MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Perodua Myvi baru dilancarkan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Guest
Guest



PostSubject: Perodua Myvi baru dilancarkan   Sun Jun 19, 2011 3:12 pm

Sesuai untuk mereka yang masih bujang, pasangan berkahwin dan keluarga muda, Perodua Myvi baharu dijangka akan dijual kira-kira 8,500 unit sebulan. Harga yang ditawarkan atas jalan (on-the-road) untuk Perodua Myvi baharu bermula dari RM43,900 untuk versi standard transmisi manual dan RM57,400 untuk versi Elegance transmisi automatik.

agak2 korang la kan,smart x kete ni?

Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417107
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Perodua Myvi baru dilancarkan   Sun Jun 19, 2011 3:27 pm

terbaek..
gua minat

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
nottypirates
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 877
Mata Ganjaran : 3526
Reputasi : 5
Join date : 2011-04-30
Location : Serdang

PostSubject: Re: Perodua Myvi baru dilancarkan   Sun Jun 19, 2011 10:30 pm

cam menarik..teruja gak tgk iklan...
tp yg version elegance tue..da dkt 60...
sm ngn neo cps tue... affraid

_________________
Karaoke...5 Star...Perempuan...barula SELESA...

cheers pirat cheers

Hepi-Hepi
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Perodua Myvi baru dilancarkan   Thu Jun 23, 2011 7:18 pm

kalau aku la, design luar aku suka yang lama lagi.. tapi spec yang baru ni not bad la..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Perodua Myvi baru dilancarkan   Fri Jun 24, 2011 4:31 am

macam same je ngan yang lamo.....


Back to top Go down
bengkok
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 152
Mata Ganjaran : 2679
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-21

PostSubject: Re: Perodua Myvi baru dilancarkan   Fri Jun 24, 2011 6:59 am

mrboy wrote:
macam same je ngan yang lamo.....



mana ada sama.

bonet lain, lampu lain, bumper lain, pintu lain, body belakang lain... dashboard lain, bermakna keseluruhan kereta di rekaan baru. kecuali enjin masih kekal enjin avanza.

aspek terbaik ialah power steering elektrik (bukan elektronik ye), konpem takde bocor sbb tak guna minyak dan menjimatkan petrol. EPS juga akan jadi lebih berat bila keta semakin laju, maknanya lebih kestabilan.

aku suka model 1.5 yg akan keluar hujung thn nanti. 2 versi iaitu 1.5SE dan 1.5 extreme. siap ada disk brek blkg tu. sure lari kencang ni.

tapi tang harga... model premium 50K pun pada aku ridiculous. overkill.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Perodua Myvi baru dilancarkan   Fri Jun 24, 2011 8:17 pm

lmpu depan die gua kurang berminat...
awat comel sgat..
haha
Back to top Go down
jejaka_selangor
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 55
Mata Ganjaran : 2012
Reputasi : 1
Join date : 2011-07-27

PostSubject: Re: Perodua Myvi baru dilancarkan   Mon Aug 01, 2011 2:02 pm

not bad lg besttttt
Back to top Go down
luffy5153
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 134
Mata Ganjaran : 2035
Reputasi : 2
Join date : 2011-09-19
Location : near border

PostSubject: Re: Perodua Myvi baru dilancarkan   Mon Sep 19, 2011 5:49 am

rasa aku ok gak la keta myvi bru nie lg sedap dr myvi lama sbb ada esp dia pnya interior pn lg best dr yg lama,tp tue cma pndapat aku korang cmna lak
Back to top Go down
abanghensem
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 5
Mata Ganjaran : 1921
Reputasi : 1
Join date : 2011-09-08

PostSubject: Re: Perodua Myvi baru dilancarkan   Fri Sep 23, 2011 12:37 pm

myvi 1.5 dh kuar... harga dia mak aii... mahallll..... rasa x mmpu pakai...
Back to top Go down
zaraguss
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 182
Mata Ganjaran : 2095
Reputasi : 4
Join date : 2011-09-18
Location : Sadao Border

PostSubject: Re: Perodua Myvi baru dilancarkan   Tue Sep 27, 2011 10:39 am

abanghensem wrote:
myvi 1.5 dh kuar... harga dia mak aii... mahallll..... rasa x mmpu pakai...

bkn mahai mn pn, tp b4 buy it, fikir2 la bnyk2 yg mungkin. better angkot myVi or Honda,Toyota,Naza n etc.

_________________


LETS ROCKKK !!! YEEEHAAA... Twisted Evil Evil or Very Mad bounce
Back to top Go down
peniaga_minyak
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 142
Mata Ganjaran : 2042
Reputasi : 4
Join date : 2011-10-11
Age : 32
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Perodua Myvi baru dilancarkan   Mon Mar 26, 2012 10:19 am

Harga melampaui batas kemanusian.
Elok tunggu Proton P3-21A.

_________________
Kisah ku..

[You must be registered and logged in to see this link.]
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Perodua Myvi baru dilancarkan   Mon Aug 06, 2012 9:38 am

Asyik kena auta tunggu afta..apa la nak jadi
Back to top Go down
don
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 55
Mata Ganjaran : 2600
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-06

PostSubject: Re: Perodua Myvi baru dilancarkan   Fri Aug 10, 2012 1:56 pm

hye bro2 sekalian..about the latest myVi ni,bg aku yg extrem tu mmg power..last week aku test kt highway KLIA..cuba stability mmg kureng ckit lar..kebetulan br test,nampak tread ni..tu yg direct post tu..daa
Back to top Go down
damnhard
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 50
Mata Ganjaran : 1625
Reputasi : 1
Join date : 2012-08-20

PostSubject: Re: Perodua Myvi baru dilancarkan   Wed Aug 22, 2012 3:37 pm

sangger wrote:
Asyik kena auta tunggu afta..apa la nak jadi

Cukai jualan kenderaan kat Malaysia ni tinggi. Kalau kerajaan ikut AFTA tu, maknanya hasil cukai jualan kenderaan yg kerajaan dapat akan berkurangan dgn byk sekali....jadi wang kerajaan akan berkurangan dgn byk sekali....jadi pasal AFTA tu, kita sendiri mau ingat lah.....kerajaan tentu tak nak hilang sumber pendapatannya kan??? huhuhu....










p/s kita ni asyik kena main je la dgn ahli2 politik......
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Perodua Myvi baru dilancarkan   Today at 8:55 am

Back to top Go down
 
Perodua Myvi baru dilancarkan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Hantu dan Roh/Arwah orang yang sudah meninggal
» 17 dalil bahwa tidak ada nabi baru setelah wafatnya Rasulullah
» 75% mualap Inggris murtad lagi
» Pendahuluan dari ALI SINA
» kristen dan gerakan zaman baru (new age movement)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Automotif-
Jump to: