MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 sape kt sni tau psal jailbreak PS3?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Guest
Guest



PostSubject: sape kt sni tau psal jailbreak PS3?   Tue May 24, 2011 7:35 pm

sape sni tau psal jailbreak ps3?aku dgr skrg ps3 dh blh main game ciplak.sape tau blh bg info kt sni thnx afro
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: sape kt sni tau psal jailbreak PS3?   Wed May 25, 2011 12:08 am

dh byk tutorial die kt google n youtube bro..xssh..mcm install cfw psp je..kebaikan die cam biase la bole main game pirate la..bwk je harddisk tu kt kedai copy game..biase kedai charge rm20 1 game..kalo nk dwld sdiri pn bole..tp larat ke nk dwld 1 game 60GB..keburukan die plak xbole nk men online la..tp jgn riso..xlama lg akan kuar firmware bru y bole main online kt PSN dev server..huhu

ni aku selit 1 website cara2 nk install cfw kt ps3
http://www.afterdawn.com/guides/archive/how_to_install_playstation_3_custom_firmware_3_55_run_homebrew.cfm
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: sape kt sni tau psal jailbreak PS3?   Wed May 25, 2011 8:21 am

Caya la bro.aku ada dgr kt sg wang diorng blh buat tp xtau ah bape depa charge thnx weh link ko mmg blh pkai
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52966
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: sape kt sni tau psal jailbreak PS3?   Sat May 28, 2011 5:54 am

lalala wrote:
dh byk tutorial die kt google n youtube bro..xssh..mcm install cfw psp je..kebaikan die cam biase la bole main game pirate la..bwk je harddisk tu kt kedai copy game..biase kedai charge rm20 1 game..kalo nk dwld sdiri pn bole..tp larat ke nk dwld 1 game 60GB..keburukan die plak xbole nk men online la..tp jgn riso..xlama lg akan kuar firmware bru y bole main online kt PSN dev server..huhu

ni aku selit 1 website cara2 nk install cfw kt ps3
http://www.afterdawn.com/guides/archive/how_to_install_playstation_3_custom_firmware_3_55_run_homebrew.cfm

nice sharing bro...

_________________
Back to top Go down
lpsoldier007
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 175
Mata Ganjaran : 2740
Reputasi : 3
Join date : 2011-04-30

PostSubject: Re: sape kt sni tau psal jailbreak PS3?   Sun May 29, 2011 4:55 pm

kalau dah jailbreak, boleh update balik tak utk main online? ke lepas jailbreak tu ade kemungkinan utk kene ban?

_________________
PM me to apply for UniFi and Streamyx all packages. Online application. Apply from your HOME/OFFICE. Will help you terminate your existing streamyx package (UNIFI). All FOC, no charges.
Guaranteed to get installation within 1 week for Unifi and Streamyx
PM ME FOR MORE INFO
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: sape kt sni tau psal jailbreak PS3?   Tue Jun 07, 2011 11:46 am

Kalau tak silap aku ps3 software version berapa je kot yg leh jailbreak..version yg atas dari version tu dah tak boleh jailbreak.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: sape kt sni tau psal jailbreak PS3?   Tue Jun 07, 2011 11:47 am

bagi aku yg x best jailbreak ni xleh main online..
tak best main offline..
macam jaguh kampung rasanya
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: sape kt sni tau psal jailbreak PS3?   Tue Jun 14, 2011 10:39 am

tau takpe.. lagi2 fifa 2011
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: sape kt sni tau psal jailbreak PS3?   Wed Jun 15, 2011 10:48 am

yg aku tau... lepas jailbreak, xleh main online.. tu je.. >_>
Back to top Go down
noob
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 135
Mata Ganjaran : 2178
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-11
Location : Bukit Jalil

PostSubject: Re: sape kt sni tau psal jailbreak PS3?   Sun Oct 16, 2011 2:01 pm

aa..xsemua ps3 leh jailbreak..ps3 ori yg baru dah xle nak jailbreak kan dah..belum leh hack lg kot..n kburukan ps3 jailbreak ni mmg xle online..sbb klu online..dy akan auto-update ps3 korg..so bila da auto-update..ps3 tu akan jadi ps3 yg hanya leh men game ori sahaja n "DAH TAK BOLEH NAK JAILBREAK BALIK!!KEDAI PUN XBOLEH TOLONG KALAU DAH TERUPDATE!!"..tapi dah leh men online la..n kene men game ori je lah..sbb klu nk men balik game jailbreak ps3 tu balik kene tuka motherboard dy..n harga nak tuka dah macam beli ps3 baru je..apa yg bes ny ps3 yg dah jailbreak ni..xpayah kusut simpan cd..xyah kusut kluarkan cd..sbb smua leh isi dlm harddisk ja..n harddisk tu sndiri pun kena format untuk ps3..kalau x xle detect..tp game2 skang byk pki online n ada byk game yg ada "Downloadable Content" yg leh main kalau ori je..sbb nak download kene bayar dari playstation network..so banyak ke"tidakbest"annya dari yg best kalau men ps3 jailbreak..tapi game2 xla smpi 60GB..game paling besar waktu ni adalah game Killzone 3..game ni 42GB..game len kecik2 ja..game PES pon 8GB ja..common game2 yg ada dr 8GB-20GB ja..

ini info untuk member2 yg nak ricky or tgh kusut2 lagi nak beli ps3 jailbreak or ps3 ori..so ikut korg la..klu kaya beli la ori..klu xmampu jailbreak sudahhhh..ak pun men jailbreak ja..keke..game online men kat pc la sedap..keke..
Back to top Go down
donat
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 33
Mata Ganjaran : 2074
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-09
Age : 29
Location : KL ( skarang kt terengganu jap)

PostSubject: Re: sape kt sni tau psal jailbreak PS3?   Thu Aug 09, 2012 6:16 pm

Korg slalu men game ps3 ape?
Ade lg x yg main uncharted3. Tgh cr geng nk men coop

_________________
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: sape kt sni tau psal jailbreak PS3?   Today at 10:15 pm

Back to top Go down
 
sape kt sni tau psal jailbreak PS3?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Gamerz-
Jump to: