MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
cheong_sterbong
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 214
Mata Ganjaran : 102785
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-01
Location : puchong kinrara

PostSubject: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Wed Jun 15, 2011 5:38 am

Bro-bro sahabat yang dihormati sekalian. Ada sape2 tau tak bengkel2 kereta terbaik area2 Puchong. atau kat mana2 la area KL/Sel ni ? Kalau dapat yang menyediakan servis terbaik dan harga pun terbaik.


Ataupun ada bro2 sini yang memang bukak bengkel ke @ ada member2 ke yang ada bengkel. Kasi special price la sangapians sekalian
Basketball

_________________
IP Man ..... Win Chun Kung Fu legend...


Last edited by cheong_sterbong on Wed Jun 15, 2011 5:43 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2615
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Wed Jun 15, 2011 5:42 am

Bro,

Kalau bro bawak kereta beemer, aku ada kenal satu kedai baiki beemer bagus nyer kat area area belakang guiness anchor kat pj tu.
Kalau nak overhaul or tukar gearbox, aku ada member area cheras. dia nie oklah, budak muda tapi dia selalu service bebudak racing haram nyer gearbox lah.
Back to top Go down
cheong_sterbong
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 214
Mata Ganjaran : 102785
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-01
Location : puchong kinrara

PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Wed Jun 15, 2011 5:46 am

Crying or Very sad alamak bro.. sorry lupa inform.... aku ni pakai kereta nasional proton je huhu. Aku nak tukar cluth satria aku ni.. pastu nak gak la jadikan bengkel rujukan aku

_________________
IP Man ..... Win Chun Kung Fu legend...
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2615
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Wed Jun 15, 2011 5:49 am

No worries bro. yang area cheras tu buat semua jenis keretaler bro. aku pun baru overaul gearbox proton aku dua bulan lepas kat mamat nie. tapi satu jer prob, dia tak accept card, semua cash basis only.
Back to top Go down
ViperNinja
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 162
Mata Ganjaran : 2672
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-14
Age : 36
Location : Ampang~Cheras~Seremban~Utara

PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Wed Jun 15, 2011 5:55 am

bro mamatbeca blh dikongsi x lokasi bengkel tu? gwa mau tukar absorber da....harga disana value for our money x?

_________________
Quote :
Biar Pengalaman Yang menceritakan Segalanya....




var bdv_ref_pid=415217;var bdv_ref_type='i';var bdv_ref_option='p';var bdv_ref_eb='0';var bdv_ref_gif_id='ref_120x60_green_pbl';var bdv_ref_width=120;var bdv_ref_height=60;

[You must be registered and logged in to see this link.]
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2615
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Wed Jun 15, 2011 6:00 am

Bro Viper,
Sorry Bro, mamat nie specialist gearbox dan yang sewaktu dengan nyer. aku tak berani nak promote dia nyer services for absorber.
Back to top Go down
ViperNinja
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 162
Mata Ganjaran : 2672
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-14
Age : 36
Location : Ampang~Cheras~Seremban~Utara

PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Wed Jun 15, 2011 6:05 am

owh wokeh bro xde hal..klu bengkel yg selalu aku menten servis nih just skdr specialist utk convert2 n hupgraded enjin jek...huhuhuhu

_________________
Quote :
Biar Pengalaman Yang menceritakan Segalanya....




var bdv_ref_pid=415217;var bdv_ref_type='i';var bdv_ref_option='p';var bdv_ref_eb='0';var bdv_ref_gif_id='ref_120x60_green_pbl';var bdv_ref_width=120;var bdv_ref_height=60;

[You must be registered and logged in to see this link.]
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Wed Jun 15, 2011 3:56 pm

kalau area puchong, untuk continental car, g RS AUTO... surelly google je akan jumpa... renault n etc la.. dan juga untuk waja & savvy
Back to top Go down
cheong_sterbong
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 214
Mata Ganjaran : 102785
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-01
Location : puchong kinrara

PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Thu Jun 16, 2011 5:31 pm

Ermmm xde lagi ke bengkel2 lain bro... xkisah la area mana pun... nnt gua cuba redah. takkan masing2 xpernah anta repair kete n kenal pomen2 kete kot Basketball

_________________
IP Man ..... Win Chun Kung Fu legend...
Back to top Go down
mamatbeca
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 65
Mata Ganjaran : 2615
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-04
Location : where my beca can bring me

PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Fri Jun 17, 2011 8:07 am

Bro cheong,

Aku sebenarnyer baru tukau aku nyer shocks kat aku nyer proton. Tapi aku buat kat proton pj ler. Harga masa tu termasuk 6 bulan warranty aku kena RM700 untuk brand kayaba. Kalau brand APM mahal sikit. Tapi ini tak termasuk harga spring.
Back to top Go down
enjit2semut
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1223
Mata Ganjaran : 203505
Reputasi : 28
Join date : 2011-05-04
Location : usj subang jaya

PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Fri Jun 17, 2011 9:30 am

ello bro..mau bengkel kaum ape..chinese/malay/indian?kete jenis ape nie bro..wa bengap sikit la..tp member bengkel ramai bro..hehehee

_________________
TANPA KEBERANIAN MIMPI TAK KAN JADI KENYATAAN..TANPA FL,TIDUR ASYIK TERGANGGU..HEHEHEHE

Arrow
Back to top Go down
kakikorek
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 213
Mata Ganjaran : 2820
Reputasi : 6
Join date : 2011-04-27
Location : kat Hotel

PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Fri Jun 17, 2011 5:41 pm

kalau kat area semenyih, aku biasa gi workhop mamat melayu ni..
so far aku puashati ngan keje dia org.. rege pun x de lah mencekik darah..
lokasi, tepi Tesco semenyih.. nama workshop.. aku lupa.

Petang tadi lak, aku baru gi repair Sport Rim aku yang bengkok kat
Setapak.. baru je kena RM40.. kalau suruh workshop hantar, konpem kena
RM60..

_________________
[You must be registered and logged in to see this link.]
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Fri Jun 17, 2011 5:59 pm

bagi aku,bengkel terbaik kat shah alam.kat seksyen 15,kat sebelah pusat servis toyota, di area kompleks automotif shah alam seksyen 15. nama kedai, M Auto..pomen ni memang terrer n tak lokek ilmu n tak cekik darah dan spesis bukan pomen kuat kencing.mana part yang dia rasa boleh pakai, dia akan bagitau ko terus-terang..semua kereta dia buat..pomen ni bekas specialist BMW..cuba hantar kat situ..memang puas hati..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Fri Jun 17, 2011 6:01 pm

lupa nak tambah..nama pomen tu shahril n assistant dia remy..memang ok la,bro..keta aku memang aku bawa pegi sana biarpun aku duduk kat area puchong..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Fri Jun 17, 2011 7:27 pm

bro>ada 1 bengkel kete kat puchong,
ramai gak ckp rege ok la....byk gak aku
tgk dak2 wira terbo hantar sini.....
kadang2 buka spai pg,klw ada kete byk....
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52731
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Sun Jun 26, 2011 3:10 pm

Gua baru nak buka topik nie sbb nak share pomen dan bengkel kete yg terbaik dari sudut tidak menipu korang bila nak tukar spare part, atau masa repair kete korang.

Gua dah byk kali kena chong dgn cha ya nun alif bila repair kete nie. Maklum la gua bawak kete wira je...ada la rosak situ dan sini.

So disingkatkan cerita, ada kawan gua rekemenkan satu pomen otai (jenis terrer tahap gaban sehingga dengar bunyi kita start enjin je, dia dah tau apa penyakit kereta korang). Berpengalaman bertahun2 la katakan.

Dia ni nama Cik Dan..umur dlm 50an mcm tu. Keje solo...bengkel bawah pokok punya...depan rumah dia jer. Area Bandar Kinrara Puchong.

Dia nie jujur beb. Takdenya dia nak tipu korang. Bila dia repair kete gua...gua siap tinggalkan kat dia 3 hari...bila dah settle gua bayar jer sbb mmg berbaloi2 dgn servis. Spare part dia sendiri runner pegi beli kat kedai supplier yg dia kenal. Kira dapat rege lagi murah la.

Nie no fon dia 0133420114....semua kereta dia terrer bhai. Gua tgk toyota, nissan dan honda pun dia repair. Kete proton lagi la makanan kegemaran dia.

Gua mmg rekemen sgt otai ni kpd geng SDT...walaupun gua duduk Ampang...bila servis kete gua hantar kat otai nie...MMG POWER BEB

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
redcar
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 173
Mata Ganjaran : 2690
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-28
Location : sebelah rumah orang

PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Tue Jun 28, 2011 10:23 am

share sikit yer ..
aku selalu bila bab2 mekanik ni aku refer kt satu woksyop di Equine Park, nama dia Nouvus motorsport ... setakat skrg tak pernah menghampakan ler .. harga pun ok.

kalau bab2 aksesori atau absorber ni samada Hugo Kajang atau EA Autoworks kt Bukit jalil.

_________________
Muka Kena Tebal, Hati Mau Kental, Perangai Jangan Bebal.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Tue Jul 05, 2011 6:34 pm

Kalau kat Bangi aku ada satu yang best.Aku panggil dia Awang je.Brother ni nampak langak je.Tapi ilmu kereta dia otai.Dia duduk area Abu Bakar Baginda.Sebelah Petronas Permata.Kalau nak no. dia korang PM aku.Takut bagi no. dia kat sini korang goda dia pulak.Maklumlah patang tengok no. ingat FL punya nombor je hahaha...
Back to top Go down
ryanf
SDT Newbies
SDT Newbies


Posts : 38
Mata Ganjaran : 1826
Reputasi : 1
Join date : 2012-01-19

PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Wed Feb 22, 2012 2:28 pm

wcb766 wrote:
bagi aku,bengkel terbaik kat shah alam.kat seksyen 15,kat sebelah pusat servis toyota, di area kompleks automotif shah alam seksyen 15. nama kedai, M Auto..pomen ni memang terrer n tak lokek ilmu n tak cekik darah dan spesis bukan pomen kuat kencing.mana part yang dia rasa boleh pakai, dia akan bagitau ko terus-terang..semua kereta dia buat..pomen ni bekas specialist BMW..cuba hantar kat situ..memang puas hati..

Boss, secara zahirnya, die mmg specialist la keta bimmer? harga ok tak??

curently aku stay kt klang, nk cte la sket,.. dlm bln lps aku nk tukar brake pad keta aku,.. then aku g la satu workshop nie,.. brg aku da bwk, so suh tukar and reset indicator lamp jew la,.. die bley quote aku RM180,. gle ke hape,.. aku bwk g pomen biase kena RM60 jew,. pasal nk reset indicator light, aku tgk yoube jew,. sng,. so boleh la aku jimat RM120.

So moral of the story, kpd warga2 SDT, kalau nk atr keta tu, survey la elok2 dlu,. kalau korg poket tebal xpe, kepada warga2 yg poket nipis cm aku nie, kena la rajin2 survey ye,. and rajin2 la study psl keta masin2,. skrg kt internet berlambak info,. ade bende yg leh DIY, kte DIY la,. so jimat sket,. ke guane warga2 SDT yg budiman sekali,. ekekeke

_________________
I have a simple philosophy:
Fill what's empty, Empty what's full.
Scratch where it itches.

::Dont just be a Forumer be a Member::
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL   Today at 8:22 pm

Back to top Go down
 
Mencari bengkel terbaik area2 Puchong @ mana2 area KL/SEL
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Rhine Area Sergeants Mess
» ESTABLISHMENT OF SEED PRODUCTION AREA (SPA) INDIVIDUAL PLUS (IPT'S)
» ESTABLISHMENT OF SEED PRODUCTION AREA (SPA)/Individual Plus Tree (IPT's)
» Saddam Hussein is alive and living area .. Mikras South Yemen? !!
» Soltau Luneburg Training Area (SLTA)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Automotif-
Jump to: