MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265590
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Wed Jun 08, 2011 5:27 am

topic ni untuk berkongsi ideo bagaimana memberi alasan keluar rumah untuk ke tempat beriadah seperti spa dan mp...

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
jack sparrow
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 108
Mata Ganjaran : 2645
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-15

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Wed Jun 08, 2011 5:28 am

hahhahha..trbaik..aku satu je alasan aku pakai selama ni..aku ckp ada job luar..setakat ni ok lg la..
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265590
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Wed Jun 08, 2011 2:05 pm

aku ada knal satu bro tu.. korang tau ape yang dia cakap kat isteri dia?
gi main futsal bro!!!... siap kuar pakai slua trek lagi bro.. hahahhaa memang nk tergelak aku... kuar je asyik pakai slua trek.. hahahahhaa

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
jack sparrow
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 108
Mata Ganjaran : 2645
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-15

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Wed Jun 08, 2011 2:09 pm

ahhahahah...cover line cemerlang,main futsal apa jadahnya...main atas pusat ada la...
Back to top Go down
cendawan
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 165
Mata Ganjaran : 2690
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-03

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Wed Jun 08, 2011 2:17 pm

otokjem wrote:
aku ada knal satu bro tu.. korang tau ape yang dia cakap kat isteri dia?
gi main futsal bro!!!... siap kuar pakai slua trek lagi bro.. hahahhaa memang nk tergelak aku... kuar je asyik pakai slua trek.. hahahahhaa

hahahaha..
terbaik la idea tu..
lepas nie gua pun nak pakai alasan brader tu gak la..
g main putsal.. Very Happy

_________________
LU LANGSI.. LU MATI
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265590
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Wed Jun 08, 2011 2:20 pm

ye lah.. kalau gi mp.. bau minyak urut.. kan main futsal spray minyak panas? hahahaha aku pon tk terpikir idea bro tu.. memang kental bro.... hebat...

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
otaigiler
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 892
Mata Ganjaran : 53041
Reputasi : 0
Join date : 2011-06-06
Age : 34
Location : clunk

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Wed Jun 08, 2011 2:22 pm

aku duda...takde ape alasan nak bagi kalau nak gi mana2...

dulu masa ada bini selalu nya bagi alasan lepak minum ngan member kat marpeley sampai pagi...

_________________
"Yo ijazah terbaik datangnya dari jalanan
dari pengalaman bercakap dan bersalaman
Kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau"

AKU TAAT PADA YANG SATU

MEMEY AR!!!
Back to top Go down
cendawan
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 165
Mata Ganjaran : 2690
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-03

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Wed Jun 08, 2011 2:25 pm

otokjem : hahaha.. memang kental la..
otaigiler : ok la ko sebb dah single balik.. Very Happy

_________________
LU LANGSI.. LU MATI
Back to top Go down
otaigiler
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 892
Mata Ganjaran : 53041
Reputasi : 0
Join date : 2011-06-06
Age : 34
Location : clunk

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Wed Jun 08, 2011 2:30 pm

tau tak per... tapi keaktifan aku terbatas gak...pasal aku takde transport...

tu yg kalau ader member bertransport berhajat sama boleh lar gerak sekali...

_________________
"Yo ijazah terbaik datangnya dari jalanan
dari pengalaman bercakap dan bersalaman
Kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau"

AKU TAAT PADA YANG SATU

MEMEY AR!!!
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Wed Jun 08, 2011 2:46 pm

tapi aku rse alasan men futsal memh terbaekkkkkkkkkk bro...hehehehe
Back to top Go down
assahar99
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 77
Mata Ganjaran : 2612
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-21
Age : 35
Location : Penang

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Sat Jun 11, 2011 5:34 am

aku selalu bagi alasan pi pancing..siap bawak rod pacing sekali tapi ikan x bawak balik umah pun..
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265590
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Sat Jun 11, 2011 5:37 am

otaigiler wrote:
tau tak per... tapi keaktifan aku terbatas gak...pasal aku takde transport...

tu yg kalau ader member bertransport berhajat sama boleh lar gerak sekali...

lor.. apsal la tk cakap.. smalam ade gak aku ajak dak forum kuar jalan2 cari kerang.. adei...tinggal kat mane bro

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265590
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Sat Jun 11, 2011 5:38 am

assahar99 wrote:
aku selalu bagi alasan pi pancing..siap bawak rod pacing sekali tapi ikan x bawak balik umah pun..

hehe.. bro.. bukan balik umah bawak bau minyak urut ke? haha. bahaya tu bro.. huhu...

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Sat Jun 11, 2011 9:33 pm

alasan yg aku selalu guna 'minum/lepak ngan kengkawn'(kalau melawat siang)
takpun bgitau gi jemming ngan kgkawan.(kalau melawat malam)
setakat ni line clear Twisted Evil
Back to top Go down
assahar99
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 77
Mata Ganjaran : 2612
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-21
Age : 35
Location : Penang

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Tue Jun 14, 2011 4:32 am

otokjem wrote:
assahar99 wrote:
aku selalu bagi alasan pi pancing..siap bawak rod pacing sekali tapi ikan x bawak balik umah pun..

hehe.. bro.. bukan balik umah bawak bau minyak urut ke? haha. bahaya tu bro.. huhu...

x kan balik umah terus pi peluk isteri..kantoi la..mandi dulu la..bagi hilang bau...
Back to top Go down
ViperNinja
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 162
Mata Ganjaran : 2672
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-14
Age : 36
Location : Ampang~Cheras~Seremban~Utara

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Tue Jun 14, 2011 8:46 pm

hahahahaha menarik and tertarik topik nih..

aku biasanya kasik alasan ada perbincangan dgn kawan2 tentang projek ( wat masa nie masih lg pass la )

antara alasan2 yg pernah gwa guna :

- nk pergi join member mancing
- ada meting tergempar
- member lama ajak jumpa
- temankan member urusan kerja ( Outstation la...)
- follow aktiviti kelab

_________________
Quote :
Biar Pengalaman Yang menceritakan Segalanya....




var bdv_ref_pid=415217;var bdv_ref_type='i';var bdv_ref_option='p';var bdv_ref_eb='0';var bdv_ref_gif_id='ref_120x60_green_pbl';var bdv_ref_width=120;var bdv_ref_height=60;

make money
Back to top Go down
bromen
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 127
Mata Ganjaran : 2640
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-31

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Wed Jun 15, 2011 7:06 am

alasan yg aku selalu bagi kat bini aku ..

prod issue .. kene gi opis .. ok la .. selama 3 bulan kahwin nie x penah kantoii lagi :p
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Tue Jun 28, 2011 7:25 pm

ahem,

since aku ni jenis laki sayang bini, bukan takut bini okey? aku jarang nak keluar umah bila aku dah sampai umah. tapi kan kekadang tu, bila dpt tau ada limited time offer, mmg batin ni menjerit meronta2 nak keluar rumah.

so selalunya aku akan cakap ada TT forum kereta aku kena attend. kena plak bini tau aku minat pasal keta2 nih. so tak byk soklan la. tapi itu pun kekadang dia akan buat panggilan mengejut so itu yg agak cemas sket tu kalau sedang beraksi haha!

bab kalau cakap aku gi futsal atau mancing mmg bini aku tak caya la sebabnya..
1. aku kaki bangku
2. aku je dalam famili aku yang fail bab memancing. bapak aku, abg aku, datuk, sepupu hatta maktuk aku pun terer mancing. aku je tak apa bala baling, tarek mesti ikan terlepas. ampas btol!
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Tue Jul 05, 2011 7:52 am

Alasan yg terbaek bole pakai.
Main futsal (tapi tak leh overnight)

Alasan ni boleh overnight

Outstation - Kilang ada masalah.

Suh le sape sape sms palsu. Cakap En XXX sila datang segere ke kilang kita di Seremban (lagi jauh lagi bagus) . Ada masalah teknikal . Mesin rosak. @ pekerja Bangla mogok beramai2 x leh sangap. Kilang terbako.


Kena g training 3 hari 2 malam kat tempat jauh (Team Building). Buat le surat palsu. Tahniah anda dipilih oleh Syarikat untuk menyertai kursus kenaikan pangkat selama 3 hari 2 malam. Kehadiran dimestikan... Bla bla Bla.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Tue Jul 05, 2011 7:53 am

Alasan yg terbaek bole pakai.
Main futsal (tapi tak leh overnight)

Alasan ni boleh overnight

Outstation - Kilang ada masalah.

Suh le sape sape sms palsu. Cakap En XXX sila datang segere ke kilang kita di Seremban (lagi jauh lagi bagus) . Ada masalah teknikal . Mesin rosak. @ pekerja Bangla mogok beramai2 x leh sangap. Kilang terbako.


Kena g training 3 hari 2 malam kat tempat jauh (Team Building). Buat le surat palsu. Tahniah anda dipilih oleh Syarikat untuk menyertai kursus kenaikan pangkat selama 3 hari 2 malam. Kehadiran dimestikan... Bla bla Bla.
Back to top Go down
azmy75
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 316
Mata Ganjaran : 2548
Reputasi : 7
Join date : 2011-07-01
Location : Kajang, Bangi,

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Tue Jul 05, 2011 11:05 am

ViperNinja wrote:
hahahahaha menarik and tertarik topik nih..

aku biasanya kasik alasan ada perbincangan dgn kawan2 tentang projek ( wat masa nie masih lg pass la )

antara alasan2 yg pernah gwa guna :

- nk pergi join member mancing
- ada meting tergempar
- member lama ajak jumpa
- temankan member urusan kerja ( Outstation la...)
- follow aktiviti kelab


sama la bro......ak tambah sket

- gi main badminton kt putrajaya
- bos ajak main bowling
- gi amik stok kat penang
- abg kene wat ot ni

Back to top Go down
Alon
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 108
Mata Ganjaran : 2617
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-30
Age : 44

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Tue Jul 05, 2011 11:19 am

Topic menarik la..
Aku senang je..sbb ada bisnes skit..alasan aku:
1:Ada customer nak jumpa abg pasal nak beli barang
2:Kena buat service pasal barang tu dlm waranty
3:Kena hantar sample la atu tunjuk demo
4:Ada kwn ajak bincang pasal projek
4:Sekali sekala...Ada kwn lama satu sekolah dulu nak jumpa..
Ha ha ha..sbb akupun hari biasa keje..bisnes tu part time sbtu/ahad/ dan malam..tapi limit kol 12 daa..klu terlewat pandai2 la..
Back to top Go down
futurama
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 462
Mata Ganjaran : 3014
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04
Location : PJ

PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Tue Jul 05, 2011 11:32 am

cakap jer schedule cutover ker, server maintenance ker sure dapat kuar punya, kalau ada server/line issue dapat sms kat henpone opis siap letak ringtone lagu sedih, dia paham dapat sms memang kene pi opis punya, padahal nak remote masuk server boleh jer, so gi troubleshoot kejap sebelum balik melencong la dulu. pesan siap2 kat opis sibuk xleh jawab call apa2 whatapps or sms saja, bila ada ms abg balas
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Tue Jul 05, 2011 11:44 am

pakai alasan jumpa client pun senang jugak.... tapi sebelum tu kena lah ada wat bisnes dulu... tak kira apa-apa pun, skrang kan banyak direct selling, insuran, unit trust bla bla bla...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Tue Jul 26, 2011 11:49 pm

cakap jer, member call...die ada masalah nak borak sorang sorang ngan gua..dia surung datang sorang2 jadi 'abang pi lu...nanti kasi tau syang ape jadi" ...so kalau tibe2 isteri call jangan jawab...smsm die cakap member nangis ke ape ke sbab die hadapai masaalah besar...lo...



dengar cam lawak tapi berkesan tu....cube ko orang try
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...   Today at 10:14 pm

Back to top Go down
 
alasan baik kepada isteri ketika pergi beriadah...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» cukupkah hanya dengan berbuat baik kepada sesama ciptaan Allah saja?
» Inilah ciri-ciri orang yang beriman kepada Yesus
» bolehkah wanita menolak lamaran laki-laki?
» Alasan Meninggalkan Gereja
» Jurnalis Non-Islam Menangis Saat Menengar Adzan

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Current Issue-
Jump to: