2764
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-20
Location : KL

PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Sun Oct 16, 2011 7:55 pm

Aku org tua......main game worm armegeddon jah Razz

_________________
Muka Legend..... affraid
Back to top Go down
stereo_love
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 158
Mata Ganjaran : 2662
Reputasi : 5
Join date : 2011-06-07
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Sun Oct 16, 2011 8:11 pm

COD the best
Back to top Go down
jitmoul
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 67
Mata Ganjaran : 1963
Reputasi : 1
Join date : 2011-10-20

PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Thu Oct 27, 2011 7:01 am

terbaek wa prnh men:

1. left or dead 2
2. prototype
3 assasin creed 2
assasin creed brotherhood (yg ni dia ubh functional key wat aku ssh nk men.. demn! tp gameplay terbaek!)

4. nfs series - paling terbaek carbon. sbb wa ske drift! Very Happy
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Thu Oct 27, 2011 5:28 pm

Aisehmen, malang tul aku dah bersara men PC game. Last main C&C Renegade, tu pun aku ingat dah 8tahun lepas. Brapeee kurunn daaa!

Actually, best ever game penah aku men. Seven Kingdom & Seven Kingdom : The Frytan War. Samer cam Red Alert ngan Warcraft tapi strategi giler tak ingat, 10-20% winning chance!

(note : pada masa itu sahaja, skang dah byk game lebih rumit kuar)

afro
Back to top Go down
otaigiler
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 892
Mata Ganjaran : 53041
Reputasi : 0
Join date : 2011-06-06
Age : 34
Location : clunk

PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Thu Oct 27, 2011 6:00 pm

heroes of newerth(HON), defense of the ancient(dota),risk your life(ryl), cabal , RO , MAT , sdo- x, granado espada dan banyak lagi.....

no wonder lah sebab aku kerja CC memang main games je keje....hahahaha

_________________
"Yo ijazah terbaik datangnya dari jalanan
dari pengalaman bercakap dan bersalaman
Kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau"

AKU TAAT PADA YANG SATU

MEMEY AR!!!
Back to top Go down
noob
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 135
Mata Ganjaran : 2178
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-11
Location : Bukit Jalil

PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Fri Oct 28, 2011 11:18 pm

wah..cabal..ro..kaki game online gak bro otaigiler ni..tp yg part SDO-X tu yg xtahan tgk tu..lai lawan jom SDO-X...keke..
Back to top Go down
amir
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 234
Mata Ganjaran : 2237
Reputasi : 1
Join date : 2011-10-07
Location : in the West Garden

PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Sat Oct 29, 2011 12:37 am

Aku la ni tengah giler main game nih...
Berebut PC ngan anak aku


_________________
Fight Like A Tiger, Win Like A Champion ®

I need a girl with beautiful face & brain- not only a beautiful breast
Back to top Go down
cougar11
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1025
Mata Ganjaran : 214076
Reputasi : 16
Join date : 2011-05-05
Location : Langit Biru, Darat Hijau.

PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Fri Dec 09, 2011 4:16 am

skrg sport game pe yg dh release....gua game ln mng xmnt la...nk ye game tmbak2...pening kepala lpas main.

_________________
SELAGI ADA BAYANG-BAYANG,SELAGI ITU ADANYA CAHAYA.......
.
Back to top Go down
tycoon
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 51
Mata Ganjaran : 1830
Reputasi : 1
Join date : 2012-01-28

PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Sat Jan 28, 2012 10:18 am

aku layan dota saja.. kadang layan battle realm.
Back to top Go down
Pisang_Emas
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 179
Mata Ganjaran : 2796
Reputasi : 4
Join date : 2011-06-16
Age : 66
Location : Cheras

PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Tue Mar 27, 2012 4:11 am

Aku bab bab game nih aku suka strategi.. susun strategi..

Game terbaek aku main sampai sekarang..

1) Company Of Heros - Memerlukan skill yg tinggi sebab Artificial Intelligent dia memang terbaek. - Kalau maen multiplayer memang kena berskill and guna otak, bukan macam maen game Command n Conquer, buat kereta kebal berpuluh puluh and sekali serang..

2) Football Manager - Semua series aku ada - Maen game neh semata mata nak tgk Man U kena belasah..

3) DOTA - Hujung minggu sanggup pi Cybercafe semata mata nak layan dari malam sampai ke pagi.. Bg alasan kat bini, pi mancing.. hahahhaha.. DOTA nih macam ganja..
Back to top Go down
desmondtutu
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 106
Mata Ganjaran : 2637
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-21

PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Tue Mar 27, 2012 10:35 am

wa maen dawn of war I and II. Memang minat dgn game war hammer nie. Dulu try maen yg manual tapi susah bai.

Kena bawak equipment - kain ela atau tape pengukur, buku terms of engagement, kena ada referee. Dadu pun tah berape pakai. Patung patung kena kasi color pastu kena sembah...hehehehehe

Naseb baek dah keluar game, kalau tak gua dah sembah setan.
Back to top Go down
hentamsajaler
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 138
Mata Ganjaran : 2701
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Wed Apr 25, 2012 8:03 pm

Ada sapa² layan game strategy Company of Heroes? bagi aku terbaek pasal World War II selepas Command & conquer and Red Alert 1 & 2. Starcraft pon best. Game first person shooter aku surrender memang muntah aku dibuatnya..kalu Counter Strike ok, gue layan online je skang..Very Happy

_________________

Quote :
The cure to fear is to take action . . .
Back to top Go down
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 899
Mata Ganjaran : 2893
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Wed May 02, 2012 9:22 am

err.. wa main iro skg.. tetiba rasa nak men ro balek.. huhuh

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
Sponsored content




PostSubject: Re: PC games paling best korg penah main   Today at 8:21 pm

Back to top Go down
 
PC games paling best korg penah main
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Main battle tanks
» Hunger Games...
» Mettre la main à la pâte
» Party Games for a Church Youth Group
» MAKKAH Kota Paling Aman

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Gamerz-
Jump to: