MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Bengkel Moto Celaka

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52725
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Bengkel Moto Celaka   Fri Jan 20, 2012 6:13 am

Di suatu hari yg malang wa hntr moto kapcai wa ke bengkel moto beralamat di 381, Jalan Tuanku Abdul Rahman.

Wa nak repair kickstarter yg loose je. Pomen situ kata kena ganti bearing je. Rege RM 30.

Wa pun bg la dia buat sambil dia bg wa moto pinjam utk wa balik keje dulu. Bila dah siap baru dia call wa balik.

Dalam kul 5 ptg tu depa call kata dah siap. Wa pun dtg la nak ambik itu moto. Tapi sebelum tu, wa try test la kickstarter tu. Rosak dia masih sama, tp pomen tu mati2 kata dah elok. Apalagi, wa hangin satu badan la.

Wa ingat tak nak byr sesen pun, tp itu tauke cina tahan wa dari ambik moto wa. Pastu wa pun minta bil dia.

Gila babi bro...rege gasket RM 48.00. Rege oil seal RM 38. rege bearing RM 75. Upah RM 80. Wa lagi naik hangin la bro. Ini harga mmg sembelih punya harga. Moto wa cuma Kriss, bukan Aprillia atau superbike.

Wa try nego sama itu tauke, tapi dia lagi tunjuk gengster kata mau bayar ka atau lu tinggal ini moto.

Wa dgn panas hati wa byr bro...tp marah wa tak padam lagi nie....

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
kaiser69
SDT Senior
SDT Senior


Posts : 91
Mata Ganjaran : 2589
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-07
Age : 33
Location : KL

PostSubject: Re: Bengkel Moto Celaka   Fri Jan 20, 2012 6:23 am

kita bako jer kedai motor tuh klau dh x rasional sgt...x ponreport kat tribunal tuntuan pengguna bro...

_________________
~live the life to the fullest~ Twisted Evil
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52725
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Bengkel Moto Celaka   Fri Jan 20, 2012 7:09 am

wa dah report ke tribunal pengguna bro. Tp tauke tu kata takkan byr apa pun...

mmg langsi betul la...

wa rs ada gengster jaga ini kedai...wa tak tau geng kongsi gelap mana....

geng 08 ke, geng 36 ke...lu dah kacau sama wa...wa mesti langgar sama lu maaa

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
cerminmata
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 749
Mata Ganjaran : 2845
Reputasi : 22
Join date : 2011-06-27
Location : KL-Selangor-Putrajaya

PostSubject: Re: Bengkel Moto Celaka   Fri Jan 20, 2012 7:24 am

kalau ko tinggal moto tu kat situ..
pastu report polis ckp moto kena curi..
agak2 apa akan jd??

_________________
Pompuan suka lelaki jahat. Cinta dan Seks..

"Buat lelaki baik, janganlah kau harapkan cinta kerana tak akan ada cinta untuk kamu. Cinta itu hanya teori dan seks adalah praktikalnya.."
Back to top Go down
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 899
Mata Ganjaran : 2887
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: Bengkel Moto Celaka   Fri Jan 20, 2012 9:27 am

peh.. mmg celaka kena sembelih toke kedai hidop2.. tu sbb aku x suke p kedai cine.. aku suka p kedai melayu je.. x da la kene semelih..

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52725
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Bengkel Moto Celaka   Fri Jan 20, 2012 9:52 am

so wa mau geng2 sini boikot ini bengkel maa...

bengkel nie kat jalan TAR....sebaris dgn Pizza Hut...dia bengkel sebelah Pizza Hut.

Super Cycle Parts & Accessories

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
cerminmata
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 749
Mata Ganjaran : 2845
Reputasi : 22
Join date : 2011-06-27
Location : KL-Selangor-Putrajaya

PostSubject: Re: Bengkel Moto Celaka   Fri Jan 20, 2012 10:34 am

scarface wrote:
so wa mau geng2 sini boikot ini bengkel maa...

bengkel nie kat jalan TAR....sebaris dgn Pizza Hut...dia bengkel sebelah Pizza Hut.

Super Cycle Parts & Accessories

Kalau nak boikot bersama... kasi gambar lg berkesan kot..
sbb bila dah tgk gambar kedai tu..paling kurang akan teringat .. mcm pernah nampak ini kedai..
hehehe...

_________________
Pompuan suka lelaki jahat. Cinta dan Seks..

"Buat lelaki baik, janganlah kau harapkan cinta kerana tak akan ada cinta untuk kamu. Cinta itu hanya teori dan seks adalah praktikalnya.."
Back to top Go down
futurama
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 462
Mata Ganjaran : 3008
Reputasi : 5
Join date : 2011-05-04
Location : PJ

PostSubject: Re: Bengkel Moto Celaka   Fri Jan 20, 2012 1:27 pm

Bro scarfae wa pun pernah ada pengalaman yang sama dengan lu, lebih kurang 4-5 tahun lepas kalau xsilap, kene ketuk sampai dekat 1k. Tak ingat kedai mana, tapi kedai yang jaln TAR tu jugak la.

Citernya sama ngan bro la, kick starter loose so xleh nak start motor, dah xleh start dekat2 jalan TAR wa hantar la kat kedai sana. Sama la dia cakap kene tukar bearing etc kene bukak enjin, dia kata dalam bukak enjin 80 macam tu tak masuk part. wa pun setuju la, dah tu dia pun start la bukak enjin, wa tgg2 lama sangat wa gi makan kat kedai mamak sebelah, wa balik jer dia dah bukak dah enjin separuh, dia tunjuk yang bearing rosak etc kira2 balik apa yang rosak dia kata dalam 2++ lebih yang buat mahal tu sama la bearing sebijik nak caj 50, wa amek bearing tu pegi kedai sebelah tanya berapa dia kata 20 macam tu jer. Wa gi kedai tu balik dia kata kalau lu mau tutup balik dia caj 1++, kira2 balik kalau suruh dia pasang balik tolak gi kedai sebelah jadi lagi mahal la sbb upah bayar 2x, alih2 wa setuju tgg sampai satu tahap dia kata nak bukak enjin tengah ni kene bawak kedai lain sbb dia xder alat, dia pun angkut enjin wa dalam kedai dia pastu sejam lepas tu kata kene tukar enkol apa tah dalam enjin tu total 600, pendekkan citer kol 5 moto wa siap and wa bayar 600 dengan berat hati, memang celaka la diorang tu, time tu gaji bersih wa 1100 jer.

Pendekan citer wa balik google wa dah tau wa kene tipu. Nak jadikan cerita sedih sebulan lepas tu moto wa xhidup wa dah xder hati nak gi kedai yang tipu wa tu wa pun pergi la kedai sebelah dia. dia pun bukak check dia kata moto wa ni belum pernah bukak enjin yang kedai sebelah yg tipu wa hari tu cuma bukak cover tepi jer, barang dalam still ori xder tukar baru. Tapi yg jadi rosak motor wa tu diaorang pasang xbetul part dalam tu. Wa angin gi serang kedai yang tipu wa tu, dia kata wa bukak kat kedai lain waranty void. pedas jer wa rasa. nak betul2 repair motor wa kene 400 kat kedai satu lagi ni. pastu moto wa dah ok.

--------------------

Satu lagi citer buat kawan2 berhati2 kalau tukar minyak hitam kat jalan TAR. Citer ni jadi kat wa 5-6 bulan lepas. wa gi sana nak tukar minyak hitam, xder duit amek la yg paling murah alih2 lepas tuang minyak hitam dalam tong dia datang kat wa cakap enjin wa ada masalah bearing enjin pecah, dia tunjuk la dalam tu ada bola beiring dua tiga bijik pastu ada serpihan gelang yang pegang biji bearing tu. dia pun saiko wa suruh bukak enjin repair kalau tak jem tengah jalan susah, taktik dia mesti umpan bukak enjin murah jer dalam 50. wa dah pernah terkene wa cakap xper isi jer minyak tu wa gi kedai lain repair, sampai wa blah dia dok push wa suruh repair terus. Lepas 1000km wa tukar lagi minyak hitam kat kedai lain kedai melayu sbb wa dah tak caya kedai cina dah hampir 3x kene tipu, wa tengok cantik jer minyak tu takder serpihan besi ker apa. wa pun lega xkene tipu lagi.

pesanan buat kawan2, nak repair motor biarla kedai melayu, mahal seringit dua takper duit pergi kat orang kita
kedai cina macam scarface kata la kalau dia tipu kita kow2 xbagi ambik motor siap ada gengster lagi
Back to top Go down
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 899
Mata Ganjaran : 2887
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: Bengkel Moto Celaka   Fri Jan 20, 2012 4:58 pm

so konklusion kita banned je kedai kat jalan tar especially kedai cina.. korang pegi je bengkel kat tmpt korang.. aku pon slalu gak g kedai cina dulu pastu dia kata rosak itu la ini la.. wa kata len kali wa dtg lagi.. pegi kedai melayu depa kata mana ada rosak.. ok je lagi.. start dari tu wa banned suma bengkel kedai cina.. nak mencekik darah je keje nya.. fuck off la

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
awayn
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 50
Mata Ganjaran : 1920
Reputasi : 1
Join date : 2011-10-21

PostSubject: Re: Bengkel Moto Celaka   Sat Jan 21, 2012 3:26 am

boikott... wa stuju aje...Very Happy

jgn kena tpu lagi....
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52725
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Bengkel Moto Celaka   Sat Jan 21, 2012 5:41 am

yg hangin tu bro...pomen tu org Melayu...bos dia yg cina.

Pomen tu pun sepakat nak sembelih wa. Mmg wa tak puas hati sgt nie.

Nama je Melayu tp makan bangsa sendiri.

Gerak hati wa rasa moto wa takde ganti bearing tu pun...sbb tu pomen tu beriya-iya minta wa ambik moto pinjam tu utk wa balik keje dulu.

Masa wa takde situ....dia cuma tutup balik cover enjin tu...pasang gasket...bubuh minyak hitam...

Pastu dlm bil tulis itu ini..padahal tak buat pun.

Memang penipu woo...

So geng SDT boikot semua kedai moto kat jln TAR nie bro...semua tak boleh caya bro

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
cap
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 28
Mata Ganjaran : 2680
Reputasi : 1
Join date : 2011-04-26
Location : kajang

PostSubject: Re: Bengkel Moto Celaka   Sat Jan 21, 2012 6:03 am

kedai moto smua tmpat sama mcm ni bro..x kire melayu n cine..tpi mostly cinelh byk wat

cmni...tips utk repair moto ,jgn bro tinggal moto kat kedailh..n bile die bgi moto pinjm 2..delh

taktik dorg..confirm die x repair moto 2..ni dri experience aq lh,,
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52725
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Bengkel Moto Celaka   Sat Jan 21, 2012 6:06 am

wa setuju bro cap...

lesson learn...klu wa kalah kes di tribunal tu, wa pun ada cara sendiri utk balas kejahatan mereka...

:-P

Lu langsi, lu mati maa...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
zealot
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 427
Mata Ganjaran : 2976
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-03
Location : petaling jaya

PostSubject: Re: Bengkel Moto Celaka   Sat Jan 21, 2012 8:26 am

bro scarface,kita simbah minyak je dkat kedai2 lahanat ni

_________________
Sembang jangan sampai hati wa bimbang
Back to top Go down
hentamsajaler
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 138
Mata Ganjaran : 2695
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Bengkel Moto Celaka   Sat Jan 21, 2012 11:05 am

Aiyyoo giler bukan kapak dah nie, siap beliung terus...pedulikan just report ke

badanĀ² hak pengguna je bro. Dah lame aku perhatikan skang ni rega barang moto agak

melampau reganya xpadan dgn moto kapchai je..adess. Xde pemantauan &

control harga.

humm aku pon dah lame x pi repair moto kat area kl ni exspecially area sentul &

jln tar.. aku slalu pi kat kedai member (melayu) kat segambut. kedai dia xjauh

dari exit ke DUKE. reasonable price & servis puas ati..

_________________

Quote :
The cure to fear is to take action . . .
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Bengkel Moto Celaka   Today at 2:51 am

Back to top Go down
 
Bengkel Moto Celaka
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: Lawak/Aneh/Seram Dll-
Jump to: