MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
grillPerson
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 124
Mata Ganjaran : 2731
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-01
Age : 37
Location : Tempat paling best

PostSubject: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Fri Jun 24, 2011 9:10 am

New Delhi,Seorang lelaki india berusia 26 tahun menyaman perusahaan HUL (Hindustan Unilever Limited), yang memasarkan produk wangian lelaki AXE,dengan tuduhan telah menipu dan menyebabkan ‘penderitaan mental’.

Lelaki tersebut menyebut kegagalannya untuk memikat gadis,meskipun dia telah menggunakan produk AXE selama lebih dari tujuh tahun sampai sekarang.Iklan AXE menunjukkan bahwa produk-produk itu membantu kaum lelaki untuk menarik perhatian wanita.

Vaibhav Bedi,lelaki india tersebut juga menyerahkan semua bukti ke mahkamah dari semua produk yang telah digunakan maupun yang belum terpakai,yang berupa deodorant sprays,perfume sticks and roll-ons,anti-perspirants,aftershaves,body washes,shampoos dan hair gels dengan jenama AXE.

Vaibhav Bedi juga meminta agar semua produk itu diperiksa di makmal."Lalu dimana Axe Effect-nya"? Saya sudah menunggu selama lebih dari tujuh tahun.Sejak kuliah sampai dengan saya bekerja di pejabat,tidak ada seorangpun gadis yang mahu saya ajak berdating bahkan hanya untuk minum teh atau kopi dengan saya.

Meskipun saya yakin mereka boleh mencium bau parfum, deodorant dan aftershaves yang saya pakai.Saya selalu menggunakan produk itu dengan harapan boleh menjadi seperti apa yang terjadi pada iklan di TV.

Vaibhav mendakwa bahwa dia telah menggunakan semua produk AXE sesuai arahan yang ada sejak dia pertama kali membelinya.Dia berpendapat bahwa jika dia tidak boleh mengalami AXE Effect meskipun telah menggunakan produk sesuai petunjuk,berarti perusahaan telah menipu atau menjual produk palsu."

Saya selalu menyimpannya di tempat sejuk dan kering,dan menjauhkan mereka dari cahaya matahari langsung atau panas.Saya selalu menggunakan penggaris sebelum menyemburkan untuk memastikan bahwa jarak antara nozzle dan ketiak saya adalah sekurang-kurangnya 15 cm.

Saya selalu melakukan sesuai petunjuk pemakaian.Saya bahkan memukul anak saudara saya yang berusia 5 tahun kerana mendekati almari saya,sesuai dengan anjuran yang menyatakan agar menjauhkan AXE dari jangkauan anak-anak.

Vaibhav mendakwa bahwa dia telah mengalami banyak penderitaan mental dan penghinaan di depan awam kerana tidak adanya AXE Effect dan dia ingin agar perusahaan AXE membayar ganti rugi kepada dia untuk semua penderitaan tersebut.


Apa ke gila terpengaruh dengan iklan... Razz

credit to Cota Tua

_________________
"I believe that sex is a beautiful thing between two people. Between five, it's fantastic."
Back to top Go down
he04
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 149
Mata Ganjaran : 2669
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-06
Age : 31
Location : administrative capital of malaysia

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Fri Jun 24, 2011 9:43 am

good luck to bro kat india tu...kalu dapat saman company tu ok la....hehehe

_________________
JUSTIFIKASI ANDA LAMBANG KESANGAPAN


Very Happy ..........Razz
Back to top Go down
artiessimmon
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 35
Mata Ganjaran : 2073
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-10
Age : 33
Location : KL

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Fri Jun 24, 2011 10:36 am

LOL.....org mcm ni pun ada ke.....walaweh.....gile skema.....sampai sakit mental...aku rasa bau perfume tu xbleh nak ngam kat badan dier sbb kuat sgt bau daun yg biase dorang makan

_________________
Hey, listen, I want somebody good - and I mean very good - to plant that gun. I don't want my brother coming out of that toilet with just his dick in his hands, alright?
bounce
Back to top Go down
RealSniper
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 362
Mata Ganjaran : 52437
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-16
Location : selangor

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Fri Jun 24, 2011 10:45 am

kira kacak la gak camni mmg sah mmbohong klu xder yg sangkut ...yennadeyyy ....ptuiii

_________________
DoNt TrUsT aNyBody ....SuSpEcT eVeRyBodY
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Fri Jun 24, 2011 10:53 am

Camner nak pikat awek, pakai AXE pon bau tatap paing gak! Gosok dulu ketiak tu pky berus dawai baru mujarab...huhuhu
Back to top Go down
nottypirates
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 877
Mata Ganjaran : 3527
Reputasi : 5
Join date : 2011-04-30
Location : Serdang

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Fri Jun 24, 2011 11:14 am

hahahaha...
lawak giler....
sp bw mahkamah lg....name pn iklan..mmg la klentong..nk srh org bli prodct dye...
kalo dye menang kes ni..wa pn ble try gak la..
wa pkai gak deodrnt AXE ni...xda awek pn..awek ML, FL ade la...hahahaha.. Razz

_________________
Karaoke...5 Star...Perempuan...barula SELESA...

cheers pirat cheers

Hepi-Hepi
Back to top Go down
redcar
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 173
Mata Ganjaran : 2690
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-28
Location : sebelah rumah orang

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Tue Jun 28, 2011 10:26 am

ni kalau saman ni berjaya, mau sampai ke malaysia ada yg nak menyaman jugak nih.

_________________
Muka Kena Tebal, Hati Mau Kental, Perangai Jangan Bebal.
Back to top Go down
wanker
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 141
Mata Ganjaran : 2693
Reputasi : 0
Join date : 2011-04-27

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Tue Jun 28, 2011 10:54 am

Aku tengok gambar mamat ni boleh masuk kategori hensem la gak, tapi takkan la takde langsung aweks nak dekat
Mesti ada something wrong somewhere ni
Back to top Go down
corntall
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 72
Mata Ganjaran : 2624
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Tue Jun 28, 2011 10:57 am

hahaha... 2 pasal.... muke dh ok....
tang mane 2 something wrong...??? hahaha

_________________
bounce bounce bounce SANGAP DIDAHULUKAN PANCUTAN DIUTAMAKAN bounce bounce bounce
Back to top Go down
Sea Apache
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 64
Mata Ganjaran : 2604
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-07
Age : 35

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Tue Jun 28, 2011 11:11 am

muka cam gigolopon tkde pompuan nak.mgkin peranagai dia mcm sakai kot
Back to top Go down
redcar
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 173
Mata Ganjaran : 2690
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-28
Location : sebelah rumah orang

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Thu Jun 30, 2011 4:37 am

jenis lurus bendul kot mamat nih ... dia guna AXE tu lepas tu harap mcm dlm ikaln tu, ayat manis takde, ngorat tak de, harap pompuan hidu bau AXE tu n dtg menyerah kat dia. ....

_________________
Muka Kena Tebal, Hati Mau Kental, Perangai Jangan Bebal.
Back to top Go down
z3ronim
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 225
Mata Ganjaran : 2215
Reputasi : 4
Join date : 2011-07-01
Age : 30

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Mon Jul 04, 2011 8:42 pm

mamat ni dari kampung pedalaman kot...itu yang mati2 percaya ngan iklan tu..adoiii~

_________________
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Tue Jul 05, 2011 6:47 am

Hilangkan bau tengit kari kat ketiak dulu sebelum pakai Axe.
Back to top Go down
otokjem
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 2231
Mata Ganjaran : 265590
Reputasi : 26
Join date : 2011-04-30
Location : sri gombak

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Tue Jul 05, 2011 6:56 am

kalau camni mampos la iklan semua..

_________________
###############################################################
just because i'm flirt, doesn't mean i like u... stupid..

cheers cheers cheers
Back to top Go down
reza_sangap
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 258
Mata Ganjaran : 2764
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-20
Location : KL

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Tue Jul 05, 2011 7:02 am

Memang ada bau yg boleh menarik perhatian kaum wanita... Iaitu bawa lether seat porche kaa....bau lether seat GTR kaaa... cheers

_________________
Muka Legend..... affraid
Back to top Go down
reza_sangap
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 258
Mata Ganjaran : 2764
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-20
Location : KL

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Tue Jul 05, 2011 7:03 am



Takde FR ke ??? Haha! lol!

_________________
Muka Legend..... affraid
Back to top Go down
cipanz
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 71
Mata Ganjaran : 2098
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-03

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Tue Jul 05, 2011 7:06 am

fuh.. siap guna pembaris... aduiyaiiii... camner la gamaknya tu.... kekee.. tapi rasanya ... dia akan kalah juga ngn c0mpany nie... kalau kes kena drag berpanjangan.. sure mamat nie tam0 teruskan niat dia tu... hehe....

paper pun.. mamat nie berani..!!!
Back to top Go down
azmy75
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 316
Mata Ganjaran : 2548
Reputasi : 7
Join date : 2011-07-01
Location : Kajang, Bangi,

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Tue Jul 05, 2011 11:33 am

NL x der yg guna ke AXE nyer produk ni................x der kesan leh saman..........Rm12.90 sebotol tu.

_________________
Back to top Go down
futurama
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 462
Mata Ganjaran : 3014
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04
Location : PJ

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Tue Jul 05, 2011 12:04 pm

saman pun xmemang ni, dia guna produk tu 7 tahun, tapi iklan tu xsampai berapa bulan pun lagi. axe pulak kata baru 7 tahun ker pakai, lu pakai la 70tahun tgk ada kesan tak
Back to top Go down
Centrino
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 216
Mata Ganjaran : 2199
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-03

PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Tue Jul 05, 2011 2:41 pm

futurama wrote:
saman pun xmemang ni, dia guna produk tu 7 tahun, tapi iklan tu xsampai berapa bulan pun lagi. axe pulak kata baru 7 tahun ker pakai, lu pakai la 70tahun tgk ada kesan tak

Kes tu kat India, produk 'kapak' Unilever dah lama ada dalam pasaran di sana. Cuma baru saja memasuki pasaran Malaya. Same jugak Fair & Lovely
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE   Today at 10:17 pm

Back to top Go down
 
Kerana Gagal Pikat Wanita: Saman syarikat AXE
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Saman Fawzi: Talabani possesses no "magic wand" to solve all political problems after returning 20.08.2012
» bolehkah wanita menolak lamaran laki-laki?
» wanita pergi haji
» [ask] bagaimana hukumnya wanita yang sedang haid masuk ke masjid?
» Diperkosa 8 Orang, Wanita Ini Akan Dicambuk Polisi Syariah

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Current Issue-
Jump to: