MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Mintak pendapat - nak tukar keta

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53993
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 06, 2011 3:09 am

First topic message reminder :

Salam bro Sangapians semua...gua nak mintak pendapat skit la. Camni, sbnrnye gua baru je setahun lebih pakai Myvi SE 1.3 (beli bulan 3, 2010). Gua plan by next year..dlm bulan 3 @ 4, gua nak tukar keta la.

Kalau lu org ada duit cash RM40K dalam tangan, keta apa yg korang suggestkan utk gua beli? Kriteria gua - sudah semestinye la keta baru, monthly x nak lebih dari RM1K (x kisah brp tahun loan pun) & value for money hehehe...

Thanks semua Very Happy
Back to top Go down

AuthorMessage
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53993
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Fri Jun 24, 2011 8:03 pm

hehehe...no heart feeling bro jengla...sekadar meminta pendapat pada otai2 yg ade ni hehehhe.....
Back to top Go down
Jeng La
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 795
Mata Ganjaran : 153124
Reputasi : 6
Join date : 2011-05-07

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Sat Jun 25, 2011 12:47 pm

yo bro.. hehe tp knp honda tu buruk sgt aar... heran aku.. patut lagi cun..ni mcm tah.. makin kluar br makin burok.. adoi.. ko amik honda yg model skrg aje la. :p xyah tunggu dah. tp tatau la kalau yg baru tu mybe technology laen skit kot..
Back to top Go down
http://www.mysdt.tk
longan
SDT Otai
SDT Otai


Posts : 125
Mata Ganjaran : 2663
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-22

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Sat Jun 25, 2011 1:56 pm

Satu lagi... cuma kete europe la..
kalau tak kesah keta kecik.. try vw polo 1.2 tsi..
rasa penangan gbox dsg 7 speed dia.. stim abesss

_________________
afro
...pis yo...
Back to top Go down
Jeng La
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 795
Mata Ganjaran : 153124
Reputasi : 6
Join date : 2011-05-07

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Sat Jun 25, 2011 5:11 pm

longan wrote:
Satu lagi... cuma kete europe la..
kalau tak kesah keta kecik.. try vw polo 1.2 tsi..
rasa penangan gbox dsg 7 speed dia.. stim abesss


wa sokong ni... stim stim.... xkan turun punya stim tu.. tp d/p 40k.. monhtly <1k ?? rasa buleh kot..
Back to top Go down
http://www.mysdt.tk
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53993
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Sat Jun 25, 2011 7:56 pm

hehehe....thanks bro....entah la...gua pun dlm persimpangan dilemma ni ha...kejap2 bila nampak org pakai keta best...gua nak pakai...tp bila pikir balik secara rasional...baik gua buat beli asset aje...cam rumah ke @ invest kat tempat lain....entah la....tgk la nnt next year..hahaha
Back to top Go down
WM
WebMaster
WebMaster


Posts : 729
Mata Ganjaran : 417106
Reputasi : 31
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Sat Jun 25, 2011 7:59 pm

jgn ikutkan org sangat...ikut kata hati anda..lagipun ang yg nak pakai n menanggung segala jenis perbelanjaan..kalau kete mmg nampak cam hebat jika gune yg sport..tp lau beli rumah/invest ada faedah dikemudian hari..jgn ikut mcm gua beb..dh elok2 gune wish..g tukor BMW lani..maintenance x ingat mahal..haha..padan muka waa..

_________________




AMARAN!!! Pastikan nickname/username tidak lucah serta signature tidak mempunyai unsur2 sex serta avatar juga tidak menggunakan gambar2 yang menjolok mata.
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53993
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Sat Jun 25, 2011 8:27 pm

hahaha....gua tumpang simpati bro... BMW = Banyak Makan Wang... heheh...tp bro...E46 tu...mmg banyak babe yg cair bro hehehe...kete carik makan tu....
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jun 27, 2011 10:53 pm

pendapat wa je bro spenderman, kereta yang paling sedap pakai and digunakan yela kereta yang dah habis bayor dan tak ada hutang di bank lagi. lagi satu takdela tiap2 hujung bulan ada kekasih gelap dari bank telipon mintak payment.kalau buat payment dapat cipap tak po jugai aih.hehehehhe . kalau wa 40 K baik bli kereta sedan yang besar selesa and cash. Kemampuan bayar seribu sebulan tu plak lengcongkan untuk bayar rumah or buat invesment tak yah nak terikat2 ngan bank sampai sembilan tahun tu bro,pastu balen sikit2 buat aktvt sangapian kita ni baru meriah, Lani wa dah 4,5 tahun rasa aman dar ganguan bank pasal kereta. cuma layan roadtax and insurans kerata jela biala mati tiap tahun RM3500.
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Tue Jun 28, 2011 2:56 am

Kalau yang jenis suka tukar2 keta ni aku suggest ambil model toyota ngan honda sahaja. sebab kalau kereta2 lain sakit hati woo tgk dia punya value jatuh merudum.
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53993
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Tue Jun 28, 2011 3:30 am

zengky wrote:
pendapat wa je bro spenderman, kereta yang paling sedap pakai and digunakan yela kereta yang dah habis bayor dan tak ada hutang di bank lagi. lagi satu takdela tiap2 hujung bulan ada kekasih gelap dari bank telipon mintak payment.kalau buat payment dapat cipap tak po jugai aih.hehehehhe . kalau wa 40 K baik bli kereta sedan yang besar selesa and cash. Kemampuan bayar seribu sebulan tu plak lengcongkan untuk bayar rumah or buat invesment tak yah nak terikat2 ngan bank sampai sembilan tahun tu bro,pastu balen sikit2 buat aktvt sangapian kita ni baru meriah, Lani wa dah 4,5 tahun rasa aman dar ganguan bank pasal kereta. cuma layan roadtax and insurans kerata jela biala mati tiap tahun RM3500.

bro zenky..pakai keta apa tu? roadtax & insurans - RM3500? perghh...ni musti keta mahal ni bro..heheheh....tp betul la lu punya statement..keta paling sedap nak pakai ialah keta dah abis bayo..heheheh
Back to top Go down
corntall
SDT Junior
SDT Junior


Posts : 72
Mata Ganjaran : 2622
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Tue Jun 28, 2011 11:15 am

spenderman wrote:
hehehe....thanks bro....entah la...gua pun dlm persimpangan dilemma ni ha...kejap2 bila nampak org pakai keta best...gua nak pakai...tp bila pikir balik secara rasional...baik gua buat beli asset aje...cam rumah ke @ invest kat tempat lain....entah la....tgk la nnt next year..hahaha

invest mmg la better, tapi kalo nk bergerak ssh gak xde kete... hehehe
anyway, kalo bro nk invest aku syorkn emas....
coz harga stabil n long term mmg akn naek....
kalo tkot kene rompak kalo bli emas fizikal,
bro leh jual bli emas kt gold account.... (pkai buku account)
cm skrg aku wt mende ni la kt maybank... x pasti bank laen ade x....
anyway, just sharing the info...
still terpulang pada bro coz duet bro kn.... hahaha

_________________
bounce bounce bounce SANGAP DIDAHULUKAN PANCUTAN DIUTAMAKAN bounce bounce bounce
Back to top Go down
em em r
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 282
Mata Ganjaran : 213348
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-06

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Tue Jun 28, 2011 11:24 am

dah penah pakai bmw E46...cam hampeh, radiator semua plastik jer, sekali tukar kena riban riban daaa. aku rasa paling best hang amik honda civic or altis la bro...maintainance pun ok

_________________
ada 2 lubang yg memang tak boleh lupa....
1. lubang golf
2. lubang puki
*****KALAU NAK ORDER KOPI KESIHATAN DAN BERTENAGA...PM AKU YER !!!
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53993
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Tue Jun 28, 2011 1:14 pm

hahah thanks bro em em r.... klau tgk E46 mmg lawa...geram aje...boss gua pun pakai gak E46...dia pun complaint gak...tak tahan maintenance..hehehe
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Tue Jun 28, 2011 3:43 pm

spenderman wrote:
zengky wrote:
pendapat wa je bro spenderman, kereta yang paling sedap pakai and digunakan yela kereta yang dah habis bayor dan tak ada hutang di bank lagi. lagi satu takdela tiap2 hujung bulan ada kekasih gelap dari bank telipon mintak payment.kalau buat payment dapat cipap tak po jugai aih.hehehehhe . kalau wa 40 K baik bli kereta sedan yang besar selesa and cash. Kemampuan bayar seribu sebulan tu plak lengcongkan untuk bayar rumah or buat invesment tak yah nak terikat2 ngan bank sampai sembilan tahun tu bro,pastu balen sikit2 buat aktvt sangapian kita ni baru meriah, Lani wa dah 4,5 tahun rasa aman dar ganguan bank pasal kereta. cuma layan roadtax and insurans kerata jela biala mati tiap tahun RM3500.

bro zenky..pakai keta apa tu? roadtax & insurans - RM3500? perghh...ni musti keta mahal ni bro..heheheh....tp betul la lu punya statement..keta paling sedap nak pakai ialah keta dah abis bayo..heheheh

hahahahakereta tak mahal pun .roadtex and insurans je yang mahal.tapi bagi wa memang menang memakai la naik kereta buruk wa ni,besar and selesa gak la.tapi taklah sehebat kereta baru yang memang kompom selesa sesangat.kalau datang gian bleh gak main dengan Audi A4 lampu bintik kat Higway,and tak pernah la dimalukan lagi 200-240 bleh senyum.mahal lagi myvi lu yang baru tu bro. Cuma pakai keta ni nak bli tayar yang kadang payah sikit nak dapat yang ngam and sesuai untuk saiz 18,19
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53993
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Tue Jun 28, 2011 7:22 pm

wuishh...keta conti ke tu? kalau dah bole layan Audi A4 kat highway...mmg power dah tu bro.....
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Wed Jun 29, 2011 3:53 am

camni la bro.

cuba hang bukak bankinginfo.com.my. kat situ ada financial kalkulator utk kira bape kena bayar bulan2 utk beli keta.

pastu bukak la plak mudah ke, autotrader ker, cuba usha rege buh nilai dalam bankinginfo punya kalkulator tu.

slamat mejoli katak bro. nanti bleh tumpang keta gi hore2
Back to top Go down
reza_sangap
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 258
Mata Ganjaran : 2762
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-20
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Tue Jul 05, 2011 9:04 pm

Ambik Lancer GT laaa...barulah jantansss.... Tapi gua amik Lancer GLS jer... Hehe

_________________
Muka Legend..... affraid
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2403
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jul 18, 2011 7:43 am

downpayment 40k? bagi wa la kan.... better lu amik cl7 la... hensem..kacak....bergaya...selesa....ada power...

civic 2.0? outclass la bro... comfort tarak... power lagi la hampeh.....senang2 kna tapau ngn satria mivec.... apa crita.....

civic 1.8? lg la underpower....

lancer gt? ok la.... tp dia pnya feel 2.... kalo lu kaki tekan bro.... lu akan kecewa....

dc5 pun kacak bro....

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53993
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jul 18, 2011 12:36 pm

kReNmAuT wrote:
downpayment 40k? bagi wa la kan.... better lu amik cl7 la... hensem..kacak....bergaya...selesa....ada power...

civic 2.0? outclass la bro... comfort tarak... power lagi la hampeh.....senang2 kna tapau ngn satria mivec.... apa crita.....

civic 1.8? lg la underpower....

lancer gt? ok la.... tp dia pnya feel 2.... kalo lu kaki tekan bro.... lu akan kecewa....

dc5 pun kacak bro....

amboi....baik punye bakar...hahahah....ntah la bro...biarle takdir yg menentukan... ceh..cam drama swata la plak.. tunggu aje next year..silapĀ² gua buat beli anak org buat bini..hahahaha
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2403
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jul 18, 2011 10:09 pm

spideyman wrote:
kReNmAuT wrote:
downpayment 40k? bagi wa la kan.... better lu amik cl7 la... hensem..kacak....bergaya...selesa....ada power...

civic 2.0? outclass la bro... comfort tarak... power lagi la hampeh.....senang2 kna tapau ngn satria mivec.... apa crita.....

civic 1.8? lg la underpower....

lancer gt? ok la.... tp dia pnya feel 2.... kalo lu kaki tekan bro.... lu akan kecewa....

dc5 pun kacak bro....

amboi....baik punye bakar...hahahah....ntah la bro...biarle takdir yg menentukan... ceh..cam drama swata la plak.. tunggu aje next year..silapĀ² gua buat beli anak org buat bini..hahahaha


hahahaha...... racun ckit2 je bro.... sebelum beli ank org.....baik beli utk diri sndri dlu bro..... kang dah ada bini.....ada susah ckit nk main keta ni..... hehehe..... bg wa ngn dwnpyment yg lu ada 2... hehehe...... cl7 sama dc5....... pergh..... xheengaattt bro.... hehehehe....
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53993
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Wed Jul 20, 2011 7:22 pm

hahahaha...cadangan akan dimasukkan ke dalam list bro...tengkiu for the advice..
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2403
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Thu Jul 21, 2011 4:44 am

tada hal.... hehe...nnt kang kalo dh berjaya tukar 2...update la.... hehe..

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
sparkcastelo
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 280
Mata Ganjaran : 2791
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-08
Location : utara mai...

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jul 25, 2011 11:27 am

kReNmAuT wrote:
downpayment 40k? bagi wa la kan.... better lu amik cl7 la... hensem..kacak....bergaya...selesa....ada power...

civic 2.0? outclass la bro... comfort tarak... power lagi la hampeh.....senang2 kna tapau ngn satria mivec.... apa crita.....

civic 1.8? lg la underpower....

lancer gt? ok la.... tp dia pnya feel 2.... kalo lu kaki tekan bro.... lu akan kecewa....

dc5 pun kacak bro....



setuju bangat ngan info kReNmAuT... cl7 mmg perfomance de power n punyai ciri2 idaman lelaki...

dc5 tu idaman tu... x buleh2 lg nie... waaaaa....Mad Mad Mad

x tkar nnt leh share info bro... peace...
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53993
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jul 25, 2011 8:31 pm

hehehe....Accord Euro-R CL7 secondhand tahun 2007 - RM170K
Integra DC5 recond tahun 2003 - RM14XK

heheheh.....
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Mon Jul 25, 2011 11:30 pm

amik Honda civic 1.8s bro...On The Road Price RM114,980...kalo downpayment bayar 40k, so balance RM74980+bank loan %interest...ok la tu...kalo amik 5 tahun tak berat mane aku rase..



VTEC-induced performance, handling, road-holding, and class-leading safety features
Top Speed 206 kmph
Acceleration (0-100 kmph) 9.6 seconds
ok per?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Mintak pendapat - nak tukar keta   Today at 1:34 pm

Back to top Go down
 
Mintak pendapat - nak tukar keta
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» pendapat tentang Qada qadar
» [VIDEO] Pendapat Qori Internasional KH Muammar ZA mengenai Bacaan Al-Qur'an dengan Langgam Jawa dan Sunda
» Pandangan Orientalis Terhadap Hadits
» Pandangan Islam Mengenai Tasawuf
» Pendapat tokoh non muslim terhadap Al Quran

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Top Gear-
Jump to: