MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Myvi baru!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Guest
Guest



PostSubject: Myvi baru!   Tue May 24, 2011 9:16 pm

First topic message reminder :

Usia Perodua Myvi sudah masuk tahun yang ke 5 sejak Mei 2005. Jika Myvi adalah keluaran Proton, sudah tentu penggantinya hanya akan muncul paling awal pada tahun 2015. Itu adalah kenyataan jika melihat kepada trend pengeluaran model kereta terbaru dari Proton. Tetapi Perodua Myvi adalah keluaran Perodua, sebuah syarikat automotif tempatan yang berasal-usul daripada syarikat automotif Jepun iaitu Daihatsu, di mana kebanyakan saham Daihatsu kini dipegang oleh syarikat Toyota.





Adakah Daihatsu dan Toyota akan mengikuti trend seperti mana yang dilakukan Proton hanya kerana Perodua adalah syarikat automotif tempatan? Sudah tentu tidak dan kini ura-ura bahawa Perodua akan mengeluarkan model terbaru bagi menggantikan Perodua Myvi, model tempatan terlaris selama 5 tahun berturut-turut sedang rancak dibincangkan oleh peminat-peminat dunia automotif, khususnya di dalam website dan blog permotoran tempatan.

Jika pengeluaran Perodua Alza boleh dijangka dan diketahui lebih awal hanya kerana Daihatsu mengeluarkan model yang sama di Jepun dengan nama Daihatsu Boon Luminas, dan kemudiannya Toyota dengan nama Toyota Passo Sette, Perodua Myvi baru pula dijangka akan muncul di pasaran tempatan kerana Daihatsu telah mengeluarkan model terbaru Daihatsu Boon dan Toyota dengan Toyota Passo generasi kedua di Jepun.

Perodua Myvi baru dijangka akan dilancarkan pada April 2011 atau selewat-lewatnya pada pertengahan tahun yang sama. Seperti dijangkakan banyak pihak, Perodua Myvi baru adalah model yang sama dengan Daihatsu Boon dan Toyota Passo terbaru di Jepun, cuma model rebadge tersebut akan menampilkan beberapa perubahan seperti kelaziman untuk sesebuah model yang dipasarkan di sini.





Selain itu antara yang menarik perhatian ialah Perodua Myvi baru dikatakan akan memiliki enjin baru berkapasiti 1.5 liter, mungkinkah enjin yang sama ketika ini digunakan pada Perodua Alza? Kemungkinan besar varian Myvi terbaru dengan enjin 1.5 liter adalah bagi versi highline disamping enjin 1.3 liter untuk model medium line.
Back to top Go down

AuthorMessage
bromen
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 127
Mata Ganjaran : 2642
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-31

PostSubject: Re: Myvi baru!   Tue Jun 14, 2011 3:58 pm

2 -3 ari lepas gua otw nak gi keje ..

nampak lori perodua bawa kete perodua yg di bungkus dgn kain hitam ..

gua syak tue myvi baru .. nak take pic .. tgh bawa kete .. so tgk je laa
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Myvi baru!   Wed Jun 15, 2011 6:52 pm

Wtf? 1.5..yg 1.3 ni pun dah berdesup
Back to top Go down
kakikorek
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 213
Mata Ganjaran : 2822
Reputasi : 6
Join date : 2011-04-27
Location : kat Hotel

PostSubject: Re: Myvi baru!   Fri Jun 17, 2011 5:37 pm

beli kete keluaran perodua boleh kira berbaloi gak le
compare keluaran proton.. Final touch not bad la..
Lagipun myvi baru ni boleh di kategori cun jugak..
kalau le aku masyuk lagi.. mau gak buat 2nd car ni..

_________________
WARGA KAJANG.. LEPAK SINI
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53997
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Myvi baru!   Sat Jun 18, 2011 9:53 am

sape dah g tengok myvi baru ni? meh la bagi komen skit Smile
Back to top Go down
lazywann81
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 17
Mata Ganjaran : 2075
Reputasi : 0
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Myvi baru!   Tue Jul 26, 2011 6:07 pm

skrang, dah berderet kat jalanan...kalu sekali pandang, mmg xperasan, tp kalu tgk mcm pelik sket myvi tue, sah la model br nyer...
pasal top speed aku tahu la...saper2 leh coment, mcm berkenan la plak...
Back to top Go down
jejaka_selangor
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 55
Mata Ganjaran : 2015
Reputasi : 1
Join date : 2011-07-27

PostSubject: Re: Myvi baru!   Wed Aug 03, 2011 11:57 am

myvi 1.5 vs yrv turbo mane power
Back to top Go down
cerminmata
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 749
Mata Ganjaran : 2853
Reputasi : 22
Join date : 2011-06-27
Location : KL-Selangor-Putrajaya

PostSubject: Re: Myvi baru!   Wed Aug 03, 2011 12:02 pm

aku tak perasan lg myvi baru nih kat jalanraya...
mungkin sbb tak nampak beza sgt kot...

_________________
Pompuan suka lelaki jahat. Cinta dan Seks..

"Buat lelaki baik, janganlah kau harapkan cinta kerana tak akan ada cinta untuk kamu. Cinta itu hanya teori dan seks adalah praktikalnya.."
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53997
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Myvi baru!   Thu Aug 04, 2011 6:36 pm

btol tu bro....x byk bezanye....my 2 cents...myvi SE yg gua pakai ni lagi lawa hehehehe.....(ckp nak sedapkan ati...)
Back to top Go down
redcar
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 173
Mata Ganjaran : 2692
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-28
Location : sebelah rumah orang

PostSubject: Re: Myvi baru!   Fri Aug 05, 2011 3:39 am

seryes tak lawa laa .. dah selalu nampak on the road mmg takc antik laa myvi nih .. nampak kecik .. better myvi se ... tp dengar kata myvi baru ni akan keluar version SE jugak tak lama lagi.

_________________
Muka Kena Tebal, Hati Mau Kental, Perangai Jangan Bebal.
Back to top Go down
futurama
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 462
Mata Ganjaran : 3016
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04
Location : PJ

PostSubject: Re: Myvi baru!   Fri Aug 05, 2011 5:59 am

Beli myvi SE memang berbaloi SE=Sangap Edition
Back to top Go down
luffy5153
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 134
Mata Ganjaran : 2038
Reputasi : 2
Join date : 2011-09-19
Location : near border

PostSubject: Re: Myvi baru!   Mon Sep 19, 2011 6:08 am

aku rasa klau myvi 1.3 pn dh ok cma body ringan skit la.hehe aku da pernah bwk myvi 1.3 yg bru ni dlm range 150km/h skali ptong treler rasa melayang gak la hehe,trus aku slow blik,tp klau enjin 1.5 xtau la sbb xpernah try lg
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Myvi baru!   Today at 5:10 am

Back to top Go down
 
Myvi baru!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Hantu dan Roh/Arwah orang yang sudah meninggal
» 17 dalil bahwa tidak ada nabi baru setelah wafatnya Rasulullah
» 75% mualap Inggris murtad lagi
» Pendahuluan dari ALI SINA
» kristen dan gerakan zaman baru (new age movement)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Top Gear-
Jump to: