MySDT


Forum SDT (Saya Dan Teman)
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 FREEMASON & ILLUMINATI

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
shaguar50
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 393
Mata Ganjaran : 102913
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-11
Location : USJ

PostSubject: FREEMASON & ILLUMINATI   Fri Jul 15, 2011 11:07 am

First topic message reminder :

ok atas permintaan OJ & rico aku bukak topic ni, tempat perbincangan mengenai dua pergerakan Yahudi Dunnama utk memonopoli dunia mengikut telunjuk diorang tanpa menampakkan siapa dalang sebenarnya......yakni puak YAHUDI sendiri

semalam aku baru beli buku bertajuk RAHSIA SIMBOL YAHUDI oleh ibnuyaacob penyusun dia. buku dia ni adapt dari blog DAJJAL:THE KING OF THE WORLD CONSPIRACY

ni wikipedia pasal freemason
http://ms.wikipedia.org/wiki/Freemason

ni lak wikipedia pasal illuminati
http://en.wikipedia.org/wiki/Illuminati

kalau sape2 nak tambah dipersilakan

_________________
Back to top Go down

AuthorMessage
brandonbad
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 726
Mata Ganjaran : 3257
Reputasi : 1
Join date : 2011-05-07

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Tue Jul 26, 2011 9:37 am

ilmu yg ada ni pun, baru je agak2 nye sekertas,, tak merantau satu malaysia lagi.. nk cri sejarah 7 wali melayu kita pun susah.. hm.. ilmu mmg kena cari bro.. bekalan kita dlm menuju hari akhirat selain amal dan ibadat..

samala kita mencari ilmu..



tpi nk cri yg ada connection tu... huhu kdang2 kita bercerita sangkut, terlupa, kalo kkena pada org nye.. mmg laju je ceritanya haha



tak bergerak sekecil zarah tu tanpa izin Allah s.w.t. Selamat berpuasa sume dan sokong negara kita hari khamis ni haaha
Back to top Go down
spideyman
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 1842
Mata Ganjaran : 53992
Reputasi : 27
Join date : 2011-05-10
Location : KL

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Tue Jul 26, 2011 9:46 am

wah...baru sempat baca kat sini...penuh dgn ilmiah...tahniah pada semua....
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2859
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Tue Jul 26, 2011 10:12 am

kReNmAuT wrote:
Fremasonry adalah gerakan rahsia Yahudisme untuk menghancurkan agama-agama dan bangsa lain di dunia untukmenjadikan bangsa Yahudi sebagai penguasa tunggal dunia.

Baik Islam,Kristian,Hindu atau sebarang agama sekalipun,Freemasonry akan cuba
menyerap kedalamnya dan merosakkan nilai-nilai baik setiap agama.
'jew is threat to human civilization' Zionisme dan Freemasonry adalah nadi yahudi hari ini dan formula mereka mewujudkan negara Israel Raya.

Israel Raya bukan hanya sekitar Gaza...tetapi seluruh dunia.
'Bangsa-bangsa lain hanyalah haiwan peliharaan kaum yahudi'
Maka tiada satu bangsa pun akan terlepas daripada mata Zionisme 'the all seen
eyes'...walau sekecil mana sekalipun...termasuk bangsa Melayu.





Sejarah di Malaysia.


Sekitar tahun 1930 - 1950 Freemason pernah mendapatkan penganutnya
daripada murid-murid nakal Malay College KualaKangsar,Perak yang sering melanggar peraturan.

Golongan pelajar ini telah bertemu dengan seorang British setiapkali mereka 'mencuri keluar' dari asrama. Mereka sentiasa berlindung di rumah warga British tersebut dan disanalah mereka didekati oleh Freemasonry.

Warga British berkenaan merupakan penganut veteran Freemasonry dan dia memperkenalkan anak-anak muda tersebut kepada gerakan rahsia itu dari A hingga Z.
Kebetulan,di MCKK sendiri terdapat golongan pengajar yang kebanyakannya warga Britain ketika itu merupakan pengikut Freemasonry.

Fakta atau cerita ini adalah sedikit gambaran kepada bertapaknya Freemason,Zionismedan Yahudisme di negara kita.Umat Islam perlu sedar bahwa 'iblis berjanji merosakkan manusia' bererti setiap daripada kita tidak akan terkecuali...sumpah Freemason juga berbunyi sama dengan sumpah iblis itu...



dan pada masa skrg...agak2nya la sapa la org yg berpengaruh didlm malaysia yg menjadi org kanan atau "penjaga pintu" bg kegiatan freemason...selain dr yg yg "syaki" iaitu pak nuar berahim dan juga bapa mertua kepada kumpulan underground tue...merangkap pengerusi bank..

p/s : baru smlm abis tgk klip ke 50 arrival..huhuhuh kawan umah pun pelik jer tgk aku dah..hahahaha..selalu tgk lain jer
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52728
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Tue Jul 26, 2011 10:55 am

bro zio,

amacam lepas tgk complete series tu? Hehehe

Kembali pasal malam Lailatul Qadar tu...

Kita ketahui bhw malam tu dlm 10 malam terakhir yg ganjil dan cabaran utama ialah menentukan mana satu yg ganjil sbb perbezaan takwim Hijri di Malaysia dan Tanah Arab...

Syeikh ini mendedahkan bahawa MALAM LAILATUL QADAR HANYA JATUH PADA MALAM ISNIN ATAU MALAM JUMAAT SAHAJA

So, bila you alls buat kiraan betul2...dalam 10 malam ganjil itu, akan ada satu malam ganjil sahaja yg kena pd MALAM ISNIN atau MALAM JUMAAT...

Tidak akan ada yg kena pada kedua2 tersebut...hanya ada satu je...

Ini berdasarkan kemuliaan dua malam tersebut yg sering disebut dlm Quran...

Malam Isnin adalah malam kelahiran Nabi manakala malam Jumaat adalah malam yg mulia...

So, you alls dah tahu skrg...

p/s Ya Tuan Syeikh, hamba telah menyampaikan ilmumu walau hanya setitik

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
shaguar50
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 393
Mata Ganjaran : 102913
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-11
Location : USJ

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Tue Jul 26, 2011 11:51 am

tq brader mukaparut (scarface) hehehe.......menarik kupasan ko ni.....errr ko kariah usj9 gak ke?

_________________
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2402
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Tue Jul 26, 2011 1:00 pm

ZiO_dInGiN wrote:
kReNmAuT wrote:
Fremasonry adalah gerakan rahsia Yahudisme untuk menghancurkan agama-agama dan bangsa lain di dunia untukmenjadikan bangsa Yahudi sebagai penguasa tunggal dunia.

Baik Islam,Kristian,Hindu atau sebarang agama sekalipun,Freemasonry akan cuba
menyerap kedalamnya dan merosakkan nilai-nilai baik setiap agama.
'jew is threat to human civilization' Zionisme dan Freemasonry adalah nadi yahudi hari ini dan formula mereka mewujudkan negara Israel Raya.

Israel Raya bukan hanya sekitar Gaza...tetapi seluruh dunia.
'Bangsa-bangsa lain hanyalah haiwan peliharaan kaum yahudi'
Maka tiada satu bangsa pun akan terlepas daripada mata Zionisme 'the all seen
eyes'...walau sekecil mana sekalipun...termasuk bangsa Melayu.





Sejarah di Malaysia.


Sekitar tahun 1930 - 1950 Freemason pernah mendapatkan penganutnya
daripada murid-murid nakal Malay College KualaKangsar,Perak yang sering melanggar peraturan.

Golongan pelajar ini telah bertemu dengan seorang British setiapkali mereka 'mencuri keluar' dari asrama. Mereka sentiasa berlindung di rumah warga British tersebut dan disanalah mereka didekati oleh Freemasonry.

Warga British berkenaan merupakan penganut veteran Freemasonry dan dia memperkenalkan anak-anak muda tersebut kepada gerakan rahsia itu dari A hingga Z.
Kebetulan,di MCKK sendiri terdapat golongan pengajar yang kebanyakannya warga Britain ketika itu merupakan pengikut Freemasonry.

Fakta atau cerita ini adalah sedikit gambaran kepada bertapaknya Freemason,Zionismedan Yahudisme di negara kita.Umat Islam perlu sedar bahwa 'iblis berjanji merosakkan manusia' bererti setiap daripada kita tidak akan terkecuali...sumpah Freemason juga berbunyi sama dengan sumpah iblis itu...



dan pada masa skrg...agak2nya la sapa la org yg berpengaruh didlm malaysia yg menjadi org kanan atau "penjaga pintu" bg kegiatan freemason...selain dr yg yg "syaki" iaitu pak nuar berahim dan juga bapa mertua kepada kumpulan underground tue...merangkap pengerusi bank..

p/s : baru smlm abis tgk klip ke 50 arrival..huhuhuh kawan umah pun pelik jer tgk aku dah..hahahaha..selalu tgk lain jer





pasal pak nuar berahim ni....mmg nmpak ciri2 Fm ni..... wa ada info pasal dia....tp mlas nk post kat cni takut2 kna cop menyentuh politik plak..... kang xpasal2 id wa kna ban ngn MR Moderator..... huhuhuhu.....



tp kalo rs xpe..... wa nk post nanti.... hehehe.... xpe ke?

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52728
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Tue Jul 26, 2011 1:18 pm

shaguar50 wrote:
tq brader mukaparut (scarface) hehehe.......menarik kupasan ko ni.....errr ko kariah usj9 gak ke?

same-same bro

wa bukan kariah sana bro...wa dtg dr ampang ikuti pengajian dia
klu lu dtg, lu sendiri akan terkejut bro sbb ada gak yg dtg sejauh tganu dan perak semata2 nak ikuti pengajian kitab yg syeikh nie buat

So, lu boleh byg sendiri aura ulamak ini. Jarang nak jumpa ulamak yg share ilmu dia kat public melainkan lu join sekolah pondok...

So gua pun join in la...hahaha

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2859
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Tue Jul 26, 2011 1:20 pm

pasal pak nuar berahim ni....mmg nmpak ciri2 Fm ni..... wa ada info pasal dia....tp mlas nk post kat cni takut2 kna cop menyentuh politik plak..... kang xpasal2 id wa kna ban ngn MR Moderator..... huhuhuhu.....



tp kalo rs xpe..... wa nk post nanti.... hehehe.... xpe ke?[/quote]


rasanya x pa kot...x pun ringkaskan nama dia lagi..kedua kita bukan nak ckp soal ideologi or perjuangan politik..buka minda sikit dan fokus pada tajuk dia je..so yg nak kita tau ialah apa dia ciri2 fm farao yg ada pada dia....dan pengaruh ke atas diri dia..yg dia gunakan plak ke atas malaysia...(dah rasa cam ambil kos kajian hubungan politik dalaman dan antarabangsa lak lol!)

bukan apa alang2 kita dah tahap study nak tau juga pengaruh ke atas mesia tercinta nie.. flower...

kedua kalau boleh tingin gak nak tau top 10 dlm mesia nie...org2 fm nie..
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2859
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Tue Jul 26, 2011 1:32 pm

scarface wrote:
bro zio,

amacam lepas tgk complete series tu? Hehehe
setitik

ada rasa buka ati dan akal nak pikir juga la byk kali heheheh and ada part yg mmg menarik apatah lagi selang seli ngan Matrix & LOTR lol!...

tp seyes ckp dlm kita pandang remeh tue ler yg dia masuk dan tidak semua perkara yg berlaku itu adalah kebetulan semata2.....
dan "bijak" betul bila dia masuk dlm setiap laku/gaya/aturan hidup yg kita anggap 1 kebiasaan..sbb tue x hairan la ada antara kita akan mencemuh/pandang sinis/atau x ambil berat langsung..

apapun video tue mmg menarik kalau kita tgk bukan setakat tgk saja...

ps: rasa nak tgk lagi lak tp part2 yg terpilih haahhaa..sbb ada menda yg menarik perhatian lagi atau semata2 mmmg seronok nak dilihat lagi.
pss : adakah matrix, lotr dan sebahagian filem lain "menceritakan" fm dan perjalanan al dajjal n askar yakjuj &makjuj nanti nie?


Last edited by ZiO_dInGiN on Tue Jul 26, 2011 1:37 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : idea datang lak tetiba....)
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52728
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Tue Jul 26, 2011 1:41 pm

Bro....

Filem The Matrix sarat dgn ilmu2 ttg FM dan Illuminati yg sebelum nie belum tersingkap rahsianya sehinggalah didedahkan spt dlm The Arrivals

Harus diingat, produser dan penulis skrip cerita Matrix adalah Yahudi. Dan sejak The Matrix menerjah panggung wayang, ramai yg terikut2 gaya watak dlm tu sbb dipersembahkan dgn penuh stylo.

Sama la juga dgn LOTR walaupun ia tak seberat The Matrix dr segi penyampaian doktrin tersembunyinya

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2859
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Tue Jul 26, 2011 2:07 pm

tapi kan bro...citer nie plak seolah2 mcm menerangkan siapa fm nie dan niat ,gerakan halus diaorg ..hinggalah berlaku peperangan yg menyiksakan walaupun akhirnye menang...bg pihak org baik...

so dkt sini...dimanakah sebenarnya yahudi berada (rujuk pada produser n penulis skrip)..kerana in the end kemenangan tak berpihak pada mereka...sbb mcm kita tau yahudi zionis adalah puak penuh ekstrim kompare yahudi konservatif ..ultranasionalis...jadi tak heran ada pertelagahan sesama mereka sendiri..walaupun hakikatnya yahudi tetap yahudi yg akan memusuhi islam....

so adakah produser n penulis skrip nie puak yahudi lain yg ingin mendedahkan lagi muslihat fm...atau memberi bayangan kepada ahli fm lain diseluruh dunia akan dimana proses mereka skrg melalui trick filem tersebut (abaikan kemenangan dlm aspek ini dan anggap hujung citer tue berwajah komersial film yg lain..yg baik/hero pasti menang akhirnya walaupun derita di tgh citer)-mcm teori konsiprasi lak -


Last edited by ZiO_dInGiN on Tue Jul 26, 2011 2:10 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : pembetulan ...:))
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52728
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Tue Jul 26, 2011 2:21 pm

ZiO_dInGiN wrote:
tapi kan bro...citer nie plak seolah2 mcm menerangkan siapa fm nie dan niat ,gerakan halus diaorg ..hinggalah berlaku peperangan yg menyiksakan walaupun akhirnye menang...bg pihak org baik...

so dkt sini...dimanakah sebenarnya yahudi berada (rujuk pada produser n penulis skrip)..kerana in the end kemenangan tak berpihak pada mereka...sbb mcm kita tau yahudi zionis adalah puak penuh ekstrim kompare yahudi konservatif ..ultranasionalis...jadi tak heran ada pertelagahan sesama mereka sendiri..walaupun hakikatnya yahudi tetap yahudi yg akan memusuhi islam....

so adakah produser n penulis skrip nie puak yahudi lain yg ingin mendedahkan lagi muslihat fm...atau memberi bayangan kepada ahli fm lain diseluruh dunia akan dimana proses mereka skrg melalui trick filem tersebut (abaikan kemenangan dlm aspek ini dan anggap hujung citer tue berwajah komersial film yg lain..yg baik/hero pasti menang akhirnya walaupun derita di tgh citer)-mcm teori konsiprasi lak -

Bro....agenda yg tersembunyi ialah utk membudayakan fahaman Freemason.

Sebab tu lu check balik kenapa nama Neo, Morpheus dan Trinity yg diguna sbg watak hero..

Penulis cerita nie ingin menerapkan fahaman NWO secara tidak langsung. Mmg dlm cerita tu The Matrix tu penjahat sama macam Agen Smith...tp sepanjang perjalanan utk mengalahkan The Matrix tu, penonton diterapkan secara bawah sedar ttg budaya FM yg ingin dijadikan trend dan cara hidup manusia moden.

Cuba check balik kenapa pusat persembunyian geng2 resistant digelar Zion?? Bukankah Zion ini merujuk kpd Bukit Zion di mana termeterainya perjanjian jahat utk menguasai dunia oleh kumpulan yg kemudiannya digelar Zionist??

So..mmg licik bro. Di saat mamat semua perasan nak jadi Neo...secara halus kita juga menerima secara bawah sedar elemen2 FM yg disuntik sekali menerusi filem yg kotakpejabat tu

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2402
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Wed Jul 27, 2011 3:16 am

btol 2...wa setuju....byk cite mmg diorg selitkan unsur2 FM ni tanpa kita sedar @ x.... citer lara croft pun ada...lagi terang2 tunjuk simbol......FM ni mmg dh menular secara total org ckp......

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2402
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Wed Jul 27, 2011 3:24 am

wa post ckit2 ek pasal pak nuar ni....



Menghapuskan seluruh pemerintahan yang berorientasi kepada nasionalisme.
Dalam hal ini, pak nuar De Facto Parti Keadilan Rakyat telah membuka
keahliannya kepada semua kaum. Pak nuar menentang segala bentuk konsep
Parti yang bertunjangkan semangat kebangsaan melayu (nasionalisme).
Definasi Nationalisme yang ditakrifkan sebagai semangat bangsa yang
cintakan negara telah dihancurkan oleh pak nuar apabila dia mengatakan
bahawa negara ini haruslah diperintah oleh pelbagai kaum bukan hanya
bertunjangkan bangsa melayu. Semangat bangsa melayu tidak ada di dalam
diri ank pak berahim, ini dapat dilihat apabila beliau menyetujui Nizar dalam
pemberian tanah kepada orang cina. Tindakan ini agar hak milik tanah
akan bertukar milik kepada orang bukan melayu. Tindakan ini sama
seperti tindakan gerakan pemberian tanah kepada kaum Yahudi di palestin
sehingga hampir kesemua tanah Palestin menjadi milik bangsa pendatang
(Yahudi) tersebut. Sama seperti apa yang dilakukan oleh Nizar di perak.
Nationalisme yang membangunkan bangsa melayu untuk terus menerajui
kepimpinan negara hendaklah dihapuskan menurut prinsip Illuminati ini
agar kehilangan semangat kebangsaan ini akan memudahkan bangsa luar
menjajah negara sesebuah “nation-building” itu. Maka dengan inilah
semacam ada perkaitan yang jelas antara Illuminati ini dengan Pak nuar berahim ni....

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2402
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Wed Jul 27, 2011 3:25 am

kalo rasa melampau harap tegur ya tuan tanah....

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
shaguar50
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 393
Mata Ganjaran : 102913
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-11
Location : USJ

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Wed Jul 27, 2011 7:02 am

mukaparut-kalo ada pengajian dia lagi bagitau ekkk bleh aku join sekali nak dgr ceramah dia.....dekat bebenor dgn umah kalo tak gi rugi la kan



kren-tak melampau ok je tapi kalo bleh tukar sket ke nama2 tu tapi bagi hint supaya org faham sape si polan & si polan (takut nanti kene cop berbaur poilitik lak)

_________________
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2402
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Wed Jul 27, 2011 7:06 am

worait..... rojer bos....

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
alan0rc
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 485
Mata Ganjaran : 3003
Reputasi : 1
Join date : 2011-06-29

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Wed Jul 27, 2011 11:03 am

bestnyer info2 sini, gua rasa byak benda gua dpt tahu and study about

terima kasih sharing Smile
any, pak nuar tu, pada gua,
sgat la bahaya, (no politics )
pasal melalui tindak tanduk die
ade je kaki FM ni ~ pasal tuh die rapat dgn USA

_________________
Masih Mentah lagi nih,
harap bro2/otai2 semua tunjuk ajar
ilmu masih cetek, hehehe Razz
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2402
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Wed Jul 27, 2011 12:06 pm

btol2.... dia rapat ngn usa 2 bkn saja2 2..... ada kepentingan tertentu 2..... pasni kalo wa nk sebut nm dia dlm ni.... wa pakai short form A.I.... kna jga line sama... hehe...

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2402
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Wed Jul 27, 2011 12:17 pm

mcm yg wa post sebelum ni... A.I ni mmg terlibat secara lgsg dlm penyebaran FM ni... sebabnya antara ideologi FM 2 sendiri adalah menghapuskan semua ajaran kecuali ajaran syaitan.....



Dalam hal ni, sememangnya merupakan agenda Barat untuk menghapuskan pelbagai
agama telah mula disuarakan di negara ini atas konsep demokrasi dan
kebebasan bersuara. A.I menyeru agar kerajaan mengambil IFC
(InterFaith Commision) yang berasaskan Pluralisme.



Pluralisme adalah satu manefestasi kefahaman yang mengatakan semua agama di dunia adalah sama dan satu. Apabila ia sama..... maka asas dan ajarannya haruslah
tertakluk dibawah satu undang-undang yang akan mengawal semua agama
sehingga mampu mengawal agama Islam di bawah undang-undang ciptaan
manusia......



Falsafah Pluralisme inilah satu-satunya suruhanjaya yang membantu untuk membentuk satu ajaran agama yang baru. IFC berhak dan berkuasa memindahkan ajaran-ajaran agama jikalau tidak sesuai dengan masa sekarang. Konsep-konsep seperti Jihad, Hudud mahupun syariat akan senang diubah oleh IFC ini dengan alasan ianya sudah tidak sesuai dengan keadaan zaman moden kini....



Maka dengan inilah agama Syaitan akan lahir di bumi Malaysia ini. Agama syaitan yang dimaksudkan ini akan mengawal segala bentuk ritual keagamaan sesebuah pegangan manusia malah boleh mengancam originaliti agama. A.I menyeru agar IFC ini
didaftarakan sebagai badan NGO yang berkuasa ke atas undang-undang
Malaysia atas alasan kebebasan memeluk agama (agama syaitan).



sama2 la kita pikir kalo bnda ni jd kat malaysia..... perghhhh.... gla beb.... dah tentu agama Islam 2 relevan utk sepanjang zaman..... x ke bengap pemikiran yg mengatakan agama Islam 2 mundur......

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
shaguar50
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 393
Mata Ganjaran : 102913
Reputasi : 4
Join date : 2011-05-11
Location : USJ

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Wed Jul 27, 2011 12:34 pm

Hakikatnya, tuntutan yang dibuat oleh IFC terus terang merugikan umat Islam di Malaysia. Antara tuntutan IFC :


1. Seaorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam tidak mengharuskan secara terus menjadi orang Islam.(note:sokongan ditunjukkan kepada Lina Joy)

2. Orang-orang bukan Islam yang telah memeluk agama Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali kepada agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang.(see : Lina JOy,terbaru-Siti Fatimah)

3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh mahkamah Syariah tetapi dikendali oleh mahkamah civil.

4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengnalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan orang Islam. Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.

6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak pengjagaan anak.

7. Orang-orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan hubungan kekeluargaan dengan seseorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntuk harta pusakanya selepas kematiannya.

8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadah orang bukan islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.

9. Orang-orang bukan islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.(isu terkini : Allah boleh digunakan pakai atas semua tuhan..bukankah itu mengelirukan?)

10. Bible dalam bahasa Malaysia dan bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.

12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda suatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.

13. Orang-orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang0orang bukan Islam.

14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.



nampak mcm agenda tersembunyi FM kan kan????


GA_googleAddAttr("AdOpt", "1");
GA_googleAddAttr("Origin", "extsearch");
GA_googleAddAttr("SearchTerm", "interfaith"); GA_googleAddAttr("SearchTerm", "commission"); GA_googleAddAttr("theme_bg", "ffffff"); GA_googleAddAttr("theme_border", "666666"); GA_googleAddAttr("theme_text", "333333"); GA_googleAddAttr("theme_link", "105CB6"); GA_googleAddAttr("theme_url", "8DAB3B"); GA_googleAddAttr("LangId", "1");
GA_googleAddAttr("Tag", "wanita-keluarga");
GA_googleFillSlot("LD_ROS_300-WEB");











_________________
Back to top Go down
kReNmAuT
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 438
Mata Ganjaran : 2402
Reputasi : 0
Join date : 2011-07-06
Location : uNdEr tHe bLeSsiNg mOoN oF.....??

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Wed Jul 27, 2011 12:40 pm

btol bro..... tuntutan ni suma.... kalo lepas la..... mmg xtau la nk jd apa..... terang2 nmpk merugikan agama Islam....



wa ada terbaca jgk yg FM ni mmg mngakui bangsa Melayu ni mmg ckup diorg takut kalo bangsa melayu ni bangkit melawan...



tp diorg dh kaji....satu kelemahan bangsa melayu..... melayu akan mudah dikendalikan bukan ngn senjata..... tp dgn toleransi, pujuk memujuk, bg ayat2 manis....... dan itu mmg ketara sikap org melayu..... xleh dinafikan.....

_________________









i BleEd iN tHe nAmE oF tHe oAth!!
Back to top Go down
scarface
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 605
Mata Ganjaran : 52728
Reputasi : 7
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Wed Jul 27, 2011 2:30 pm

Ada satu video clip wawancara AI di luar negara oleh sebuah saluran televisyen asing...

Dalam wawancara tu, hos bertanya ttg pandangan AI berkenaan hak Lina Joy menukar agama....AI jwb simple jer...i believe it should not be prohibited as it is her human rights to do that...

_________________
"Hey! Kalau aku sembelih kau lapan belas, baru kau tahu tentang penyesalan, tau tak?"
Back to top Go down
The Dark Knight
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 775
Mata Ganjaran : 52963
Reputasi : 12
Join date : 2011-05-22
Age : 33
Location : Celah Boobs

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Wed Jul 27, 2011 3:09 pm

scarface wrote:
Ada satu video clip wawancara AI di luar negara oleh sebuah saluran televisyen asing...

Dalam wawancara tu, hos bertanya ttg pandangan AI berkenaan hak Lina Joy menukar agama....AI jwb simple jer...i believe it should not be prohibited as it is her human rights to do that...



Camnerla kalo kes lina joy tu anak A.I. yang tuko agama (Izzah). Mesti dier pown ngamuk...hampeh punyer A.I. ptuih....Smile

_________________
Back to top Go down
ZiO_dInGiN
SDT The Legend
SDT The Legend


Posts : 329
Mata Ganjaran : 2859
Reputasi : 0
Join date : 2011-05-13
Age : 38
Location : bandar baru klang

PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Wed Jul 27, 2011 4:57 pm

johnmatana wrote:
scarface wrote:
Ada satu video clip wawancara AI di luar negara oleh sebuah saluran televisyen asing...

Dalam wawancara tu, hos bertanya ttg pandangan AI berkenaan hak Lina Joy menukar agama....AI jwb simple jer...i believe it should not be prohibited as it is her human rights to do that...



Camnerla kalo kes lina joy tu anak A.I. yang tuko agama (Izzah). Mesti dier pown ngamuk...hampeh punyer A.I. ptuih....Smile

semata2 nak meraih sokongan ...demi kuasa..demi nak jadi ketua..nak jadi pembesar..hmmm...sanggup dia lepas ckp gitu jer..padahal bukan dia kurang ilmu agama..
dulu pun dek kerana x sabar la dia jatuh...
sampai bab agama dia berani berckp gitu..gila tol..(tp kebykkan org politik both of side mmg "gila" hehe)
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: FREEMASON & ILLUMINATI   Today at 10:53 pm

Back to top Go down
 
FREEMASON & ILLUMINATI
View previous topic View next topic Back to top 
Page 8 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» SIGN OF THE PENTAGRAM: PROPHETIC ALERT SYRIA, ILLUMINATI, WAR
» ILLUMINATI SATANIC PROPAGANDA IS JUST BEGINNING: ALIEN PICTURE OF JESUS BY SEA OF GALILEE
» ILLUMINATI & NEW WORLD ORDER: STAR TREK, AMERICA, SYRIA, RUSSIA AND THE RACE TO ARMAGEDDON
» THE SECRET ILLUMINATI POWER REVEALED
» ILLUMINATI, THE NEW WORLD ORDER, 666...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MySDT :: SDT Kedai Kopi Korner :: SDT Current Issue-
Jump to: