MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Kehebatan & kebodohan UNIFI

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
corntall
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 72
Mata Ganjaran : 2617
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Fri Jun 17, 2011 5:48 am

aku br pasang unifi.....
mmg la laju cam haram....
x click lg dah kuar.... hahaha
tp, confuse.... ade limit ke x sebenar nyer nih...???
Back to top Go down
abekuat
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 98
Mata Ganjaran : 2622
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-05
Age : 36
Location : ipoh mali

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Fri Jun 17, 2011 10:27 am

ade kot bro....rasanya 120GB/month.......

_________________
Back to top Go down
budakhasler
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 36
Mata Ganjaran : 2539
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-09

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Fri Jun 17, 2011 10:45 am

kalo biz package, xde limit.
utk vip package (residential), ade limit.

sebulan:
rm149 - 60gb
rm199 - 90gb
rm249 - 120gb

tapi setahu ak, limit ni masih blom dikuatkuasakan lg... so donlot la sbrp byk yg ko suke...

kalo tyme ak btol2 donlot dlu, 1 hari bleh gi smai 60gb.... hahahah
Back to top Go down
jimbauk
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 237
Mata Ganjaran : 2807
Reputasi : 3
Join date : 2011-05-06
Location : Anfield

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Fri Jun 17, 2011 11:22 am

budakhasler.... ape kebenda yang ko dload smp 60gb tu??

_________________
YOU'LL NEVER WALK ALONE!
Back to top Go down
abekuat
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 98
Mata Ganjaran : 2622
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-05
Age : 36
Location : ipoh mali

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Fri Jun 17, 2011 3:10 pm

hahaha.....1 HD tu bro.....advance2.....

_________________
Back to top Go down
Peronda Ceng
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 47
Mata Ganjaran : 2546
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-12
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Fri Jun 17, 2011 3:17 pm

Puas hati betui...!
Back to top Go down
otomentaro
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 108
Mata Ganjaran : 2633
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-27

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Fri Jun 17, 2011 3:26 pm

giler la bro corntall.. advance giler.. xclick lg dh kluar dh.. hahaha.. pa pn guna unifi ni mmg berbaloi la..
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417101
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Fri Jun 17, 2011 3:29 pm

berbaloi sbb blum dikuat kuasakan bandwith tue..
dh berkuat kuasa mmg merugikan duit je..


_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
corntall
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 72
Mata Ganjaran : 2617
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Fri Jun 17, 2011 10:26 pm

thanks for the respond and info.....
biler dier kuat kuasakn???
masalah nyer byk sgt file sharing yg dh kne block.....
apatah lg blue.... hahaha
xtao dh nk download ape.....

_________________
bounce bounce bounce SANGAP DIDAHULUKAN PANCUTAN DIUTAMAKAN bounce bounce bounce
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Fri Jun 17, 2011 11:08 pm

wa rasa tk de yng menariknya tang unifi ni...chanel ty pun kurang menarik...

ntah lah apa ler yng menariknya tang unifi nie
Back to top Go down
otomentaro
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 108
Mata Ganjaran : 2633
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-27

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Sun Jun 19, 2011 12:21 pm

bro corntall.. unifi ni dier bg skali pakej ngan tv kn.. bro pnh try x?? channel ape yg leh tgk??
Back to top Go down
corntall
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 72
Mata Ganjaran : 2617
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Sun Jun 19, 2011 3:36 pm

yup.... standard channel 1 smpai 9 la.... hehehe....
pastu ade gak la 2-3 yg dier bg free.... tp, cam ntah pape jerk....
pastu kalo ko ske upin ipin ade la full season free.... hahaha
yg laen semua kne bayo... rm5 or rm 8 sebulan for hd...
tp, yg best kalo ujan or mendung xde la sangkut2 cam astro bodo tuh..... hahaha

_________________
bounce bounce bounce SANGAP DIDAHULUKAN PANCUTAN DIUTAMAKAN bounce bounce bounce
Back to top Go down
kepek
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 274
Mata Ganjaran : 2862
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-13
Age : 39
Location : (c:) > hidden folder > folder locked

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Mon Jun 20, 2011 8:44 am

gua pkai unifi..tpi lom ada masa nak mendonlod...lik umah tuk tdo dan mandi jer huhuhu..taaapiiii smpai bileeee....gomen pun da start blok website2 donlod nieee rasa hangennn jerr

_________________
We are Anonymous, we are legion, we do not forgive, we do not forget, united as one, divided by zero, expect us.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Wed Jun 22, 2011 6:00 pm

memang terbaik unifi ni....
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52959
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Wed Jun 22, 2011 7:33 pm

Tapi cam biaserla...mula2 je bagus n murah..sok2 da lamer naik jugak...alasannya kos operasi...angguk betul...

_________________
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53988
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Wed Jun 22, 2011 7:44 pm

hehehe...btol tu bro....kalau dah nama monopoli tu...apa yg diaorg buat..kita x de kuasa nak pertikaikan...cam astro bodo yg ada ura2 nak naikkan lagi harga...hampeh...
Back to top Go down
otomentaro
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 108
Mata Ganjaran : 2633
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-27

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Wed Jun 22, 2011 7:51 pm

biasa la 2 bro johnmatana.. bisnes la katakan.. mangkuk diorg ler.. yg ssh nya kita ni ha.. cm astro 2 la.. nk tgk maharaja lawak kna beli 2 la ini la.. huh.. ssh tol la.. hahaha..
Back to top Go down
vios88
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 76
Mata Ganjaran : 2601
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-07
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Wed Jun 22, 2011 8:29 pm

mana ada yg lagi bagus limit dari streamyx?
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52959
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Wed Jun 22, 2011 8:31 pm

Tp bro bisnes2 gak...kebajikan rakyat Malaysia kene tengok gak...goment nak beri kemudahan macam2 kat rakyat...last2 rakyat gak kene tanggung bala...contohnyer cam tol...mula2 janji manismu...last2 rakyat gak yang kene kencing manis....aduyaii....TAX lagi naik....hampeh....

_________________
Back to top Go down
corntall
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 72
Mata Ganjaran : 2617
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Thu Jun 23, 2011 5:50 am

spenderman wrote:
hehehe...btol tu bro....kalau dah nama monopoli tu...apa yg diaorg buat..kita x de kuasa nak pertikaikan...cam astro bodo yg ada ura2 nak naikkan lagi harga...hampeh...

Memang dh confirm naek harga kot astro..... semalam masok berita awani....
kata nyer sports package....

_________________
bounce bounce bounce SANGAP DIDAHULUKAN PANCUTAN DIUTAMAKAN bounce bounce bounce
Back to top Go down
corntall
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 72
Mata Ganjaran : 2617
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Thu Jun 23, 2011 5:51 am

johnmatana wrote:
Tp bro bisnes2 gak...kebajikan rakyat Malaysia kene tengok gak...goment nak beri kemudahan macam2 kat rakyat...last2 rakyat gak kene tanggung bala...contohnyer cam tol...mula2 janji manismu...last2 rakyat gak yang kene kencing manis....aduyaii....TAX lagi naik....hampeh....


hehehe.... kne wat topic baru ni bro.... kutuk gomen..... hahaha

_________________
bounce bounce bounce SANGAP DIDAHULUKAN PANCUTAN DIUTAMAKAN bounce bounce bounce
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Thu Jun 23, 2011 6:00 am

corntall wrote:
yup.... standard channel 1 smpai 9 la.... hehehe....
pastu ade gak la 2-3 yg dier bg free.... tp, cam ntah pape jerk....
pastu kalo ko ske upin ipin ade la full season free.... hahaha
yg laen semua kne bayo... rm5 or rm 8 sebulan for hd...
tp, yg best kalo ujan or mendung xde la sangkut2 cam astro bodo tuh..... hahaha


wa dengar cite astro nak tumpang guna kabel cahaya unifi nie or jv coz kalau
chanel bola astro tak boleh monopoli lagi masak astro ...semua pakai unifi... hujan
lebat pun tak de masalah tgk bola hd lg n dapat surf intenet lagi..
Back to top Go down
artiessimmon
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 35
Mata Ganjaran : 2066
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-10
Age : 33
Location : KL

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Thu Jun 23, 2011 12:29 pm

elloooo...warge SDT smua....menarik jgak threads ni....newbie nak share skitla pngalaman gua baru2 ni...

baru td tm call aku nak pasang unifi kat rmah, ades.. baru seminggu pasang stremyx 4mb...nak comparekan unifi n astro byond tu....better unifi sbb dier fiber optic, x mcm byond yg pkai disc yg terdedah banyak pada noise2....cuma unifi ni baru, so kene tunggu skit la tuk dpt channel2 yg best2...gerenti astro terberak la nak pakat2 join venture make sure dorang x kaput....

ada la awal bulan hari tu aku gi seng heng nak pasang byond la kununye....baiklah, kene tunggu 14 hari bekerja nak psng benda tu, sib baik x pyah bayar kat seng heng tu, bayar masa da siap pasang....tungu punya tunggu, 14 hari pun berlalu, melepas bola final ManU vs Barca : ( agent tu call kata nak pasang...aku pun happy la apa lagi....siap beli tv 40' HD lagi nak menyambut kehappian nak layan hd....esok hari agent tu call aku kata 'u ada cek dgn management condo x boleh pasang byond'...alamak, aku pun x tpkir la pulak....aku pun gi cek, last2 management kata klau byond cable HD xde, cuma ada yg standard so klau nak pasang gak kene buat cable baru yg kosnye aku kire2 siap boleh beli 2 bji byond lagi.....cam harem..bengang x hengat....last2 aku cancle, pasang biasa je leeee....tu pun kene tunggu 1 week+...mmang sial tol...lembab mcm siput service...byor da mahal...ni ada hati nak naik harge lagi....kemak tul!!!!

kesudahannya mmang x puas hati btul dgan astro biasa ni, kene plak tv aku da hd..gambar smua cam sial.....mcm tgk tv dkat laptop streaming...arghhh!!!! lawa lagi gambar pkai klau built it condo punya aerial......

nak sedapkan hati, skrg duk donwload hd movie pkai streamyx je la....tp nak kene tahan 2-3 hari gak donwload 1080p movie....klau ada unifi ni hopefully pantas la tuk kirja2 mendownload....

bro2..smua, since piratebay dah kene blocked dek gomen, ada alternative lain ke link2 yg bagus tuk mendownload....so far aku search kat isohunt and torrentreactor je....

_________________
Hey, listen, I want somebody good - and I mean very good - to plant that gun. I don't want my brother coming out of that toilet with just his dick in his hands, alright?
bounce
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52959
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Thu Jun 23, 2011 12:58 pm

artiessimmon wrote:
elloooo...warge SDT smua....menarik jgak threads ni....newbie nak share skitla pngalaman gua baru2 ni...

baru td tm call aku nak pasang unifi kat rmah, ades.. baru seminggu pasang stremyx 4mb...nak comparekan unifi n astro byond tu....better unifi sbb dier fiber optic, x mcm byond yg pkai disc yg terdedah banyak pada noise2....cuma unifi ni baru, so kene tunggu skit la tuk dpt channel2 yg best2...gerenti astro terberak la nak pakat2 join venture make sure dorang x kaput....

ada la awal bulan hari tu aku gi seng heng nak pasang byond la kununye....baiklah, kene tunggu 14 hari bekerja nak psng benda tu, sib baik x pyah bayar kat seng heng tu, bayar masa da siap pasang....tungu punya tunggu, 14 hari pun berlalu, melepas bola final ManU vs Barca : ( agent tu call kata nak pasang...aku pun happy la apa lagi....siap beli tv 40' HD lagi nak menyambut kehappian nak layan hd....esok hari agent tu call aku kata 'u ada cek dgn management condo x boleh pasang byond'...alamak, aku pun x tpkir la pulak....aku pun gi cek, last2 management kata klau byond cable HD xde, cuma ada yg standard so klau nak pasang gak kene buat cable baru yg kosnye aku kire2 siap boleh beli 2 bji byond lagi.....cam harem..bengang x hengat....last2 aku cancle, pasang biasa je leeee....tu pun kene tunggu 1 week+...mmang sial tol...lembab mcm siput service...byor da mahal...ni ada hati nak naik harge lagi....kemak tul!!!!

kesudahannya mmang x puas hati btul dgan astro biasa ni, kene plak tv aku da hd..gambar smua cam sial.....mcm tgk tv dkat laptop streaming...arghhh!!!! lawa lagi gambar pkai klau built it condo punya aerial......

nak sedapkan hati, skrg duk donwload hd movie pkai streamyx je la....tp nak kene tahan 2-3 hari gak donwload 1080p movie....klau ada unifi ni hopefully pantas la tuk kirja2 mendownload....

bro2..smua, since piratebay dah kene blocked dek gomen, ada alternative lain ke link2 yg bagus tuk mendownload....so far aku search kat isohunt and torrentreactor je....

Der....wa bleh bg suggestionler kat lu law lu nk...lu bleh guna software Internet download Manager yang latest punyer...pastu g website oneclickmoviez.com..kat situ ader bnyk movie yg quality blu ray punyer...lu bleh download muvee kat situ sepuas - puasnyer...

_________________
Back to top Go down
artiessimmon
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 35
Mata Ganjaran : 2066
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-10
Age : 33
Location : KL

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Thu Jun 23, 2011 1:10 pm

thanks bro johnmatana,

balik kang aku try usyar, aku rasada in stalled kut software tu kat laptop org rumahnye, lama sgt da pkai mac...x perasan sgt software, duk pkai utorrent je....

_________________
Hey, listen, I want somebody good - and I mean very good - to plant that gun. I don't want my brother coming out of that toilet with just his dick in his hands, alright?
bounce
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Today at 9:00 pm

Back to top Go down
 
Kehebatan & kebodohan UNIFI
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» apakah kisah syeikh abdul qadir al jaelani benar-benar terjadi
» Salib Yesus vs 10 Perintah Allah
» ampunan dan kebodohan
» Kehebatan seorang Pendeta yang Jujur
» Hal2 Bodoh yg Dilakukan Org Kristen

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Computer Geekz-
Jump to: