MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Pemuda berjuang untuk hidup selepas kemalangan teruk (11 gambar)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Guest
Guest



PostSubject: Pemuda berjuang untuk hidup selepas kemalangan teruk (11 gambar)   Thu Jul 21, 2011 7:03 am


Derek Thomas (kanan), pemuda yang terlibat dengan kemalangan pada
Ogos tahun lepas yang juga meragut 3 nyawa iaitu kekasih, rakan baik dan
jurulatihnya. Ketika kemalangan, Derek sudah tidak sedar diri dan
tubuhnya melecur sebanyak 85% termasuk muka, leher, perut, dada dan
kaki. Dia diangkat oleh pasukan penyelamat berhelikopter untuk
mengeluarkan dia dari tempat kejadian.
Pada saat itu, doktor hanya memberi peluang 1% untuk dia hidup akibat
dari kesan melecur tersebut. Namun kini, dia sudah hampir fully recover
walaupun terpaksa belajar semula untuk berjalan, bernafas, menelan dan
bercakap.
Lagi gambar after le lompat.





Amanda Post, kekasihnya (-paling kanan)

















Sumber dipetik: Signon San Diego
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pemuda berjuang untuk hidup selepas kemalangan teruk (11 gambar)   Thu Jul 21, 2011 7:11 am

Walau apa pun..aku mmg respect system perubatan kat tempat mereka.. Segalanya canggih. Dan lagi satu, mereka amat kuat memberi semangat pada pesakit, walau dah hampir hilang nyawa pun..masih boleh mengatakan pesakit..masih boleh hidup..Jadi itu amat penting sekali. Jauh sekali kalau kita bandingan pusat perubatan di Malaysia ni..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Pemuda berjuang untuk hidup selepas kemalangan teruk (11 gambar)   Sat Jul 30, 2011 5:30 am

kuat semangat dia.
Back to top Go down
jejaka_selangor
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 55
Mata Ganjaran : 2014
Reputasi : 1
Join date : 2011-07-27

PostSubject: Re: Pemuda berjuang untuk hidup selepas kemalangan teruk (11 gambar)   Fri Aug 05, 2011 4:02 pm

support dr kawn2 dan keluarga yang peting kalau keadaan dh mcm ni
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Pemuda berjuang untuk hidup selepas kemalangan teruk (11 gambar)   Today at 5:40 pm

Back to top Go down
 
Pemuda berjuang untuk hidup selepas kemalangan teruk (11 gambar)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Memukul anjing hidup sampai modar untuk dimakan
» Inilah Khasiat Ajaib Dari Alam Untuk Kita !!!
» perkenalkan seorg NABI yg hidup jaman sekarang
» Surga Gay di Tanah Dijanjikan Tuhan
» Diskusi 4 orang saksi Zina

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: Lawak/Aneh/Seram Dll-
Jump to: