MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 ..Hiking/Camping..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
kasanova2020
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 193
Mata Ganjaran : 102775
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-05
Location : KL

PostSubject: ..Hiking/Camping..   Sun May 08, 2011 4:16 pm

First topic message reminder :

ini salah 1 xtvt yg aku slalu buat n join gak la..
byk dah gunung n bukit aku naik..utk mnjga kcrgasan diri n mental n juga stamina..

selain tu..xtvt sntai..g camping di air terjun..


Last edited by kasanova2020 on Sun May 08, 2011 5:22 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down

AuthorMessage
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 899
Mata Ganjaran : 2893
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Tue Jul 19, 2011 3:51 pm

slalu tu idak le.. jarang2 je.. skg ni pon da lama x naik gunung.. rasa cam nak wat trip je.. tu ajak korang ramai2 baru syok sikit.. leh kongsi pengalaman sambil tu.. x pernah smpi lagi gunung tahan.. tu yg rasa nak naik tu.. jom ar.. moh le kita ngn aktiviti sihat ni..

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53995
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Wed Jul 20, 2011 6:40 pm

hehehe...gua pun x pernah naik lg gunung tahan...tp dulu masa aktif mendaki gunung ni..otai2 yg biasa naik ramai yg kata dia punya challenge nak naik, lebih lagi kalau nak compare tu kinabalu...pasal katanye sbln smpai ke puncak gunung tahan ni...kena rentas 6 @ 7 lagi gunung yg lain...kalau x silap gua la...ni citer 10 tahun lepas...masa gua muda remaja lagi...hehehehe
Back to top Go down
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 899
Mata Ganjaran : 2893
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Wed Jul 20, 2011 6:46 pm

btol.. sbb tu kwsn banjaran.. dia lebih kpd jngle trekking.. jadi byk bejalan.. stamina kena ok kalo tidak cpt sempot slalu berenti maka makin lama masa di ambil nak naik.. kalo g.kinabalu lak dia sejuk gila.. kena pki mcm yg kita tgk dlm cita2 jepon time musim salji tu hehe.. pastu lak dia lebih kpd hiking.. so kalo kaki ngn tgn power sehari je dah leh naik ngn turun sekali..

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
chika
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 460
Mata Ganjaran : 3085
Reputasi : 9
Join date : 2011-05-09
Location : Depan Pintu Bilik

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Wed Jul 20, 2011 7:10 pm

Wahhh banyak bro2 yang berpengalaman ni heheheh, bila nak bikin 1 trip tuk SDT ni hehehhe, kasi organize la 1 trip

_________________
king - SiKiT Je LaGi Je NaK SaMpAi Ni SaYaNg - queen
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53995
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Wed Jul 20, 2011 7:30 pm

hehehhe...bole je bro chika...tp kita g yg dekat2 aje la dulu...kalau nak mintak pendapat gua...gua cadang g gunung Datuk kat rembau negeri 9...terbaek wok... pemandangan kat atas tu...rasa sgt berbaloi2 penat kita masa mendaki tu.... antara pemandangan di atas puncak gunung datuk (ni gua cedok dari en google)







Back to top Go down
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 899
Mata Ganjaran : 2893
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Wed Jul 20, 2011 7:51 pm

chika wrote:
Wahhh banyak bro2 yang berpengalaman ni heheheh, bila nak bikin 1 trip tuk SDT ni hehehhe, kasi organize la 1 trip

jom ar.. aku cdg tmpt dekat je bukit tabur.. kat melawati.. aku dah test tp x sempat smpi puncak sbb member dah mengucap sempot.. hehehe.. hampeh tol.. potong stim je

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53995
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 21, 2011 5:28 am

bt tabur pun ok gak...dekat aje....naik sebelah petang...esok pagi2 sebelum kol 10 pagi dah bole turun...
Back to top Go down
chika
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 460
Mata Ganjaran : 3085
Reputasi : 9
Join date : 2011-05-09
Location : Depan Pintu Bilik

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 21, 2011 6:57 am

JUM SET 1 TRIPPP JUMMMM....

_________________
king - SiKiT Je LaGi Je NaK SaMpAi Ni SaYaNg - queen
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2862
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 21, 2011 8:01 am

plan la panjat yg ringan2 dulu jgn terus panjat hok ganas...mmg semput laa...termasuk den nie...
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53995
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 21, 2011 9:04 am

panjat yg ringan2 tu panjat kat mana bro? cam nak panjat bukit berapit aje bunyinyer tu...hahahaha...bt tabur ni dah kira ringan2 la ni...x payah bwk khemah semua...just bwk sleeping bag, pastu baju sejuk...makanan ringan cam coklat ke, meggie ke + air...abih cite...hehehhee
Back to top Go down
chika
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 460
Mata Ganjaran : 3085
Reputasi : 9
Join date : 2011-05-09
Location : Depan Pintu Bilik

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 21, 2011 9:09 am

ok kalau cam tu kiter lyn gunung nuang nak x, aku baru pas google td, cam ne nak x, kita set 1 date pas raya, ag pown kat c2 ada sungai , boleh mandi sungai skali hehehehe

_________________
king - SiKiT Je LaGi Je NaK SaMpAi Ni SaYaNg - queen
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2862
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 21, 2011 9:14 am

spideyman wrote:
panjat yg ringan2 tu panjat kat mana bro? cam nak panjat bukit berapit aje bunyinyer tu...hahahaha...bt tabur ni dah kira ringan2 la ni...x payah bwk khemah semua...just bwk sleeping bag, pastu baju sejuk...makanan ringan cam coklat ke, meggie ke + air...abih cite...hehehhee


hahahaha siott je spender aka spidey....ala buat yg makan masa pendek la..yg tido2 tue nanti la dulu..sleeping bag bukannya aku ada..so kalau nak joint sah2 aku tido menyandar korang tido berbaring hehehe.. Sleep
mcm broga tue ...bukit tunku tue ke..kira yg pergi balik hari laa senang citer...biar naik semangat dulu...xnak la terus tekan gear plak kang pancit..lak.. Razz Razz
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53995
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 21, 2011 12:44 pm

chika wrote:
ok kalau cam tu kiter lyn gunung nuang nak x, aku baru pas google td, cam ne nak x, kita set 1 date pas raya, ag pown kat c2 ada sungai , boleh mandi sungai skali hehehehe

bro chika....gunung nuang challenging bro...mmg tough giler nak naik..hehehe
Back to top Go down
chika
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 460
Mata Ganjaran : 3085
Reputasi : 9
Join date : 2011-05-09
Location : Depan Pintu Bilik

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 21, 2011 12:46 pm

Alamakkk , kira salah pilih la ni ekkk.... Abis gunung mana kita nak terjah ni hehehehhe

_________________
king - SiKiT Je LaGi Je NaK SaMpAi Ni SaYaNg - queen
Back to top Go down
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 899
Mata Ganjaran : 2893
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Thu Jul 21, 2011 3:09 pm

spideyman wrote:
bt tabur pun ok gak...dekat aje....naik sebelah petang...esok pagi2 sebelum kol 10 pagi dah bole turun...

bukit tabur ni pegi ari je.. kalo stamina power 2 jam je leh kongker

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53995
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Fri Jul 22, 2011 10:49 am

hehehe....tp kalau x tido atas tu x best bro...x dpt menikmati pemandangan KL waktu mlm & waktu matahari terbit...fuuh....time ni sape yg kaki amik gambar...memang besh...
Back to top Go down
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 899
Mata Ganjaran : 2893
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Fri Jul 22, 2011 4:21 pm

tmpt tu x brapa nak sesuai kalo camping.. kalo nak camping g gunung nuang

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
noob
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 135
Mata Ganjaran : 2178
Reputasi : 2
Join date : 2011-05-11
Location : Bukit Jalil

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Mon Oct 17, 2011 12:12 pm

ak rasa wat masa ni..gunung paling gah ak pernah jejak gunung setong kt dabong,klantan..camping kat puncak air terjun..pemandangan tym pagi mmg mnarik..keke..
Back to top Go down
strawhatcrew
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 899
Mata Ganjaran : 2893
Reputasi : 6
Join date : 2011-07-19
Location : in your room

PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Mon Oct 17, 2011 1:35 pm

peh.. best tu.. aku pon x pernah pegi lagi..

_________________
Back to top Go down
http://www.justusboys.com/forum/
Sponsored content




PostSubject: Re: ..Hiking/Camping..   Today at 8:21 pm

Back to top Go down
 
..Hiking/Camping..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Mercredi 20 octobre 2010: aimez-vous le camping ?
» Hitch hiking Holiday
» Brother-in-Law Camping
» New rocket Stove
» Diamox for Hiking at Altitude?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT sports junkie-
Jump to: