MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Anonymous Menghantar Mesej Untuk Serangan #OpMalaysia Kedua

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417107
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Anonymous Menghantar Mesej Untuk Serangan #OpMalaysia Kedua   Mon Jun 20, 2011 7:02 am

Selepas mesej pertama tempoh hari daripada Anonymous tempoh hari yang memperlihatkan lebih daripada 90% serangan dan godaman daripada para pengodam tempatan, kini Anonymous dilihat telah pun menghantar mesej yang kedua kepada kerajaan tempatan, dimana melalui serangan kedua ini, mereka mensasarkan untuk menyerang laman PMO.gov.my pada 4 Julai 2011 kelak.



Ianya dilihat yang mana ianya masih lagi berkaitan dengan halangan laman-laman seperti The Pirate Bay dan juga WikiLeaks, dan diperkatakan sebagai melanggar hak asasi seseorang manusia. Melalui video yang dimuat-naik juga, Anonymous memperkatakan yang mana mereka akan menjatuhkan infrastruktur negara, dan menjadikan hari tersebut salah satu hari yang diingati oleh semua orang.


Bebeza dengan sebelum ini yang mana mereka menyerang pada waktu tengah malam, kali ini mereka merancang untuk menyerang sekitar pukul 9.30 malam pada 4 Julai 2011. Melalui mesej yang dihantar sebelum ini, sebanyak lebih 198 laman web terjejas, dan kerajaan memperkatakan yang mana sebanyak 90% serangan hadirnya daripada dalam negara sendiri.

kredit to amanz

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.


Last edited by WebMaster on Mon Jun 20, 2011 7:05 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53994
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Anonymous Menghantar Mesej Untuk Serangan #OpMalaysia Kedua   Mon Jun 20, 2011 7:05 am

hehehe....jgn le opis yg aku jaga kena...kalau x...masak aku nak recover balik... hehehe....
Back to top Go down
kepek
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 274
Mata Ganjaran : 2868
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-13
Age : 39
Location : (c:) > hidden folder > folder locked

PostSubject: Re: Anonymous Menghantar Mesej Untuk Serangan #OpMalaysia Kedua   Mon Jun 20, 2011 8:47 am

hehehe bru aku nk post topik nie..WM da up dulu..gud job bro..
layannnnnnnn

_________________
We are Anonymous, we are legion, we do not forgive, we do not forget, united as one, divided by zero, expect us.
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52965
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: Anonymous Menghantar Mesej Untuk Serangan #OpMalaysia Kedua   Mon Jun 20, 2011 1:42 pm

Malaysia ni memang tahap security IT still di takuk yang lemah...takder ke Hackers Malaysia yang baik ati nak wat our own Internet Security / Antivirus....cam jiran kiter tu ada SMADAV....biler lg anak malaysia nak wat nih?...law wa programmer da lamer wa usahakan wat menda nih...huhuhuuhuh...masyuk tuh....

_________________
Back to top Go down
stereo_love
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 158
Mata Ganjaran : 2661
Reputasi : 5
Join date : 2011-06-07
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Anonymous Menghantar Mesej Untuk Serangan #OpMalaysia Kedua   Wed Jun 22, 2011 12:22 am

sape kata Malaysia x hebat...???
hacker / penyangak / perompak kat internet skang 70% sume melayu.....
mmg melayu ni hebat2.....
tapi sayang nyer,,,, sume berpecah....
x penah nak bersatu....
pastu masing2 mesti ada PHD....
x leh tgk org lain naik sket....
mula la nak kondem... etc.....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Anonymous Menghantar Mesej Untuk Serangan #OpMalaysia Kedua   Today at 8:57 am

Back to top Go down
 
Anonymous Menghantar Mesej Untuk Serangan #OpMalaysia Kedua
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Prayer Request from an Anonymous Friend of CCWs
» Overeaters Anonymous
» Inilah Khasiat Ajaib Dari Alam Untuk Kita !!!
» Anonymous - The TRUTH about WW3
» The Prairie Chicken and The Eagle-anonymous source

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Current Issue-
Jump to: