MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Mobile Broadband yg korang pakai...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
cerminmata
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 749
Mata Ganjaran : 2853
Reputasi : 22
Join date : 2011-06-27
Location : KL-Selangor-Putrajaya

PostSubject: Mobile Broadband yg korang pakai...   Thu Aug 04, 2011 9:36 am

salam semua..
wa nak tanya la lu all semua..
lu all semua mest ada pakai Mobile broadband kan..? bg yg ada tu, boleh tak share pengalaman korang tentang service/coverage/dll pengalaman la...

baru2 ni wa perasan celcom ada keluarkan pakej mobile broadband Instanet (http://www.instanet.com.my)..
mcm best jer pakej yg celcom offer tu..tp aku tak tau la kot2 pakej tu sama dgn pakej mobile celcom broadband yg dah ada sekarang...

takat ni wa tak pernah subcribe mana2 pakej mobile broadband ni...

_________________
Pompuan suka lelaki jahat. Cinta dan Seks..

"Buat lelaki baik, janganlah kau harapkan cinta kerana tak akan ada cinta untuk kamu. Cinta itu hanya teori dan seks adalah praktikalnya.."
Back to top Go down
lpsoldier007
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 175
Mata Ganjaran : 2742
Reputasi : 3
Join date : 2011-04-30

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Thu Aug 04, 2011 10:21 am

aku kt umah pakai unifi. tapi untuk outdoor, aku pakai yes 4g. mmg puas hati. speed up to 10mbps. lebih kurang unifi jugak. cuma mahal sket la.

_________________
PM me to apply for UniFi and Streamyx all packages. Online application. Apply from your HOME/OFFICE. Will help you terminate your existing streamyx package (UNIFI). All FOC, no charges.
Guaranteed to get installation within 1 week for Unifi and Streamyx
PM ME FOR MORE INFO
Back to top Go down
cerminmata
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 749
Mata Ganjaran : 2853
Reputasi : 22
Join date : 2011-06-27
Location : KL-Selangor-Putrajaya

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Thu Aug 04, 2011 10:34 am

lpsoldier007 wrote:
aku kt umah pakai unifi. tapi untuk outdoor, aku pakai yes 4g. mmg puas hati. speed up to 10mbps. lebih kurang unifi jugak. cuma mahal sket la.

mahal mcmne tu..? kalau tak silap aku yes 4g ni ada fix rate sebulan kan..?
lepas tu kalau lebih, ko kena top-up...
biasanya sebulan brapa ko abis kat yes 4g ni..?

_________________
Pompuan suka lelaki jahat. Cinta dan Seks..

"Buat lelaki baik, janganlah kau harapkan cinta kerana tak akan ada cinta untuk kamu. Cinta itu hanya teori dan seks adalah praktikalnya.."
Back to top Go down
lpsoldier007
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 175
Mata Ganjaran : 2742
Reputasi : 3
Join date : 2011-04-30

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Thu Aug 04, 2011 11:45 am

aku dah ada unifi kt umah. so aku guna yes ni bile kat luar je. guna ikot bape mb pakai la. tu yg mahal. rate dia mahal sket. 1mb 3 sen. nampak mcm murah. tp bile dah gune, mencanak je mb tu. haha. 1 malam browsing biasa2 je abes rm 10. dia full prepaid. takde postpaid. cuma ada valuepack la rm 68 or rm 150 sebulan. tu berbaloi sket kot.

hmm yg best pasal yes ni sebab dia mmg laju gile babi. haha. aku berani ckp mobile broadband terlaju kt msia. sebab tu aku tak kisah sngt kalau mahal sket.

kau duk mana?
Back to top Go down
cerminmata
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 749
Mata Ganjaran : 2853
Reputasi : 22
Join date : 2011-06-27
Location : KL-Selangor-Putrajaya

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Thu Aug 04, 2011 11:59 am

murah tu...1mb = 3 sen..
aku tau 4g yes ni mmg laju..sbb aku pernah try demo dia kat kl central thn lepas kalau tak silap..masa mula2 launching...ooo..pakej prepaid ek..kira bila kita topup..gunalah sampai abis ek..ade limited time period tak yg kita top-up tu..?

_________________
Pompuan suka lelaki jahat. Cinta dan Seks..

"Buat lelaki baik, janganlah kau harapkan cinta kerana tak akan ada cinta untuk kamu. Cinta itu hanya teori dan seks adalah praktikalnya.."
Back to top Go down
lpsoldier007
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 175
Mata Ganjaran : 2742
Reputasi : 3
Join date : 2011-04-30

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Thu Aug 04, 2011 4:33 pm

krdit tak expired sampai kiamat. tu yg best. kau topup rm10, sampai mati bende tu tak burn kalau kau tak topup lagi. except yg valuepack tu. papehal kau leh refer website die.

_________________
PM me to apply for UniFi and Streamyx all packages. Online application. Apply from your HOME/OFFICE. Will help you terminate your existing streamyx package (UNIFI). All FOC, no charges.
Guaranteed to get installation within 1 week for Unifi and Streamyx
PM ME FOR MORE INFO
Back to top Go down
cerminmata
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 749
Mata Ganjaran : 2853
Reputasi : 22
Join date : 2011-06-27
Location : KL-Selangor-Putrajaya

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Fri Aug 05, 2011 4:47 am

ooo..menarik tu..kredit tak expired kalau tak guna..
tp aku tgk kat website dia coverage pun boleh tahan..dah banyak...cuma sabah/sarawak je takda lg...hehhe..thanks 4 info bro lpsoldier007.
So far ko mmg puas hati la ek pakai 4g yes ni...kalau ikut rating, brapa ko nak bag utk recomended kat kawan2 ttg 4g yes ni...rating 1-10..

_________________
Pompuan suka lelaki jahat. Cinta dan Seks..

"Buat lelaki baik, janganlah kau harapkan cinta kerana tak akan ada cinta untuk kamu. Cinta itu hanya teori dan seks adalah praktikalnya.."
Back to top Go down
lpsoldier007
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 175
Mata Ganjaran : 2742
Reputasi : 3
Join date : 2011-04-30

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Fri Aug 05, 2011 4:52 am

aku bg 9 la. haha.

_________________
PM me to apply for UniFi and Streamyx all packages. Online application. Apply from your HOME/OFFICE. Will help you terminate your existing streamyx package (UNIFI). All FOC, no charges.
Guaranteed to get installation within 1 week for Unifi and Streamyx
PM ME FOR MORE INFO
Back to top Go down
cerminmata
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 749
Mata Ganjaran : 2853
Reputasi : 22
Join date : 2011-06-27
Location : KL-Selangor-Putrajaya

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Fri Aug 05, 2011 6:03 am

orait...thanks...hhmm...selain 4g yes ni..ade geng2 lain yg nak share pengalaman tak ttg mobile broadband nih..??

_________________
Pompuan suka lelaki jahat. Cinta dan Seks..

"Buat lelaki baik, janganlah kau harapkan cinta kerana tak akan ada cinta untuk kamu. Cinta itu hanya teori dan seks adalah praktikalnya.."
Back to top Go down
z3ronim
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 225
Mata Ganjaran : 2217
Reputasi : 4
Join date : 2011-07-01
Age : 30

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Fri Aug 05, 2011 6:13 am

aku skang ni pakai celcom broadband...tapi aku register atas nama member aku..sebab askar celcom ade bagi spesel pakej..harga rm 68 untuk speed 3mb..kalau biasa 3mb rm 98..

pastu modem pakai vodafone...tapi tu la limit 5gb je~

_________________
Back to top Go down
cerminmata
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 749
Mata Ganjaran : 2853
Reputasi : 22
Join date : 2011-06-27
Location : KL-Selangor-Putrajaya

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Fri Aug 05, 2011 6:19 am

z3ronim wrote:
aku skang ni pakai celcom broadband...tapi aku register atas nama member aku..sebab askar celcom ade bagi spesel pakej..harga rm 68 untuk speed 3mb..kalau biasa 3mb rm 98..

pastu modem pakai vodafone...tapi tu la limit 5gb je~

dari segi coverage ada masalah tak ?
pastu...ko nye postpaid kan..? ade pernah bayar lebih tak..?
siang/mlm speed sama tak..?

_________________
Pompuan suka lelaki jahat. Cinta dan Seks..

"Buat lelaki baik, janganlah kau harapkan cinta kerana tak akan ada cinta untuk kamu. Cinta itu hanya teori dan seks adalah praktikalnya.."
Back to top Go down
redcar
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 173
Mata Ganjaran : 2692
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-28
Location : sebelah rumah orang

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Fri Aug 05, 2011 6:39 am

aku pakai broadband Celcom ..

bg aku dari segi coverage celcom terbaik ..
dh try maxis, p1 wimax dan izzinet .. stil aku vote coverage celcom juga tebaik, sbb sampai kat kampung aku still ada coverage celcom nih.

_________________
Muka Kena Tebal, Hati Mau Kental, Perangai Jangan Bebal.
Back to top Go down
futurama
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 462
Mata Ganjaran : 3016
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04
Location : PJ

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Fri Aug 05, 2011 6:39 am

Wa pernah test 3
1. Celcom coverage kat mana2 pun ada tapi xlaju sangat
2. Maxis laju tapi paling mahal package dia
3. Digi yang ni tengah pakai skang ni, kalau duduk kat bandar memang coverage bagus punya, laju dan berbaloi kalau dapat edge pun boleh tahan laju ntuk surf
Back to top Go down
jejaka_selangor
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 55
Mata Ganjaran : 2015
Reputasi : 1
Join date : 2011-07-27

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Fri Aug 05, 2011 6:39 pm

umh aku pakai streamyx wifi rm110/month
Back to top Go down
cerminmata
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 749
Mata Ganjaran : 2853
Reputasi : 22
Join date : 2011-06-27
Location : KL-Selangor-Putrajaya

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Thu Aug 11, 2011 4:37 am

Kat bawah ni aku lekatkan Mobile Broadband (data only) sebagai panduan bersama....
Aku ingat nak subcribe Maxis BB 1.5GB tu...ada yg pernah pakai Maxis BB ?
Ikutkan komen bro futurama Maxis laju...ni kira sudah bagus...tp kena tgk coverage pula kan....



_________________
Pompuan suka lelaki jahat. Cinta dan Seks..

"Buat lelaki baik, janganlah kau harapkan cinta kerana tak akan ada cinta untuk kamu. Cinta itu hanya teori dan seks adalah praktikalnya.."
Back to top Go down
lpsoldier007
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 175
Mata Ganjaran : 2742
Reputasi : 3
Join date : 2011-04-30

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Thu Aug 11, 2011 6:35 am

saye_jai wrote:
Kat bawah ni aku lekatkan Mobile Broadband (data only) sebagai panduan bersama....
Aku ingat nak subcribe Maxis BB 1.5GB tu...ada yg pernah pakai Maxis BB ?
Ikutkan komen bro futurama Maxis laju...ni kira sudah bagus...tp kena tgk coverage pula kan....



asal kau amek yg paling mahal bro? haha
Back to top Go down
cerminmata
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 749
Mata Ganjaran : 2853
Reputasi : 22
Join date : 2011-06-27
Location : KL-Selangor-Putrajaya

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Thu Aug 11, 2011 7:53 am

lpsoldier007 wrote:

asal kau amek yg paling mahal bro? haha

Sebab utama speed..download speed pun up-to 7.2Mbps..
yg lain sama jer kot..

_________________
Pompuan suka lelaki jahat. Cinta dan Seks..

"Buat lelaki baik, janganlah kau harapkan cinta kerana tak akan ada cinta untuk kamu. Cinta itu hanya teori dan seks adalah praktikalnya.."
Back to top Go down
z3ronim
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 225
Mata Ganjaran : 2217
Reputasi : 4
Join date : 2011-07-01
Age : 30

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Fri Aug 12, 2011 1:59 am

saye_jai wrote:
z3ronim wrote:
aku skang ni pakai celcom broadband...tapi aku register atas nama member aku..sebab askar celcom ade bagi spesel pakej..harga rm 68 untuk speed 3mb..kalau biasa 3mb rm 98..

pastu modem pakai vodafone...tapi tu la limit 5gb je~

dari segi coverage ada masalah tak ?
pastu...ko nye postpaid kan..? ade pernah bayar lebih tak..?
siang/mlm speed sama tak..?

coverage ok je...sebab tempat aku line 3G ok..

pe maksud bayar lebih?..selalu bayar rm68 je tiap bulan

speed siang/malam sama je

_________________
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53997
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Sat Aug 13, 2011 9:05 pm

errr....gua pun pakai Yes 4G gak....so far kat rumah gua cuma dpt 1 @ 2 bar aje...tp speed mmg laju....selalunye gua online browsing aje...so jarang nak download @ buka video @ audio streaming...so biasanye gua bayar RM30 utk sebulan (prepaid).
Back to top Go down
z3ronim
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 225
Mata Ganjaran : 2217
Reputasi : 4
Join date : 2011-07-01
Age : 30

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Sun Aug 14, 2011 10:50 am

Yes 4G cam menarik..tapi coverage x semua tempat ade kan2??

_________________
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53997
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Sun Aug 14, 2011 6:51 pm

so far kat bandar2 besar semua ada...except kat sabah/sarawak aje... gua slalu outstation...mmg byk tempat dah ade coverage la...gua pakai Yes 4G ni bulan 1 ari tu...according to sales girl tu...diaorg target full coverage 1 malaysia dlm tahun ni gak....x tau kalau sales girl tu kencing gua...tp gua x kisah psl sales girl tu cun x ingat...hahahah
Back to top Go down
lpsoldier007
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 175
Mata Ganjaran : 2742
Reputasi : 3
Join date : 2011-04-30

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Sun Aug 14, 2011 8:16 pm

yes 4g ni korang boleh check kt website dia utk coverage. masa gua beli, salesgirl tu ckp area yang ada highway PLUS komfem ada line.

_________________
PM me to apply for UniFi and Streamyx all packages. Online application. Apply from your HOME/OFFICE. Will help you terminate your existing streamyx package (UNIFI). All FOC, no charges.
Guaranteed to get installation within 1 week for Unifi and Streamyx
PM ME FOR MORE INFO
Back to top Go down
pakbelalang
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 94
Mata Ganjaran : 2645
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-04
Age : 40
Location : kolompo-temerloh

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Sun Aug 14, 2011 9:04 pm

maxis bodbend ngan digi bodben ....aku pakai dua2
Back to top Go down
bilalarutmalam
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 208
Mata Ganjaran : 2732
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-06
Location : KL

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Fri Aug 19, 2011 4:11 pm

jejaka_selangor wrote:
umh aku pakai streamyx wifi rm110/month

hehehe.. tu wired broadband... wifi tu modem die jer...
dieorg duk bncg psl MOBILE broadband Very Happy

_________________
Bila larut malam,
Tara kuca cah,
Suasana sepi,
Tara kuca cah
Back to top Go down
z3ronim
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 225
Mata Ganjaran : 2217
Reputasi : 4
Join date : 2011-07-01
Age : 30

PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Sun Aug 21, 2011 8:57 pm

futurama wrote:
Wa pernah test 3
1. Celcom coverage kat mana2 pun ada tapi xlaju sangat
2. Maxis laju tapi paling mahal package dia
3. Digi yang ni tengah pakai skang ni, kalau duduk kat bandar memang coverage bagus punya, laju dan berbaloi kalau dapat edge pun boleh tahan laju ntuk surf


maxis skang promotion rm48 kan2???

_________________
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Mobile Broadband yg korang pakai...   Today at 11:02 am

Back to top Go down
 
Mobile Broadband yg korang pakai...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» The Hillbilly Mobile
» Anyone having trouble with the Mobile version?
» Repost. Cell Phone with red Screen
» Ministry of Natural Resources: Exxon Mobil did not stop working in Kurdistan
» MGC/H2O Norwich, Norfolk. 01603 417956 Mobile 07885733007 www.mgch20.co.uk

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: Informasi Komputer & Teknologi Semasa-
Jump to: