MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

 

 Melintas jalan di Vietnam like a boss!

Go down 
AuthorMessage
Guest
Guest



Melintas jalan di Vietnam like a boss! Empty
PostSubject: Melintas jalan di Vietnam like a boss!   Melintas jalan di Vietnam like a boss! EmptyThu Jul 21, 2011 7:09 am

Ini real story, sesiapa yang sudah pergi bandar Ho Chi Minh, Vietnam
pasti akan merasakan pengalaman ni. Kami rase kalau dekat Malaysia,
kalau tak kene tunjuk jari tengah mesti kene maki tak pun sure kene
langgar.
Tapi berbeza kat Vietnam, walaupun kat sane sesak gile ngan motor
tapi apabila melintas, uols akan melintas like a boss. Horn itu sekadar
tanda peringatan sang penunggang motor bahawa mereka sudah menghampiri
uols.

kredit to mediamalaya

Back to top Go down
shaguar50
SDT The Legend
SDT The Legend
shaguar50

Posts : 393
Mata Ganjaran : 104181
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-11
Location : USJ

Melintas jalan di Vietnam like a boss! Empty
PostSubject: Re: Melintas jalan di Vietnam like a boss!   Melintas jalan di Vietnam like a boss! EmptyThu Jul 21, 2011 6:55 pm

btol tu....masa aku ke hanoi bln mac tu tour guide tu pon ckp kalo nak melintas tu kita tenung mata org naik kete/motor pastu lintas je nanti pandai le diorang elak hehehe

_________________
Melintas jalan di Vietnam like a boss! MainBanner_zpscde6c578
Back to top Go down
nottypirates
SDT The Legend
SDT The Legend
nottypirates

Posts : 876
Mata Ganjaran : 4789
Reputasi : 5
Join date : 2011-04-30
Location : Serdang

Melintas jalan di Vietnam like a boss! Empty
PostSubject: Re: Melintas jalan di Vietnam like a boss!   Melintas jalan di Vietnam like a boss! EmptyThu Jul 21, 2011 7:10 pm

uiikksss...
hebat gler...
saspek abes aaahhh...
slamba beruk je melintas jln...
klau kt sni..mau da jd apam balik da kene lenyek tym melintas...hahahaha Razz

_________________
Karaoke...5 Star...Perempuan...barula SELESA...

cheers pirat cheers

Hepi-Hepi
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend
ZiO_dInGiN

Posts : 329
Mata Ganjaran : 4127
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 42
Location : bandar baru klang

Melintas jalan di Vietnam like a boss! Empty
PostSubject: Re: Melintas jalan di Vietnam like a boss!   Melintas jalan di Vietnam like a boss! EmptyThu Jul 21, 2011 7:24 pm

shaguar50 wrote:
btol tu....masa aku ke hanoi bln mac tu tour guide tu pon ckp kalo nak melintas tu kita tenung mata org naik kete/motor pastu lintas je nanti pandai le diorang elak hehehe


wah otai giler main tenung2 hahaha kalau gitu awek vietnam yg bawa motor kena tenung lama2 dan dalam2 laa tambah2 yg pakai baju tradisional diaorg...seksi ooooo hehehe
Back to top Go down
Guest
Guest



Melintas jalan di Vietnam like a boss! Empty
PostSubject: Re: Melintas jalan di Vietnam like a boss!   Melintas jalan di Vietnam like a boss! EmptyWed Aug 03, 2011 6:20 am

mm..kat area sana..mahu phnom penh, mereka bawa kereta or motor tak laju..mcm kat malaysia ni..kalau kat malaysia..berdesup..negara tak maju..tapi bila bawa motor pelan je..ada disiplin la juga..nak kata jln teruk..sana ok je..lagi teruk jln kat malaysia ni..byk lobang..he..he..
Back to top Go down
TheWakaka
SDT Junior
SDT Junior
TheWakaka

Posts : 40
Mata Ganjaran : 3140
Reputasi : 1
Join date : 2011-11-29

Melintas jalan di Vietnam like a boss! Empty
PostSubject: Re: Melintas jalan di Vietnam like a boss!   Melintas jalan di Vietnam like a boss! EmptySat Dec 24, 2011 9:25 pm

nie terasa nk g vietnam .
rasa mcm best la puleee .
murah pun murah . kena kumpul duit niee .
hehehehehehe .

Melawat Thailand ! Marulaa...
Back to top Go down
Guest
Guest



Melintas jalan di Vietnam like a boss! Empty
PostSubject: Re: Melintas jalan di Vietnam like a boss!   Melintas jalan di Vietnam like a boss! EmptyWed Dec 28, 2011 7:56 am

best kat sana..
Back to top Go down
sotplug2011
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 184
Mata Ganjaran : 4007
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-04

Melintas jalan di Vietnam like a boss! Empty
PostSubject: Re: Melintas jalan di Vietnam like a boss!   Melintas jalan di Vietnam like a boss! EmptyWed Dec 28, 2011 8:11 am

kat vietnam..memang macam tu..kalau dok tunggu takder kereta atau motor alamatnya yak payah lintas lar..so pandai pandai je jln straight dan biar je kenderaan lain elak....
Back to top Go down
Sponsored content




Melintas jalan di Vietnam like a boss! Empty
PostSubject: Re: Melintas jalan di Vietnam like a boss!   Melintas jalan di Vietnam like a boss! Empty

Back to top Go down
 
Melintas jalan di Vietnam like a boss!
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: Lawak/Aneh/Seram Dll-
Jump to: