MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 VPS - Virtual Private Server

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
honwins
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 39
Mata Ganjaran : 2588
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-03
Age : 28
Location : alor setar

PostSubject: VPS - Virtual Private Server   Wed Jun 29, 2011 5:34 pm

nak tanya ckit sape ada pernah guna vps. mitak tolong bagi pandangan ckit vps mana yang bagus
Back to top Go down
Jeng La
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 795
Mata Ganjaran : 153119
Reputasi : 6
Join date : 2011-05-07

PostSubject: Re: VPS - Virtual Private Server   Wed Jun 29, 2011 5:49 pm

hehe... apa tu vps.. ubat kuat ke.
Back to top Go down
http://www.mysdt.tk
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417101
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: VPS - Virtual Private Server   Wed Jun 29, 2011 5:56 pm

setiap satu ada kelebihan n kekurangan bro..
try usha sini
http://www.exabytes.com.my/vps/windows.php
http://www.web-hosting.net.my/virtual-private-server-vps.html
http://www.ds.my/virtual-private-servers.html

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417101
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: VPS - Virtual Private Server   Wed Jun 29, 2011 5:57 pm

jengla wrote:
hehe... apa tu vps.. ubat kuat ke.

a ah..ubat kuat la sangat bro..
nak lebih lanjut baca kat sini
http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_private_server

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
Jeng La
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 795
Mata Ganjaran : 153119
Reputasi : 6
Join date : 2011-05-07

PostSubject: Re: VPS - Virtual Private Server   Wed Jun 29, 2011 6:00 pm

gud info WM.. hehehe .. try gandi.net vps sini laju skit dn senang di kontrol.
Back to top Go down
http://www.mysdt.tk
Guest
Guest



PostSubject: Re: VPS - Virtual Private Server   Wed Jun 29, 2011 6:17 pm

honwins wrote:
nak tanya ckit sape ada pernah guna vps. mitak tolong bagi pandangan ckit vps mana yang bagus

bro nak guna vps ni utk apa bro... aku pun guna vps gak... utk main forex
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417101
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: VPS - Virtual Private Server   Wed Jun 29, 2011 6:20 pm

budakbaik wrote:
honwins wrote:
nak tanya ckit sape ada pernah guna vps. mitak tolong bagi pandangan ckit vps mana yang bagus

bro nak guna vps ni utk apa bro... aku pun guna vps gak... utk main forex

try baca kat sini
http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_private_server

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
honwins
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 39
Mata Ganjaran : 2588
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-03
Age : 28
Location : alor setar

PostSubject: Re: VPS - Virtual Private Server   Thu Jun 30, 2011 4:37 pm

budakbaik wrote:
honwins wrote:
nak tanya ckit sape ada pernah guna vps. mitak tolong bagi pandangan ckit vps mana yang bagus

bro nak guna vps ni utk apa bro... aku pun guna vps gak... utk main forex

bro guna vps apa..ada projek besar nak buat ni
Back to top Go down
honwins
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 39
Mata Ganjaran : 2588
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-03
Age : 28
Location : alor setar

PostSubject: Re: VPS - Virtual Private Server   Thu Jun 30, 2011 4:42 pm

jengla wrote:
hehe... apa tu vps.. ubat kuat ke.

secara ringkasnya VPS - Virtual Private Server : server yg running 24jam .. boleh guna
untuk run spt utk hosting ke .. email ke .. dsb .. bila korang buat kerja kat vps ni, dia akan running kat server .. bukan kat pc kita ... dan
kita boleh shutdown pc kita sebab running kat server. kiranya guna pc di alam maya la....
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: VPS - Virtual Private Server   Sun Jul 17, 2011 6:28 pm

vps ni sejenis hosting, bezanya, kalau hosting kite just dapat storage n beberapa lagi servis yang ada vps ni kita bole fully customization untuk run service apa apa pon

irc boley, running server game bole, sume fully install.

vps ni yang besnye, even die agak advance, still newb bole gune, gune cpanel, or cms.

tapi kalau nak fully utilize, kene ada ilmu pasal basic linux pnye operative. depends kat vps tu la, gune apa, fedora ke, opensuse ke, debian ke. lain distro lain skit command die

harap membantu
Back to top Go down
firexSub
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 66
Mata Ganjaran : 2045
Reputasi : 2
Join date : 2011-07-12
Location : Bunker B

PostSubject: Re: VPS - Virtual Private Server   Sun Jul 17, 2011 7:45 pm

tonton wrote:
vps ni sejenis hosting, bezanya, kalau hosting kite just dapat storage n beberapa lagi servis yang ada vps ni kita bole fully customization untuk run service apa apa pon

irc boley, running server game bole, sume fully install.

vps ni yang besnye, even die agak advance, still newb bole gune, gune cpanel, or cms.

tapi kalau nak fully utilize, kene ada ilmu pasal basic linux pnye operative. depends kat vps tu la, gune apa, fedora ke, opensuse ke, debian ke. lain distro lain skit command die

harap membantu

Syabbas bhettey... tapi so far vps ni berbayar punyer ke bro.? bole suggest yang free? at least untuk trial dulu.. nk evaluate dlu cmne.. Thanx in advance bro.

_________________
The first thing men notice about a woman is her eyes. Cool Then, when her eyes aren't looking, they notice her
B**bs
Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: VPS - Virtual Private Server   Sun Jul 17, 2011 7:46 pm

berbayar, tak pasti pulak ade yang free ke tak. bagi aku try google dlu, kalau ada, aku letak kat sini
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: VPS - Virtual Private Server   Sat Jul 23, 2011 8:32 pm

tapi bg aku kalau dah mampu guna vps, alang-alang baik ambil colocation aje, sbb vps ni harddisk space limited (biasa allocation dlm 10gb keatas) kalau colocation, 1u server sekarang ni pun kalau pakai sata, at least 512gb. Cuma starting price tu mahal sikit sbb nak beli server. tapi kalau single server colocation baru dlm 300 sebulan.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: VPS - Virtual Private Server   Sat Jul 30, 2011 7:46 pm

bukan mampu atau tak mampu yang sepatutnya disoalkan

tapi kegunaan

ade colocation, tapi just hosting mysql + php + apache tak ke rugi?

lain la kalau nak mirror repo ke, ini kalau pakai vps memang user tu dungu le

betul tak pendapatan aku ni?
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: VPS - Virtual Private Server   Sun Jul 31, 2011 1:56 pm

alamakk aper benda vp ni..... saya bute it.....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: VPS - Virtual Private Server   Today at 9:02 pm

Back to top Go down
 
VPS - Virtual Private Server
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Procurement of server room equipment for e-NGAS and e-Budget
» Director told the world that compete with the private sector fear Bank of America and wants to grab the top of the ministries Association of private banks: Cache save us from the global crisis and the government does not have learned the details of the gr
» Dr John Jorgensen - St George Private Hospital - Kogarah Sydney - COST
» HTTP 500 Internal Server Error.
» sleeve pricing on private waiting list - Adelaide; Dr. Leong.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Computer Geekz-
Jump to: