MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Myvi baru!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Guest
Guest



PostSubject: Myvi baru!   Tue May 24, 2011 9:16 pm

Usia Perodua Myvi sudah masuk tahun yang ke 5 sejak Mei 2005. Jika Myvi adalah keluaran Proton, sudah tentu penggantinya hanya akan muncul paling awal pada tahun 2015. Itu adalah kenyataan jika melihat kepada trend pengeluaran model kereta terbaru dari Proton. Tetapi Perodua Myvi adalah keluaran Perodua, sebuah syarikat automotif tempatan yang berasal-usul daripada syarikat automotif Jepun iaitu Daihatsu, di mana kebanyakan saham Daihatsu kini dipegang oleh syarikat Toyota.





Adakah Daihatsu dan Toyota akan mengikuti trend seperti mana yang dilakukan Proton hanya kerana Perodua adalah syarikat automotif tempatan? Sudah tentu tidak dan kini ura-ura bahawa Perodua akan mengeluarkan model terbaru bagi menggantikan Perodua Myvi, model tempatan terlaris selama 5 tahun berturut-turut sedang rancak dibincangkan oleh peminat-peminat dunia automotif, khususnya di dalam website dan blog permotoran tempatan.

Jika pengeluaran Perodua Alza boleh dijangka dan diketahui lebih awal hanya kerana Daihatsu mengeluarkan model yang sama di Jepun dengan nama Daihatsu Boon Luminas, dan kemudiannya Toyota dengan nama Toyota Passo Sette, Perodua Myvi baru pula dijangka akan muncul di pasaran tempatan kerana Daihatsu telah mengeluarkan model terbaru Daihatsu Boon dan Toyota dengan Toyota Passo generasi kedua di Jepun.

Perodua Myvi baru dijangka akan dilancarkan pada April 2011 atau selewat-lewatnya pada pertengahan tahun yang sama. Seperti dijangkakan banyak pihak, Perodua Myvi baru adalah model yang sama dengan Daihatsu Boon dan Toyota Passo terbaru di Jepun, cuma model rebadge tersebut akan menampilkan beberapa perubahan seperti kelaziman untuk sesebuah model yang dipasarkan di sini.





Selain itu antara yang menarik perhatian ialah Perodua Myvi baru dikatakan akan memiliki enjin baru berkapasiti 1.5 liter, mungkinkah enjin yang sama ketika ini digunakan pada Perodua Alza? Kemungkinan besar varian Myvi terbaru dengan enjin 1.5 liter adalah bagi versi highline disamping enjin 1.3 liter untuk model medium line.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Myvi baru!   Wed May 25, 2011 11:53 am

cane nk upload gmba ek?
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Myvi baru!   Wed May 25, 2011 4:48 pm

myvi so far ok, aku pun bekenan. tp bila tengok harga, mak aih, 1.3 pun da 49k, blm lg kalo 1.5.
Back to top Go down
einstein
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 71
Mata Ganjaran : 2613
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-03
Location : Agensi Nuklear Malaysia

PostSubject: Re: Myvi baru!   Fri May 27, 2011 11:57 am

Perodua nya keter not bad. Viva jugak yang sedap.

_________________
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Myvi baru!   Fri May 27, 2011 8:31 pm

myvi condition ok.harga pn mencanak.haha.nk mekap myvi nie pn sng.touch up skit dh brutal.ikut kesesuain individu.
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265584
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: Myvi baru!   Fri May 27, 2011 8:34 pm

kalau la produa taruk enjin yrv.. ramai yang akan beli and pakai myvi nie....

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Myvi baru!   Fri May 27, 2011 8:39 pm

betul tue bro . kne pastikan sistem brek,suspensi ngan chasis berpadanan ngan kemampuan enjin.kang melayang. x dayoo. better amik 1.3 jgn amik 1.0 sbb byk nk kne bt.mounting bagai
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Myvi baru!   Fri May 27, 2011 9:25 pm







aku pn x sure model nie dh launching ke belum ~ anyway nice look ~
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Myvi baru!   Sun May 29, 2011 7:59 pm

camnie kan
Back to top Go down
terry
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 178
Mata Ganjaran : 2727
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-06
Location : kl

PostSubject: Re: Myvi baru!   Mon May 30, 2011 8:56 am

myvi baru ke tueh..mantapp
Back to top Go down
budak_kl
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 272
Mata Ganjaran : 213348
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04

PostSubject: Re: Myvi baru!   Sun Jun 05, 2011 6:29 pm

mne lg best myvi 1.5 vs saga 1.6
aku bru jer jual kete aku dan igt nk angkat kete bru..so mna lebih beter erk
nk angkat honda xmampu
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Myvi baru!   Sun Jun 05, 2011 6:38 pm

canteek..
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265584
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: Myvi baru!   Sun Jun 05, 2011 6:44 pm

budak_kl wrote:
mne lg best myvi 1.5 vs saga 1.6
aku bru jer jual kete aku dan igt nk angkat kete bru..so mna lebih beter erk
nk angkat honda xmampu

angkat prempuan lagi best bro... hahahah gurau.. kalau aku lah.. depend.. amek yang jimat minyak dan juga selesa.. i mean besar lah.. cc 1,5 and 1,6 tu.. beza sket je bro.. mungkin my vi lagi best sbb 1.5.. aku tak penah naik lagi cc 1.5 ni bro..

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
budak_kl
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 272
Mata Ganjaran : 213348
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04

PostSubject: Re: Myvi baru!   Sun Jun 05, 2011 7:02 pm

otokjem wrote:
budak_kl wrote:
mne lg best myvi 1.5 vs saga 1.6
aku bru jer jual kete aku dan igt nk angkat kete bru..so mna lebih beter erk
nk angkat honda xmampu

angkat prempuan lagi best bro... hahahah gurau.. kalau aku lah.. depend.. amek yang jimat minyak dan juga selesa.. i mean besar lah.. cc 1,5 and 1,6 tu.. beza sket je bro.. mungkin my vi lagi best sbb 1.5.. aku tak penah naik lagi cc 1.5 ni bro..

aku pk pon mcm tu gak..tp bila da beli bila masa aku nk bwk kete sndiri,skrg duk pkai kete kompeni..xkan nk trun site nk pkai kete sndiri kot..haha..tu yg duk pk
interest kete msia pon leh than skrg 3plus.kete luar 2lebih jer..kena amik kira gak tu
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53989
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Myvi baru!   Mon Jun 06, 2011 3:40 am

New Myvi spotted...ada kat website Paultan heheh...



Back to top Go down
budak_kl
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 272
Mata Ganjaran : 213348
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04

PostSubject: Re: Myvi baru!   Mon Jun 06, 2011 4:59 pm

yg ni 1.3
yg 1.5 blom kuar lg la
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Myvi baru!   Tue Jun 07, 2011 12:45 pm

wau..nampak mantap gak..
bagi aku la..compare perodua dgn proton, aku lebih prefer perodua.
kualiti nampak cam lagi bagus. design pun funky2...
Back to top Go down
uncle_j
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 48
Mata Ganjaran : 2554
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-06
Location : dekat sebelah jaaa

PostSubject: Re: Myvi baru!   Tue Jun 07, 2011 12:57 pm

sodap sodap....

nanti kito bleh nengok D54T (perodua) vs P3-21A (proton)....

agak2 eh sapo yg monang....
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417102
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Myvi baru!   Tue Jun 07, 2011 1:13 pm

uncle_j wrote:
sodap sodap....

nanti kito bleh nengok D54T (perodua) vs P3-21A (proton)....

agak2 eh sapo yg monang....

sudah tentu la p2 akan menang
hehe
xla gurau jerk..sbb aku mmg peminat kompak car

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
uncle_j
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 48
Mata Ganjaran : 2554
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-06
Location : dekat sebelah jaaa

PostSubject: Re: Myvi baru!   Tue Jun 07, 2011 1:19 pm

x po webmaster...
uncle sajo jah tanyo...
masing2 kompom ado feberet memasing kan...
alah momboli, monang momakai....itu yg ponting...
Back to top Go down
bilalarutmalam
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 208
Mata Ganjaran : 2724
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-06
Location : KL

PostSubject: Re: Myvi baru!   Tue Jun 07, 2011 2:47 pm

mmber ak pakai satria.. kereta sedap da, tp mngeluh xdpt kejor myvi....

_________________
Bila larut malam,
Tara kuca cah,
Suasana sepi,
Tara kuca cah
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53989
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Myvi baru!   Tue Jun 07, 2011 7:07 pm

bilalarutmalam wrote:
mmber ak pakai satria.. kereta sedap da, tp mngeluh xdpt kejor myvi....

bior bebenor bro...member lu pakai satria apa? tp mmg gua akui la...gua yg pakai myvi 1.3 auto ni pun ada rasa pickup la gak...
Back to top Go down
kekcoklat
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 50
Mata Ganjaran : 2581
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-15
Age : 35
Location : Serdang

PostSubject: Re: Myvi baru!   Tue Jun 07, 2011 7:41 pm

Enjin 1.5 tu letak kat myvi...mesti best ni body ringan ... Aduh tapi jatuhla harga kerete aku nanti....
Back to top Go down
bilalarutmalam
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 208
Mata Ganjaran : 2724
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-06
Location : KL

PostSubject: Re: Myvi baru!   Tue Jun 07, 2011 7:52 pm

spenderman wrote:
bilalarutmalam wrote:
mmber ak pakai satria.. kereta sedap da, tp mngeluh xdpt kejor myvi....

bior bebenor bro...member lu pakai satria apa? tp mmg gua akui la...gua yg pakai myvi 1.3 auto ni pun ada rasa pickup la gak...

satria 1.3...
kete die mmg da sedap, dgn piping da mod da...
die ckp la, sama2 1.3, satria lg kecik, apasal xleh titik myvi... ak dgr p0m xtau nak ckp ape...

myvi 1.5, terpk gk ak, stabil ke?
myvi 1.3, speed 130-170 p0m steering da xde rase ape2, ni kan 1.5, xbahaya ke?

_________________
Bila larut malam,
Tara kuca cah,
Suasana sepi,
Tara kuca cah
Back to top Go down
kidd
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 33
Mata Ganjaran : 2565
Reputasi : -1
Join date : 2011-05-05
Location : penang

PostSubject: Re: Myvi baru!   Tue Jun 07, 2011 8:09 pm

sempoi..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Myvi baru!   Today at 2:50 am

Back to top Go down
 
Myvi baru!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Hantu dan Roh/Arwah orang yang sudah meninggal
» 17 dalil bahwa tidak ada nabi baru setelah wafatnya Rasulullah
» 75% mualap Inggris murtad lagi
» Pendahuluan dari ALI SINA
» kristen dan gerakan zaman baru (new age movement)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Top Gear-
Jump to: