MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Welcome to The Emirates

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Welcome to The Emirates   Tue Jun 14, 2011 9:50 am

Hahaha...gua sengaja buka thread ni utk Arsenal Fans membincangkan segala aspek tentang kelab ini.




Gooonggg...dengan ini gua merasmikan pemecahan batu asas...

tongue

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"


Last edited by scarface on Fri Jun 17, 2011 3:14 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Tue Jun 14, 2011 9:55 am

Berita panas yg berlegar di The Emirates ialah betapa Fabregas akan berhijrah ke Barcelona tak lama lagi dan juga penjualan Samir Nasri kepada Man Utd.

Gua rasa kalau dua orang tonggak nie dilepaskan, alamat makin gelap la harapan The Gunners utk angkat apa-apa piala musim depan

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417108
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Tue Jun 14, 2011 10:24 am

rumours juga mengatakan yang samir nasri berkemungkinan akan ke chelsea..

gua harap sangat chelsea akan menggunakan peluang yg ada untuk menguatkan cabaran EPL musim depan

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Tue Jun 14, 2011 10:32 am

sepanjang yg gua kenal Arsene Wenger....boss The Gunners ni pantang datuk nenek dia jual player kepada seteru dlm EPL...apa lagi Man Utd...

Macam kes Fabregas tu, gua confirm mamat tu akan blah ke Barcelona. At least ada gak duit dapat. Wenger tak kisah jual kepada kelab Sepanyol, asalkan bukan kelab Inggeris.

Tapi klu betul Nasri nie nak ke Man Utd...alamat mmg dia nie akan kena boo tak hinggat dgn Arsenal Fans....

Antara sebab Wenger enggan jual player kepada kelab EPL ialah spy dia tak rasa menyampah bila ex-player sendiri sumbat gol kat gawang Arsenal, mcm perangai si Adebayor tu.....

Hangin satu badan Mr Wenger tau...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
budakhasler
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 36
Mata Ganjaran : 2546
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-09

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Tue Jun 14, 2011 10:35 am

pndpt ak, fabregas mmg akan blah ke barca. xde rezeki die dgn arsenal kot...
sedih gak kalo die blah... hadoi...
tp nk wat cmne, ak rase die akn lbeh mnyerlah kt barca...

tp nasri mmg mati idup balik wenger xkan jual kt MU or mane2 kelab epl yg lain...
ak dgr2 berita, diorg akn jual fab and duit tu akan digunekan utk naikkan gaji nasri spy die xblah. pastu arsenal akan blanja lbih sket season nih utk bwk msuk player2 baru....
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Tue Jun 14, 2011 10:41 am

bro....

Sampai sekarang Nasri enggan tandatangan kontrak baru...

Selagi dia tak sain, selagi itu kelab EPL lain boleh pancing dia...

Utk elak Nasri pegi dgn free transfer....nak tak nak, Wenger kena jual dia gak kalau Nasri nie betul2 nak blah....

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
budakhasler
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 36
Mata Ganjaran : 2546
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-09

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Tue Jun 14, 2011 10:53 am

kontrak die expire taun depan, so skrg nih tgh nego die pnye gaji utk extend la...
kalo jual fabregas, ade gak la duit lbih sket utk cover gaji nasri yg die mintak mahal gile tu

pasal tu wenger rela jual fabregas drpd nasri sbb die kate nasri blom fully develop as a great player lg...

tp kao dua2 blah, ak pon xtau nk kate ape la... makin suram la kelab yg ak sokong dr 1998 lg.... huh
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Tue Jun 14, 2011 11:12 am

Nak dedah rahsia sikit...

Kejayaan Malaysia menjuarai piala AFF dulu ditunjangi kaedah Arsenal yg diterapkan K. Rajagopal..

Sebab tu bila Arsene Wenger datang Malaysia, K. Rajagopal nie yang akan kepit baik punya sebab nak korek teknik2 The Gunners dari sudut latihan taktikal dan stamina.

Hasilnya lu tgk sendiri game skuad Harimau Malaya sudah jauh berubah dan sedap utk disaksikan.

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
Peronda Ceng
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 47
Mata Ganjaran : 2553
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-12
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Tue Jun 14, 2011 4:53 pm

Fabregas klau nk blah bak sini 50 million above from Barca bru deal...
masalahnya skang Barca tk sanggup nk byr lebih..
Bg aku Jack Wilshere pn da power, walaupun diakui Fabregas very talented..
Tp ada beza player yg men separuh hati dgn sepenuh hati nuh...

Player yg tk best lg cam Clichy,Denilson,Rosicky,Diaby..
Wenger da bg pluang bertahun2 utk develop tp cmtu gak...


Jual 50 million above and buy several quality player mcm Liverpool wat, jual Fernando Goalless pastu angkut 2 teruiih..(Suarez dan Carroll) contoh bisnes yg best!

Sejarah jual player kt seteru EPL...Adebayor ke City, Cole ke Chelsea, Gallas ke Spurs, Pennant ke Liverpool..tk mustahil gak leh jadi kt Nasri..

Latest transfer rumours Gunners tgh deal utk Gervinho dr Lille..
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Tue Jun 14, 2011 5:06 pm

Tapi serius bro,

Gua suka tgk skill Nasri nie....bola lekat kat kaki la klu dia nie bawak.

Yg gua tahu Nasri nie hangin dgn Wenger sbb asyik bg posisi side midfielder kpd dia, sedangkan mamat nie suka posisi CM atau AM....tp tau la kan posisi tu Fabregas pegang.

So tu la antara punca dia nie malas nak sambung kontrak.

Star la katakan...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53995
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Tue Jun 14, 2011 6:49 pm

WebMaster wrote:
rumours juga mengatakan yang samir nasri berkemungkinan akan ke chelsea..

gua harap sangat chelsea akan menggunakan peluang yg ada untuk menguatkan cabaran EPL musim depan

Waaa gud news to bro...hehehhe...berita terbaru plak dari sumber soccernet yg memetik berita The Sun.. "Luka Modric is set to go to Chelsea for £130,000 a week."

Hehehe....bro webmaster..apakata lu bukak satu thread utk the blues lak..kang x pasal2 kita kena tembak dgn meriam kat sini heheheh Razz What a Face ..sorry yek geng gunners...
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417108
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Tue Jun 14, 2011 6:51 pm

apa la spenderman..
lu pn bleh bukak apa..
come on
tunjukkan yg lu really the blues die hard fan

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Tue Jun 14, 2011 6:57 pm

Hahaha....

Gua baru nak load cannon nie nak kasi tembak...sekali cum yg kuar....hahaha...


p/s Wa takdak hal. Wa ada semangat kesukanan yang tinggi..malah dicop Fifa's Fair Play lagi...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Wed Jun 15, 2011 5:25 am

another kipas susah mati the gunners check in!!!

ape nk jd ngan gunners ni..blom ade ape2 super player lg y masuk ni..frust tol la..
aku mengharap die sign hazard..dh lame scout skali mamat tu da jd best player french league terus harga naik gila2..
wenger ni lembut sgt la..org da up harga sket teros xnk beli..pas2 kne rempat ngan team rival..

aku prasan gunners skrg ni lack of leadership..xde org y boleh jd leader..fabregas belom matang nk jd leader..lg2 dlm ati die 50:50 arsenal:barca..
Back to top Go down
cheong_sterbong
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 214
Mata Ganjaran : 102785
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-01
Location : puchong kinrara

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Wed Jun 15, 2011 5:27 am

Bro2 gunners.... apa cer 13 Julai ni.... Lu orang dah beli tiket ke? Basketball

_________________
IP Man ..... Win Chun Kung Fu legend...
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Wed Jun 15, 2011 2:45 pm

lalala:
Betul tu bro. Wenger tu satu perangai dia ialah tak suka kuar duit besar2 utk beli player sbb percaya sgt dgn kebolehan diri sendiri utk membentuk skill player dari bawah. Mmg la ada hasilnya spt Jack Wilshere, Ashley Cole (chelsea) dan lain2. Tp problemnya ialah bila team nie berdepan pasukan yg dah matang mcm Man Utd atau Chelsea...diorang fail bermain taktikal macam Wenger nak. Habis berterabur...nak harap Kapten lak...hampes gak.

Bg gua, Wenger kena gak beli player yg matang utk jd leader di tgh padang. Dulu masa zaman The Invincible...ramai leader bagus2 mcm Tony Adams, Patrick Viera dan Robert Pires.

cheong:

Gua mesti pileyyyy

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
budakhasler
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 36
Mata Ganjaran : 2546
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-09

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Thu Jun 16, 2011 4:38 am

btol tu. mixture between young talent dgn experienced players mmg sgt penting.
tgk la camne fabregas naik dulu, die dok main sbelah viera... mcm tu gak dgn wilsher, dok main dgn fabregas n nasri...

latest news ak dgr pg td - nasri dan agent still in talks with arsenal utk contract extension. harap2 die stay la...

tp kalo fabregas ni mcm dh susah je nk harap die stay. kalo ati dh kt barca, xde maknenye pakse die stay kt emirates...

anyway, psl gervinho dgn hazard ni ak xbrape setuju la.... apesal nk beli striker lg walhal defence truk gile babi... pd ak, baek beli sorg central defence, sorg full back dgn sorg DM utk cover song... posisi2 ni lg penting drpd striker.... kite dh ade byk goalscorer ape.....
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Thu Jun 16, 2011 9:48 am

Betul bro....

Nie la perangai Wenger...asyik nak tambah 'fire power' je kat barisan hadapan...nama pun Meriam kan...

Tp pertahanan mcm hampeh..apa guna sumbat gol kat gawang lawan...pastu lawan tu sumbat balik kat gawang kita sesenang jer...

Defence is the key to win any cup....

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
cougar11
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1025
Mata Ganjaran : 214076
Reputasi : 16
Join date : 2011-05-05
Location : Langit Biru, Darat Hijau.

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Thu Jun 16, 2011 6:51 pm

gua xperasan sini ada arsenal fun jgak...gua arsenal fun....
fabregas pg barca ke..gua xksah...asalkn arsene wnger stay kt arsenal...
gua mnat arsenal bkan sbb player..tp corak permainan dia...short pass...control balll psesion yg pnting...gua punya faveret player...walcot...protege thery hendry...gua harap jgak la...ada defenc yg lbh mature..utk gntikn tmpat vermalean jika injury..playmaker utk gnti nasri...striker gua rasa...chamakh..sesuai dijual...ambik benzema....gervinho tu...sbb ada plyer arsenal bmnt...very speedy!!

_________________
SELAGI ADA BAYANG-BAYANG,SELAGI ITU ADANYA CAHAYA.......
.
Back to top Go down
vios88
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 76
Mata Ganjaran : 2608
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-07
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Thu Jun 16, 2011 7:14 pm

lagi bolaaaaaa
Back to top Go down
chicharito
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 49
Mata Ganjaran : 2593
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-07
Age : 30
Location : ampang

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Fri Jun 17, 2011 4:47 am

arsenal antara team yang aku suke tgk selain team aku....'manchester united'...team arsenal nie main cantik cuma disebabkan majoriti player yang muda...tak dapat nak tahan tekanan dan selalu bazirkan peluang...kadang2 dalam bola...perlukan pengalaman...ketenangan...xde dalam player arsenal...maybe suatu hari nanti ade....ramai menjangkakan arsenal ada masa depan yang cerah utk jadi team yang terhebat...even ramai penyokong arsenal kate cmtu kat aku...tunggu la dua or tiga tahun lagi...diowg dah matang mmg gempak la arsenal..tapi tak bagi aku...sbb setiap tahun player akan meningkat tua...yup..makin berpengalaman...nak sangat kejuaraan...juga makin tamak...tgk ape jadi kat hleb...flamini...fabregas nak sangat ke barca...nasri nak gaji lebih tinggi...aku tak rasa player2 nie akan stay...lebih2 lagi gaji yang terhad di arsenal....rasanya arsenal punye budget utk gaji sangat rendah berbanding team big 4 lain...sbb tu aku tak rasa team arsenal akan jadi hebat...ye..mmg ramai player muda2...mmg ade masa hadapan...tu pun if player tu stay kan...kalau tak stay...blah dari kelab...xde gune gak...so...seelok2nya...naik kan la budget utk gaji...suruh diowg stay lama sikit...bwu leh capai expectation tuh... Smile
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Fri Jun 17, 2011 5:08 am

Polisi Arsene Wenger ialah membina pasukan yang baik yg dididik dari bawah...dan tidak mengambil player yg sudah established.

Bagus polisi ini. Cuma ia sekarang telah menyebabkan The Gunners tak angkat apa2 piala selama 6 musim.

Kesabaran Wenger menunggu players dia matang mmg dikagumi. Cuma kita sebagai fans nie dah naik hangin nak tunggu sebab boring sey...game cantik tapi tak menang apa2.

Arsenal bukan takde duit bro. Berjuta2 wang diperuntukkan utk wages dan pembelian player baru...tapi disebabkan polisi Wenger...duit tu masuk tabung jer..

Entah bila keserasian player2 yg ada ini akan mantap seperti player Barcelona. Klu dah sampai tahap tu....gua ingat EPL bukan lagi sasaran...tp UCL jd idaman...

Long Live The Gunners!

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
chicharito
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 49
Mata Ganjaran : 2593
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-07
Age : 30
Location : ampang

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Fri Jun 17, 2011 7:35 am

scarface wrote:
Polisi Arsene Wenger ialah membina pasukan yang baik yg dididik dari bawah...dan tidak mengambil player yg sudah established.

Bagus polisi ini. Cuma ia sekarang telah menyebabkan The Gunners tak angkat apa2 piala selama 6 musim.

Kesabaran Wenger menunggu players dia matang mmg dikagumi. Cuma kita sebagai fans nie dah naik hangin nak tunggu sebab boring sey...game cantik tapi tak menang apa2.

Arsenal bukan takde duit bro. Berjuta2 wang diperuntukkan utk wages dan pembelian player baru...tapi disebabkan polisi Wenger...duit tu masuk tabung jer..

Entah bila keserasian player2 yg ada ini akan mantap seperti player Barcelona. Klu dah sampai tahap tu....gua ingat EPL bukan lagi sasaran...tp UCL jd idaman...

Long Live The Gunners!

kan aku dah cakap...bila player tu dah cukup matang...dia takkan berminat lagi nak wakili arsenal...silap wenger dan pengurusan gak...tak reti nak jaga hati player2 arsenal...bukan xleh develop budak2 hingga suatu hari nanti akan jadi star...tapi kene la pandai jaga hati player tuh...peruntukan utk wages still di kadar yang rendah dikalangan team big 4...sbb tu bila dia dah mula star...cm hleb,flamini...dia akan cenderung ke kelab2 besar lain...gaji yang dia leh dapat tinggi dari kat arsenal...nasri demand gaji...clichy demand gak...nak ke liverpool dah rasanya clichy tu...at least kene la bermurah hati sikit...pandai jage hati player..takyah tunggu player demand...bagi aku...owner club xpentingkan kejuaraan...dia pentingkan keuntungan hasil jual player je...senang je cmtuh...scout budak2 kat youth kelab mane2 bagus beli ngan harga murah sbb mase youth kita leh beli tanpa persetujuan kelab pown jika player tu xsign contract lg...mcm arsenal nak try ambik budak barcelona baru2 nie... http://bleacherreport.com/articles/500805-sergi-samper-arsne-wenger-trying-to-steal-another-barcelona-youth-player dan khabar angin katanya nak ambik lagi budak2 dari akademi barcelona...murah je budak2 bila beli time nie...just bayar kat barcelona ape yang dia dah abiskan kat budak tuh...xsampai 1 juta pown bole...pastu dah matang leh jual kat kelab2 lain...
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Fri Jun 17, 2011 3:29 pm

Pergh..kira dahsyat gak la scout Arsenal nie..terer menghidu bakat-bakat baru yg boleh dibeli murah..kemudian dijual mahal bila dah jadi star.

Gua teringat mcm mana Wenger bentuk Thierry Henry dahulu. Pada mulanya Henry takde siapa orang kenal pun. Main winger di Liga Perancis je...tapi tak menyerlah. Wenger pun sambar mamat nie dan ajar dia mcm2 skill utk pegang posisi striker.

Sejak tu, nama Henry naik menjadi antara penyumbat gol terbanyak dalam sejarah EPL. Hinggalah berlaku desas-desas yg mengatakan Wenger akan berhijrah ke kelab lain. Terus je Henry nie terima tawaran pindah ke Barca sebab katanya enggan duduk di Emirates lagi jika mentornya sudah takde nanti. Alih-alih, Wenger tak jadi hijrah...tapi Henry yang terpaksa hijrah sebab dah sain kontrak.

Akhirnya, Henry menyesal pindah kelab kerana di Barca persaingan sgt kuat utk posisi striker. Kesannya mamat nie hanya panaskan kerusi simpanan. Bila Pep Guardiola datang, mamat nie dijual utk beli pemain lain pula.

Kasihan..kalau tak, tentu mamat nie still jd kapten Arsenal...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
vios88
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 76
Mata Ganjaran : 2608
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-07
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Fri Jun 17, 2011 10:09 pm

semua pasukan ada baik buruk tersendiri
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Today at 8:23 pm

Back to top Go down
 
Welcome to The Emirates
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Emirates Airline Baghdad - Flight Welcomed
» Emirates supports strengthening trade with Iraq
» Iraq agrees to open a consulate in Arbil, UAE

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT sports junkie-
Jump to: