MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Mangsa DINA (bukan nama awek)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
abekuat
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 98
Mata Ganjaran : 2622
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-05
Age : 36
Location : ipoh mali

PostSubject: Mangsa DINA (bukan nama awek)   Tue Jun 14, 2011 7:24 pm

Sekadar memaklumkan kpd forumer disini....dan menolong Encik Mohd...

salam 1 Malaysia,

utk makluman, saya merupakan salah seorang mangsa Kumpulan Syarikat DINA, yg didakwa oleh pihak BNM kerana menjalankan aktiviti perniagaan Skim Cepat Kaya [SCK], yg telah mengalami kerugian sbyk RM335,000...tindakan yg di ambil oleh saya dan rakan2 lain ialah membuat tuntutan semula duit yg dibekukan oleh BNM ke atas akaun Kumpulan Syarikat DINA, melalui kumpulan firma guaman yg berwibawa dan mempunyai rekod kemenangan dlm kes SCK, dan diketuai oleh peguam Tuan Zainal Fikri Ahmad...jika ANDA, mangsa kpd Kumpulan Syarikat Dina, yg TERPEDAYA melabur duit dalam :-

1. Persatuan di setiap negeri
2. Kelab Taqwa Malaysia [KTM]
3. Business Time Dina [BTDSB]

melalui pejabat2 Kump. Sykt. DINA spt bkt :-

MALAYSIA BARAT
1. Kuala Lumpur
2. Sg. Petani
3. Melaka
4. Johor Bahru
5. Kuantan
6. Raub
7. Kemaman
8. Selangor
9. Kota Bharu

MALAYSIA TIMUR
1. Papar
2. Limbang
3. Keningau
4. Tuaran
5. Kota Kinabalu
6. Sandakan
7. Kuching
8. Sibu
9. Kuala Belut
10. Miri
11. Ranau

yg ingin turut serta bersama kumpulan kami, menuntut semula duit anda di BNM, sila hubungi atau email saya, utk keterangan lanjut...

p/s : kpd LEADER atau EX-Staff DINA yg telah mempromosikan Kump. Sykt. DINA ini kpd rakyat MALAYSIA, skrg masa sesuai utk ANDA, hubungi mereka semula [mangsa DINA] utk maklum perkara ini dan bantu mereka, utk menuntut semula duit di BNM, sila hubungi saya utk maklumat lanjut...

bertindak SEGERA !!!...

terima kasih

MOHD
012 954 0000
mangsadinagroup@yahoo.com

_________________
Back to top Go down
RealSniper
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 362
Mata Ganjaran : 52430
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-16
Location : selangor

PostSubject: Re: Mangsa DINA (bukan nama awek)   Tue Jun 14, 2011 7:42 pm

wa sedey benda2 ni masih & sentiasa brlaku ...ada bberapa thread wa post kat SDT current issue ...bacalah ....mana yg baek jadikan teladan

mengikut pengalaman wa, chances nk dpt duit smula tu amat tipis ...mana2 dana yg dibeku oleh BNM mmg btul2 BEKU trus ... klu kat MIB di panggil FOP

_________________
DoNt TrUsT aNyBody ....SuSpEcT eVeRyBodY
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52724
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Mangsa DINA (bukan nama awek)   Tue Jun 14, 2011 7:46 pm

Adess....

Sebab korang dah bukak topik nie...gua cakap gentle..gua ada masuk skim DINA ini

Wahahaha Crying or Very sad sedey la....banyak duit hangus woo...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
ViperNinja
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 162
Mata Ganjaran : 2665
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-14
Age : 36
Location : Ampang~Cheras~Seremban~Utara

PostSubject: Re: Mangsa DINA (bukan nama awek)   Tue Jun 14, 2011 8:13 pm

kalau skim yang hampir serupa dgn benda nie aku pun nk berkongsi cerita sedey nih..huhuhu aku pernah la terjebak dlm skim2 yg mcm nie...memg benda nie membawa malapetaka besar kpd kita semua beb...kalu korg pernah dengar HTO yg beroperasi di melaka..aku salah sorg dr mangsa2 penipuan nih...angkara perasaan tamak nk cepat kaya la nih...huhuhu aku hancus duit aku hampir 300k smpi skrg x tercover aku nk stabilkan kemelesetan..nasihat aku klu2 korg pas nih ada dgr lg pelaburan2 yg mcm nie elakknla.....klu x merana beb..aku hampir bangkrap pasal benda cilaka nie la...

_________________
Quote :
Biar Pengalaman Yang menceritakan Segalanya....




var bdv_ref_pid=415217;var bdv_ref_type='i';var bdv_ref_option='p';var bdv_ref_eb='0';var bdv_ref_gif_id='ref_120x60_green_pbl';var bdv_ref_width=120;var bdv_ref_height=60;

make money
Back to top Go down
RealSniper
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 362
Mata Ganjaran : 52430
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-16
Location : selangor

PostSubject: Re: Mangsa DINA (bukan nama awek)   Tue Jun 14, 2011 8:29 pm

wa agak sedey gak bila tgk thread brkaitan isu ni yg wa post kurang dpt perhatian ... Sad
Back to top Go down
ViperNinja
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 162
Mata Ganjaran : 2665
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-14
Age : 36
Location : Ampang~Cheras~Seremban~Utara

PostSubject: Re: Mangsa DINA (bukan nama awek)   Tue Jun 14, 2011 8:40 pm

xpe bro...at least kita kena kasi nasihat n peringatan pd org2 lain tuh tentang skim2 mangarut mcm nie...kita sekadar berkongsi pengalaman apa yg dah kita lalui...gwa klu ikutkan hati dulu memg terasa mau bunuh diri jek..huhuhu sib baik la kuat lg iman nih..jd pengajaran utk semua jgn la sesekali terlibat dgn benda2 mcm nie...sampai skrg kes tuntutan pd HTO x setel2 lg dah masuk tahun ke 5 beb....wlauapapun hidup mesti diteruskan beb...jadikan benda2 nih pengajaran

_________________
Quote :
Biar Pengalaman Yang menceritakan Segalanya....




var bdv_ref_pid=415217;var bdv_ref_type='i';var bdv_ref_option='p';var bdv_ref_eb='0';var bdv_ref_gif_id='ref_120x60_green_pbl';var bdv_ref_width=120;var bdv_ref_height=60;

make money
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52724
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Mangsa DINA (bukan nama awek)   Wed Jun 15, 2011 1:25 am

Wa pun dah rugi banyak masuki skim penipu tu...

semua sebab kengkawan punya pasal yg kempen gua masuk...

Mana tak terliur bro...gua kenal kawan gua tu...masuk je skim tu dalam 3 bulan dah pakai Estima...keje cikai je...

Riki2 punya riki dia bgtau join Dina...apa lagi..gua pun segera pump duit ribu2 ke dalam skim tu...

Tak dan balik modal....BNM dah serbu....

SEdey kalau kenang balik...huhhuh

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
ViperNinja
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 162
Mata Ganjaran : 2665
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-14
Age : 36
Location : Ampang~Cheras~Seremban~Utara

PostSubject: Re: Mangsa DINA (bukan nama awek)   Wed Jun 15, 2011 4:42 am

sedih jgk aku dgr ramai diantara kawan2 kita yg merana pasal benda nih..tp yg agak menghairankan aku apasal la benda nih skim2 mcm nie dibiarkan beroperasi kadang2 hampir 5 tahun baru nak ddiambush oleh pihak berkuasa....mcm aku join HTO nih beroperasi dah hampir 2 tahun baru nk kena ambush...kesian beb ramai yg terkena dah lebih menyedihkan kena ambush seminggu sebelum raya beb..pehhhh tekanan beb masa tuh....rasanya tahun tuh beribu2 beraya x tukau spender beb...

_________________
Quote :
Biar Pengalaman Yang menceritakan Segalanya....




var bdv_ref_pid=415217;var bdv_ref_type='i';var bdv_ref_option='p';var bdv_ref_eb='0';var bdv_ref_gif_id='ref_120x60_green_pbl';var bdv_ref_width=120;var bdv_ref_height=60;

make money
Back to top Go down
RealSniper
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 362
Mata Ganjaran : 52430
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-16
Location : selangor

PostSubject: Re: Mangsa DINA (bukan nama awek)   Wed Jun 15, 2011 7:31 am

kes mcm ni slalunya mmg amik masa tuk di ambush. mereka kena pastikan btul2 ada kes. silap ambush kes x sangkut, yg mengendalikan skim ni senyum simpul ler bial kuar court. antara yg dlm perhatian skang yg 'jual gelang' tu ...spokes person artis2 yg dulu gila2 backup dia pon x lama g nk wat pc yg diorng dah takder kaitan dgn kompeni tu


moral : dont u ever trust any '2 Gud 2 B True Investment Scheme'


http://www.bnm.gov.my/microsites/fraudalert/index.htm
Back to top Go down
suamiscandall69
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 47
Mata Ganjaran : 2544
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-14

PostSubject: Re: Mangsa DINA (bukan nama awek)   Wed Jun 15, 2011 10:19 am

nak lagi best korang baca aididleaks nie.....memang panas kapla korang.....

http://aididmuaddib.blogspot.com
Back to top Go down
suamiscandall69
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 47
Mata Ganjaran : 2544
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-14

PostSubject: Re: Mangsa DINA (bukan nama awek)   Wed Jun 15, 2011 10:21 am

sniper x wrote:
kes mcm ni slalunya mmg amik masa tuk di ambush. mereka kena pastikan btul2 ada kes. silap ambush kes x sangkut, yg mengendalikan skim ni senyum simpul ler bial kuar court. antara yg dlm perhatian skang yg 'jual gelang' tu ...spokes person artis2 yg dulu gila2 backup dia pon x lama g nk wat pc yg diorng dah takder kaitan dgn kompeni tu


moral : dont u ever trust any '2 Gud 2 B True Investment Scheme'


http://www.bnm.gov.my/microsites/fraudalert/index.htm

kes gelang tu mr ac kan? lambat betul mamat nie bertindak...takde kuar paper pun lg.....
Back to top Go down
RealSniper
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 362
Mata Ganjaran : 52430
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-16
Location : selangor

PostSubject: Re: Mangsa DINA (bukan nama awek)   Wed Jun 15, 2011 10:36 am

suamiscandall69 wrote:
sniper x wrote:
kes mcm ni slalunya mmg amik masa tuk di ambush. mereka kena pastikan btul2 ada kes. silap ambush kes x sangkut, yg mengendalikan skim ni senyum simpul ler bial kuar court. antara yg dlm perhatian skang yg 'jual gelang' tu ...spokes person artis2 yg dulu gila2 backup dia pon x lama g nk wat pc yg diorng dah takder kaitan dgn kompeni tu


moral : dont u ever trust any '2 Gud 2 B True Investment Scheme'


http://www.bnm.gov.my/microsites/fraudalert/index.htm

kes gelang tu mr ac kan? lambat betul mamat nie bertindak...takde kuar paper pun lg.....


ckit hari kena la tu ....
ps - blogger aidid tu bagus tuk d jadikan rujukan ...
Back to top Go down
abekuat
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 98
Mata Ganjaran : 2622
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-05
Age : 36
Location : ipoh mali

PostSubject: Re: Mangsa DINA (bukan nama awek)   Wed Jun 15, 2011 3:31 pm

scarface wrote:
Adess....

Sebab korang dah bukak topik nie...gua cakap gentle..gua ada masuk skim DINA ini

Wahahaha Crying or Very sad sedey la....banyak duit hangus woo...


humang ai...ada gak bro2 kita kat sini join DINA, dh join ke cik Mohd tu bro scarface?......dorang lantik 3 panel peguam tu......at least tak le dibiarkan camtu jer, dpt atau tak dapat blakang citer....janji resit pembayaran ada...hehee...jgn dah di bako udah resit tu.....

*den kono ngan coulomb S/B, keje masuk data (data entry katanya)...hanguih RM1400.00.......ni adik bradik punya hal la ni pujuk den...hahahahampeh

_________________
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265583
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: Mangsa DINA (bukan nama awek)   Fri Jul 15, 2011 7:32 am

ViperNinja wrote:
kalau skim yang hampir serupa dgn benda nie aku pun nk berkongsi cerita sedey nih..huhuhu aku pernah la terjebak dlm skim2 yg mcm nie...memg benda nie membawa malapetaka besar kpd kita semua beb...kalu korg pernah dengar HTO yg beroperasi di melaka..aku salah sorg dr mangsa2 penipuan nih...angkara perasaan tamak nk cepat kaya la nih...huhuhu aku hancus duit aku hampir 300k smpi skrg x tercover aku nk stabilkan kemelesetan..nasihat aku klu2 korg pas nih ada dgr lg pelaburan2 yg mcm nie elakknla.....klu x merana beb..aku hampir bangkrap pasal benda cilaka nie la...


ramai gak geng sdt ni jadi mangsa.... amek iktibar k semua.. 300k bukan skit tu...

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Mangsa DINA (bukan nama awek)   Today at 9:02 pm

Back to top Go down
 
Mangsa DINA (bukan nama awek)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» ARTI NAMA YESUS
» MENYUSUI LELAKI DEWASA MENURUT ISLAM
» Nama Bayi Islami Untuk Perempuan
» Kristen bingung; Polemik nama tuhan
» Benarkah nama TUHAN adalah Alloh swt?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Current Issue-
Jump to: