MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Tourism Malaysia Membelanjakan RM1.8 Juta Untuk Kempen Sosial Atas Talian

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417108
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Tourism Malaysia Membelanjakan RM1.8 Juta Untuk Kempen Sosial Atas Talian   Tue Jun 14, 2011 6:49 pm

Ingatkah lagi berkenaan pelancaran permainan Citrawarna 1Malaysia di Facebook oleh Tourism Malaysia pada bulan Mei yang lepas? Kini, ianya diketahui yang mana jumlah kempen media sosial bagi keseluruhan enam halaman Facebook yang dihasilkan itu berjumlah lebih kurang RM1.8 juta.

Melalui RM1.8 juta tersebut, ianya diketahui yang mana bukan sahaja mereka menghasilkan sebuah aplikasi permainan khas untuk mempromosikan Malaysia, tetapi juga diperkatakan telah digunakan dalam penjenamaan atas-talian bagi Tourism Malaysia, mengiklankannya secara atas talian, membuat pelbagai pertandingan, serta majlis pelancarannya dibeberapa buah negara.

Walaubagaimanapun, perkara ini tidak dilaporkan secara keseluruhannya dibeberapa media terkemuka, dan telah menghasilkan beberapa ketidak-puas hatian oleh rakyat tempatan. Mungkin pihak Tourism Malaysia boleh mengatasi perkara ini dengan mudah, dengan memperlihatkan dan menunjukkan hasil pendapatan serta kebaikkan yang diperolehi daripada perkara ini kepada umum.

kredit to amanz
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Tourism Malaysia Membelanjakan RM1.8 Juta Untuk Kempen Sosial Atas Talian   Wed Jun 15, 2011 6:30 pm

Dah tentu fb tu free je..agak2 la nk mkn duit pembayar cukai..aku haramkan..
Back to top Go down
z3ronim
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 225
Mata Ganjaran : 2215
Reputasi : 4
Join date : 2011-07-01
Age : 30

PostSubject: Re: Tourism Malaysia Membelanjakan RM1.8 Juta Untuk Kempen Sosial Atas Talian   Mon Jul 04, 2011 8:37 pm

kadang-kadang perkhidmatan tu x sampai RM 1.8 juta pun..tapi bila dah banyak level untuk buat promosi itu yang jadi sampai tahap tu...ramai yang tumpang untung...sy bukan nak kondem tapi kenyataan..sebab sy pun kerja kerajaan dan nampak benda tu berlaku di sekitar sy..
regards~

_________________
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tourism Malaysia Membelanjakan RM1.8 Juta Untuk Kempen Sosial Atas Talian   Today at 10:11 pm

Back to top Go down
 
Tourism Malaysia Membelanjakan RM1.8 Juta Untuk Kempen Sosial Atas Talian
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Tourism and Antiquities parliamentary discussed with the Minister of Tourism, tourist institutes Act and several other laws
» Inilah Khasiat Ajaib Dari Alam Untuk Kita !!!
» aksi konyol ISIS adalah Bahan Dagelan CIA untuk mengadu domba umat islam
» IB DAIG DUAB ZOO LI NIAM MAB LIAB TSHWM NYOB MALAYSIA
» Carrier opportunities for CS in Malaysia

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Current Issue-
Jump to: