MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Kehebatan & kebodohan UNIFI

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
corntall
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 72
Mata Ganjaran : 2623
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Fri Jun 17, 2011 5:48 am

First topic message reminder :

aku br pasang unifi.....
mmg la laju cam haram....
x click lg dah kuar.... hahaha
tp, confuse.... ade limit ke x sebenar nyer nih...???
Back to top Go down

AuthorMessage
corntall
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 72
Mata Ganjaran : 2623
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Thu Jun 23, 2011 2:28 pm

johnmatana wrote:
artiessimmon wrote:
elloooo...warge SDT smua....menarik jgak threads ni....newbie nak share skitla pngalaman gua baru2 ni...

baru td tm call aku nak pasang unifi kat rmah, ades.. baru seminggu pasang stremyx 4mb...nak comparekan unifi n astro byond tu....better unifi sbb dier fiber optic, x mcm byond yg pkai disc yg terdedah banyak pada noise2....cuma unifi ni baru, so kene tunggu skit la tuk dpt channel2 yg best2...gerenti astro terberak la nak pakat2 join venture make sure dorang x kaput....

ada la awal bulan hari tu aku gi seng heng nak pasang byond la kununye....baiklah, kene tunggu 14 hari bekerja nak psng benda tu, sib baik x pyah bayar kat seng heng tu, bayar masa da siap pasang....tungu punya tunggu, 14 hari pun berlalu, melepas bola final ManU vs Barca : ( agent tu call kata nak pasang...aku pun happy la apa lagi....siap beli tv 40' HD lagi nak menyambut kehappian nak layan hd....esok hari agent tu call aku kata 'u ada cek dgn management condo x boleh pasang byond'...alamak, aku pun x tpkir la pulak....aku pun gi cek, last2 management kata klau byond cable HD xde, cuma ada yg standard so klau nak pasang gak kene buat cable baru yg kosnye aku kire2 siap boleh beli 2 bji byond lagi.....cam harem..bengang x hengat....last2 aku cancle, pasang biasa je leeee....tu pun kene tunggu 1 week+...mmang sial tol...lembab mcm siput service...byor da mahal...ni ada hati nak naik harge lagi....kemak tul!!!!

kesudahannya mmang x puas hati btul dgan astro biasa ni, kene plak tv aku da hd..gambar smua cam sial.....mcm tgk tv dkat laptop streaming...arghhh!!!! lawa lagi gambar pkai klau built it condo punya aerial......

nak sedapkan hati, skrg duk donwload hd movie pkai streamyx je la....tp nak kene tahan 2-3 hari gak donwload 1080p movie....klau ada unifi ni hopefully pantas la tuk kirja2 mendownload....

bro2..smua, since piratebay dah kene blocked dek gomen, ada alternative lain ke link2 yg bagus tuk mendownload....so far aku search kat isohunt and torrentreactor je....

Der....wa bleh bg suggestionler kat lu law lu nk...lu bleh guna software Internet download Manager yang latest punyer...pastu g website oneclickmoviez.com..kat situ ader bnyk movie yg quality blu ray punyer...lu bleh download muvee kat situ sepuas - puasnyer...

Nice info.... nk try lerk....
ni asyik layan torrent jerk......

_________________
bounce bounce bounce SANGAP DIDAHULUKAN PANCUTAN DIUTAMAKAN bounce bounce bounce
Back to top Go down
longan
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 125
Mata Ganjaran : 2664
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-22

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Thu Jun 23, 2011 3:31 pm

Unifi laju dan bagus sebb fiber optic.
tapi dia dah start limit tuh..
60gb sbula kalau kaki donlot kejap je abes..
so layan la streamyx la kalau nk donlod byk2..
cuma takot pasni streamyx pun ada limit.. abesla.. hampagas

_________________
afro
...pis yo...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Fri Jun 24, 2011 10:18 am

Bro, nak donlod camner dah ni bro...hosting web byk da kene blocked! tensen tensen!
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Fri Jun 24, 2011 7:35 pm

yang klakar nye, kat website unifi ade bgtau kbaikan unifi untnk download movies in blue ray...tp gov block website sharing mcm mne nak guna...
haha..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Fri Jun 24, 2011 7:43 pm

kerusi_meja92 wrote:
yang klakar nye, kat website unifi ade bgtau kbaikan unifi untnk download movies in blue ray...tp gov block website sharing mcm mne nak guna...
haha..

haha betul2...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Wed Jun 29, 2011 6:21 pm

corntall wrote:
aku br pasang unifi.....
mmg la laju cam haram....
x click lg dah kuar.... hahaha
tp, confuse.... ade limit ke x sebenar nyer nih...???

setahu aku... buat masa ni unifi tak apply limit tu... mungkin bila dah ramai... baru start laaa limit tu
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417107
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Wed Jun 29, 2011 6:24 pm

budakbaik wrote:
corntall wrote:
aku br pasang unifi.....
mmg la laju cam haram....
x click lg dah kuar.... hahaha
tp, confuse.... ade limit ke x sebenar nyer nih...???

setahu aku... buat masa ni unifi tak apply limit tu... mungkin bila dah ramai... baru start laaa limit tu

bkn sbb ramai ke x ramai..sbb depa mmg ngah wat promosi time lani..bila dh abis promosi mmg akan ada limit bandwith la

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Wed Jun 29, 2011 8:33 pm

streamyx promote unifi, government block filesharing websites..

rumusan:

najib x dpt share dlm streamyx.. so die balun buat camni Razz
Back to top Go down
cerminmata
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 749
Mata Ganjaran : 2850
Reputasi : 22
Join date : 2011-06-27
Location : KL-Selangor-Putrajaya

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Sat Jul 02, 2011 4:39 am

huhuhu..
yg penting kalau guna unifi boleh layan movie streaming tanpa sekad2..
pengguna unifi..aku cadangkan korang layan latest2 movie kat sini...
http://www.moviesdatacenter.com/

_________________
Pompuan suka lelaki jahat. Cinta dan Seks..

"Buat lelaki baik, janganlah kau harapkan cinta kerana tak akan ada cinta untuk kamu. Cinta itu hanya teori dan seks adalah praktikalnya.."
Back to top Go down
futurama
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 462
Mata Ganjaran : 3013
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04
Location : PJ

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Tue Jul 05, 2011 11:53 am

wa dulu suka la download, tapi sekarang ni dah xsuka download, beraba TB dah hadisk wa kasi penuh, sbb banyak sangat wa nak tgk pun malas sbb wa dah xbanyak masa dah macam zaman student dulu2
Back to top Go down
ecchi
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 57
Mata Ganjaran : 2599
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-30
Location : khatulistiwa

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Wed Jul 06, 2011 5:34 pm

unifi ni klo da smpai bandwidth download limit diorg akn sekat klajuan...
paling kurg pn dpt 1mbps...
tp limit utk donload je upload x kira..
pstu hypp tv pn x kira dlm limit..
klo ada antara kita leh hack tv tu jd internet mmg terbaik lah... Very Happy
utk biz pakej mmg unlimited tp x dpt tv pstu harga pn xle bla berbanding negara2 lain...
ps: tp lom buat lagi sekatan, utk planning mse dpn heheh
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Sun Jul 17, 2011 6:52 am

kepada sesiapa yang pakai broadband yang harga rm 98 tu baik tukar ke unifi la.. memamg puas hati la.. laju gila..
Back to top Go down
asham77
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 48
Mata Ganjaran : 2037
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-25

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Tue Aug 23, 2011 4:31 am

rasa teringin gak nk tukar streamyx aku nih jadi unifi. sekarang pun duk bayar rm120 sebulan utk streamyx. tambah 2-30 rm lagi dh dapat unifi.
Back to top Go down
kogure
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 23
Mata Ganjaran : 1943
Reputasi : 1
Join date : 2011-09-10
Age : 39

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Mon Sep 12, 2011 1:10 pm

aku masih setia ngan streamyx lagi.

sebelum raya hari tu, wakil TM ada call pasal nak upgrade to unifi..

tapi aku tolak dulu..
Back to top Go down
newbieoldskool
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 32
Mata Ganjaran : 1970
Reputasi : 1
Join date : 2011-08-14

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Tue Sep 20, 2011 8:09 pm

ade kontrak tak utk unifi nie bro? ingat nak pasang gak... kang ade kontrak pening plak nak menanggung biawak hidup... kalau tak puas hati n unifi hampagas, leh balik ke streamyx
Back to top Go down
adek xkeruan
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 41
Mata Ganjaran : 2060
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-22
Age : 26
Location : RAWANG

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Thu Mar 08, 2012 1:54 pm

org2 kayo je pkai unifi..ak pkai SKMM brodbend je..bru rm25 sbulan..hehe
Back to top Go down
longan
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 125
Mata Ganjaran : 2664
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-22

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Sat Mar 24, 2012 7:11 am

Unifi kontrak 2 tahun..
Erm skrg still block lagi ke?
Bleh pakai dns yg ehem2 tu kan utk lepas block?
Hehehe

_________________
afro
...pis yo...
Back to top Go down
tebu
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 145
Mata Ganjaran : 2001
Reputasi : 1
Join date : 2011-11-29
Location : MetroFulus

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Sat Mar 24, 2012 7:21 am

sape2 yg pakai unifi tu rajin2 la check sape yg connect kat unifi korang tu.... wpa is not secured anymore heheheheh

_________________
Back to top Go down
longan
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 125
Mata Ganjaran : 2664
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-22

PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Sat Mar 24, 2012 1:01 pm

Cemana nak check org connect wifi kita? Lagi satu kita bleh set jadi invisible tak!

_________________
afro
...pis yo...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kehebatan & kebodohan UNIFI   Today at 8:57 am

Back to top Go down
 
Kehebatan & kebodohan UNIFI
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» apakah kisah syeikh abdul qadir al jaelani benar-benar terjadi
» Salib Yesus vs 10 Perintah Allah
» ampunan dan kebodohan
» Kehebatan seorang Pendeta yang Jujur
» Hal2 Bodoh yg Dilakukan Org Kristen

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Computer Geekz-
Jump to: