MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Welcome to The Emirates

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Welcome to The Emirates   Tue Jun 14, 2011 9:50 am

First topic message reminder :

Hahaha...gua sengaja buka thread ni utk Arsenal Fans membincangkan segala aspek tentang kelab ini.




Gooonggg...dengan ini gua merasmikan pemecahan batu asas...

tongue

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"


Last edited by scarface on Fri Jun 17, 2011 3:14 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down

AuthorMessage
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Sat Jun 18, 2011 2:21 am

Samir Nasri has asked Arsenal fans to forget the many rumours surrounding his future.GettyImagesSamir Nasri: Asked for calm




With
a new contract yet to be signed, the France midfielder has been heavily
linked with a summer move to Manchester United. His current deal
expires next summer, and Arsenal and the player have been said to be
miles apart in their wages valuation.

"There is not much to say
apart from don't listen to all the rumours and everything that is
written or said," Nasri said to Arsenal's official club magazine.
"Earlier in the season I spoke with the boss and we said we would talk
during the summer, which is what we are going to do."
"As a
player, it is hard to stay at the top of your game," he said after his
best season at the Emirates, which nevertheless suffered a lapse in form
as the season went on. "I don't want last season to be just a one-off. I
want to continue playing at my best and be consistent at the level I
was at the start of last season.
"This is the difference between a good player and a great player - and I know the expectations will be higher on me too."

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Sat Jun 18, 2011 2:37 pm

terbaeeekkkkkkk....
Back to top Go down
cougar11
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1025
Mata Ganjaran : 214076
Reputasi : 16
Join date : 2011-05-05
Location : Langit Biru, Darat Hijau.

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Sun Jun 19, 2011 7:26 pm

hope nasri xkuar dri arsenal...mnggu lps pn..arsen wenger ckp xnk lpaskn nasri gan fabregas...lg pn barca xnk kuar lbih dr 35juta...harap wnger beli player cm luca modric....rajin...

_________________
SELAGI ADA BAYANG-BAYANG,SELAGI ITU ADANYA CAHAYA.......
.
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Mon Jun 20, 2011 4:33 am

Gua ingat Wenger kena beli satu player dari Asia yg serajin Park Ji Sung....ini penting bagi membantu midfielder Alex Song...

Ji Sung gua tgk mampu bwk pelbagai role: CM, AM, SM dan juga free role midfielder. Lagi satu mamat korea nie rajin nak mampus...pastu kuat lak stamina dia.

Mr Wenger kena beli player yg ada kualiti mcm mamat nie...baru la bhgian tengah tu boleh supply bola kpd bhgian serangan sambil boleh bertahan dgn baik

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
chicharito
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 49
Mata Ganjaran : 2593
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-07
Age : 30
Location : ampang

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Mon Jun 20, 2011 8:53 am

scarface wrote:
Gua ingat Wenger kena beli satu player dari Asia yg serajin Park Ji Sung....ini penting bagi membantu midfielder Alex Song...

Ji Sung gua tgk mampu bwk pelbagai role: CM, AM, SM dan juga free role midfielder. Lagi satu mamat korea nie rajin nak mampus...pastu kuat lak stamina dia.

Mr Wenger kena beli player yg ada kualiti mcm mamat nie...baru la bhgian tengah tu boleh supply bola kpd bhgian serangan sambil boleh bertahan dgn baik

ntahla...bg aku arsenal dah ok kot bab tuh...dah ade wilshere yang bole berperanan mcm tu...ramsey pown ok gak...klu beli sorang jenis cmtuh...sape yang patut di kluarkan dari starting eleven arsenal...cube citer? bg aku mid arsenal dah cukup mantap...terlebey2 sampai ke reserve dah.. cume bahagian def tuh yang rapuh sikit...season lepas takde vermaleen...injured dari awal musim...season depan bru leh tgk vermaleen ngan koscielny kat def...nak tgk leh mantap cm vidic ngan ferdinand tak...
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52966
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Mon Jun 20, 2011 1:28 pm

Arsenal kene upgrade defend dier...dier kene ader defend yang berwatak leader...baru mantap...contoh legend defend dier yg best...martin keown ngan saper ntah sorang lagi tuh...mmg mantapla defend arsenal masa tuh...

_________________
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Mon Jun 20, 2011 1:36 pm

bro...Martin Keown dan Tony Adams bro

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52966
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Mon Jun 20, 2011 1:49 pm

scarface wrote:
bro...Martin Keown dan Tony Adams bro

Haaaa...betul2...tngk skang dua2 ekor tu siap sorang da jd coach sorang lagi da jadi manager...hmmmm....memang born to be leader dua2 ekor nih...cadangan aku untuk The Gunners ni belila defender Stoke City...Ryan Shawcross (bekas budak Man u)...tinggi...ada leadership....mmg calon terbaik untuk mengepalai Defend Arsenal...sebab Arsenal da terkenal sebagai antara kelab yang menghasilkan player muda terbaik di dunia...so leh train Ryan Shawcross ni utk jd World Class player...just my humble opinion...

_________________
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Fri Jul 01, 2011 6:43 pm

Hahaha...Mr Wenger buat perangai lagi

Kali nie dia beli lak player striker lagi dari Lille bernama Gervinho. Sila baca:

Lille striker Gervinho claimed that his move to Arsenal has ''only a
few details left to sort out'' and that is moving to the Gunners to win trophies.



Gervinho is eager to secure a move to Arsenal



Gervinho, an Ivory Coast international, has been linked with a switch to London
since winning the French league with Lille last season. And it will be a
boost for Arsenal fans, who have now gone six years without silverware.However, Arsenal's drought does not bother Gervinho, who insists the reason he is moving is to help them get back on top."I chose Arsenal because it's a young group within which I will be able to integrate easily," Gervinho said according to The Sun. "I could develop more over there. There's only a few details left to sort out."

Asked if it was a risk swapping first-team football at Lille for a place in a
squad with more competition for places, the forward replied: "A risk?
Not at all. I'm going to Arsenal to play. The best risk to take is to
look to score goals and to play a lot."In football you have to take risks if you want to win. I'm going to Arsenal to win."Arsenal's
initial bid of £7 million had reportedly been rejected, but
negotiations continue and a move is expected soon. Speaking to France Football, Gervinho also revealed he never had any doubt he would be moving to the Emirates Stadium."I
had no hesitation. None. But in a transfer there's always a period of
analysis and negotiations,'' he said. "All sides had to be satisfied so
that things could develop smoothly."I'm going there to play, not
to be on the bench. Arsenal love the game. And I love teams that love
the game. The Premier League is a notch above [the rest]. It's maybe the
best league in the world. I want to live that sensation."

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
cougar11
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1025
Mata Ganjaran : 214076
Reputasi : 16
Join date : 2011-05-05
Location : Langit Biru, Darat Hijau.

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Sun Jul 03, 2011 11:50 am

gervincho ni boleh bermain di posisi winger bro...merangkap 2nd striker...so xrugi beli lg pun mamat ni mmng accelerate and pace tnggi...ciri2 ni pnting...barula leh beat evra or asley cole..denilson bakal dijual...berita terbaru...arsenal akn beli keeper baru...utk ganti almunia...defence and midfield dh ada wilshere n ramsey..cuma perlukan DM sprt song...taktikal yg paling penting bg manager sprt Jose Maurinho...DM yg terbaik...lassana diara...stop ball byk...messi mmng xlepas gn lassana diara...xsabar nk tgok emirates Cup..Nasri and Chlicy...mngejar medal..xtau la..stay or sale...pling kuat Man u and Liverpool nk bid... bounce

_________________
SELAGI ADA BAYANG-BAYANG,SELAGI ITU ADANYA CAHAYA.......
.
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Sun Jul 03, 2011 11:54 am

dgr khabar Clichy dah 99% sah ke Man City. Nasri lak masih 50-50 nak ke Man Utd.

Klau tu jadi, byk la Wenger kena cari player nak ganti dua ekor nie. Dulu best apa ada Alexander Hleb...midfielder yg gelecek bola mmg best

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
dollarsign
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 72
Mata Ganjaran : 2578
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-29
Age : 31
Location : Japan a.k.a Kuala Lumpur?

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Sun Jul 03, 2011 1:04 pm

Benar kata bro scarface! Nk kna carik midfielder yg bole ganti Nasri + Fabregas!
Fabregas dah confirm masuk Barca dgn yuran 32mill.
Nasri plak xtau ape cter! Dgr Man U dah up lg smpai 22 mill.

Damn! Nasri fav player aku kot!


_________________
**Everyday I'm SHUFFLE-ing**
Back to top Go down
wanker
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 141
Mata Ganjaran : 2693
Reputasi : 0
Join date : 2011-04-27

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Sun Jul 03, 2011 1:37 pm

Sapa ada gi ARS vs MAS nanti?
Back to top Go down
cougar11
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1025
Mata Ganjaran : 214076
Reputasi : 16
Join date : 2011-05-05
Location : Langit Biru, Darat Hijau.

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Wed Aug 17, 2011 8:25 pm

aduss....nasri dlm proses nk pg manc city..22 juta...cesc fabregas confirm pg barca 29 juta je...celaka punya barca...
hancus dh arsenal thun ni..ramai yg bhijrah...huhuhu
tp gua still skong arsenal!!

_________________
SELAGI ADA BAYANG-BAYANG,SELAGI ITU ADANYA CAHAYA.......
.
Back to top Go down
newbieoldskool
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 32
Mata Ganjaran : 1971
Reputasi : 1
Join date : 2011-08-14

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Wed Sep 07, 2011 4:42 pm

Salam takziah utk penyokong Arsenal... rasa cam taknak beraya ari tu sebab kena 8-2... ngan ManU lak tu... kalau kelab lain tak pe lagi. aduyai...
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Wed Sep 07, 2011 4:54 pm

hahaha...

Gua rasa musim ni juga akan muram tanpa piala. Gila babes la...semua star nak blah tu...

Baru2 nie la Vermelen lak injured utk 2 bulan. Cukup dah pakej utk The Gunners tambah tahun muram lagi...

Duit byk hasil penjualan star tu...beli la star lain lak...takkan nak pakai budak2 hingusan jer.....

hangin gua nie

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
newbieoldskool
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 32
Mata Ganjaran : 1971
Reputasi : 1
Join date : 2011-08-14

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Tue Sep 20, 2011 8:01 pm

penyokong arsenal leh tukar kelab da asyik kena jer.. bisa2...
Back to top Go down
cougar11
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1025
Mata Ganjaran : 214076
Reputasi : 16
Join date : 2011-05-05
Location : Langit Biru, Darat Hijau.

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Fri Oct 07, 2011 3:38 pm

season ni..arsenal main cm xbest...kurang kreatif...huhuhu wa harap arsene wenger dpt bawak masuk sorg 2 playmaker....juga deffnd yg kental..

_________________
SELAGI ADA BAYANG-BAYANG,SELAGI ITU ADANYA CAHAYA.......
.
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Thu Nov 10, 2011 4:06 pm

Di tgh2 kerisauan selepas pemergian Fabregas ke Barca, Nasri ke Man City dan Gael Clichy, The Gunners memaparkan peningkatan yg mendadak.

Dgn membenam Chelsea 5 - 3, dan kemenangan 3 - 0 pula selepas itu, Arsenal kembali menghuni tangga ke-7 di belakang Liverpool dgn Man City menerajui dgn 31 mata tanpa kalah.

Kapten Arsenal, Van Persie ternyata juga berkaliber apabila acapkali membangkitkan semangat melawan The Gunners dgn sumbangan gol-gol yg penting.

Wenger sememangnya telah melanggar pantang dia sendiri apabila membeli Mikel Arteta (yg berusia agak tua) sebagai pengganti midfield2 yg telah pergi. Namun jelas, pengalaman yg Arteta ada dpt membantu skuad muda Arsenal dlm mengimbangi permainan taktikal pasukan2 elit EPL.

Pastinya perlawanan yg paling ditunggu2 ialah pertembungan Arsenal vs Man City yg menjanjikan persembahan menarik.

Mampukah Wenger dan Gunners mencalar ego Roberto Mancini dan skuad multimillionairnya???

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
cougar11
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1025
Mata Ganjaran : 214076
Reputasi : 16
Join date : 2011-05-05
Location : Langit Biru, Darat Hijau.

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Fri Nov 11, 2011 1:16 pm

Di tgh2 kerisauan selepas pemergian Fabregas ke Barca, Nasri ke Man City dan Gael Clichy, The Gunners memaparkan peningkatan yg mendadak.

Dgn membenam Chelsea 5 - 3, dan kemenangan 3 - 0 pula selepas itu, Arsenal kembali menghuni tangga ke-7 di belakang Liverpool dgn Man City menerajui dgn 31 mata tanpa kalah.

Kapten Arsenal, Van Persie ternyata juga berkaliber apabila acapkali membangkitkan semangat melawan The Gunners dgn sumbangan gol-gol yg penting.

---->corak permainan arsenal pn dh berubah...sudah byk pergerakan..aron ramsey byk mmbantu bersama mikel arteta..cuma right back je agak goyah sejak kehilangan sagna.

_________________
SELAGI ADA BAYANG-BAYANG,SELAGI ITU ADANYA CAHAYA.......
.
Back to top Go down
Pisang_Emas
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 179
Mata Ganjaran : 2796
Reputasi : 4
Join date : 2011-06-16
Age : 66
Location : Cheras

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Tue Mar 27, 2012 5:34 pm

Hidup gunners..

Arsenal Arsenal Arsenal!..
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Wed Apr 18, 2012 10:01 am

Kekalahan mengejut kepada Wigan semalam jelas merentap semangat juang The Gunners.

Mana taknya..kalah di gelanggang keramat tu. Apapun, gua boleh jamin tempat ketiga dah secure utk Arsenal dan tempat ke UCL tetap ada musim depan.

Siapa sangka bro...team yg kehilangan byk star pastu asyik kalah memanjang di awal musim, kini sedang menghuni tangga ketiga EPL....

Wa mmg kena tabik spring kat Wenger...tapi gua tetap harap Wenger membeli pemain2 star yg baru demi mengelak lebih ramai star sedia ada belah drp Stadium Emirates...

Go go Gunners...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Welcome to The Emirates   Today at 8:19 pm

Back to top Go down
 
Welcome to The Emirates
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Emirates Airline Baghdad - Flight Welcomed
» Emirates supports strengthening trade with Iraq
» Iraq agrees to open a consulate in Arbil, UAE

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT sports junkie-
Jump to: