MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Mintak pendapat - nak tukar keta

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53997
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 3:09 am

Salam bro Sangapians semua...gua nak mintak pendapat skit la. Camni, sbnrnye gua baru je setahun lebih pakai Myvi SE 1.3 (beli bulan 3, 2010). Gua plan by next year..dlm bulan 3 @ 4, gua nak tukar keta la.

Kalau lu org ada duit cash RM40K dalam tangan, keta apa yg korang suggestkan utk gua beli? Kriteria gua - sudah semestinye la keta baru, monthly x nak lebih dari RM1K (x kisah brp tahun loan pun) & value for money hehehe...

Thanks semua Very Happy
Back to top Go down
longan
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 125
Mata Ganjaran : 2667
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-22

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 7:55 am

wow duit muka 40k ..
erm banyak gak pilihan..
kene tau kriteria bro la..
kereta sedan? sport? mpv?

sedan kalu - carik civic / lancer GT ke?.
mpv - livina ke.. wish ke..
erm.. apa lagi eh..

* nota: kalau boleh ELAKKAN proton yg jenis enjin CPS (neo ke exora ke pesona ke..)

_________________
afro
...pis yo...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 8:06 am

taun dpn persona R release mybe...tgk dr spy shoot..mcm leh thn..aq pn duk berkira2 nk smbar sebijik...lau ade modal 40k mcm sedara kn best.
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53997
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 9:36 am

longan wrote:
wow duit muka 40k ..
erm banyak gak pilihan..
kene tau kriteria bro la..
kereta sedan? sport? mpv?

sedan kalu - carik civic / lancer GT ke?.
mpv - livina ke.. wish ke..
erm.. apa lagi eh..

* nota: kalau boleh ELAKKAN proton yg jenis enjin CPS (neo ke exora ke pesona ke..)

Hehehe...ala bro...duit simpanan + dividen loan ASB 200K + duit terpijak skit (tp ni bukan duit judi tau hehehe)...gua nak carik sedan bro..so far nampak kat kepala ialah honda civic. Ingat nak tunggu model 2012 keluar, tp bila tgk kat internet, cam x lawa je rupenye Very Happy



Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417110
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 9:47 am

awat buruk bebenor rupanya..
bro..tangkap BMW la satu..pastu join group gua..
hehe

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53997
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 9:49 am

sosej wrote:
taun dpn persona R release mybe...tgk dr spy shoot..mcm leh thn..aq pn duk berkira2 nk smbar sebijik...lau ade modal 40k mcm sedara kn best.

Thanks for d advice bro...kalau bole gua x nak keta local bro...dah selalu pakai local..dari kancil 660 ke kelisa 1.0 ke Myvi SE 1.3 hehehe
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417110
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 9:51 am

spenderman wrote:
sosej wrote:
taun dpn persona R release mybe...tgk dr spy shoot..mcm leh thn..aq pn duk berkira2 nk smbar sebijik...lau ade modal 40k mcm sedara kn best.

Thanks for d advice bro...kalau bole gua x nak keta local bro...dah selalu pakai local..dari kancil 660 ke kelisa 1.0 ke Myvi SE 1.3 hehehe

apa kata terima je pendapat gua bro..hehe

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2617
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 9:52 am

Bro Spenderman,

Baik bro angkut golf gti. Harga RM210 ribu. horse power tak silap aku 190hp ker 210 hp. tapi menang best car award kat top gear. Kalau amik BMW, baru leh dapat 320i. basic range yang horse power 150. kalau nak drag mmg tak leh lah, tapi handling mmg best.

Kalau tak pun bro spenderman angkut lexus hybrid. amik top end nyer range baru harga RM196 ribu. sekarang nie government tgh kasi diskaun.
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417110
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 9:55 am

mamatbeca wrote:
Bro Spenderman,

Baik bro angkut golf gti. Harga RM210 ribu. horse power tak silap aku 190hp ker 210 hp. tapi menang best car award kat top gear. Kalau amik BMW, baru leh dapat 320i. basic range yang horse power 150. kalau nak drag mmg tak leh lah, tapi handling mmg best.

Kalau tak pun bro spenderman angkut lexus hybrid. amik top end nyer range baru harga RM196 ribu. sekarang nie government tgh kasi diskaun.

nak amik tue bleh bro..tp spenderman carik payment bulan rm1000 n kebawah...kalau muka 40k..dpt ke golf gti or lexus?

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53997
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 9:58 am

WebMaster wrote:
awat buruk bebenor rupanya..
bro..tangkap BMW la satu..pastu join group gua..
hehe

hahaha...bro webmaster...BMW tu mmg gua berkenan...yg x berkenannye ialah nak maintain hehehe....boss gua pakai BMW E46 gak..pastu dok manjang je mengeluh x tahan dgn maintenance. Tp gua x tau la kalau lu x de problem bro hehehe Very Happy
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53997
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 10:00 am

WebMaster wrote:
mamatbeca wrote:
Bro Spenderman,

Baik bro angkut golf gti. Harga RM210 ribu. horse power tak silap aku 190hp ker 210 hp. tapi menang best car award kat top gear. Kalau amik BMW, baru leh dapat 320i. basic range yang horse power 150. kalau nak drag mmg tak leh lah, tapi handling mmg best.

Kalau tak pun bro spenderman angkut lexus hybrid. amik top end nyer range baru harga RM196 ribu. sekarang nie government tgh kasi diskaun.

nak amik tue bleh bro..tp spenderman carik payment bulan rm1000 n kebawah...kalau muka 40k..dpt ke golf gti or lexus?

hahaha...btol tu bro...nak amik mmg bole...tapi kang gua mkn maggi je la bulanĀ² psl nak cover bayar monthly hehehe...pastu mana gua nak letak hobi part time gua sbg seorg "sangapians" What a Face
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417110
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 10:01 am

spenderman wrote:
WebMaster wrote:
awat buruk bebenor rupanya..
bro..tangkap BMW la satu..pastu join group gua..
hehe

hahaha...bro webmaster...BMW tu mmg gua berkenan...yg x berkenannye ialah nak maintain hehehe....boss gua pakai BMW E46 gak..pastu dok manjang je mengeluh x tahan dgn maintenance. Tp gua x tau la kalau lu x de problem bro hehehe Very Happy

yerp..kalau nk gune baik amik e36 kot lau xsilap..sbb e46 nie mmg banyak masalah..maintenance sgt2 tinggi..mcm gua lani..kete skrg ada kat pusat BMW kena tukar enjin seketul..tp e46 nie yg bagusnya power dia la..mmg berdesup..lg satu nk pancing awek cukup senang..

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2617
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 10:03 am

Kalau less than 1 ribu tu susah lah bro. selalu nyer kalau kereta harga 100 rbu ke atas for sure tiap tiap bulan more than 1 ribu.
Aku pakai saga untuk loan 9 tahun pun aku bayar RM500.
Kalau golf tu aku tahu kena bayar RM2000+ untuk 9 years.
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53997
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 10:05 am

itu mmg gua setuju bro...klau tengok keta boss gua...mmg menangis bro...dgn sport rim 18"...perghhh...nasib baik la dia bukan playboy..kalau x confirm ramai awek yg dia dah balun heheheh....la ni keta dia member dia amik sambung bayar..pastu dia sambar chevrolet cruz sport edition tu..hehehhe
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417110
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 10:05 am

mamatbeca wrote:
Kalau less than 1 ribu tu susah lah bro. selalu nyer kalau kereta harga 100 rbu ke atas for sure tiap tiap bulan more than 1 ribu.
Aku pakai saga untuk loan 9 tahun pun aku bayar RM500.
Kalau golf tu aku tahu kena bayar RM2000+ untuk 9 years.

btul tue..aku sebelum nie gune wish bulan2 pn dekat rm1400...
tp tue la camne aku leh terjebak minat BMW pulak..dh la kete ada 3 bijik..mampus rasa nak menanggung..mujur bini gua keje jugak..lau x dh lama makan pasir

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2617
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 10:06 am

bab bmw tu, aku nyer opinion ler, tak yah ler hantar kat bavaria unless still under warranty. hantar kat bmw specialist lagi murah and lagi cepat.
zaman tuk kaduk dulu, aku hantar kereta aku kat heritage kat belakang area guiness anchor pj tuh.
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417110
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 10:06 am

spenderman wrote:
itu mmg gua setuju bro...klau tengok keta boss gua...mmg menangis bro...dgn sport rim 18"...perghhh...nasib baik la dia bukan playboy..kalau x confirm ramai awek yg dia dah balun heheheh....la ni keta dia member dia amik sambung bayar..pastu dia sambar chevrolet cruz sport edition tu..hehehhe

aku minat sangat chevrolet tue..mmg tiptop tp nak wat camne..kete dh 3 bijik..bukan aku gune sangat pn...p keje gune scooter jugak..pesanan gua..kalau income xsampai 10k sebulan jangan cari pasal amik BMW..mmg Banyak Makan Wang=BMW..gua pn dh terjebak tp layan je la...

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417110
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 10:07 am

mamatbeca wrote:
bab bmw tu, aku nyer opinion ler, tak yah ler hantar kat bavaria unless still under warranty. hantar kat bmw specialist lagi murah and lagi cepat.
zaman tuk kaduk dulu, aku hantar kereta aku kat heritage kat belakang area guiness anchor pj tuh.

xpe la bro..mmg dh hantar pn..lani ngah pening mana nak carik duit nk bayar enjin seketul

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2617
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 10:11 am

heh. good luck bro webmaster. KAlau bro nak number heritage tu ting tong lah gua. nanti aku leh bagi number. zaman tuk kaduk dulu aku bawak e30 hehehe.
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53997
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 1:04 pm

mamatbeca wrote:
heh. good luck bro webmaster. KAlau bro nak number heritage tu ting tong lah gua. nanti aku leh bagi number. zaman tuk kaduk dulu aku bawak e30 hehehe.

Skrg ni lu pakai keta ape bro?
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2617
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 1:08 pm

spenderman wrote:
mamatbeca wrote:
heh. good luck bro webmaster. KAlau bro nak number heritage tu ting tong lah gua. nanti aku leh bagi number. zaman tuk kaduk dulu aku bawak e30 hehehe.

Skrg ni lu pakai keta ape bro?

Sekarang nie aku pakai perdana jer. tapi ada tambah sikitlah performance nyer barang.
Back to top Go down
brandonbad
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 726
Mata Ganjaran : 3262
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-07

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 1:24 pm

i love la this community! bersatu dlm sangap! ape pun boleh haha
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53997
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Tue Jun 07, 2011 2:23 am

mamatbeca wrote:

Sekarang nie aku pakai perdana jer. tapi ada tambah sikitlah performance nyer barang.

OK thanks bro...zaman gua dah berlalu...selain pernah pakai keta buatan perodua, gua pernah 2 tahun pakai honda civic SR4 (adik beradik EG8/9 - tp yg no local). Beribu gak perabis duit dok convert nak jadik cam EG9 hehehe...tukar bonet belakang, masuk disk brake blkg, pastu pi tukar bonet depan dgn bonet EG6, tukar lagi cermin belakang yg siap ade dgn wiper tu..hehehe cuma x kesampaian nak tukar enjin VTEC besar je..kalau dpt tukar enjin, confirm pastu dok perabis duit beli performance part lak...hehehe
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2617
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Tue Jun 07, 2011 9:13 am

Aku tak tukar sangatlah. takat letak aircooler intake baru, exhaust system plus engine management and ecu chip baru plus port and polish aku nyer cylinder. aku pi buat kat speedworks pj.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Tue Jun 07, 2011 11:57 am

Bro, apa kata mazda 3 MPS..
256hp tu bro.
on the road harga 180.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Today at 11:03 am

Back to top Go down
 
Mintak pendapat - nak tukar keta
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» pendapat tentang Qada qadar
» [VIDEO] Pendapat Qori Internasional KH Muammar ZA mengenai Bacaan Al-Qur'an dengan Langgam Jawa dan Sunda
» Pandangan Orientalis Terhadap Hadits
» Pandangan Islam Mengenai Tasawuf
» Pendapat tokoh non muslim terhadap Al Quran

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Top Gear-
Jump to: